Ebay - Κιθάρες από Κίνα

Δώσε αλλά 150 και πήγαινε στα σιγουρα

Μια squier πάρε με λιγότερα λεφτά, έτσι και αλλιώς τα μεταλλικά εξαρτήματα που βλέπεις στις φωτογραφίες έχουν πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης

Υπάρχουν πολλά ετερόκλητα σχόλια για φθηνές Κινέζικες κιθάρες από ebay, AliExpress κλπ. Κι ο συγκεκριμένος πωλητής έχει μεικτές κριτικές. Οπότε όχι.

375€ δεν είναι λίγα λεφτά. Αν ήθελα Κινέζικη απομίμηση μάλλον θα πήγαινα σε Cathy Zhong, έχει τι ςπερισσότερες καλές κριτικές και reviews στο YouTube. Eκανα μια προσπάθεια να σου βρω link και φαίνεται δυστυχώς ότι πλέον δεν υπάρχει το μαγαζί της στο AliExpress.

Αυτή η Classic Vibe στα 250€ είναι πιθανότατα κλάσεις ανώτερη κιθάρα και δε θα χάσεις τα λεφτά σου. Επίσης αξίζει να την αναβαθμίσεις με ο,τι μαγνήτες θες, κι αν θες να της βάλεις κι ένα Bigsby σαν κι αυτό της κιθάρας του ebay, το Temu το έχει 25 Ευρώ

Πάρε μια Harley Benton καλύτερα. εχουν πολυ καλυτερο vfm απο οποιοδήποτε name brand πλεον.
Σε αυτες τις κινεζοκιθαρες τα παρτς ειναι οτι ποιο φτηνόπραγμα υπάρχει, θα πας για μαλλί και θα βγεις κουρεμένος. Είναι πάρα πολύ πιθανό να πρέπει να αλλάξεις το hardware όλο για να παίξει αξιοπρεπώς.

Μια squier πάρε με λιγότερα λεφτά, έτσι και αλλιώς τα μεταλλικά εξαρτήματα που βλέπεις στις φωτογραφίες έχουν πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης
Αυτο!

Καλησπέρα, είχα προσωπική εμπειρία και εκτιμώ ότι είναι ρίσκο τα Ali express κτλ. Άσχετα που στάθηκα τυχερός και έπεσα σε καλή περίπτωση. Είχα διαλέξει ένα μαγαζί/εργαστήριο με υψηλές κριτικές, ΑΛΛΑ, ήταν κάπου στη Κίνα.
Η όλη επικοινωνία ήταν μόνο με emails, και η οποιαδήποτε καθυστερημένη απάντηση από πλευράς του κατασκευαστή, με έκανε να αγχώνομαι γιατί είχα προπληρώσει. Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά, και πάλι καλά.
Όμως γενικά, ήταν μια κατάσταση κάπως χύμα. Και στο "χύμα" δε μπορείς να ζητήσεις ευθύνη, ούτε φαντάζομαι να είναι εύκολη η επιστροφή των χρημάτων. Δεν είναι ενα κατάστημα στην Ευρώπη π.χ που βλέπεις μια διεύθυνση, έναν πρόεδρο, ένα email ,αφμ, έδρα εταιρείας, φωτογραφίες εγκαταστάσεων, τηλέφωνο κτλ. Εδώ καμία φορά τα έχεις όλα αυτά και πάλι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό να γίνει λάθος.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα το ξαναέκανα. Θα συμφωνήσω με τις παραπάνω απόψεις και προτάσεις των παιδιών.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις σας.
Δοκίμασα καταρχάς την έτοιμη squier που βγήκε πρόσφατα με το bigsby επάνω και μου άρεσε.
Πολύ ωραία και η classsic vibe αλλα με απασχολεί η προσθήκη bigsby εκ των υστέρων καθώς δεν έχω καθόλου εμπειρία/ χρόνο για mods και κάποια βίντεο που είδα στο youtube μου το επιβεβαίωσαν οριστικά & αμετάκλητα! Θα πρέπει να την πάω σε κάποιον καλό τεχνίτη να το κάνει.
Πιστεύετε ότι αξίζει η επιλογή αυτή; Θα είναι της προκοπής το bigsby από το temu?
Η πρωτη/ ετοιμη ειναι στα 510 οπως βλεπω, λέτε η 2η επιλογή να βγει στα 350 - 400 max με την εργασία του τεχνίτη;

Δοκίμασα καταρχάς την έτοιμη squier που βγήκε πρόσφατα με το bigsby επάνω και μου άρεσε.
Πολύ ωραία και η classsic vibe αλλα με απασχολεί η προσθήκη bigsby εκ των υστέρων καθώς δεν έχω καθόλου εμπειρία/ χρόνο για mods και κάποια βίντεο που είδα στο youtube μου το επιβεβαίωσαν οριστικά & αμετάκλητα! Θα πρέπει να την πάω σε κάποιον καλό τεχνίτη να το κάνει.
Πιστεύετε ότι αξίζει η επιλογή αυτή; Θα είναι της προκοπής το bigsby από το temu?
Η πρωτη/ ετοιμη ειναι στα 510 οπως βλεπω, λέτε η 2η επιλογή να βγει στα 350 - 400 max με την εργασία του τεχνίτη;
Το ποιο πιθανό να ανήκει στην κατηγορία μαλακών pot metal που λέγαμε ποιο πάνω.

Πιθανότατα θα είσαι καλύτερα με κάποιο licensed bigsby από τις αγγελίες παρά με του temu.

Κατά τη άλλα η classic vibe είναι μια σκάλα πάνω και ίσως αξίζει να δώσεις και κάτι παραπάνω από το να πάρεις μια Κινέζικη που θα την παντρευτείς γιατί πολύ δύσκολα μεταπωλείται κι αν δε σου βγει καλή, θα κλαις τα λεφτά σου.

Υπάρχει και στο reverb αυτή

Squier Classic Vibe '70s Telecaster Custom with Bigsby https://reverb.com/item/92245132?ut...are&utm_campaign=listing&utm_content=92245132

Με κάνα ψιλό παζάρι στα μεταφορικά είναι κοντά στο budget.

Last edited:
Θες να παιξεις κιθαρα ή να τη βλέπεις?
Το bigsby δεν είναι και κανένα εργαλείο ακριβείας, να θυσιάσεις για δαύτο όλο το υπόλοιπο όργανο.

Προσπαθώ να παίζω όσο γίνεται πιο συχνά όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος μου. Για αυτά που παιζω δοκίμασα όπως ανέφερα τη squier που βγήκε τώρα με το bigsby και μου άρεσε.

Ιδανικό θα ταν να βρεις τρόπο να αγορασεις τη συγκεκριμενη που έπαιξες, ποιος σου λεει οτι θα σου αρεσει και η επόμενη το ίδιο? Διαφορετικά κανε υπομονή και αγόρασε κατι αξιόλογο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back