Ενα μικρο review απο την rp 21 d http://www.soundonsound.com/sos/apr00/articles/digitechrp21.htmlondon96 είπε:Πριν απο αυτη ειχα την rp1 για τουλαχιστον 20 χρονια,πολυ καλη και αυτη!
Ενα μικρο review απο την rp 21 d http://www.soundonsound.com/sos/apr00/articles/digitechrp21.htmlondon96 είπε:Πριν απο αυτη ειχα την rp1 για τουλαχιστον 20 χρονια,πολυ καλη και αυτη!
Είσαι όμως εκτός θέματος, το οποίο έχει τίτλο "Τι ΔΕΝ μου αρέσει στην πεταλιέρα μου!" ;Dlondon96 είπε:Καθολου ειρωνικα δεν το λεω,με αυτην την πεταλιερα κανω live και recordings!!!
degdekis εισαι πολύ σωστος!degdekis είπε:παιδες τα εχουμε πει
σημασία δεν εχει η πεταλίερα
σημασία έχει ο παίχτης, ο ενισχυτής και η κιθάρα...
εγώ όποτε βλέπω σε λάιβ μου άλλους κιθαρίστες με της παναγιάς τα μάτια
(μιλαμε για υπερβολες του στυλ 5 βαλίτσες πετάλια για μια σκηνη σαν του αφτερ νταρκ ετσι....)
ξέρω ότι πολύ πιθανόν πάνε άκλαφτα. Εγώ έπαιζα για πολλά χρόνια με μια korg ax1 και την πέταξα γιατι...χαλασε, πήρα μία boss me70 και τελέ...άντε έβαλα και ένα distx μπροστά για να έχω 2 τύπους παραμορφώσεων και παντρέυτηκα πεταλιέρα...
Για να μην πω ποσους τύπους έχω δει στη ζωή μου με line 6 k boss τεράστιες και πανακριβες να μην ξέρουν να τις ψάξουν και να τις προγραμματίσουν και να παίζουν με κατι πρεσετ ήχουν χειρότερους απο την ax1 που είχα...
έχω δει και το άλλο...καποιος νόμιζε ότι είχε χαλάσει η πεταλιέρα του (line 6 500hd νομίζω)
γιατί ο ήχος ήταν μάπα ενώ αυτό που πραγματικά είχε συμβεί ήταν ότι είχε κλάσει η λάμπα του μάρσαλ (ο τύπος δεν ήξερε καν οτι ο ενισχυτής είναι λαμπάτος και θέλει αγάπη φροντίδα και προδέρμ και καμια αλλαγή λάμπας ανα κάποια χρόνια....) και δεν έβγαινε ήχος με τίποτα.....τι να λέμε τώρα...
Σίγουρα τέτοιες πεταλιέρες με δυνατότητες πιλοτηρίου Boeing 747 σου επιτρέπουν να κάνεις πάρα πολλά, αλλά το να μετατρέψεις τους AD/DA converters σε εντελώς άχρωμους δεν νομίζω να υπάρχει σαν επιλογή. ;D Yποθέτω πως εννοείς ότι με ψάξιμο "μασκάρεις" το πρόβλημα σε σημείο που να μην το αντιλαμβάνεσαι πια. Όσο για την απουσία balanced εισόδων και εξόδων στο loop, τι τις χρειάζεσαι? Αφ'ενός κάθε εφφέ όταν είναι ενεργοποιημένο είναι buffered, αφ'ετέρου θα σε απασχολούσε μόνο αν είχες καλώδια πολύ μεγάλου μήκους. Ακόμη και τότε, θα έπαιρνες πχ. αυτό http://www.radialeng.com/r2011/sgi.php και θα ησύχαζες.kkmspm είπε:Μετα την αναβαθμιση ενισχυτη (jvm πλεον \m/-_-\m/ ) φανηκαν και καποιες αδυναμιες της gt10. Πρωτα πρωτα το οτι δεν εχει ισορροπημένες εισοδους/εξοδους στο loop της. Επισης δεν εχει αχρωμο AD/DA convertion. Αυτα τα θεματα με εκαναν να ψαχνω 3 μερες περιπου να την κανω διαφανη πανω στον ενισχυτη μου με 4CM. Βεβαια για αλλη μια φορα το βαθος της παραμετροποιησης της απεδειξε οτι μπορει να κανει τα παντα, αρκει να ψαχτεις![]()
σιγουρα ‘‘χρωματιζει‘‘ τον ηχο σου ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λιγοτερο απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μεγαλη σειρα αναλογικων και digital πεταλιων,trust me....ετσι κι αλλοιως το να μιλαμε για...αχρωματιστο ηχο...ΜΕ ΕΦΕ ειναι ελαφρως...αστειο... ;DΕπισης δεν εχει αχρωμο AD/DA convertion.
O συνφορουμίτης μίλησε για την αλλαγή του ήχου που επιφέρουν οι μετατροπείς AD/DA, οι οποίοι... δεν υπάρχουν σε αναλογικά πετάλια. ;D Aλλά όντως, από εκεί και πέρα είναι απλά θέμα γούστου να διαλέξεις τον χρωματισμό που θες και που ΔΕΝ θες.Superfunk είπε:σιγουρα ‘‘χρωματιζει‘‘ τον ηχο σου ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λιγοτερο απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μεγαλη σειρα αναλογικων και digital πεταλιων
Σαφως αλλα οι κιθαριστες που παιζουν με ΟΛΑ τους τα πεταλια αναλογικα σπανιζουν (ενα digital delay καπου θα υπαρχει στην καλυτερη)O συνφορουμίτης μίλησε για την αλλαγή του ήχου που επιφέρουν οι μετατροπείς AD/DA, οι οποίοι... δεν υπάρχουν σε αναλογικά πετάλια.
σαφως εγω παντως που τωρα χρησιμοποιω και full analog ...πεταλιθρα.. ;D (8 πεταλια με ενα μονο buffer στην αρχη) εκτος απο την TL βλέπω οτι σαφεστατα χρωματιζει επηρεαζει τον ηχο περισσοτερο απο οτι η TL σε bypass modeAλλά όντως, από εκεί και πέρα είναι απλά θέμα γούστου να διαλέξεις τον χρωματισμό που θες και που ΔΕΝ θες.
το UNITY GAIN ειναι το Α & το Ω μια και στην εποχη μας δεν τιθεται θεμα ποιοτητας AD/DA και φυσικα ΕΝΑ πεταλι (γιατι μια πεταλιερα ενα πεταλι ειναι) θα επηρεαζει παντα λιγοτερο τον ηχο απο καμμια 10αρια μαζι με τα καλωδια τους.Φυσικα η δειγματοληψια του AD/DA τρωει συχνοτητες αλλα αυτο δεν πρεπει να γινεται αντιληπτό απο το αυτι (ναι θα εχει παντα μια μικρη διαφορα. Οση το βυνιλιο με το CD ). Αν σεταριστει σωστα το "unity gain" δεν ακους καμια διαφορα απο τον ηχο της κιθαρας καρφωμενο στον ενισχυτη, οποτε ναι γινεται διαφανη
Το παραπονο ειναι οτι δεν ηταν διαφανη out of the box αλλα επρεπε να ψαξω αρκετα (και πολλοι αλλοι πριν απο μενα για μενα) για να την κανω διαφανη.bloody_sunday είπε:Μισό λεπτάκι: αφού τελικά είναι πράγματι "διάφανη", τότε πού βασίζεται το αρχικό παράπονο πως... δεν είναι? Όσο για τις balanced, νομίζω πως έχεις καταλάβει κάτι λάθος σχετικά με τον ορισμό (ρώτα τον Γκούγκλη). Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την υπεροδήγηση ή μη, και όπως σου έγραψα κάθε εφφέ (και προφανώς και κοτζαμάν preamp) σου παραδίδει buffered σήμα στην έξοδο, άρα η ανάγκη να έχεις balanced σήμα σχεδόν εκμηδενίζεται, εκτός βεβαίως αν έχεις τα ατελείωτα καλώδια και προβλήματα θορύβου.