• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ταξίδι στο USA. Συμφέρει να φέρεις κιθάρα επιστρέφοντας;

Status
Not open for further replies.
neeq είπε:
Εγω χωραω ως χειραποσκευη ή μολις ειπα το πιο κλασικό και ψοφιο αστειο μετά απο το "γεια σας είμαι ο ταδε και ειμαι καλα"?

Εγω το βαζω στο πλανο για του χρόνου παντως. Να ζηλευεις εσυ του χρονου καλα? :P
Χαχα, εσύ ό,τι πεις φιλαράκι... θα γίνω πρασινότερος κι από τον βάτραχο στο avatar μου άμα λάχει! 8)

Όσο για τη χειραποσκευή δεν ξέρω, μπορεί κάπου να σε χωρέσουμε αλλά θα πρέπει να κόψεις λίγο τα πόδια σου αν είσαι πάνω από 1,20. ;D ;D ;D

thanasis b είπε:
Ας ρωτησω και εγω κατι!!

Δηλωνεται η καταγραφεται καπου τι αποσκευες ειχες πριν? Δηλάδη αμα παω στο αμερικα στον θειο μου και μου χαρισει μια κιθαρα τι θα κανω?! (αν εχει συζητηθει κατι παρομοιο ας με παρακαμψει καποιος)
Φυσικά, σε κάθε χώρα (που δεν ανήκει στην ίδια οικονομική συνομοσπονδία κρατών), δηλώνεις κατά την είσοδο ό,τι πολύτιμο μεταφέρεις (π.χ. φωτογραφικές μηχανές, φορητούς υπολογιστές, κλπ). Κατά την έξοδό σου, μπορεί να σου ζητηθεί να το παρουσιάσεις.... ή τουλάχιστον θα έπρεπε.

Εννοείται επίσης ότι κατά την επάνοδό σου στην Ελλάδα (από Αμερική) θα σου ζητηθεί να δηλώσεις αν φέρνεις κάτι και έχουν δικαίωμα ελέγχου των αποσκευών σου.

Δηλαδη η κιθαρα που θα μου χαρισει καποιος στην αμερικη οταν παω να επιστρεψω υπαρχει περιπτωση να φορολογηθει(?)?

Μιας και θα πας Portland ευκαιρια να πας και σε εναν αγωνα των Trailblazers.

Καλη ομαδα (αν εισαι φαν του μπασκετ...)

Θα συμφωνησω και εγω πως στην Αμερικη μπορεις να βρεις φοβερα τεφαρικια στα μεταχειρισμενα! Εγω εκει θα κοιταγα παντως.

Και μην ξεχασεις να παρεις πολλα μπουφαν και ομπρελες.

Oregon & Washington ειναι πολυ κρυες και βροχερες!

Alchemist είπε:
Είχα έτσι κι αλλιώς σκοπό να έχω αρκετά μετρητά μαζί μου και αν αυτό είναι πασπαρτού για καλύτερες τιμές, θα κοιτάξω να το χρησιμοποιήσω δεόντως! Ομολογώ πάντως ότι γενικώς σιχαίνομαι τα παζάρια και προφανώς δεν είμαι και πολύ καλός στο σπορ. :-[
Απλώς να επισημάνω ότι η έντεχνη διαπραγμάτευση (όχι χαζοπάζαρο) μέσα στους ευρύτερα αποδεκτούς όρους ευγενείας δεν είναι απλώς λογική και επόμενη αλλά ενίοτε και καλοδεχούμενη και από τις δύο πλευρές όταν νομίζουν ότι υπήρξε μία αμοιβαίως ικανοποιητική συναλλαγή.

Σε μερικές κουλτούρες θεωρείται κιόλας υποχρεωτική.

Superfunk είπε:
Σημειωσούλα (αν και το διαπιστώνει κανεις και μονος του):

Πρέπει να ειναι ((αξια + μεταφορικα) χ 1.035 δασμος) Χ 1.19 ΦΠΑ

ή ((αξια + μεταφορικα) + 3,5% δασμος) + 19% ΦΠΑ

Αλλιώς το ((αξια + μεταφορικα) χ 3,5% δασμος+) Χ 19% ΦΠΑ+ που εχει γραφτεί μοιάζει με 1100*3.5% αντί για 1100+3.5%

προφανως δεν εχεις καταλαβει οτι αναφερομαι στο ποσο των ΔΑΣΜΩΝ και ΦΟΡΩΝ,αρα ειναι απολυτα σωστος ο "τυπος" μου (αλλωστε μετα το "3,5% δασμος" βαζω ενα + ακριβως για να καταλαβει καποιος οτι το ποσο αυτο προστιθεται στην αξια),απλα χρειαζεται να προσεχει αυτος που τον διαβαζει.... ;D

μοιάζει με 1100*3.5% αντί για 1100+3.5%
μα ακριβως 3,5% δασμο θα πληρωσει οποτε 1100*3,5% ειναι....

Πάντως, ελπίζω όταν γυρίσει με το καλό ο Alchemist, να μας κάνει ένα travel review, και να μας πεί ποιές συμβουλές ακολούθησε για να αγοράσει τη κιθάρα του... ;D ;D

Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί ένας πληκτράς, θέλει μια κιθάρα και δη FenderGibson...δεν αγοράζεις βρε παιδί μου ένα Mac από εκεί? Να πιάσει τόπο!!!

marathon είπε:
δεν αγοράζεις βρε παιδί μου ένα Mac από εκεί? Να πιάσει τόπο!!!
Στο πατάρι; Φυτεμένο στον κήπο; Στην κοίτη του Ασωπού;

kwstas79 είπε:
Στο πατάρι; Φυτεμένο στον κήπο; Στην κοίτη του Ασωπού;
Ιονέσκο πρωϊ-πρωϊ?

Οχι, μη, γιατί ρε Κώστα; οχι, Mac μια χαρά, μην, προς Θεού, δεν θα μπορέσω, πλίζ, έλεος. Mac υπέροχα, παντού και για τα πάντα όλα.

Βεβαίως, βεβαίως.

Αλχημιστή, κοίτα πάντως να πάρεις κάτι χρήσιμο επιστρέφοντας από τα στέητς, και ας είναι και κουνέλι.

kwstas79 είπε:
Αλχημιστή, κοίτα πάντως να πάρεις κάτι χρήσιμο επιστρέφοντας από τα στέητς, και ας είναι και κουνέλι.
Cheng Yi ?

Superfunk είπε:
αν η αξια της ειναι πανω απο 430 ευρω θα φορολογηθεις

http://news.pathfinder.gr/world/eu/449158.html

Ως εξης:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=170293.0
Ποιος θα ορισει την αξια αν εμενα μου χαριστει ενα οργανο 15ετιας πχ? Και αν μπορουν να ορισουν την αξια τοτε πως ''ξεγελιουνται'' με τις δυο αποδειξεις?

(αν λεω καμια πατατα ειναι επειδη ειμαια ασχετος με το θεμα)

thanasis b είπε:
τοτε πως ''ξεγελιουνται'' με τις δυο αποδειξεις?
Δεν "ξεγελιούνται". Είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν την απόδειξη σαν αποδεικτικό στοιχείο

ναι το ειπα απο την πλευρα οτι ξερουν να σου πουν αν ειναι πανω απο 430 που ειναι το οριο..

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back