Τα βιβλία ή θα τα διαβάζει κάποιος (αν διαβάζει) επιλεκτικά,yameth είπε:Να σου πω την αλήθεια δεν έχω την εντύπωση ότι κοιμάμαι...
Αν και δεν διαφωνώ στην ουσία μαζί σου, τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις εσύ ότι είσαι ξύπνιος; Επειδή διαβάζεις επιλεκτικά βιβλία ελλήνων;
+ 10.ειμαστε στα ορια πολιτικης συζητησης παντως , ελπιζω να μη τα ξεπερασα .
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν είμαι καλμαριστός; ???FatalK είπε:ναι ρε friend (ixnilati) έχει δίκιο ο pap...λίγο κάλμα....
+1.IxNiLaTiS είπε:Όταν βλέπω πράγματα σαν αυτό:
«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2 μμ, πλ. Κολοκοτρώνη»
http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=10306
που καλούν –διατάζουν τους οπαδούς να κατέβουν στους δρόμους,
και αυτοί κατεβαίνουν σαν υπνωτισμένοι,
δεν μπορώ να τους θεωρήσω ξύπνιους.
+1Silot είπε:Η συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν σας θυμίζει λίγο το "λαϊκό αίσθημα" στη Γερμανία του '30 και τη Ρωσία του '20 ? Ελπίζω να θυμάστε που και πώς κατέληξαν και οι δύο χώρες. Όταν πιάνουμε το εαυτό μας να αναζητεί τις λύσεις σε "χαρισματικούς", σε "βρεγμένα καδρόνια" και "χούντες" θα πρέπει μάλλον να προβληματιζόμαστε.
Ηρεμήστε λοιπόν (κι εγώ πρώτος, γιατί ούτε εγώ διαφέρω) και ας αναρωτηθούμε τί μας έμαθε η ιστορία.
Όσον αφορά στο προκείμενο, εγώ δεν έχω κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα με την άρνηση και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων μια που οι αστείοι μισθοί τους δικαιολογούν την στάση τους απέναντι στο έξτρα "χώσιμο" που ζητούν οι διοικήσεις τους.
menelaos είπε:Καλά, ρε παιδιά, σοβαρά μιλάτε; Γιατί οι ίδιοι εργαζόμενοι θα επωμιστούν παραπάνω ώρες;; ΟΧΙ!!!!! ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ!!!! Ας μην λέμε άσχετα!! (και το "προφανώς" δεν είναι σχήμα λόγου, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και αποκλείεται να γίνει).
Και ΝΑΙ, θα είμαι και κατά των κινητοποιήσεων εναντίον 24ωρων μαγαζιών! Θα είμαι (και φυσικά ήδη είμαι) ΥΠΕΡ των κινητοποιήσεων όπου οι εργαζόμενοι ζητούν έναν αξιοπρεπεή μισθό, κι εκεί είμαι 10000% μαζί τους. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο! Το να ζητάς καλό μισθό (σε λογικά πλαίσια φυσικά), καλές συνθήκες εργασίας κλπ είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά και επιβεβλημένο. Και εκεί θεωρώ και υποχρέωση δική μου να στηρίξω αυτόν τον αγώνα, ακόμα κι αν δε με συμφέρει με τα στενά πλαίσια του όρου. Και είμαι υπέρ του αγώνα για καλύτερους μισθούς ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι κλειστός ένας δρόμος, ότι θα γίνει μια απεργία και θα με ξεβολέψει.
Όμως μη χάνουμε το μέτρο. Δεν είναι η ΚΑΘΕ διαμαρτυρία εργαζομένου δίκαια και σωστή. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να το καταλάβουμε αυτό. Να κρίνουμε το αίτημα καθ'εαυτό. Το να θεωρούμε ότι κάθε κινητοποίηση είναι ντε και καλά σωστή και δίκαια είναι σιχαμένος αριστερισμός, και κατά τη γνώμη μου αποτελεί ξεφτίλα για την πραγματική αριστερά, η οποία πρεσβεύει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και δικαιοσύνη σημαίνει να είσαι αμερόληπτος, είτε έχει δίκιο ο φτωχός είτε ο πλούσιος. Το να θεωρούμε ότι πάντα ο μισθωτός έχει δίκιο και πάντα ο εργοδότης άδικο είναι ελεεινός ρατσισμός.
Τέλος, μην ξεχνάμε και κάτι βασικό ακόμα. Σε τεράστιο ποσοστό οι κινητοποιήσεις είναι ζήτημα των διαφόρων κοματικοποιημένων επικεφαλής των εργαζομένων, και όχι των εργαζομένων των ίδιων. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων κοιτάει τι τους βολεύει και όχι το τι είναι συνολικά σωστό/καλό/βοηθάει την κοινωνία.
Για να τελειώνω, το μετρό μέχρι τις 2 το βράδυ βολεύει την κοινωνία και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Προφανώς θα πρέπει να γίνει με περισσότερους εργαζομένους, με υψηλότερη αμοιβή για τις βραδυνές ώρες κλπ. Σε αυτά τα αιτήματα εγώ θα είμαι υπέρ. Στο να βγαίνουν και να λένε "όχι, θα σταματάμε στις 12" είμαι κατά και θεωρώ γελοίο και όποιον βγαίνει και διαμαρτύρεται γι αυτό. Εδώ και 10 χρόνια που λειτουργεί το μετρό, λέμε γιατί να σταματάει τόσο νωρίς. Τώρα που είπαν να το κάνουν και είπαν όχι οι εργαζόμενοι, πάλι μαζί τους είμαστε. Ε έλεος, ας ξέρουμε τι σκατά θέλουμε λοιπόν, δε μπορεί να τα έχουμε καλά με όλους.
Εδώ λοιπόν υπάρχει η αντίφαση.IxNiLaTiS είπε:Τα βιβλία ή θα τα διαβάζει κάποιος (αν διαβάζει) επιλεκτικά,
δηλαδή θα επιλέγει αυτός ο ίδιος το τι θα διαβάζει,
ή θα διαβάζει αυτό που του δίνουν οι άλλοι.
Αυτό δηλαδή που θέλουν οι άλλοι να διαβάζει.
Δεν διαφωνώ καθόλου, μα καθόλου μαζί σου.menelaos είπε:Δεν είναι η ΚΑΘΕ διαμαρτυρία εργαζομένου δίκαια και σωστή. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να το καταλάβουμε αυτό. Να κρίνουμε το αίτημα καθ'εαυτό. ...... Ε έλεος, ας ξέρουμε τι σκατά θέλουμε λοιπόν, δε μπορεί να τα έχουμε καλά με όλους.
Aυτό ήθελα να καυτηριάσω και γω (αλλά απέτυχα).Silot είπε:Δεν διαφωνώ καθόλου, μα καθόλου μαζί σου.Δεν είναι η ΚΑΘΕ διαμαρτυρία εργαζομένου δίκαια και σωστή. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να το καταλάβουμε αυτό. Να κρίνουμε το αίτημα καθ'εαυτό. ...... Ε έλεος, ας ξέρουμε τι σκατά θέλουμε λοιπόν, δε μπορεί να τα έχουμε καλά με όλους.
Υπάρχουν όμως κάποιοι που θεωρούν κάθε διαμαρτυρία ενοχλητική, και καθε κινητοποίηση περιττή γιατί ταράζει τη διαδρομή τους προς το γραφείο, αυτοί είναι που με τρομάζουν :