@John Tzinieris
Τρέχω το VB σε host linux 64 bit. Τα 32μπιτα XP είναι το guest λειτουργικό. Η κάρτα ήχου που δουλεύω στα XP είναι η ESI Waveterminal , (όταν την αγόρασα την εποχή των παχέων αγελάδων δεν ήξερα από Linux...), η οποία ESI δυστυχώς δεν έδωσε drivers για Linux. Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια κάρτα είναι σαφώς πολύ χρήσιμη σε κάποιον που γράφει audio από μικρόφωνα ή έστω από το Line In της κάρτας. Διαθέτει drivers απ' ότι βλέπω και για τα μοντέρνα windows.
Δεν γράφω όμως τίποτε από μικρόφωνα τώρα πλέον οπότε ... δουλεύω σε επίπεδο midi και μετά μπαίνω στη διαδικασία μετατροπής του midi σε κανονικό ήχο στο Cubase, οπότε η ποιότητα του project εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα των samples και την ποιότητα των vst intruments-plugins που έχω. Αυτό το δοκίμασα προσωπικά , το λέω και το υπογράφω. Είτε κάνω τη μίξη στα γνήσια XP όπου δουλεύω με την καλή κάρτα, είτε την κάνω στο VB το οποίο βλέπει μόνον την onboard κάρτα , το αποτέλεσμα της μίξης είναι ίδιο.
Τα κύρια προβλήματα είναι δύο. Πρώτον το latency και δεύτερον ότι στο VB είναι δυνατή μόνον η χρήση USB midi. (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ....)
Παρέλειψα να σου πω ότι όλα τα midi προγράμματα που χρησιμοποιώ τρέχουν μια χαρά στο linux μέσα από το wine.
Θα σου πω τώρα τι έζησα πέρσι. Κατεβάζω και εγκαθιστώ ένα Αμερικάνικης προέλευσης Linux , δουλεύω με το VB το Cubase και παρατηρώ ότι το Latency ήταν σχεδόν ελάχιστο. Μπορούσα να δουλέψω κανονικά δηλαδή !! Και σε τι σύστημα μιλάμε ... στον φτωχό μου διπύρηνο υπολογιστή όπου, είχα διαθέσει έναν πυρήνα των 3 Ghz στο VB...και 2 GB μνήμης όλα κι όλα.
Έρχεται ένα update μετά από 3 μήνες για το VB και το latency έγινε δυστυχώς ακατάλληλο για δουλειά .... Δια του λόγου το αληθές περί updates...
Θεού θέλοντος λοιπόν , όταν χαλάσει τούτος εδώ ο υπολογιστής και θα πρέπει να ξηλωθώ κατ' ανάγκην για την αγορά κάποιου άλλου , εκτιμώ ότι, σε ένα μοντέρνο σύστημα με πολυπύρηνο επεξεργαστή νέας γενιάς και με τεράστια μνήμη βεβαίως-βεβαίως, κάλλιστα θα μπορώ να αναθέσω 2 πυρήνες και 4 GB στα XP (τα οποία θα είναι guest στο VB) , αν μη τι άλλο θα πρέπει να μπορώ να δουλέψω κανονικά αρκεί να φτιάξω ένα κλειστό σύστημα , σκέτο-νέτο μουσικό με ένα linux host που θα το ψάξω αρκετά ποιο θα είναι .... και όταν μου κάτσει το κατάλληλο , κλείνει το διαδίκτυο εκεί, τέλος τα updates ....και καλή δουλειά !
Αυτά John.... Καλή Κυριακή !