- Πόντοι
- 6
Υπάρχει μάλιστα και ένα σουπερμάρκετ - στην Θεσ/νίκη νομίζω - το οποίο προμηθεύεται χονδρική τα ελληνικά προϊόντα από το εξωτερικό και μετά τα πουλάει στην Ελλάδα σε τιμές πολυ φθηνότερες (πάνω από 20%) από τα άλλα σούπερ μάρκετ!Superfunk είπε:εσυ το λες για πλάκα αλλα ισχυει,το γιαουρτι γνωστης εγχωριας εταιρειας κανει στη Γερμανια 25% ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ απο οτι εδω.
Άλλο παράδειγμα ήταν η σύγκριση μεταξύ των καταλόγων ΙΚΕΑ γερμανίας και ελλάδας τα οποία είχαν για τα ίδια ακριβώς προϊόντα αλλά οι τιμές στην ελλάδα ήταν σαφώς ακριβότερες.
Από εκεί κ πέρα, κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι - τουλάχιστον σε επίπεδο αντιπροσώπων/εισαγωγέων - το κύριο μέρος του τζίρου προέρχεται από την πώληση πολλών φθηνών προϊόντων και όχι λίγων ακριβών και αυτό δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση αλλά το έχει επισημάνει και διευθύνων σύμβουλος πολύ μεγάλης εισαγωγικής εταιρίας μουσικών οργάνων με τον οποίο έτυχε να συνομιλήσω.
Τώρα, αν πχ ένα όργανο το οποίο στην ελλάδα κοστίζει €250 στο Thomann έχει €200, η διαφορά αυτή μπορεί ποσοστιαία να είναι μεγάλη (25%) αλλά σαν απόλυτο ποσό (+ τα μεταφορικά) δεν το αντιλαμβάνεται κάποιος ως αρκετά σημαντικό για να το αγοράσει από το Thomann. Κατά συνέπεια και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, οι αντιπρόσωποι δεν καίγονται και τόσο να ανταγωνιστούν στις τιμές των καταστημάτων αυτών.
Ωστόσο, νομίζω ότι οι λιανικές τιμές έχουν πέσει αρκετά τα τελευταία 1-2 χρόνια - και σε εμένα έχει τύχει να μου δώσουν τιμή τσεκάροντας πρώτα το Thomann κ πάνω από μία φορά.
Εγώ προσωπικά θα μπορούσα να δεχθώ μια διαφορά της τάξης του 10% ειδικά για κιθάρα την οποία θα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω..
Υ.Γ. Εκτός από μουσική,το noiz κατακλύζεται και από ποιητική φλέβα ;D ;D