G
Guest
Guest
Έχω την εντύπωση πως λέμε το ίδιο περίπου πράγμα με άλλο τρόπο. Αλλά θα το θέσω διαφορετικά. Ένας τέτοιος κατάλογος θα ήταν χρήσιμος για όλους, αν είχε τη μορφή μητρώου. Κατηγοριοποίηση με βάση το είδος μουσικής κτλ. Και φυσικά θα πρέπει να είναι ανοιχτός ώστε να είναι δυνατές οι προσθήκες. Καταγραφή δηλαδή όσων έχουν π.χ. ηχογραφηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Άσε τους ακροατές να αποφασίσουν ποιοί είναι οι καλύτεροι.Δεν θα είναι καλύτερη, ούτε χειρότερη. Θα είναι υπαρκτή (ως αντίθετο του "ανύπαρκτη"). Επιτρεψέ μου ένα παράδειγμα... έβλεπα πρόσφατα μία ελληνική σειρά, όπου αναφέρει ένας (και καλά, καθηγητής μουσικής) μία σύντομη λίστα μεγάλων συνθετών κλασσικής μουσικής. Μετά, επιδιώκει να αναφέρει μία αντίστοιχη λίστα ελλήνων συνθετών και αναφέρει Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοϊζο. Όχι Σκαλκώτα. Όχι Βαγγέλη. Όχι Χρήστου. Δεν τους ΞΕΡΕΙ ο άνθρωπος, και όπως δεν τους ξέρει αυτός, δεν θα τους ξέρει και το ανήψι μου, μέχρι να τους δει σε μία τέτοια λίστα. Οπότε, από αυτή την άποψη, είναι χρήσιμες - αυτό πιστεύω.
Το μόνο (ας πούμε) αντικειμενικό κριτήριο για αριθμητική κατάταξη, είναι οι πωλήσεις, το οποίο φυσικά δεν αντικατοπτρίζει σε καμμία περίπτωση το ταλέντο και τις ικανότητες του κάθε καλιτέχνη. Απλά μια εμπορική κατάταξη σε πωλήσεις προϊόντων. Κάτι τέτοιο προσωπικά το ποσπερνάω χωρίς να δίνω την παραμικρή σημασία.
Υ.Γ.: Τον κατάλογο του ΡΣ δεν τον έχω δει καν...