Τα χαλια μας τα μαυρα..

ναι ρε friend (ixnilati) έχει δίκιο ο pap...λίγο κάλμα.... :D

Μην επεκτεινόμαστε και πολύ, ξεφεύγοντας....

Φιλικά έτσι; ;) :)

προσωπικα μου αρεσαν αυτα που γραφει ο ιχνηλατης, ειδικα στο τελευταιο ποστ. δεν νομιζω οτι ειναι τοσο ασχετα. αυτος ο αέναος κυκλος των αντιπαραθεσεων ίσως ληγει μονο αν βγεις εξω. βουδιστικα κάπως!  :) ας προσεξουμε ο καθενας μας τον δικο του κηπο για να γινει ο κοσμος καλυτερος που λενε...

Μωρε καλα τα λεει αλλα το θεμα ειναι το μετρο... ;)

Για να συνεχισω λοιπον την κουβεντα σημερα το πρωϊ ακουσα το κοπροσκ...ε,ηθελα να πω τον εκπροσωπο των εργαζομενων στο μετρο ο οποιος οταν ρωτηθηκε γιατι στις αλλες πολεις της Ευρωπης το μετρο δουλευει 24 ωρες τα Παρασκευοσαββατα,τολμησε να πει οτι κατι τετοιο ΔΕΝ συμβαινει και μαλιστα τολμησε να πει οτι μονο στο Βερολινο ...λειτουργουν ...2 γραμμες .

Βεβαια στο Βερολινο (στο οποιο εχω σπιτι) το μετρο δουλευει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 24 ωρες και τα υπολοιπα μεσα μεταφορας (υπεργειος,τραμ & λεωφορεια) ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ τα δρομολογια τους με ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.....οι οδηγοι των οποιων βεβαια ΣΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑΞΙ αν θες για να σε παραλαβει με ιδιαιτερα χαμηλο τιμολογιο απο τη σταση που θα σε αφησουν & βεβαια ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σε ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σημειο του δρομου θες ΜΕΤΑΞΥ των στασεων για να μη περπατας μεσα στη νυχτα...

Φανταστειται να γινονταν κατι τετοιο εδω τι ΛΥΣΣΑ θα επιανε τους ..εργατοπατερες (με τη ΔΙΠΛΗ συνταξη....)

http://www.bvg.de/index.php/de/Common/Document/field/file/id/1842

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αφού με το δίωρο κάνουν τόση φασαρία, φανταστείτε τι θα γινότανε άμα εφαρμόζαμε τα μέτρα της Γερμανίας  :-X

Πάντως ακόμα και αυτό το δίωρο είναι σωτήριο, με μια λογική αύξηση στο μισθό των εργαζομένων ή και στην τιμή του εισιτηρίου δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα  ::)

Διπλή ταρίφα και διαδρομή αεροδρομίου...το ψωμοτύρι της ταλαιπωρίας του Έλληνος (κατά το πανσέληνος).

yameth είπε:
Να σου πω την αλήθεια δεν έχω την εντύπωση ότι κοιμάμαι...

Αν και δεν διαφωνώ στην ουσία μαζί σου, τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις εσύ ότι είσαι ξύπνιος; Επειδή διαβάζεις επιλεκτικά βιβλία ελλήνων;

ειμαστε στα ορια πολιτικης συζητησης παντως , ελπιζω να μη τα ξεπερασα .
+ 10.
Τα βιβλία ή θα τα διαβάζει κάποιος (αν διαβάζει) επιλεκτικά,

δηλαδή θα επιλέγει αυτός ο ίδιος το τι θα διαβάζει,

ή θα διαβάζει αυτό που του δίνουν οι άλλοι.

Αυτό δηλαδή που θέλουν οι άλλοι να διαβάζει.

Και ναι, νομίζω πως κάποιος που επιλέγει το τι θα διαβάζει

και δεν διαβάζει μόνον ότι του δίνουν,

ξυπνάει από τη λήθη,

και σιγά σιγά οικοδομεί αυτός ο ίδιος τον εαυτό του

Ποτέ μου δεν κοπαδοποιήθηκα, και δεν εκτέλεσα διαταγές

(εκτός της στρατιωτικής θητείας) 

Όταν βλέπω πράγματα σαν αυτό:

«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2 μμ, πλ. Κολοκοτρώνη»

http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=10306

που καλούν –διατάζουν τους οπαδούς να κατέβουν στους δρόμους,

και αυτοί κατεβαίνουν  σαν υπνωτισμένοι,

δεν μπορώ να τους θεωρήσω ξύπνιους.

Μου θυμίζουν τις μύγες που πάνε και βαράνε με δύναμη στο τζάμι

γιατί δεν μπορούν να το δουν.  :(

Σημ.

Νομίζω πως ο τρόπος που θίγω το θέμα

είναι καθαρά ψυχολογικός, κοινωνικός και πολιτειακός

και όχι πολιτικός,

πράγμα που σιχαίνομαι.

FatalK είπε:
ναι ρε friend (ixnilati) έχει δίκιο ο pap...λίγο κάλμα.... :D
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν είμαι καλμαριστός;  ???

έλα ρε συ μην κάνεις κι έτσι...(σ.σ.  ???)....φιλικά στο λέω για τα ποιήματα τα αντικαπιλιστικά!!! ;D ;D

έλα ρε πλάκα κάνω... ;) ;) ;D 8)

ίσα ίσα που συμφωνώ με αυτά που λες....Και εμενα μου τη δινουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις....

IxNiLaTiS είπε:
Όταν βλέπω πράγματα σαν αυτό:
«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2 μμ, πλ. Κολοκοτρώνη»

http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=10306

που καλούν –διατάζουν τους οπαδούς να κατέβουν στους δρόμους,

και αυτοί κατεβαίνουν  σαν υπνωτισμένοι,

δεν μπορώ να τους θεωρήσω ξύπνιους.
+1.

Ιχνηλάτη μαζί σου. Ζω για να δω την μέρα που θα ξυπνήσει ο λαουτζίκος και θα πλακώσει με ΒΡΕΓΜΕΝΗ σανίδα τους μπλέ/πράσινους/κόκκινους/μαύρους ΚΟΠΑΝΟΥΣ.

Βέβαια όπως λέν και τα εγγλεζάκια "with this side to sleep".

IxNiLaTiS, τέτοιο αχταρμά συλλογιστικής δεν έχω ξαναδεί. Αν θες, προσπάθησε να βγάζουν νόημα αυτά που λες την επόμενη φορά.

Για τα υπόλοιπα, ένα μικρό σχόλιο μόνο, για να μην υπερβούμε τα όρια. Συμφωνώ με την επέκταση του ωραρίου του μετρό, αλλά στ' αλήθεια περιμένετε από οποιαδήποτε εργασιακή συντεχνία/ομάδα να μη διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί, λογικά ή ακόμα και παράλογα;  ::)

Η συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν σας θυμίζει λίγο το "λαϊκό αίσθημα" στη Γερμανία του '30 και τη Ρωσία του '20 ? Ελπίζω να θυμάστε που και πώς κατέληξαν και οι δύο χώρες. Όταν πιάνουμε το εαυτό μας να αναζητεί τις λύσεις σε "χαρισματικούς", σε "βρεγμένα καδρόνια" και "χούντες" θα πρέπει μάλλον να προβληματιζόμαστε.

Ηρεμήστε λοιπόν (κι εγώ πρώτος, γιατί ούτε εγώ διαφέρω) και ας αναρωτηθούμε τί μας έμαθε η ιστορία.

Όσον αφορά στο προκείμενο, εγώ δεν έχω κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα με την άρνηση και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων μια που οι αστείοι μισθοί τους δικαιολογούν την στάση τους απέναντι στο έξτρα "χώσιμο" που ζητούν οι διοικήσεις τους.

Silot είπε:
Η συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν σας θυμίζει λίγο το "λαϊκό αίσθημα" στη Γερμανία του '30 και τη Ρωσία του '20 ? Ελπίζω να θυμάστε που και πώς κατέληξαν και οι δύο χώρες. Όταν πιάνουμε το εαυτό μας να αναζητεί τις λύσεις σε "χαρισματικούς", σε "βρεγμένα καδρόνια" και "χούντες" θα πρέπει μάλλον να προβληματιζόμαστε.

Ηρεμήστε λοιπόν (κι εγώ πρώτος, γιατί ούτε εγώ διαφέρω) και ας αναρωτηθούμε τί μας έμαθε η ιστορία.

Όσον αφορά στο προκείμενο, εγώ δεν έχω κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα με την άρνηση και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων μια που οι αστείοι μισθοί τους δικαιολογούν την στάση τους απέναντι στο έξτρα "χώσιμο" που ζητούν οι διοικήσεις τους.
+1

Aυτό είναι κάτι που δεν σκέφτηκε κανείς μα κανείς από όσους κατακρίνουν την κίνηση των εργαζομένων.

Επόμενο βήμα φυσικά, η απορία μας όταν κάποιοι θα αντιδρουν στο ότι θα θέλουν να υπάρχουν καταστήματα με 24ωρο. Φυσικα κανείς δεν θα αναρωτηθεί "ποιός θα δουλεύει εκεί και με τι μισθό", αλλά απλά θα μας βολεύει. Αχρηστοι εργαζόμενοι.

Καλά, ρε παιδιά, σοβαρά μιλάτε; Γιατί οι ίδιοι εργαζόμενοι θα επωμιστούν παραπάνω ώρες;; ΟΧΙ!!!!! ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ!!!! Ας μην λέμε άσχετα!! (και το "προφανώς" δεν είναι σχήμα λόγου, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και αποκλείεται να γίνει).

Και ΝΑΙ, θα είμαι και κατά των κινητοποιήσεων εναντίον 24ωρων μαγαζιών! Θα είμαι (και φυσικά ήδη είμαι) ΥΠΕΡ των κινητοποιήσεων όπου οι εργαζόμενοι ζητούν έναν αξιοπρεπεή μισθό, κι εκεί είμαι 10000% μαζί τους. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο! Το να ζητάς καλό μισθό (σε λογικά πλαίσια φυσικά), καλές συνθήκες εργασίας κλπ είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά και επιβεβλημένο. Και εκεί θεωρώ και υποχρέωση δική μου να στηρίξω αυτόν τον αγώνα, ακόμα κι αν δε με συμφέρει με τα στενά πλαίσια του όρου. Και είμαι υπέρ του αγώνα για καλύτερους μισθούς ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι κλειστός ένας δρόμος, ότι θα γίνει μια απεργία και θα με ξεβολέψει.

Όμως μη χάνουμε το μέτρο. Δεν είναι η ΚΑΘΕ διαμαρτυρία εργαζομένου δίκαια και σωστή. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να το καταλάβουμε αυτό. Να κρίνουμε το αίτημα καθ'εαυτό. Το να θεωρούμε ότι κάθε κινητοποίηση είναι ντε και καλά σωστή και δίκαια είναι σιχαμένος αριστερισμός, και κατά τη γνώμη μου αποτελεί ξεφτίλα για την πραγματική αριστερά, η οποία πρεσβεύει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και δικαιοσύνη σημαίνει να είσαι αμερόληπτος, είτε έχει δίκιο ο φτωχός είτε ο πλούσιος. Το να θεωρούμε ότι πάντα ο μισθωτός έχει δίκιο και πάντα ο εργοδότης άδικο είναι ελεεινός ρατσισμός.

Τέλος, μην ξεχνάμε και κάτι βασικό ακόμα. Σε τεράστιο ποσοστό οι κινητοποιήσεις είναι ζήτημα των διαφόρων κοματικοποιημένων επικεφαλής των εργαζομένων, και όχι των εργαζομένων των ίδιων. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων κοιτάει τι τους βολεύει και όχι το τι είναι συνολικά σωστό/καλό/βοηθάει την κοινωνία.

Για να τελειώνω, το μετρό μέχρι τις 2 το βράδυ βολεύει την κοινωνία και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Προφανώς θα πρέπει να γίνει με περισσότερους εργαζομένους, με υψηλότερη αμοιβή για τις βραδυνές ώρες κλπ. Σε αυτά τα αιτήματα εγώ θα είμαι υπέρ. Στο να βγαίνουν και να λένε "όχι, θα σταματάμε στις 12" είμαι κατά και θεωρώ γελοίο και όποιον βγαίνει και διαμαρτύρεται γι αυτό. Εδώ και 10 χρόνια που λειτουργεί το μετρό, λέμε γιατί να σταματάει τόσο νωρίς. Τώρα που είπαν να το κάνουν και είπαν όχι οι εργαζόμενοι, πάλι μαζί τους είμαστε. Ε έλεος, ας ξέρουμε τι σκατά θέλουμε λοιπόν, δε μπορεί να τα έχουμε καλά με όλους.

menelaos είπε:
Καλά, ρε παιδιά, σοβαρά μιλάτε; Γιατί οι ίδιοι εργαζόμενοι θα επωμιστούν παραπάνω ώρες;; ΟΧΙ!!!!! ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ!!!! Ας μην λέμε άσχετα!! (και το "προφανώς" δεν είναι σχήμα λόγου, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και αποκλείεται να γίνει).

Και ΝΑΙ, θα είμαι και κατά των κινητοποιήσεων εναντίον 24ωρων μαγαζιών! Θα είμαι (και φυσικά ήδη είμαι) ΥΠΕΡ των κινητοποιήσεων όπου οι εργαζόμενοι ζητούν έναν αξιοπρεπεή μισθό, κι εκεί είμαι 10000% μαζί τους. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο! Το να ζητάς καλό μισθό (σε λογικά πλαίσια φυσικά), καλές συνθήκες εργασίας κλπ είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά και επιβεβλημένο. Και εκεί θεωρώ και υποχρέωση δική μου να στηρίξω αυτόν τον αγώνα, ακόμα κι αν δε με συμφέρει με τα στενά πλαίσια του όρου. Και είμαι υπέρ του αγώνα για καλύτερους μισθούς ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι κλειστός ένας δρόμος, ότι θα γίνει μια απεργία και θα με ξεβολέψει.

Όμως μη χάνουμε το μέτρο. Δεν είναι η ΚΑΘΕ διαμαρτυρία εργαζομένου δίκαια και σωστή. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να το καταλάβουμε αυτό. Να κρίνουμε το αίτημα καθ'εαυτό. Το να θεωρούμε ότι κάθε κινητοποίηση είναι ντε και καλά σωστή και δίκαια είναι σιχαμένος αριστερισμός, και κατά τη γνώμη μου αποτελεί ξεφτίλα για την πραγματική αριστερά, η οποία πρεσβεύει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και δικαιοσύνη σημαίνει να είσαι αμερόληπτος, είτε έχει δίκιο ο φτωχός είτε ο πλούσιος. Το να θεωρούμε ότι πάντα ο μισθωτός έχει δίκιο και πάντα ο εργοδότης άδικο είναι ελεεινός ρατσισμός.

Τέλος, μην ξεχνάμε και κάτι βασικό ακόμα. Σε τεράστιο ποσοστό οι κινητοποιήσεις είναι ζήτημα των διαφόρων κοματικοποιημένων επικεφαλής των εργαζομένων, και όχι των εργαζομένων των ίδιων. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων κοιτάει τι τους βολεύει και όχι το τι είναι συνολικά σωστό/καλό/βοηθάει την κοινωνία.

Για να τελειώνω, το μετρό μέχρι τις 2 το βράδυ βολεύει την κοινωνία και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Προφανώς θα πρέπει να γίνει με περισσότερους εργαζομένους, με υψηλότερη αμοιβή για τις βραδυνές ώρες κλπ. Σε αυτά τα αιτήματα εγώ θα είμαι υπέρ. Στο να βγαίνουν και να λένε "όχι, θα σταματάμε στις 12" είμαι κατά και θεωρώ γελοίο και όποιον βγαίνει και διαμαρτύρεται γι αυτό. Εδώ και 10 χρόνια που λειτουργεί το μετρό, λέμε γιατί να σταματάει τόσο νωρίς. Τώρα που είπαν να το κάνουν και είπαν όχι οι εργαζόμενοι, πάλι μαζί τους είμαστε. Ε έλεος, ας ξέρουμε τι σκατά θέλουμε λοιπόν, δε μπορεί να τα έχουμε καλά με όλους.

σωστοτατος! νομιζω το εφερες στη σωστη του βαση το θεμα

Eγω δεν παίρνω το μέρος καθενός, καθώς δεν ξέρω όλες τι παραμέτρους. Ναι μεν λοιπόν, θα εξυπηρετήσει πολυ κόσμο το μετρο και είμαι με τα 1000 μέσα, αλλά πιο θα είναι το τίμημα?

Πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα την φάνε στην κεφάλα οι εργαζόμενοι?

Γιατι ας πούμε ξέρεις γιατί πολλά σκουπιδιάρικα δεν βγαίνουν μετά τις 6 πρωί να μαζέψουν? Γιατί μέχρι τις 6, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τους πληρώνει διπλό μισθό. Να λοιπόν γιατί πολλές φορές βρίζουμε το πρωί που έχει πήξει ενας δρόμος απο ένα σκουπιδιάρικο.όταν γίνεται ήδη αυτό δώσε μου ένα λόγο για να ΜΗΝ την φάνε οι εργαζόμενοι στο μετρο.

Σόρι για το εκτός του θέματος...

IxNiLaTiS είπε:
Τα βιβλία ή θα τα διαβάζει κάποιος (αν διαβάζει) επιλεκτικά,

δηλαδή θα επιλέγει αυτός ο ίδιος το τι θα διαβάζει,

ή θα διαβάζει αυτό που του δίνουν οι άλλοι.

Αυτό δηλαδή που θέλουν οι άλλοι να διαβάζει.
Εδώ λοιπόν υπάρχει η αντίφαση.

Δεν είναι μαύρο ή άσπρο...

Ποιός θα σου επιβάλει τι να διαβάσεις σήμερα;

Υπάρχουν πολλά χρώματα, αρκεί να μην εθελοτυφλούμε.

Και ενώ ακούγεται ωραίο να επιλέγεις αυτό που θα διαβάσεις... αν δεν διαβάσεις και τι έχουν να πουν κι οι "άλλοι", (και αναφέρομαι στην ελληνική σου εμμονή) δεν θα μάθεις ποτέ γιατί τελικά έχεις δίκιο.

Θα είσαι κι εσύ πολύ κοντα σ' αυτο που απεχθάνεσαι.

Αυτά... κατα τ' άλλα δεν διαφωνώ.

menelaos είπε:
Δεν είναι η ΚΑΘΕ διαμαρτυρία εργαζομένου δίκαια και σωστή. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να το καταλάβουμε αυτό. Να κρίνουμε το αίτημα καθ'εαυτό. ...... Ε έλεος, ας ξέρουμε τι σκατά θέλουμε λοιπόν, δε μπορεί να τα έχουμε καλά με όλους.
Δεν διαφωνώ καθόλου, μα καθόλου μαζί σου.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που θεωρούν κάθε διαμαρτυρία ενοχλητική, και καθε κινητοποίηση περιττή γιατί ταράζει τη διαδρομή τους προς το γραφείο, αυτοί είναι που με τρομάζουν  ::)

Silot είπε:
Δεν είναι η ΚΑΘΕ διαμαρτυρία εργαζομένου δίκαια και σωστή. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να το καταλάβουμε αυτό. Να κρίνουμε το αίτημα καθ'εαυτό. ...... Ε έλεος, ας ξέρουμε τι σκατά θέλουμε λοιπόν, δε μπορεί να τα έχουμε καλά με όλους.
Δεν διαφωνώ καθόλου, μα καθόλου μαζί σου.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που θεωρούν κάθε διαμαρτυρία ενοχλητική, και καθε κινητοποίηση περιττή γιατί ταράζει τη διαδρομή τους προς το γραφείο, αυτοί είναι που με τρομάζουν  ::)
Aυτό ήθελα να καυτηριάσω και γω (αλλά απέτυχα).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back