Τι απολαμβάνω να βλέπω στις αγγελίες;

Status
Not open for further replies.
Κώστας Στάμκος

stamkosk

Μέλος
Πόντοι
28
Χιουμοριστική διάθεση, χωρίς κάποια πρόθεση να θίξω κανέναν (αν κάποιον ενόχλησα του ζητώ συγνώμη), καθώς έχω γράψει κι εγώ ουκ ολίγα μαργαριτάρια στις δικές μου αγγελίες...

1. «τιμή συζητήσιμη, όχι παζάρια» - οπότε μάλλον θα συζητήσουμε γενικότερα «για τον τιμάριθμο», όπως ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον «φίλο μου τον Λευτεράκη»…

2. «original, αναβαθμισμένη με…. και με… και με…» - ο ορισμός της αυθεντικότητας!

3. «μάρκα κάψε με, δεκτή ανταλλαγή με Χ» (όπου συνήθως το Χ είναι του ιδίου τομέα, αλλά παγκοσμίως καταξιωμένη μάρκα/μοντέλο, με μεγάλη αξία μεταπώλησης) – τώρα το γιατί άραγε να θέλει κανείς να ξεφορτωθεί το boutique όργανο του, ανταλλάσσοντας το με τη μπακατέλα/αντιγραφή/no name κλώνο/κλπ του πωλητή, ακόμα η επιστήμη δεν το έχει διευκρινίσει…

4. «αγορασμένη από Χ» (συνήθως γνωστό κατάστημα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης) – όπου μάλλον το όργανο θα πήρε προστιθέμενη αξία από το mojo του καταστηματάρχη, γι αυτό και αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία…

5. «μόνο για όσους ξέρουν» (φράση η οποία γράφεται συνήθως χωρίς καμία επεξήγηση περί της κατάστασης του μηχανήματος, απευθυνόμενη προφανώς σε όσους έχουν το κληρονομικό χάρισμα να τη μαντέψουν) – όσο για εμάς τους υπόλοιπους, ως υποψήφιους αγοραστές, ούτε να μας…

6. «fotos από internet, σε όποιον θέλει στέλνω φωτό του μηχανήματος» - τώρα λέω εγώ, έτσι μου ‘ρθε, αφού τις έχεις, μήπως να τις έβαζες κιόλας;

7. «πωλείται λόγω ανάγκης, δεκτές και ανταλλαγές» - απολύτως λογικό…

8. «υπεράριστη κατάσταση, λείπει το…» - μάλλον αυτό που λείπει, πρέπει τελικά να βελτιώνει την κατάσταση του μηχανήματος και να τη μετατρέπει σε υπέρ-άριστη

9. «από studio πρόβας, χρήση εσωτερική» - από το οποίο μπορεί να πέρασαν στρατιές ολόκληρες στα βάθη των αιώνων, αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα….

10. «τιμή πώλησης τόσο, τιμή ανταλλαγής περισσότερο» - κάτι μαγικό μάλλον συμβαίνει κατά την ανταλλαγή και το όργανο αναβαθμίζεται!

11. «ολοκαίνουργιο, της χρονιάς τάδε» - συνήθως 5 έτη πίσω και βάλε, όπου το «βάλε» μπορεί να φτάσει και την εικοσαετία…

12. «σπασμένο headstock, το οποίο όμως επισκευάστηκε και έγινε καλύτερο από καινούργιο!» - αχ, και που να ήξερε ο κατασκευαστής (συνήθως η Gibson) πως αυτό είναι ΤΟ κόλπο και πουλά τα όργανα άσπαστα…

13. «αγαπημένο, πωλείται λόγω μη χρήσης» - ευτυχώς που δεν το απεχθανόσουν κιόλας…

14. «αγορασμένη πριν λίγους μήνες, πωλείται τόσο» (όπου το «τόσο» σημαίνει πως την πουλάω μεταχειρισμένη, παραπάνω από την τρέχουσα τιμή καινούργιου, κι αυτή στο ακριβότερο μαγαζί της αγοράς) – δηλαδή αφού την πάτησες εσύ, χωρίς να κάνεις έρευνα αγοράς, πρέπει να την πατήσουμε κι εμείς…

15. «οι … να μην ενοχλήσουν» - ξεπέζεψε και λιγάκι από το αγέρωχο άτι σου φίλε….

16. τελευταίο και καλύτερο, το διαχρονικό: «δεν τα φτιάχνουν πια έτσι» - ε, όχι βέβαια, αφού ως γνωστόν μετά την ημερομηνία παραγωγής του δικού σου οργάνου (συνήθως κάπου στα 80’s), το παγκόσμιο RnD σταμάτησε να υφίσταται…

Αυτό που απολαμβάνω, να βλέπω στις αγγελίες (στα όρια του εκνευρισμού, πλέον) είναι ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.

Τώρα, σε σχέση με κάποια από όσα αναφέρεις

6.  «fotos από internet, σε όποιον θέλει στέλνω φωτό του μηχανήματος» - τώρα λέω εγώ, έτσι μου ‘ρθε, αφού τις έχεις, μήπως να τις έβαζες κιόλας;
Υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με το μέγεθος των φωτογραφιών, που μπορούν να ανέβουν, οπότε είναι εύκολη λύση η χρήση υλικού από το νετ και η αποστολή των πραγματικών φωτογραφιών, μέσω mail.

10.  «τιμή πώλησης τόσο, τιμή ανταλλαγής περισσότερο» - κάτι μαγικό μάλλον συμβαίνει κατά την ανταλλαγή και το όργανο αναβαθμίζεται!
Εδώ, αυτό που εννοείται είναι ότι για cash, μπορεί ο πωλητής να δώσει αρκετά χαμηλή τιμή, για να φύγει το προϊόν, γρήγορα. Δε σημαίνει, όμως, αυτό ότι για την περίπτωση της ανταλλαγής, θα προταθούν αντικείμενα σε σχέση με τη "σκοτωμένη" τιμή.

Προσωπικά, ο "κανόνας", που ακολουθώ στις ανταλλαγές είναι να υπολογίζω την τιμή, που έχει καινούργιο ΤΩΡΑ ένα προϊόν, σε συνάρτηση με το πόσο συχνά ή σπάνια εμφανίζεται στις αγγελίες.

17. Πωλείται ενισχυτής Χ, θέλει επισκευή, δεν ξέρω τι έχει αλλά δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό.  (σε τιμή που 5 άλλοι γύρω του πουλάνε ίδιου επιπέδου ενισχυτές χωρίς βλάβη)

Επίσης αυτός που εδώ και μερικούς μήνες προσπαθεί να πουλήσει τη Zoom GFX-8 120Ε...  και μερικοί άλλοι με εξίσου αρχαίες πεταλιέρες σε τριψήφια τιμή...

stamkosk εξαιρετικό post! Ιδανικά θα ήθελα (και προσπάθησα αλλά μετάνιωσα) να προσθέσω τα περισσότερα στους Κανονισμούς. Που να δεις τι βλέπουν τα ματάκια μου στο καθημερινό ξεσκαρτάρισμα των αγγελιών...  ;D

"Εξυπνοι" εναντίον "ηλιθίων"!

Οσον αφορά τις φωτογραφίες, οι περιορισμοί στις διαστάσεις αφορούν το μέσο όρο ανάλυσης οθόνης των επισκεπτών, που παρεμπιπτόντως έχουν αυξηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Είναι όμως παράλογο να θελεις να ανεβάσεις 4 φωτογραφίες απο 6mb η καθεμία, σύνολο 24mb! Ούτε δισκογραφία να ανέβαζες ρε φίλε... Δεν είναι δικαιολογία το ότι δεν... χωράνε οι φωτογραφίες και "γι αυτό δεν τις ανεβάζει". Κάτι μυρίζει.

Τις "βιντατζ" κιθαρες του 1983  και τις "συλλεκτικες" που τις βρισκεις στα πανερια ξεχασατε & στεναχωριεμαι... ;D

το 7 ειναι οντως απιστευτο....εχω μεγαλη αναγκη χρηματων....δεκτη ανταλλαγη με suhr!!!!

το 15 ειναι μεγαλη χαζομαρα...εκτος των αλλων σε εναν που τολμησα να στειλω για ανταλλαγη τελικα εγινε το deal!!!

Superfunk είπε:
Τις "βιντατζ" κιθαρες του 1983  και τις "συλλεκτικες" που τις βρισκεις στα πανερια ξεχασατε & στεναχωριεμαι... ;D
;D ;D ;D

Φίλος άσε. Πολύ... vintage & all original στις αγγελίες από καιρού εις καιρόν  ;)  ;D

Ε, ότι το μισό όργανο μπορεί να είναι κάτι άλλο... ποιος κοιτά αυτές τις λεπτομέρειες  ;D

ΥΓ: Και τα ορθογραφικά που θίγει ο mustafank, πολλές φορές είναι απόλαυση.

Χαχα,ωραίο ρεπορτάζ stamkosk.

Επαυξάνω σε όλα,χαχα.

επισης εκεινη η χαζομαρα που κοτσαρεται συχνα-πυκνα στις αγγελιες, συνηθως στον τιτλο:

Το αφεντικο τρελαθηκε...

Ελεος. :P ;D

;D ;D ;D ;D ;D

Ξεχάσατε τις επικές λιτές βλαχοαγγελίες.

πχ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΕΝΤΕΡ ΛΑΜΠΑΤΟ 1500 ευρώ

Αγνώστων λοιπών στοιχείων

και ακατέβατα.

Και τα φοβερά 10χ πάνω από την τιμή που έχουν σταματήσει τώρα τελευταία

Ισως το καλύτερο που είχα σχολιάσει τότε που επιτρεπόταν απο κάτω ότι του ξέφυγε μηδενικό: Πωλείται προενίσχυση ΛΑΜΠΑ 350 ευρώ (ART tube mp ~39 euro thomann)

Ενα παλικάρι που είχαμε συναλλαγές στις αγγελίες τον είχε πάρει τηλ. και τον δουλευε.

πολύ γέλιο!

ΥΓ. Υπάρχει και η πιο σπάνια κατηγορία έχω κάνει σαν μ@@@κια ένα νορμάλ όργανο και το πουλάω σε τιμή κανονικού καθώς θεωρείται καστομιά πχ. Εντελώς ατυχές relicing, ότι να ναι βάψιμο, κομμένα κεφάλια και άλλα τέρατα που έπαιζαν κατα καιρούς.

Loki είπε:
;D ;D ;D ;D ;D

και ακατέβατα.

;D ;D ;D +1000

"Κιθαρα" 2500 ... Με μια φωτογραφια απο μακρια υπο γωνια και χαλια φωτισμο ωστε να αφηνει την φαντασια σου να οργιασει για το τι μοναδικο εργο τεχνης πωλειται...

Εγώ θα απολάμβανα να έβλεπα στις αγγελίες έναν editor της προκοπής γιατί περνάς την μισή μέρα παλεύοντας συνεχώς με την βλακεία που σου λέει ότι έχεις ξεπεράσει το limit των λέξεων, ασχέτως με το τι δείχνει ο word counter ο οποίος είναι εντελώς άσχετος με το πραγματικό αριθμό λέξεων και αλλάζει κατά το δοκούν και ο οποίος editor, αν αργήσεις, κάνει reset χάνοντας αυτά που έγραψες λες και είναι τραπεζικό σύστημα συναλλαγών.  >:( >:( >:(

Βέβαια αυτό είναι πρόβλημα για όσους θέλουν περιγραφικά να πάνε λίγο παραπέρα από το λεπτομερέστατο "Σινεμαγκούγκου κιτάρα με ούγκα νούγκα πιτσα".......

"Πολήτε kithara ilektriki SE TIMI SOK! Μάβρη, με χορδές, έτημη για πέξιμο, έχη και μαγνήτες!!!!!

Δώρο θήκη ΚΑΙ πανάκη καθαρισμού!"

"Είσαι ΣΚΛΗΡΟΣ? Πέζεις ΜΕΤΑΛ? Θέλεις αυτή την κιθάρα!"

Δυο ακομα κλασσικες περιπτωσεις, τουλαχιστον στον τομεα των Keyboards:

"Το μηχανημα βρισκεται σε ακαπνο περιβαλλον" το βλεπεις τοσο συχνα πλεον που αρχιζεις να σκεφτεσαι σοβαρα αν ζεις στη Ελλαδα των "φουγαρων" ή σε καποια αλλη χωρα,

και το "ελαχιστα χρησιμοποιημενο" που 9 στις 10 φορες ειναι γραμμενο σε αγγελιες με vintage synths/keys, κατασκευασμενα συνηθως στις αρχες 80s ως βαρια αρχες 90s. :P

Τωρα πως ενα οργανο 20-30 ετων ειναι "ελαχιστα χρησιμοποιημενο" μονο οι πωλητες του ξερουν.

Και φυσικα, το all time classic που γραφεται σε καθε ειδους αγγελια, απο αγγελιες για κιθαρες και οικοπεδα μεχρι αμαξια και...διαστημοπλοια: "Μονο σοβαρες προτασεις!"
eyeroll.gif
και σε στελνει κανονικα να αναρωτιεσαι τι ειναι η "σοβαρη προταση", οταν μαλιστα εχει ηδη μια standard τιμη πωλησης για το προιον του.

αυτα που βγαζουν ματι ειναι τα 100-εως 200 μεταλοκιθαρα σε διαφορα αιχμηρα και τομηρα σχεδια και χρωματα που μονο και μονο νσ σκονταψεις πανω τους πηγες για χειρουργειο....

Loki είπε:

και ακατέβατα.
+1

Εξάλλου, για κάποιο μυστήριο λόγο αυτοί οι τύποι χρησιμοποιούν σε βαθμό εμμονής το άρθρο "το".

(που να δείτε τι γίνεται στις αγγελίες των αυτοκινήτων...Οι αγγελίες μουσικού εξοπλισμού μοιάζουν με παιδική χάρα.Εκεί πέφτει το γέλιο της αρκούδας και του φαλακρού φιδιού...  ;D)

κιθαρα με σπασμενο το ενα και κολλημενο το αλλο και ραγισμενο

το ταδε αλλα ΔΕΝ επηρεαζει τον ηχο!

εχει γινει και fret dress να ειναι τα ταστα κοντα στην ταστιερα

για να πηγαινει το χερι βολιδα!

μου ειχε κοστισει ενα νεφρο.το serial number εχει σβηστει απο τα bend.

παταει κατω τα παντα σαν το σκουλικι.

ειναι κριμα να καθεται!δεκτος ελεγχος(παλι καλα..).

Θεϊκό thread!

Εμένα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν βλέπω διπλοποσταρίσματα αγγελιών σε δύο κατηγορίες.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back