Ταξίδι στο USA. Συμφέρει να φέρεις κιθάρα επιστρέφοντας;

Status
Not open for further replies.
Nikolas είπε:
Ελπιζω κατα την μπυροποσία, να μαθουμε όλοι το κόλπο του "Απο Αμερική πιο φτηνά, χωρίς άλλα κι άλλα"...
Όχι κύριος...εσύ και ο Audiokostas που είστε νόμιμοι, να πληρώσετε κανονικά...

και στη μπυροποσία δεν θα έρθω...θα έρθω στο studio σου την άλλη εβδομάδα ;D

marathon είπε:
Εάν πάντως σε ενδιαφέρουν και καλές μεταχειρισμένες, επειδή και ο χρόνος που γενικά έχεις σε υπερατλαντικά ταξίδια, είναι πιεσμένος, μπορείς να προετοιμαστείς. Να τους στείλεις ένα mail "για σας κύριοι, έρχομαι από Ελλάδα την τάδε του μηνός, έχω 1500$ στη τσέπη, τι έχετε να μου προτείνετε?"...έτσι πάς και λίγο διαβασμένος και δεν ψάχνεις και το γουρούνι στο σακί. Γιατί μπορεί να έχεις σταμπάρει στο site τους κάτι, που να μην υπάρχει στο μαγαζί όταν πάς...και δεν θα δουλέψει το "έλα θα το έχουμε σε 5 ημέρες".

Εγώ έτσι κάνω τουλάχιστον, πριν χώσω 1000-2000$
εγώ δε θα το πρότεινα αυτό. Αρπαχτή είμαστε γιαυτούς, δεν τους νοιάζουμε για πελάτες. Ούτε πρόκειται να γυρίσουμε εκεί ζητώντας τα ρέστα αν κάτι δεν έχει πάει καλά... ενημερώνοντάς τους, τους δίνεις άπλετο χρόνο να μοντάρουν αυτό που θέλουν, να ξηλώσουν ο,τι δε "φαίνεται" και να σου το αλλάξουνε με κατηγορίας Ψ κτλ. Σε γνωστή πόλη της επαρχίας είναι γνωστό ότι μεγάλο κατάστημα ξήλωνε και έραβε από κιθάρες πριν τις βγάλει βιτρίνα (πχ μαγνήτες, ηλεκτρικά, κλειδιά) για να έχει να πουλάει και ακριβά παρεμφερή...

if ya kno' wha' mean... ;) ;) ;)

JollyJokker είπε:
Σε γνωστή πόλη της επαρχίας είναι γνωστό ότι μεγάλο κατάστημα ξήλωνε και έραβε από κιθάρες πριν τις βγάλει βιτρίνα (πχ μαγνήτες, ηλεκτρικά, κλειδιά) για να έχει να πουλάει και ακριβά παρεμφερή...
Μιλάς για την Αμερική? γιατί εκεί οι νόμοι δεν παίζουν, δεν θα διαμαρτηρηθείς στο κατάστημα για κάτι τέτοια, αλλά στη GibsonFender ξέρεις...

Kι έλεγα ποιος θα το σχολιάσει... ακριβώς έτσι είναι. Εμπορική αυτοκτονία είναι να στέλνεις μέιλ σε μαγαζί μεταχειρισμένων λέγοντας "έχω τόσα, τι παίρνω?". Όχι μόνο το τυχόν παζάρι σου πάει για βρούβες αλλά έχουν όλο το χρόνο να προετοιμαστούν για να σου μοσχοπουλήσουν μούφες. Δεν έχουμε όλοι έναν SF δίπλα μας για εκτίμηση...

marathon είπε:
Πολύ καλή συμβουλή...και να τον πιάσουν στον γυρισμό με το κλεμμένο...τον μισείς τόσο πολύ τον Alchemist?

Πορτλαντ είπε θέλει να πάει, όχι Γκουαντανάμο...
Χλωμό. Εγώ θα αγόραζα χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bloody_sunday είπε:
Χλωμό. Εγώ θα αγόραζα χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Χωρίς τον Superfunk? ;D ;D

Δεν θα αγόραζα κιθάρα ΜΕΓΑΛΗΣ αξίας χωρίς κάποιον που να έχει μάτι που κόβει. Εκεί είναι που παίζονται μεγάλα κέρδη και απάτες. Αν ήταν για καμιά βίντατζ Jaguar, Jazzmaster κλπ. παλεύεται το θέμα.

Πολυ κακο για το τιποτα.

Πας εδω

www.gbase.com

(εχει σχεδον το 90% των κιθαρομαγαζων της Αμερικης)

ψαχνεις για τις κιθαρες που σε ενδιαφερουν στην πολιτεια (η κοντα σε αυτη) που θα πας & οταν με το καλο πας εκει τις βλεπεις και απο κοντα.

Εναλλακτικα θα βρεις GUITAR CENTER ακομα και στο τελευταιο κολοχωρι (το οποιο θα εχει την τετραπλασια ποικιλια του μεγαλυτερου εγχωριου μαγαζιου)

Εχε μαζι σου ΜΕΤΡΗΤΟ κανει ΤΕΡΑΤΩΔΗ διαφορα στην τιμη.

Αν ήταν για καμιά βίντατζ Jaguar, Jazzmaster κλπ. παλεύεται το θέμα.
καλα ΕΚΕΙ ειναι που ΔΕΝ παλευεται πλεον το θεμα στα vintage οργανα,ακομα και εγω εχω ξεγελαστει μερικες φορες...... ;)

marathon είπε:
Μιλάς για την Αμερική? γιατί εκεί οι νόμοι δεν παίζουν, δεν θα διαμαρτηρηθείς στο κατάστημα για κάτι τέτοια, αλλά στη GibsonFender ξέρεις...
Και στις Fender/Gibson να διαμαρτυρηθείς... τρέχα γύρευε... μήνες θα κρατήσει και αν ασχοληθούν και...και...και... για τέτοια είμαστε?

Alchemist...δε παλεύεσαι ρε φίλε. 8) :P :D

bloody_sunday είπε:
Αν ήταν για καμιά βίντατζ Jaguar, Jazzmaster κλπ. παλεύεται το θέμα.
Aυτό το έγραψα γιατί οι τιμές τους ποτέ δεν απογειώθηκαν όπως στα δυο σταρ μοντέλα της Φέντερ ή τα άλλα πχ. της Γκίμπσον. Μια Τζάγκουαρ του 65 πχ. πιάνει γύρω στα 2μισι-3 χιλιάδες δολλάρια (1700 με 2000 ευρώ, με λίγες εξαιρέσεις που πιάνουν κάπως περισσότερο)... δεν ξέρω καθόλου για νοθείες κλπ. σε αυτές, αλλά τι κέρδος να υπάρξει όταν η τιμή μιας κιθάρας 45 ετών είναι τόσο χαμηλή?

(Εdit: έψαξα λίγο στο σάιτ που παρέπεμψε ο SF και υπάρχουν μερικά σπάνια finishes κοντά στα 10 χιλιάδες δολλάρια - 6800 ευρώ... εκεί ναι, υπάρχει χώρος για απάτη!)

Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις! :)

Είχα έτσι κι αλλιώς σκοπό να έχω αρκετά μετρητά μαζί μου και αν αυτό είναι πασπαρτού για καλύτερες τιμές, θα κοιτάξω να το χρησιμοποιήσω δεόντως! Ομολογώ πάντως ότι γενικώς σιχαίνομαι τα παζάρια και προφανώς δεν είμαι και πολύ καλός στο σπορ. :-[

Όσο για το κυνήγι κάποιου σπάνιου/vintage οργάνου... δεν το είχα στο μυαλό μου μιας και δεν είμαι ιδιαίτερος γνώστης των λεπτομερειών που κάνουν τη διαφορά σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ιδέα μου αρέσει αλλά η γνώση και το χρήμα δεν βοηθούν (γιατί μάλλον σκ@τά vintage παίρνει κανείς για τα ποσά που με ενδιαφέρουν).

Θα κάνω έρευνα στο gbase, αν στο μεταξύ έχεις κάποιος άλλη πρόταση, ας τη ρίξει στο τραπέζι τώρα που γυρνάει! :)

Alchemist είπε:
Ομολογώ πάντως ότι γενικώς σιχαίνομαι τα παζάρια και προφανώς δεν είμαι και πολύ καλός στο σπορ. :-[
Ανδρέα, είναι καλή ιδέα να... εξασκηθείς.  ;) Το παζάρι ΠΑΝΤΑ αποδίδει, ειδικά σε περιόδους οικονομικής ύφεσης... και όταν βλέπει ο άλλος το... μαρούλι ζωντανό να κουνιέται.  ;D

Όσο για το κόλπο με τις 2 πιστωτικές, σιγά το κόλπο ρε παιδιά, που το κρατάτε και μυστικό.  :-\

The Genius Loci είπε:
Όσο για το κόλπο με τις 2 πιστωτικές, σιγά το κόλπο ρε παιδιά, που το κρατάτε και μυστικό.  :-\
kαλα, ΕΣΥ ρε Tgl είσαι περπατημενος...υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι! ;D

marathon είπε:
kαλα, ΕΣΥ ρε Tgl είσαι περπατημενος...υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι! ;D
Τόξερα ότι θα τσιμπήσεις ζουζουνοδιαφημιστή!  ;D ;D ;D ;D ;D

Λοιπόν, εγώ θα το γράψω και αν θεωρείται παρατυπία, παρακαλώ να διαγραφεί.

Πας στο μαγαζάτορα, "Howdy", του λες, "θέλω αυτή την CAR Eric Johnson Strat που έχεις στη βιτρίνα για $1.599. Αλλά επειδή έχω πρόβλημα με το υπόλοιπο στις πιστωτικές μου, μπορείς να μου κόψεις ΔΥΟ τιμολόγια, μία στην καθεμία, το ένα για $199 και το άλλο για τα υπόλοιπα $1.400??"

Παίρνεις λοιπόν την κιθαρίτσα σου (μεγειά!) και τις δύο αποδείξεις, πλην όμως αυτή με το μεγάλο ποσό μυστηριωδώς εξαφανίζεται καθώς περιμένεις την πτήση σου για την πατρίδα.

(Εννοείται ότι το ίδιο σενάριο παίζει και με συνδιασμό μετρητών + κάρτας).

Αίσχος...γίνονται τέτοια πράγματα? Που είναι ο audiokostas να διαμαρτηρηθει και να σκισει τα ρούχα του?

Alchemist είπε:
Κώστα, ένα δεκαήμερο θα κάτσω (λίγο είναι, το ξέρω αλλά για τόσο με παίρνει το πρόγραμα). Εκτός από Portland πιθανότατα θα πάω και Seattle για ένα διήμερο.
Ελπιζω Seattle να πας γιαυτο http://www.empsfm.org/ και αν οχι πρεπει να το βαλεις στο προγραμμα σου .

marooned είπε:
Ελπιζω Seattle να πας γιαυτο http://www.empsfm.org/ και αν οχι πρεπει να το βαλεις στο προγραμμα σου .
Η αλήθεια είναι ότι στο Seattle θα πάω για εντελώς διαφορετικούς λόγους αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον! Αν και είναι ελάχιστο το διάστημα που θα μείνω στην πόλη, θα κοιτάξω να ξεκλέψω λίγο χρόνο να περάσω μια βόλτα.

Thank you για την ενημέρωση! ;)

Ας ρωτησω και εγω κατι!!

Δηλωνεται η καταγραφεται καπου τι αποσκευες ειχες πριν? Δηλάδη αμα παω στο αμερικα στον θειο μου και μου χαρισει μια κιθαρα τι θα κανω?! (αν εχει συζητηθει κατι παρομοιο ας με παρακαμψει καποιος)

Εγω χωραω ως χειραποσκευη ή μολις ειπα το πιο κλασικό και ψοφιο αστειο μετά απο το "γεια σας είμαι ο ταδε και ειμαι καλα"?

Εγω το βαζω στο πλανο για του χρόνου παντως. Να ζηλευεις εσυ του χρονου καλα? :P

neeq είπε:
Εγω χωραω ως χειραποσκευη ή μολις ειπα το πιο κλασικό και ψοφιο αστειο μετά απο το "γεια σας είμαι ο ταδε και ειμαι καλα"?

Εγω το βαζω στο πλανο για του χρόνου παντως. Να ζηλευεις εσυ του χρονου καλα? :P
Χαχα, εσύ ό,τι πεις φιλαράκι... θα γίνω πρασινότερος κι από τον βάτραχο στο avatar μου άμα λάχει! 8)

Όσο για τη χειραποσκευή δεν ξέρω, μπορεί κάπου να σε χωρέσουμε αλλά θα πρέπει να κόψεις λίγο τα πόδια σου αν είσαι πάνω από 1,20. ;D ;D ;D

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back