• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Thomann everywhere...

Ωχ ωχ... θα πέσει φωτιά εδώ μέσα μ αυτά που λες...!

Πληροφοριακά, μια χαρά τη γράφουν εδώ την Ε.Ε., τα μισά απ' όσα θα πρεπε να κάνουμε ακόμα σφυρίζουμε αδιάφορα και πέφτουν βροχή τα πρόστιμα...

Τώρα τυφλή συλλογική υποταγή... αμάν μην τα λες ετσι κ τρώμε :s

Οντοπικ...

Δε χαίρεστε που χουμε επιλογές κ Ευρώπη και Ελλάδα και Αμερική;

Εγώ θα ψώνιζα απ' οπουδήποτε. Ως ώρας από Ελλάδα ψωνίζω γιατί μου είναι σαφώς πιο πρακτικό.

Και το βλέπω ότι θέλω, και αποστολή κάνουν και σε απομακρυσμένα μέρη, και τιμές σ αυτά που πήρα μου έκαναν και μερικοί καταστηματάρχες είναι μια χαρά.

Άλλοι πάλι θέλουν χ και θα το φάνε ευχάριστα.

Ένα ερώτημα προς τους Δωδεκανήσιους εδώ μέσα (υπάρχουν 5 6 το ξέρω) Όταν παραγγέλνετε κάτι από online Ελληνικά μαγαζιά, δεν θα έπρεπε ο φπα να είναι ο αντίστοιχος που ισχύει για Δωδεκάνησα; Σε κατάστημα σήμερα είδα πως αυτό ισχύει μόνο αν κάνεις αγορά με τιμολόγιο. Για τους ιδιώτες τι γίνεται λοιπόν;

Vaggelis_Revolted είπε:
Και γιατι να μην έχουν αμφιβολίες δηλαδή αγαπητέ φίλε;

Νομίζεις πως η τυφλή ή συλλογική υπακοή σε αυτά που αποφασίζει η ΕΕ, θα εξισώσει αυτόματα Ελληνικά και Γερμανικά καταστήματα.!  ???

Επίσης δεν νομίζω η Ελλάδα να είναι τόσο ριζοσπαστική χώρα ωστε να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα διάφορα θέματα που αποφασίζονται στις συνόδους, ίσα ίσα, σκυλάκι τους είμαστε τόσες δεκαετίες και χωρίς καμία φωνή σε αυτά που αποφασίζονται.

Το γεγονός ότι έχουμε κοινό νόμισμα, οπότε <<ζήτω η καλή ΕΕ>>, δεν λέει κάτι από μόνο του, και απόδειξη σε αυτό είναι ότι μπορείς σίγουρα να πάρεις κάποιο μουσικό όργανο από Αμερική (προφανώς εκτός ΕΕ και με διαφορετικό νόμισμα από το δικό σου   ;)) και να πληρώσεις πολύ φθηνότερα απο το αν το έπαιρνες στον Thomann. (πόσο μάλλον από καποιο Ελληνικό κατάστημα.)

Τέλος πάντων, όπως και να έχει νομίζω καλό θα ήταν η κουβέντα να μην πάρει άλλο πολιτικό χαρακτήρα, δεν είναι καλό για ένα μουσικό forum.  :)

(Όσο για τα λανθάνοντα κομμουνιστικά επιχειρήματα, όπως αναφέρεις φίλε Wow!, ασχολίαστο για τον ακριβώς απο πάνω λόγο. Το να κατηγορείς την αισχροκέρδια, δεν είναι κομμουνισμός, είναι αξιοπρέπεια)

Φιλε μου αυτοαναιρεισαι μια και το οτι μπορεις και αγοραζεις ενα οργανο απο Αμερικη και οχι απο thommann, φτηνα το οφειλεις στην << ζητω η καλη Ε.Ε>> και αποκλειστικα και μονο στο  δυνατο € και στις τρεχουσες ισοτιμιες. Ας ειχες τη δραχμη και θα σου ελεγα με ποσα $ θα αγοραζες απο Αμερικη.

Και μη ξεχασω...... αν πραγματικα η Ελλαδα ηταν σκυλακι και καθοταν σουζα στις προσταγες του "ξενου διευθυντηριου της ΕΕ"  ;D ;D ;D ;D ;D τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα στο Ελλαντα. Αλλα ξεχασα εμεις θελουμε και επιδοτησεις και φτηνα οργανα απο thomann και να μην εχουμε και κανενα ζυγο πανω απο το κεφαλι μας.

Τι θυμηθηκα τωρα εκεινα τα ωραια συνθηματα... περι ΕΟΚ και συνδικατων...... ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ωραιες εποχες.

blue είπε:
1)Nαι την γραφει. Οχι επειδη ειναι ριζοσπαστική, αλλα επειδη απαρτίζεται η εκαστοτε κυβερνηση απο λαμογια. Συμφέρει του ιδιους να πληρώνουν τα πρόστιμα για καποια παρατυπία, γιατί τα κέρδη απο την ίδια παρατυπία είναι μεγαλύτερα απο το αντίστοιχο πρόστιμο. Παράδειγμα τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα.

2) Αυτοαναίρεση : Αυτο που λες γίνεται ακριβώς επειδή έχουμε €. Δεν ειναι ασθενές νόμισμα το $, αλλά ισχυρό το €. Ας είχαμε ακόμα δραχμές και θα κλαίγαμε με την ισοτιμία.
Μην πεφτετε στην παγίδα της λαμογιάς, όλοι προφανώς γνωρίζουμε τα κονδύλια που έχουν κατασπαράξει οι πολιτικοί μας και τα τεράστια ποσά που αντί να ξοδευτόυν για αρδευτικά έργα πχ, έγιναν σπίτια πολυκατοικίες και οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα.

Εγώ αρνούμαι να δεχθώ την άποψη του ότι αν όντως ακολουθήσουμε κατα γράμμα την γραμμή της ΕΕ (τυφλή συλλογική υποταγή είναι βαρύγδουπος όρος, οπότα κράτα την προηγούμενη πρόταση), θα ανθίσει αυτόματα η οικονομία, και θα αγοράζουμε σε τιμές thomann από το μαγαζί της γειτονιάς μας. Το θέμα είναι στα μυαλά και στις τακτικές που ακολουθούνται πρώτα πρώτα από εμάς. Δεν νομίζω να φταίει....η Ε.Ε. που αγοράζεις όργανα σε διπλάσια, που λέει ο λόγος, τιμή χωρίς καν να σε αφήσουν να το δοκιμάζεις.

Και κάτι οξύμορο.

Όταν συγκρίνουμε τις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τα διαχωρίζουμε και δεν σκέφτόμαστε ότι είμαστε στην ΕΕ άρα δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός. Που λοιπόν οφείλεται η τόσο μεγάλη διαφορά στη τιμή..; Γνωρίζετε πολλούς Γερμανούς που θα ψώνιζαν από τα Ελληνικά μαγαζία; Αν το γνωστό Ελληνικό μουσικό κατάστημα μεταφερόταν στη Γερμανία, τι παραπάνω όφελος θα είχε..;

Το πιο πιθανό είναι αν δεν αναπροσάρμοζε την πολιτική του, θα έκλεινε πριν καν χρονίσει.

Edit: Όσο για το €, έμεινα μόνο στο ΚΟΙΝΟ νόμισμα. Αντικαταστήστε την Αμερική με Αγγλία, η οποία δεν έχει ίδιο νόμισμα με εμάς, (ίσα ίσα έχει ισχυρότερο), και πάλι όμως οι τιμές είναι κατά πολύ χαμηλότερες στην πλειοψηφία τους.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Vaggelis_Revolted είπε:
Μην πεφτετε στην παγίδα της λαμογιάς, όλοι προφανώς γνωρίζουμε τα κονδύλια που έχουν κατασπαράξει οι πολιτικοί μας και τα τεράστια ποσά που αντί να ξοδευτόυν για αρδευτικά έργα πχ, έγιναν σπίτια πολυκατοικίες και οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα.
Ποιά παγίδα? Πώς απαντάει αυτό το μήνυμα σε αυτό που σου είπα εγώ? (διαπίστωση, εξήγηση και παράδειγμα)

Ποιό είναι το επιχείρημα που αναιρεί την τοποθέτηση μου?Αυτό που γράφεις επαναλαμβάνει την αρχή της πρότασής μου ,με περισσότερα λόγια!

Τα υπολοιπα που γραφεις εχουν απαντηθεί ΚΑΙ στο ίδιο thread από τα πρώτα κιόλας μηνύματα.

Vaggelis_Revolted είπε:
Εγώ αρνούμαι να δεχθώ την άποψη του ότι αν όντως ακολουθήσουμε κατα γράμμα την γραμμή της ΕΕ (τυφλή συλλογική υποταγή είναι βαρύγδουπος όρος, οπότα κράτα την προηγούμενη πρόταση), θα ανθίσει αυτόματα η οικονομία,
αν γινόταν κάτι τέτοιο:

1. θα λειτουργούσε καλύτερα ο ανταγωνισμός

2. θα πληρώνονταν οι χρωστούμενες ασφαλιστικές εισφορές αντί να διαιωνίζονται τα χρέη χάριν δήθεν της επιχειρηματικότητας

3. θα τιμωρούνταν  τα λαμόγια αντί να τη σκαπουλάρουν

4. θα προωθείτο η οικολογική ανάπτυξη

5. θα άνοιγαν τα κλειστά επαγγέλματα (θυμηθείτε τι κάνουν όποτε γουστάρουν οι βυτιοφορατζήδες)

6. θα βελτιωνόταν η αξιοκρατία στο δημόσιο

+ θα διορθώνονταν αναρίθμητα άλλα φαύλα του ελαδιστάν

...και έτσι νομοτελειακά θα πήγαινε πολύ καλύτερα η οικονομία σε ελάχιστα χρόνια

δεν θα πήγαιναν όμως καλύτερα οι πολιτικοί μας αφού τα μέτρα της ΕΕ συνεπάγονται το επάρατο "πολιτικό κόστος"

Να αλλαξω λιγο θεμα..

Λεμε οτι ο Θωμας ειναι μαγκας γιατι παραγγελνει τεαστιες ποσοτητες οπποτε κλεινει καλες τιμες κτλ

Δηλαδη αυτος απο καπου δε ξεκινησε για να γινει μεγαθηριο???

Καποτε δεν ηταν μικρος και με τις σωστες κινησεις αναπτυχθηκε??

Και κατι ακομα..

Δουλευα προ πενταετιας σε πολυ γνωστο μουσικο καταστημα και διαπιστωσα απο αρκετα παλιοτερα τιμολογια που τυχαια επεσαν στα χερια μου οτι ο τυπος σε προ ιντερνετ εποχη πουλαγε 400%-450% πανω(κατι μαγνητες συγκεκριμενα)

Οποτε ειναι λογικο πλεον ολοι αυτοι που το εκανα αυτο να μη συμβιβαζονται ευκολα με τραγικα μικροτερα ποσοστα κερδους..

blue είπε:
Ποιά παγίδα? Πώς απαντάει αυτό το μήνυμα σε αυτό που σου είπα εγώ? (διαπίστωση, εξήγηση και παράδειγμα)

Ποιό είναι το επιχείρημα που αναιρεί την τοποθέτηση μου?Αυτό που γράφεις επαναλαμβάνει την αρχή της πρότασής μου ,με περισσότερα λόγια!

Τα υπολοιπα που γραφεις εχουν απαντηθεί ΚΑΙ στο ίδιο thread από τα πρώτα κιόλας μηνύματα.
Αυτό που προσπαθώ να σου πω αναγράφεται στην ακριβώς από πάνω απάντηση, και συγκεκριμένα εδώ

Εγώ αρνούμαι να δεχθώ την άποψη του ότι αν όντως ακολουθήσουμε κατα γράμμα την γραμμή της ΕΕ (τυφλή συλλογική υποταγή είναι βαρύγδουπος όρος, οπότα κράτα την προηγούμενη πρόταση), θα ανθίσει αυτόματα η οικονομία, και θα αγοράζουμε σε τιμές thomann από το μαγαζί της γειτονιάς μας. Το θέμα είναι στα μυαλά και στις τακτικές που ακολουθούνται πρώτα πρώτα από εμάς. Δεν νομίζω να φταίει....η Ε.Ε. που αγοράζεις όργανα σε διπλάσια, που λέει ο λόγος, τιμή χωρίς καν να σε αφήσουν να το δοκιμάζεις.
Η γραμμή της ΕΕ στα θέματα ζωτικής σημασίας για την διαμόρφωση κοινής Ευρωπαικής πολιτικής τηρείται στο ακέραιο, ευλαβικά από όλα τα κράτη, ειδικά από αυτά που δεν έχουν φωνή μέσα σε αυτήν. Οι μίζες πάνω σε αναθέσεις έργων κλτ που ξεπετάγονται κατα καιρούς είναι γεγονός, αλλά δεν αποτελούν τον βασικό άξονα την πολιτικής.

Δεν βρίσκω τον λόγο να αναλύσω παραπάνω, τι δεν καταλαβαίνεις;

αν γινόταν κάτι τέτοιο:

1. θα λειτουργούσε καλύτερα ο ανταγωνισμός

2. θα πληρώνονταν οι χρωστούμενες ασφαλιστικές εισφορές αντί να διαιωνίζονται τα χρέη χάριν δήθεν της επιχειρηματικότητας

3. θα τιμωρούνταν  τα λαμόγια αντί να τη σκαπουλάρουν

4. θα προωθείτο η οικολογική ανάπτυξη

5. θα άνοιγαν τα κλειστά επαγγέλματα (θυμηθείτε τι κάνουν όποτε γουστάρουν οι βυτιοφορατζήδες)

6. θα βελτιωνόταν η αξιοκρατία στο δημόσιο

+ θα διορθώνονταν αναρίθμητα άλλα φαύλα του ελαδιστάν

...και έτσι νομοτελειακά θα πήγαινε πολύ καλύτερα η οικονομία σε ελάχιστα χρόνια

δεν θα πήγαιναν όμως καλύτερα οι πολιτικοί μας αφού τα μέτρα της ΕΕ συνεπάγονται το επάρατο "πολιτικό κόστος"
Απλά να σου υπενθυμίσω ότι η οικολογική ανάπτυξη είναι αντίρροπες έννοιες με την οικονομική ανάπτυξη. Κερδος και οικολογία είναι αντικρουόμενες έννοιες.

Επειδή προφανώς ξεχνάς κάποια πράγματα, δεν αναφέρεις το θέμα της <<ασφάλειας>>, το θέμα τη παιδείας και των ιδιωτικών πανεπιστημίων, και τόσα άλλα που είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε στα πλαίσια της διεθνούς πολιτικής ομοιομορφίας.

Σταματάω εδώ γιατί θα ήθελα να συνεχίσουμε αυτήν την κουβέντα, αλλά ίσως σε άλλο χώρο.

Δηλαδη εχεις γραψει καπου, κατι που απαντα στη θεση μου αυτή:

blue είπε:
1)Nαι την γραφει. Οχι επειδη ειναι ριζοσπαστική, αλλα επειδη απαρτίζεται η εκαστοτε κυβερνηση απο λαμογια. Συμφέρει του ιδιους να πληρώνουν τα πρόστιμα για καποια παρατυπία, γιατί τα κέρδη απο την ίδια παρατυπία είναι μεγαλύτερα απο το αντίστοιχο πρόστιμο. Παράδειγμα τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα.
Αυτό που εχεις γραψει δηλαδη, αναιρεί το οτι το ελληνικό κράτος γράφει τις οδηγίες της ΕΕ και τονίζει το αντίθετο, οτι το ελληνικό κρατος ειναι υποτακτικο στις οδηγίες της και τις ακολουθεί κατά γράμμα ?

blue είπε:
Δηλαδη εχεις γραψει καπου, κατι που απαντα στη θεση μου αυτή:

Αυτό που εχεις γραψει δηλαδη, αναιρεί το οτι το ελληνικό κράτος γράφει τις οδηγίες της ΕΕ και τονίζει το αντίθετο, οτι το ελληνικό κρατος ειναι υποτακτικο στις οδηγίες της και τις ακολουθεί κατά γράμμα ?
Η γραμμή της ΕΕ στα θέματα ζωτικής σημασίας για την διαμόρφωση κοινής Ευρωπαικής πολιτικής τηρείται στο ακέραιο, ευλαβικά από όλα τα κράτη, ειδικά από αυτά που δεν έχουν φωνή μέσα σε αυτήν. Οι μίζες πάνω σε αναθέσεις έργων κλτ που ξεπετάγονται κατα καιρούς είναι γεγονός, αλλά δεν αποτελούν τον βασικό άξονα την πολιτικής.

Vaggelis_Revolted είπε:
Η γραμμή της ΕΕ στα θέματα ζωτικής σημασίας για την διαμόρφωση κοινής Ευρωπαικής πολιτικής τηρείται στο ακέραιο, ευλαβικά από όλα τα κράτη, ειδικά από αυτά που δεν έχουν φωνή μέσα σε αυτήν.
Νοpe.

Απλά να σου υπενθυμίσω ότι η οικολογική ανάπτυξη είναι αντίρροπες έννοιες με την οικονομική ανάπτυξη. Κερδος και οικολογία είναι αντικρουόμενες έννοιες.
Kαι πάλι nooooooope.

Στρατό δε πήγατε?το καλύτερο σχολείο...δεν έχει σημασία αν γίνεται κάτι, απλά να "φαίνεται"....το ίδιο και τα έργα στην Ελλάδα...απλά να φαίνονται στα χαρτιά οτι έγινε κάτι...

odis13 είπε:
Kαι πάλι nooooooope.
Για nooope?οικολογία&οικονομική ανάπτυξη δε συμβαδίζει...συμφαίρει ένα εργοστάσιο να βάζει καλύτερα φίλτρα,να χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειας,βιολογικούς καθαρισμούς κτλ?

Ή αν πρόκειται για επένδυση τουριστική,θα χρησιμοποιηθούν λιγότερα τετραγωνικά για χτίσιμο ή θεσεις πάρκινγκ απο το να αφήσουν χώρο για πράσινο?

Vaggelis_Revolted είπε:
ΤΩΡΑ ειναι που γινεται πολιτικη η συζητηση ανθρωπέ μου!

Συζηταμε οτι ΔΕΝ εφαρμοζει η Ελλαδα τις οδηγίες της ΕΕ στην πραξη και γι αυτο απειλείται από πρόστιμα και κυρώσεις, δηλαδη υποστηρίζουμε οτι ΔΕΝ υπακούει και εσύ μιλάς για γενικό άξονα, δηλαδη τι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι πρεπει να κανει.

odis13 είπε:
Νοpe.

Kαι πάλι nooooooope.

Nope ωραίο επιχείρημα.

1)Η γραμμή της ΕΕ στα θέματα ζωτικής σημασίας για την διαμόρφωση κοινής Ευρωπαικής πολιτικής τηρείται στο ακέραιο, ευλαβικά από όλα τα κράτη, ειδικά από αυτά που δεν έχουν φωνή μέσα σε αυτήν.
Το λέω αυτό γιατί η Αγγλία για παράδειγμα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με πλάτες και άλλων κρατών, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κάνεναν. Όποιος πιστεύει στην ιδεα των <<ισοτιμων κρατών μελών>> είναι απλά γελασμένος.

2)Απλά να σου υπενθυμίσω ότι η οικολογική ανάπτυξη είναι αντίρροπες έννοιες με την οικονομική ανάπτυξη. Κερδος και οικολογία είναι αντικρουόμενες έννοιες
.
Οι δαπάνες για το περιβάλλον είναι άγνωστες λέξεις στον ελεύθερο ανταγωνισμό και όπου γίνονται, γίνονται για λόγους διαφήμισης. Τελείως αντίθετες έννοιες, δεν καταλαβαίνω και που δεν γίνομαι κατανοητός με αυτό το nope.

Προς blue:

Θα το επαναδιατυπώσω μια τελευταία φορά.

Δίνονται διάφορα κονδύλια τα οποία ξεκοκκαλίζουμε, τίθονται συγκεκριμένα όρια ρύπανσης τα οποία υπερβαίνουν οι βιομηχανίες αφού δεν έχουν έλεγχο, θέτονται συγκεκριμένοι οικονομικοί στόχοι μείωσης του ελλείματος τους οποίους ποτε δεν πιάνουμε (ούτε η ίδια η ΕΕ στην ολότητά της δεν πιάνει βέβαια)

Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν τον βασικό πολιτικό άξονα της ΕΕ, είναι ίσως παρατυπίες που δεν επηρρεάζουν όμως την συλλογική Ευρωπαϊκή πολιτική. Αυτό το λέω, αφού ΕΜΠΡΑΚΤΑ και την σύνταξη στα 65  θα την πάρουμε, και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι σύντομα πραγματικότητα, όπως και οι υπόλοιπες αλλαγές στην Παιδεία, και οι συμβάσεις εργασίας γίνονται χρόνο με τον χρόνο πιο ελαστικές σε επικίνδυνο σημείο. Αποφάσεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, που αναγκαζόμαστε να δεχθούμε αμάσητες και είναι κύριο αποτέλεσμα της Ευρωπαικής πολιτικής.

Vaggelis_Revolted είπε:
Nope ωραίο επιχείρημα.
To nope που εγραψα, σε περιπτωση που δεν το καταλαβες, δεν ειναι επιχειρημα, ουτε ωραιο ουτε ασχημο ουτε τιποτα. Λεω απλουστατα οτι 2 απο τις βασεις της ολης επιχειρηματολογιας σου απλα δε στεκουν. Δεν επιχειρηματολογησα (ακομη).

Για αυτα περι Ευρωπαικης Ενωσης, το ειπε ο Blue αλλα μαλλον δε το ειδες, το ξαναπαραθετω.

Συζηταμε οτι ΔΕΝ εφαρμοζει η Ελλαδα τις οδηγίες της ΕΕ στην πραξη και γι αυτο απειλείται από πρόστιμα και κυρώσεις, δηλαδη υποστηρίζουμε οτι ΔΕΝ υπακούει και εσύ μιλάς για γενικό άξονα, δηλαδη τι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι πρεπει να κανει.

Η οικολογια με το κερδος δεν ειναι καθολου ασυμβατες εννοιες, μα καθολου. Η οικολογια και το beeing green μια χαρα πουλαει. Ειναι κερδος για εναν οποιοδηποτε επιχειρηματια το να ειναι οσο το δυνατον οικολογικη η επιχειρηση του και αυτο φαινεται απο τoν αριθμο επιχειρησεων σε ολο τον κοσμο που στρεφονται προς μια τετοια κατευθυνση. Μαρκετινιστικο κολπο? Ισως, αλλα μια χαρα κερδος βγαζουν οι εταιρειες και ειναι και "πρασινες"...οποτε? Το οτι στην Ελλαδα με τα μυαλα που κουβαλαμε προτιμουμε να ριχνουμε τα αποβλητα μας στον Ασωπο για να γλυτωσουμε κανα διφραγκο δε παει να πει οτι η οικολογικη αναπτυξη και το κερδος ειναι ασυμβατες εννοιες. Μη μπερδευετε την λουτσα με την βουρτσα που λενε...

συμφαίρει ένα εργοστάσιο να βάζει καλύτερα φίλτρα,να χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειας,βιολογικούς καθαρισμούς κτλ?
Σε μια ανεπτυγμενη κοινωνια ναι, και αρκετα μαλιστα. Ολα τα ακριβα "οικολογικα" προιοντα που κατακλυζουν τα super market και που πολλαπλασιαζονται μερα με τη μερα, ολα τα οικολογικα αυτοκινητα που σπευδουν να βγαλουν σχεδον ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες κλπ κλπ κλπ ποιος τα αγοραζει νομιζεις? Παραδειγματα αφθονα σε καθε κλαδο...

Ή αν πρόκειται για επένδυση τουριστική,θα χρησιμοποιηθούν λιγότερα τετραγωνικά για χτίσιμο ή θεσεις πάρκινγκ απο το να αφήσουν χώρο για πράσινο?
Το οτι ο "ενναλακτικος τουρισμος" ειναι απο τους πιο ανθηρους τουριστικους κλαδους την τελευταια 10ετια εσενα τι σου λεει?

Anyway, τρομερα εκτος θεματος, αλλα απο τη φυση του πρωτου ποστ ηταν μαθηματικα σιγουρο οτι θα φταναμε εδω...

Φίλε Βαγγέλη, μου προξενεί εντύπωση η ευκολία με την οποία καθορίζεις τα πραγματικά σοβαρά κομμάτια της πολιτικής που επιβάλλει η ΕΕ.

Προσωπικά θεωρώ ότι η διαχείριση των τεράστιων κονδυλίων που στέλνουν ανά διαστήματα οι ΕΕτζήδες (sic) είναι εξίσου σημαντική με τα άλλα σημεία που αναφέρεις.

Όσο για τα υπόλοιπα, ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έπρεπε να έχουν γίνει (ή τουλάχιστον να έχει εφαρμοστεί ο αντίστοιχος νόμος) εδώ και μισή δεκαετία με βάση όσα λέει η ΕΕ. Δεν έχουν γίνει, όπως δεν έχει γίνει και καμία ουσιαστική αλλαγή στην παιδεία.

Τυχαίο παράδειγμα για να δείξω ότι απέχουμε πάαααααρα πολύ από αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε αν υιοθετούσαμε όσα θεσπίζουν οι ευρωπαίοι επίτροποι.

Εξάλλου, θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής:

Θεωρείς ότι η Ελλάδα σημείωσε κάποια εξωφρενική πρόοδο σε οποιονδήποτε τομέα και αυτή η πρόοδος κινδυνεύει από την αδηφάγα και κακιά ΕΕ;

Ρωτάω γιατί χρησιμοποιείς μια πολύ χαρακτηριστική φρασεολογία που κάνει πολύ εμφανή τα πολιτικά σου πιστεύω και εξίσου εμφανή τη de facto στάση που έχουν όσοι έχουν αυτές τις πεποιθήσεις απέναντι στην ΕΕ.

Πράσινες εταιρίες, τί άλλο θα ακούσουμε..! Φίλε odis (ωραίο avatar), απλά δεν επιχειρηματολογώ περισσότερο, αφού δεν θέλεις να καταλάβεις.

Το ότι ίσως μια επιχείρηση (φαίνεται ότι) κάνει ενέργειες για να διορθώσει ένα απειροελάχιστο ποσοστό από αυτά που κατέστρεψε, δεν είναι οικολογία. Αν μια επιχείρηση

μπορεί να αυξήσει το κέρδος της με επιπτώσεις για το περιβάλλον αλλά χωρίς επιπτώσεις για την ίδια, θα το κάνει, να είσαι σίγουρος.

Φίλε Alchemist, ποτέ δεν θέλησα να αφορίσω ό,τι έχει να κάνει με την ΕΕ. Κάποια πράγματα ίσως να είναι θετικά. Αλλά είναι η φύση, ο ίδιος ο σκοπός μιας τέτοιας ιδέας που απορώ που κάποιοι πιστεύουν ότι θα λύσει όλα μας τα προβλήματα. Απλά θυμήσου κάτω από ποιες συνθήκες ιδρύθηκε, πως λεγόταν τότε, και τι σκοπό είχε. Το να την αγιοπιούμε δεν κάνει καλό, όπως και να την θεωρούμε μοναδική υπεύθυνο για όλα μας τα προβλήματα.

Παω για πρόβα, δεν θα βγει νόημα μάγκες, ας μιλήσουμε για καμιά κιθάρα!  ;D

Μια συζήτηση για τον Τόμαν και την εμπορική κατάσταση της τοπικής και της ευρωπαϊκής αγοράς ΔΕΝ είναι μουσική συζήτηση. Είναι οικονομολογική και (κατ' επέκταση) πολιτική συζήτηση.

Αν κάποιος κόπτεται για τη θεματική αγνότητα του φόρουμ και την τήρηση των κανόνων, δεν θα πρέπει να ανοίγει τέτοιες συζητήσεις, ειδικά αν δεν έχει και τίποτε καινούργιο να πει. Αλλά αφού αυτές οι συζητήσεις είναι ανεκτές, συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ να διαβάζω άλλες ανώνυμες καταγγελίες για την "αισχροκέρδεια" των ντόπιων εμπόρων, από ανθρώπους που - ολοφάνερα - δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά και έχουν βαφτίσει ως άποψή τους τις απόψεις της ευρύτερης ελληνικής αριστεράς - μάλιστα, ελπίζουν ότι δεν θα το προσέξουμε.

Wow! είπε:
Μια συζήτηση για τον Τόμαν και την εμπορική κατάσταση της τοπικής και της ευρωπαϊκής αγοράς ΔΕΝ είναι μουσική συζήτηση. Είναι οικονομολογική και (κατ' επέκταση) πολιτική συζήτηση.

Αν κάποιος κόπτεται για τη θεματική αγνότητα του φόρουμ και την τήρηση των κανόνων, δεν θα πρέπει να ανοίγει τέτοιες συζητήσεις, ειδικά αν δεν έχει και τίποτε καινούργιο να πει. Αλλά αφού αυτές οι συζητήσεις είναι ανεκτές, συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ να διαβάζω άλλες ανώνυμες καταγγελίες για την "αισχροκέρδεια" των ντόπιων εμπόρων, από ανθρώπους που - ολοφάνερα - δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά και έχουν βαφτίσει ως άποψή τους τις απόψεις της ευρύτερης ελληνικής αριστεράς - μάλιστα, ελπίζουν ότι δεν θα το προσέξουμε.
Δεν έχω πρόβλημα. Πρόσεξέ το. Δεν είναι αμαρτία. Ούτε πρόκειται κανείς να απολογηθεί για αυτό. Επίσης φαίνονται και απόψεις που εκφράζονται από ένθερμους υποστηρικτές της αγοράς, ούτε αυτό είναι κακό.

Vaggelis_Revolted είπε:

Επειδή προφανώς ξεχνάς κάποια πράγματα, δεν αναφέρεις το θέμα της <<ασφάλειας>>, το θέμα τη παιδείας και των ιδιωτικών πανεπιστημίων, και τόσα άλλα που είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε στα πλαίσια της διεθνούς πολιτικής ομοιομορφίας.
η ΑΣΥΔΟΤΗ ανάπτυξη όπως ΩΣ ΤΩΡΑ τη γνωρίζουμε , βεβαίως και είναι αντιρροπη με την οικολογία

βέβαια υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ανάπτυξης  ;)

τα υπόλοιπα που όντως ξέχασα, ΕΥΧΟΜΑΙ να περάσουν κι εδώ το συντομώτερο

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back