(την ανάλυση περί τιμών σε ελλάδα και εξωτερικό την προσπερνάω, έχει ήδη γίνει εκτενώς. Το μόνο που θέλω να προσθέσω από προσωπική εμπειρία είναι ότι μισό κιλό φέτας γνωστής εγχώριας εταιρίας το έβρισκα σε χαμηλότερη τιμή στην αμερική από ότι στην ελλάδα !!)X-minor είπε:Και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να υποστηρίξω τον οποιοδήποτε έλληνα έμπορο/μαγαζάτορα/μάστορα/luthier κλπ. μόνο και μόνο επειδή είναι έλληνας και για την ελληνική οικονομία (χα!), την εγχώρια αγορά κι άλλες τέτοιες μπούρδες.
To αναφέρω διότι από ένα σημείο και μετά οι αυξήσεις στα προϊόντα τους ήταν δυσανάλογη με τις αυξήσεις άλλων παρόμοιων καταστημάτων. Σίγουρα παραμένουν φτηνά, απλά αυτό το "κόλπο" μου κακοφαίνεται.yameth είπε:Τα IKEA και Lidl που αναφερεις Κωστα, είναι μια απόδειξη ότι υπάρχει λόγος για καποιο δικαιολογημένο αυξημένο κόστος λόγω μεταφορικών στην Ελλάδα που δεν είναι Βέλγιο ή Ολλανδια. Αλλού είναι τα κεντρα αποφασεων τους και η εμπορική πολιτική τους είναι ενιαία, αλλά προσαρμόζεται μόνο ως προς τη διαφορά κόστους.
Γιατι νομιζεις αγοράζω απο το playback ?evris είπε:Ποσων χρονων εισαι τελικα? Δουλευεις συστηματικα και καθημερινα εδω και καποιο καιρο? Παιδια, σκυλια εχεις? Σουπερμαρκετ πηγαινεις? Ζεις μονος σου? Εχεις καποιες σταθερες υποχρεωσεις (πχ πληρωνεις απο δικα σου λεφτα το νοικι στο σπιτι σου, η το εχεις αγορασει με δικα σου? Εχεις δανεια? αγοραζεις πανες? μαγειρευεις για αλλους καθε μερα? ξενυχτας αν εχουν πυρετο και το πρωι πας δουλεια με το μικρο μαζι?)
οι οποιοι κατ'εσε ειναι οτι αγοραζοντας ενα ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ προϊον απο το εξωτερικο σε καλυτερη τιμη απο την Ελλαδα,καταστρεφουμε (την ηδη τελειωμενη για παντα) ελληνικη οικονομια?Σε αυτό διαφώνισα με βάση απλουστατους και γνώριμους νόμους της αγοράς και της εθνικής οικονομίας.
+1000Superfunk είπε:1000 φορεςπερισσοτερο καλο θα της καναμε αν απολυαμε το 0,000000001% των δημοσιων υπαλληλων ;D ;D
Απλα κοιτα τα bold. Μερικες φορες μετα απο λιγο βοηθαει να ξαναδει κανεις τι γραφει. Μονος σου λοιπον συμπεραινεις και αποφασιζεις τι λεμε, τι θα εννοουσαμε, τι θα δηλωναμε, τι εχουμε/δεν εχουμε προβλημα να πουμε, τι το ενα, τι το αλλο, μονος σου απαντας σε αυτα που ΘΑ λεγαμε, μονος σου φασκεις και αντιφασκεις (δεν τους κατηγορησα, αλλα να ειναι ελληναρες που κοροιδευουν το χαζο κρατος...), μονος σου κερδιζεις τον οποιο αγωνα μονος σου δινεις, μονος σου ακους χειροκροτηματα... Βρε συ ... τι ειναι αυτα που γραφεις παλι?Tthawth είπε:Οποτε καταλήγουμε στο οτι μπορείτε επώνυμα & δημοσίως να δηλώσετε το παρακάτω: "Αν στείλουμε ολοι απο ενα μας μισθό σε αλλοδαπές τσέπες, η Ελληνική οικονομία θα ανακάμψει. ...και ειμαι καλα".
Ή οτι "Οταν η Ελληνικη οικονομία φτάσει στον πάτο, οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες θα μας αγκαλιάσουν με στοργη"
Διοτι αν κρίνω απο την εντονη δυσαρέσκεια σε ότι είπα, κατι τετοιο πιστεύετε :Ρ Πάντως εαν καποια στιγμή αποφασίσετε να προσέξετε τι έχω γράψει,
θα δειτε οτι δεν κατηγόρησα όσους αγοράζουν απο έξω. Κι εγω απο εκει έχω αγοράσει και θα ξαναγοράσω με βάση το πενιχρό μου εισοδημα. Αλλα μην σφυρίζουμε κλέφτικα. ΚΑΙ σε αυτο το θέμα ειμαστε οι ελληνάρες που κοροιδέυουμε ξανα το ΧΑΖΟ ελληνικό κράτος ψωνίζοντας απο το εξωτερικό. Και βεβαίως το περηφανευόμαστε κι απο πάνω...
Ετσι ειναι, δυστυχώς. Αλλά επειδή στη Ελλάδα δε φέρνει κανεις εντώς 5 ημερών, την αγαπημένη μας tele με μπορδοροκόκκινες βουλες στην ταστιέρα & ενα στρουμφάκι στο volume pot, θα παμε να την παραγγείλουμε απο το εξωτερικό. Διοτι εμεις την κρίση μας την απολαμβάνουμε! (Θα έσκαγα αν δε το ελεγα κι αυτο)X-minor είπε:Και για να απαντήσω σοβαρά. Όταν ο δικός μας μισθός - εν έτει 2009 - που θα στείλουμε είναι το ένα τρίτο αυτού των Γερμανών κλπ. καταλαβαίνει κανείς για τι περιθώρια για πρόοδο και ανάπτυξη στην οικονομία της χώρας γενικώς υπάρχουν.
Σε πληροφορώ πως τη συγκεκριμένη tele την βρήκα σε έλληνα έμπορο και την είχε ένα μισθό ακριβότερα από τον Γερμανό!Tthawth είπε:Ετσι ειναι, δυστυχώς. Αλλά επειδή στη Ελλάδα δε φέρνει κανεις εντώς 5 ημερών, την αγαπημένη μας tele με μπορδοροκόκκινες βουλες στην ταστιέρα & ενα στρουμφάκι στο volume pot, θα παμε να την παραγγείλουμε απο το εξωτερικό. Διοτι εμεις την κρίση μας την απολαμβάνουμε! (Θα έσκαγα αν δε το ελεγα κι αυτο)
Να πας στην Τρικουπη που την εχουν φθηνότερα απο το Γερμανό! Και παω στοίχημα οτι ο Γάλλος δεν την έχει!X-minor είπε:Σε πληροφορώ πως τη συγκεκριμένη tele την βρήκα σε έλληνα έμπορο και την είχε ένα μισθό ακριβότερα από τον Γερμανό!![]()
Κοίτα να λέμε τα καλά αλλά να λέμε και τα κακάTthawth είπε:Το οτι η αυξηση στη ζητηση σημαίνει και αυξηση στην τιμη τωρα θα το ανακαλύψουμε?
ψάξιμο για να βρεις φτηνότερα εδω έλεγαΤι λες? Ψαξιμο? Ιδρώτας? Πφφ! Γερμανος κυριες & κυριοι! peace of cake
Λίγα λόγια γιατι το ζαλισαμε...Βρε , πλακα κανετε? Το να ψωνιζεις απο γερμανια επειδη στην σολωνος τα βρίσκεις 200 ευρω ακριβότερα δεν ειναι κέρδος. Ειναι τεμπελια, διοτι στην Τρικουπη θα τα βρεις 50 ευρω φθηνοτερα απο Γερμανια (τυχαία αναφορα σε οδους).
Τωρα αν δε μπορουμε να κατανοησουμε οτι 100 ευρώ στον Γερμανο ειναι χειρότερο απο 200 ευρω στον Έλληνα, τι να πω. Απλη λογική. Το αν εχουμε την ικανοτητα να υποστηρίξουμε την ελληνική οικονομια, πάλι απλη λογικη. Όχι. Άλλωστε κι εγω προτιμάω το Playback-europe :Ρ Αλλα μη μου λετε οτι μας συμφερει ως Έλληνες αυτο το φαινόμενο... Έλεος.
Βεβαιως ο καθενας μπορει να κανει την επιλογή του. Βεβαίως το ελληνικό κράτος υποστηρίζει την ελευθερη αγορα. Αυτό όμως δε σημαίνει ο κρατικός οργανισμός μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον διεθνή εμπορικό ανταγωνισμό και να λέμε οτι εφόσον ακολουθούμε νόμιμες διαδικασίες, όλα θα πανε τέλεια. Και το να χτίσω σε ένα καμένο δασος είναι κάτι που μπορεί να νομιμοποιηθεί. Θα κοκορεύομαι οτι έχω σπιταρόνα και οτι το περιβάλον δεν θα πάθει τίποτα εφόσον μου έδωσε άδεια το κράτος?Starter είπε:και στην τελική να βγάλω και το αχτι μου
θέλω ενα πετάλι το οποίο ο γερμανος το χει 5 ευρω
ακριβότερα, αλλά επειδη μου την εσπασε ο έλληνας
μαγαζατορας