Τeisco κιθάρες από τα '60s?

dr.crash

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Ποιά η γνώμη σας για ιαπωνέζικες κιθάρες τύπου Teisco από τη δεκαετία του 60?

Συνηθως εχουν πολυ ενδιαφεροντες μαγνητες & μοναδικο ηχο (οχι αναγκαστικα ..."καλο" )

,δυστυχως οι περισσοτερες ειναι απλα φτηνες ,κακοφτιαγμενες κιθαρες με σοβαρα προβληματα playability & τραγικο hardware.

Για slide παντως ειναι ταμαμ.

Είναι εκπληκτικές αν θες να κάνεις tribute μπάντα στους Olympians!

Η πρωτη μου κιθαρα  ;D

(ειχα πιο πριν και μια Eko σκαφος αλλα ηταν δανεικη απο τον παππου, δεν την θεωρω κιθαρα μου)

Εσπασε ο τρομπας ο ντραμερ το μπρατσο της πεφτοντας πανω της, και κατι κλεφτουριαν στο πειραια μου ζητησαν τρελλα λεφτα να τη κολλησουν.

Το γυρισα και εγω σε καινουρια morris strat, αλλα ο βλακας δεν την φυλαξα στην teisco. Την πεταξα!!!!  :(

Εμοιαζε αρκετα με αυτην http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images01/27/l_b6697ee084c909a5506aeac154943f57.jpg

Αλλα ειχε 3 μαγνητες και τρια .. κομβια επιλογης μαγνητων.

Νομιζω και τα volume control ηταν σε στησιμο αλλα les paul Και οχι στη σειρα

Επισης σημαντικο ειναι τρεμολο με ελατηριο σε τετοιο στυλ http://liveassets.rationalpathinc.netdna-cdn.com/usercontent/gear/1829755/p2_uewyglmtj_so.jpg

;D ;D ;D ;D

Η πρώτη ηλεκτρική κιθάρα και για μένα, Heit Deluxe, made in Japan. Την έχω ακόμα. Δεν είχε άσχημο ήχο στον ενισχυτή. Το μανίκι είναι πολύ βολικό αλλά αργότερα έγινε τόξο χωρίς να μπορεί να ισιώσει με το trussrod. Πλέον την έχω στολίσει στον τοίχο μια και είναι μια ομορφιά.

P8290186.JPG

Eίναι ίδια κατηγορία με τις kawai .Βλέπε εδώ .

Θα δείς ποιός είναι ο ιδιαίτερος ήχος που λέει ο superfunk.(προσωπικά εμένα μου αρέσει ;D)Σαν ποιότητα κατασκευής όμως μην περιμένεις και πολλά πράγματα.Εγώ θα ήθελα μία για slide.Αν ψάχνεις αυτόν τον vintage σε εισαγωγικά ήχο είναι ότι πρέπει.

ierissiotis είπε:
Eίναι ίδια κατηγορία με τις kawai .Βλέπε εδώ .

Εγώ είχα κάποτε έναν ενισχυτή teisco copy twin reverb ο οποίος ήταν τρανσιστορ .Είχε τέτοιο ήχο.Τώρα τον χαίρετε ο jam.

Superfunk είπε:
Συνηθως εχουν πολυ ενδιαφεροντες μαγνητες & μοναδικο ηχο (οχι αναγκαστικα ..."καλο" )

,δυστυχως οι περισσοτερες ειναι απλα φτηνες ,κακοφτιαγμενες κιθαρες με σοβαρα προβληματα playability & τραγικο hardware.

Για slide παντως ειναι ταμαμ.
+1 και βάλε...απο τις καλύτερες κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να κρατήσει τους μαγνήτες (άντε και κανα τρέμολο) και να πετάξει τα υπόλοιπα... ;D

Οι μαγνήτες είναι κατά κανόνα κεραμικοί, και, αν τα ενδιαφέροντα σας έχουν να κάνουν με low fi μουσικές, slide, εναλλακτικές προσεγγίσεις σε παραδοσιακού χαρακτήρα ήχους, τότε αξίζει να "ψαχτείτε" με αυτούς...

Οι περισσότερες solid body από αυτές πάντως είναι πανέμορφες, γεμάτες μαγνήτες και κουμπάκια...

Με μια Teisco Del Ray έπαιζε ο Jon Spencer (and the Blues Explosion) και νομίζω επίσης με Τeisco ενισχυτή! O ήχος του δεν παίζεται...(κι ας κουβαλάει ο Judah Bauer, σε κάθε συναυλία μαζί του πέντε-έξι Tele, ο ήχος του Spencer ήταν για μένα πάντα το ζητούμενο απ' αυτή τη μπάντα).

Επίσης με Teisco ο Jim Reid των Jesus and Mary Chain (στη φωτογραφία η Spectrum V, σαν αυτή που χρησιμοποιούσε)....

20090408165514.jpg

Με μια Teisco Del Ray έπαιζε ο Jon Spencer (and the Blues Explosion) και νομίζω επίσης με Τeisco ενισχυτή
Απο μια συνεντευξη του τεχνικου του

Jon's setup is very "anti" guitar hero. His guitar is very unique, it's a Fujigen EJ2 I think, made in Japan from the 60's, they call them Zimgar in America. He uses no pedals on the road apart from a Boss tuner. His amp used to be a Sunn, I think it was called a R212 or something, solid state and really heavy. The cabinet was made out of thick plastic sheets. But that amp got stolen in the late 20th century (remember those times?!). Now he uses 2 Kustom heads with a 60's Vox cabinet and a small 1x12" Boogie cabinet. Jon tunes in dropped D.
In the studio, Jon uses a few amps in addition to the Kustom, another Sunn (doesn't quite sound the same), a Peavey amp, a Yamaha amp, a Shure PA amp and these are all solid state. He also uses a 60's Fender Deluxe Reverb sometimes. Pedal wise, Jon's always had an Ampeg Scrambler and a Roger Mayer fuzz but from the new album onwards, he's started using Honda pedals.

Παρόλα αυτά επανέρχομαι, με απόσπασμα από άρθρο στο site της Gibson http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/Features/glorious-tones-from-cheapo-gea

"Not only do similar aural revelations form the first musical experiences of many guitar players, they can be used to inject a little much needed juice into your matured, more developed sound-crafting today. Stumped trying to come up with an attention-grabbing tone for that special track in the studio? Grab a couple of junkyard dogs and have at it. You might fall on your face, but as often as not you’ll create something that really jumps out of the track. Anything with Teisco, Kay, Harmony, Silvertone, or Danelectro on the headstock—or Airline, Alamo, Kay, Harmony, Oahu, National, or Silvertone on the control panel—is likely to do you proud. Of course there are also lots of no-name (or forgotten name) Dumpster guitars and amps out there that have been waiting for years, or decades, for their moment to shine.

There are examples of the success of these set-ups all through tone history. Dave Davies of the Kinks recorded what is often acknowledged as the first distorted guitar sound in a hit pop-rock song by ramming his guitar into a tiny Elpico amp with razor-shredded speaker to create the chunky filth behind “You Really Got Me.” For more recent examples, turn to Jack White’s red plexiglass Airline (no longer a cheapo, of course, and now very collectible thanks to his association with it) and Silvertone Twin Twelve amp, or the namesake of the Jon Spencer Blues Explosion’s use of a trashed Teisco guitar and, yep, the same model of amp. Even Jimi Hendrix, Jimmy Page, and Stevie Ray Vaughan have all wang-danged their doodle on Danelectro or Silvertone guitars".

Γενικα ολες αυτες οι γιαπωνεζικες κιθαρες ηταν re-branded Teisco,οποτε μαλλον και του Spencer τετοια ειναι.Εχω δει και αλλες re-branded Teisco με ...φοβερα ονοματα (Kimberly,Kingston ...κτλ)

βρηκα και αλλη μια με το ονομα ..St George

http://guitarz.blogspot.com/2010/01/st-george-branded-vintage-japanese.html

;D

Superfunk είπε:
Γενικα ολες αυτες οι γιαπωνεζικες κιθαρες ηταν re-branded Teisco,οποτε μαλλον και του Spencer τετοια ειναι.Εχω δει και αλλες re-branded Teisco με ...φοβερα ονοματα (Kimberly,Kingston ...κτλ)

βρηκα και αλλη μια με το ονομα ..St George

http://guitarz.blogspot.com/2010/01/st-george-branded-vintage-japanese.html

;D
re-branded ? δλδ πριν τις μαρκαρει η teisco ή μετα?

Γενικα το εργοστασιο που φτιαχνονταν οι Teisco (fugigen νομιζω το ελεγαν) εφτιαχνε κιθαρες επι παραγγελια για πολλους catalog retailers στις ΗΠΑ & εβαζε πανω οτι ονομα ηθελαν αυτοι.

ε,καλα μη νομιζεις οτι ηταν και τιποτα.....κοσμηματα κιθαριστικης τεχνης,οσο 2 χαμπουργκερ εκαναν,μαζι με το νεο καναπε & το πορτατιφ  που παράγγελνε στα 60s  η Αμερικανα νοικοκυρα επαιρνε και στο γιοκα της 2-3 κιθαρες για να μην την πρηζει... ;D

To εικαστικο τους παντα μου κεντριζε το ενδιαφερον ;) Δεν εχει τυχει να πεσει στα χερια μου καμια τετοια. Λογικα πρεπει να ειναι εφαμιλες των εκο!(σαν κατασκευη τουλαχιστον)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back