Ταξίδι στο USA. Συμφέρει να φέρεις κιθάρα επιστρέφοντας;

Status
Not open for further replies.
The Genius Loci είπε:
... ισχύει και για κιθάρες?
Θα επαναλάβω, ότι όταν η Gibson μου, έφτασε (από US) Φραγκφούρτη, ο τελωνειακός τη σταμάτησε και ζήτησε απόδειξη...και ο φίλος που την έφερνε, είχε την καλή και του έκοβε!

marathon είπε:
Θα επαναλάβω, ότι όταν η Gibson μου, έφτασε (από US) Φραγκφούρτη, ο τελωνειακός τη σταμάτησε και ζήτησε απόδειξη...και ο φίλος που την έφερνε, είχε την καλή και του έκοβε!
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ να λες,αν ηταν Γερμανος πολίτης ο τελωνειακος θα τον περιμενε εχοντας στα χερια του ενα αντιγραφο της κινησης των  πιστωτικων/χρεωστικων του καρτων ;)

Στο Βερολινο οταν πηγα μια φορα με εναν φιλο μου να παραλαβουμε μια κιθαρα απο ΗΠΑ ,ο τελωνης ειχε αντιγραφο απο το PAYPAL & το  EBAY AUCTION που ειχε κερδισει,ο δε φιλος μου ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΝΟΟΥΝΤΑΝ να δηλωσει "ψευτικη" αξια..... (με αλλα λογια αν ΘΕΛΕΙ ενα κρατος "περιοριζει" πανευκολα τη δασμοφορολογοδιαφυγη)

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ βεβαια οτι ο τελωνης ηξερε ΤΑ ΠΑΝΤΑ γυρω απο το ΠΟΣΟ πρεπει να κανει μια κιθαρα.....

Αν γυρνατε απο ΗΠΑ μεσω  Γερμανιας (η αλλης πολιτισμενης Ευρωπαϊκης χωρας)  ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ να κανετε "μαγκιες" (θα χασετε και την κιθαρα και θα πληρωσετε 2 φορες την αξια της σε προστιμα)

The Genius Loci είπε:
Ένα λεπτό... εγώ ήξερα ότι το αφορολόγητο όριο αφορά τσιγάρα, καφέδες, ποτά, κρασιά και τέτοια... ισχύει και για κιθάρες?
για οτιδηποτε

Superfunk είπε:
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ βεβαια οτι ο τελωνης ηξερε ΤΑ ΠΑΝΤΑ γυρω απο το ΠΟΣΟ πρεπει να κανει μια κιθαρα.....
Μην μπερδεύουμε τα Ελληνικά τελωνεία με τα ξένα...έτσι όπως τα λέει ο Sf είναι. Εάν δεν έχεις ένα παραστατικό στοιχείο στα χέρια σου, θα σου βάλουν αυτοί τη τιμή που τους δίνουν οι online κατάλογοί τους...και θα προσθέσουν τον αντίστοιχο φόρο. Και εκεί δεν περνάνε, τα "ξέρετε είναι δώρο από τον θείο μου..."

ξέρετε είναι δώρο από τον θείο μου
ενταξει για να λεμε και του στραβου το δικιο ουτε εδω περνανε (αν βεβαια δεησει ο τελωνης να ασχοληθει μαζι σου....35 χρονια ταξιδευω εκτος ΕΕ και δεν με εχουν σταματησει ΠΟΤΕ)

Superfunk είπε:
....35 χρονια ταξιδευω εκτος ΕΕ και δεν με εχουν σταματησει ΠΟΤΕ)
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θέλει (η παρανομία ;D) και στύλ και άνεση. Και ο φίλος μου (όπως εσύ φαντάζομαι), κουστουμάτος πέρασε... ;) ;)

Μπα για αλλο λογο περναω εγω..ΠΑΝΤΟΤΕ οι τελωνειακοι ΔΕΝ ειναι στη θεση τους αλλα πινουν φραπεδιες (η ακομα χειροτερα ζεστο νες...εναν τετοιο κραταγε ενας τετοιος χαμενος και περασε απο διπλα μου την ωρα που με σκαναρε..το γριπομηχανησμα και εδειξε.... 40 πυρετο!!!! ;D ;D)

Superfunk είπε:
..ΠΑΝΤΟΤΕ οι τελωνειακοι ΔΕΝ ειναι στη θεση τους αλλα πινουν φραπεδιες...
Θα μου επιτρέψετε ένα μικρό off topic, σχετικό με τα Ελληνικά τελωνεία.

Τα παλιά καλά χρόνια που δεν ήμασταν Ευρώπη (το 1980), που πρωτοέφυγα για σπουδές στη Γαλλία, ότι πράγματα είχαμε έπρεπε να τα δηλώσουμε για να μπορέσουμε να τα ξαναβάλουμε μετά στην Ελλάδα. Η πρώτη μου έξοδος ήταν με αυτοκίνητο μέσω Ιταλίας και είχα πάρα πολλά συμπράγκαλα...μια Gibson, ένα πιάνο Roland, ένα μικρό synth Yamaha, φωτογραφικές μηχανές...Πήγα λοιπόν στο τελωνείο της Πάτρας να τα δηλώσω. Τα είδε η χοντρή κυρία τελωνειακός και έφριξε..."πώπω που να τα γράφω όλα αυτά"...μου είπε. Μου έδωσε λοιπόν το μικρό κίτρινο χαρτάκι με τη σφραγίδα του τελωνείου και μου είπε "γράψτα μόνος σου"...Τα έγραψα και εγώ αραιά-αραιά και...κράτησα και το στυλό!! Ότι καινούργιο λοιπόν αγόραζα στο Παρίσι τα επόμενα χρόνια, απλά το πρόσθετα στη λίστα....

Α, ρε Ελλαδάρααααααααααααααα!!!!

Ο δάσκαλος, ο Dirk και η άδεια βαλίτσα

Codename: Customshop

Συνεχίστε, θυμήθηκα μια παλιά νουβέλα...

8) 8) 8) 8)

marathon είπε:
.............πάρα πολλά συμπράγκαλα...μια Gibson, ένα πιάνο Roland, ένα μικρό synth Yamaha, φωτογραφικές μηχανές............... Ότι καινούργιο λοιπόν αγόραζα στο Παρίσι τα επόμενα χρόνια, απλά το πρόσθετα στη λίστα....
Αχ ρουφιάνα ξενιτιά............

Ανάθεμα τη φτώχια που κοντά σου μας τραβά.

Δύσκολη η φοιτητική ζωή; ε;

audiokostas είπε:
Δύσκολη η φοιτητική ζωή; ε;
...όταν από μικρός κάνεις καλό κουμάντο, φαίνεται!!! Και μην ξεχνάς, κάποιοι από εμάς έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον ;D ;D ;D

Οι υπόλοιποι φάτε παντεσπάνι..... ;)

audiokostas είπε:
Οι υπόλοιποι φάτε παντεσπάνι..... ;)
Πρέπει να ζηλεύουμε και τον ffmakis ή τον Κultura που έχει 3 Gibson στα 18 του τον Alchemist που θα πάρει Gibson από την Αμερική?. Κάποιοι γεννήθηκαν για original και κάποιοι για μαϊμούδες

Δεν θέλω να κάνω hijack το thread του αγαπητότατου Alchemist και δεν θα δώσω συνέχεια (ούτε κατ' ιδίαν).

Απλώς να πω ότι στο δικό μου βιβλίο η απάντηση

marathon είπε:
Κάποιοι γεννήθηκαν για original και κάποιοι για μαϊμούδες
είναι εξοργιστική. Nothing more.-

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Απλώς να πω ότι στο δικό μου βιβλίο η απάντηση είναι εξοργιστική. Nothing more.-
Mπορείς να πάς στο post για τις ρέπλικες...εκεί θα διαβάσεις πόσο σκληρός είναι ο κόσμος. Νομίζω ότι ο Alchemist...πετάει...

marathon είπε:
Κάποιοι γεννήθηκαν για original και κάποιοι για μαϊμούδες
Απλώς να πω ότι στο δικό μου βιβλίο η απάντηση είναι εξοργιστική. Nothing more.-
Και η αποπάνω ήταν κάπως...

Και μην ξεχνάς, κάποιοι από εμάς έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον ;D ;D ;D

Έλα να χαλαρώνουμε λίγο παρακαλώ :D

replica_owner.jpg

gibson_owner.jpg

marathon είπε:
Πρέπει να ζηλεύουμε και τον ffmakis ή τον Κultura που έχει 3 Gibson στα 18 του τον Alchemist που θα πάρει Gibson από την Αμερική?. Κάποιοι γεννήθηκαν για original και κάποιοι για μαϊμούδες
Καλα marathon εισαι φαουλ οχι απο τα αποδυτηρια.. πριν καν γινει η κληρωση για τον αγωνα.. τελειως ομως, εκτος αν κανεις πλακα.

thanasis b είπε:
Καλα marathon εισαι φαουλ οχι απο τα αποδυτηρια.. πριν καν γινει η κληρωση για τον αγωνα.. τελειως ομως, εκτος αν κανεις πλακα.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και κάνω πλάκα...αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι και οι original είναι επιλογή όπως και οι μαϊμούδες και δεν τίθεται θέμα παντεσπανιού (ούτε ρατσισμού). Ο Faltsoo που έχει 44 κιθάρες μετρημένες και που οι περισσότερες είναι μαϊμούδες δεν ξέρει τι του γίνεται? ΟΛΟΙ μπορούν να αποκτήσουν και original και μαϊμούδες, θα χωριστούμε εδώ μέσα ποιοί μπορούν να φάνε παντεσπάνι και ποιοί όχι?

οκ!

Εννοειτε οτι ο καθενας μπορει να επιλεξει οτι θελει με βαση τα κριτηρια του (το ποσο ειναι επιλογη η εξαναγκασμος ειναι αλλο θεμα... μαλλον!) !

Αν δεν έχεις μακ, γκίμπσον και μπεμβε είσαι υλικό οικοδομών, τέλος, κλειδώστε το, πάω να ακούσω τζέφ μπεκ τσίτα.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back