- Πόντοι
- 16
Καταλαβαίνω πως σου αρέσουν πολύ. Το σέβομαι απόλυτα. Μου άρεσαν κι εμένα όταν ήμουν σε μια άλλη πιο τρυφερή ηλικία. Όμως να υποστηρίζεις ότι οι Scorpions δημιούργησαν ολόκληρο μουσικό κίνημα είναι υπερβολικό.Lord_Goumis είπε:Οι συνθήκες που οδηγούν στην ''κλασσικοποίηση'' ενός γκρουπ που έχει δημιουργήσει ολόκληρο μουσικό κίνημα ...
Πέρα από αυτό, δεν θα πρέπει να συγχέουμε την επιτυχία που έχει ένα συγκρότημα στην Ελλάδα με αυτή που έχει στους δύο "κοιτώνες" της μουσικής, δηλ. σε ΗΠΑ και Αγγλία. Καλώς ή κακώς η μουσική βιομηχανία βρίσκεται εκεί και από εκεί ορίζει τα πράγματα. Οι Scorpions ποτέ δεν ήταν μεγάλο όνομα εκεί. Απέχουν πολύ από το να συγκριθούν με ονόματα όπως οι Floyd, οι Zeppelin, κλπ., όχι μόνο όσον αφορά την μουσική τους επίδραση αλλά ακόμη και την επιτυχία τους.
Στην Ελλάδα μας άρεσαν παλιότερα ο Gallagher, οι Scorpions, οι City (τους θυμάστε αυτούς ;D) και πιο πρόσφατα οι Puressence (που λέει κι ο JohnyOh), οι Madrugada (ακόμη και η θεία του 2ου ξάδερφου του μπασίστα τους να βγάλει album σ' εμάς εδώ θα αρέσει), κλπ. Ε λοιπόν όσο κι αν μας φαίνεται αφύσικο, όλοι αυτοί σε ΗΠΑ και Αγγλία ήταν από ανύπαρκτοι έως λίγοι.