O ΣΟΒΑΡΟΣ μουσικός (έστω ΣΟΒΑΡΟΣ ακροατής) δεν βάζει τέτοιου είδους κανόνες...η καλή μουσική πάντα θα είναι καλή μουσική, ανεξάρτητα ύφους.hadgi είπε:"αυτό είναι rock και όχι κλασική/jazz/trance οτιδήποτε";
O ΣΟΒΑΡΟΣ μουσικός (έστω ΣΟΒΑΡΟΣ ακροατής) δεν βάζει τέτοιου είδους κανόνες...η καλή μουσική πάντα θα είναι καλή μουσική, ανεξάρτητα ύφους.hadgi είπε:"αυτό είναι rock και όχι κλασική/jazz/trance οτιδήποτε";
Συγνωμη φιλε hadgi,μιλαμε για μουσικη ή για φιλοσοφικα ρευματα?hadgi είπε:Δηλαδή,αν το καινούργιο σου CD το ακούσει μουσικός κλασικής μουσικής(ή jazz ή trance κτλ) και το θάψει/κρίνει βάσει των κανόνων και της μουσικής που αυτός ακούει,εσυ δε θα πεις :
"αυτό είναι rock και όχι κλασική/jazz/trance οτιδήποτε";
Νομίζω,πως θα το πεις(άσχετα με το αν θα μου απαντήσεις πως δε σε ενδιαφέρει η γνώμη του ή πως αν δεν του αρέσει ποσώς σε ενδιαφέρει και ας μην το ακούσει)
theoctapus είπε:Δηλαδή αν απαντούσαν "Δεν είστε μέσα στο πνέυμα του έργου, στον τρόπο σκέψης μου..." θα το δεχόσουν ή όχι;
με τις παραπάνω παραθέσεις,θέλω να τονίσω πως οτιδήποτε δημιουργούμε και δεν έχει απήχηση δεν είναι αναγκστικά νεοτερισμός και avant garde τέχνη.Πρέπει να έχεις πορεία και έργο να επιδείξεις,προτού κάνεις την υπέρβαση.Τα κλιπάκια του noiz δε νομίζω πως υπόκεινται σε αυτήν την κατηγορία(της υπέρβασης)δεν είναι φτασμένοι καλλιτέχνες,αλλά ερασιτέχνες(εκτός λίγων εξαιρέσεων),που ζητουν τη γνώμη του φόρουμ για το πόνημά τους.
Μη μπερδεύεις το προσωπικό γούστο(μ'αρέσει/δε μ'αρέσει) με την κατανόηση(καταλαβαίνω/δεν καταλαβαίνω) ενός έργου.Τον Pollock, και τον κάθε Pollock for that matter, μπορείς να τον κρίνεις όπως γουστάρεις. Οι απόψεις, εφόσον βγαίνουν προς τα έξω, μπορούν να συζητηθούν αλλά ειδικά στην τέχνη δεν μπορούν να απορριφθούν.
Δε το θεωρώ μουσική,αλλά θεατρικό δρώμενο παιγμένο από μουσικούς.freerock1974 είπε:Συγνωμη φιλε hadgi,μιλαμε για μουσικη ή για φιλοσοφικα ρευματα?
Γιατι οσα αναφερεις "αυτό είναι rock και όχι κλασική/jazz/trance οτιδήποτε'' ειναι ολα μουσικη.Ειναι ομοειδη δηλαδη.
Αν θεωρεις το 4'33'' μουσικη,παω πασο.Εγω απλα δεν το θεωρω.
Εννοείται,δεν υπαινύχθηκα το αντίθετο.O ΣΟΒΑΡΟΣ μουσικός (έστω ΣΟΒΑΡΟΣ ακροατής) δεν βάζει τέτοιου είδους κανόνες...η καλή μουσική πάντα θα είναι καλή μουσική, ανεξάρτητα ύφους.
Το να κρινει λοιπον καποιος μια οποιαδηποτε μουσικη οντας φιλος ενος οποιουδηποτε αλλου μουσικου ειδους ειναι θεμα γουστου και ουδεις τον κατηγορει.hadgi είπε:Δε το θεωρώ μουσική,αλλά θεατρικό δρώμενο παιγμένο από μουσικούς.Εννοείται,δεν υπαινύχθηκα κάτι τέτοιο.
Oh yes i dο!!! ;D Αλλά θα το κάνω Καβάλα!freerock1974 είπε:Λακη..
Τωρα ξερεις ποιο θα ναι το επομενο σου βιντεο... ;D ;D ;D
Είχα γράψει και σε προηγούμενο ποστ μου,πως το 4:33 με άφησε αδιάφορο.freerock1974 είπε:Για να μη σε κουραζω,θεωρω το θεατρικο δρωμενο οπως ειπες(δεν το σκεφτηκα ετσι)
πολυ απλα εναν εντελως ανουσιο αστεισμο με καποια δοση σικε εκκεντρικοτητας.
Η ένστασή μου έχει να κάνει με αυτό που πολύ εύστοχα επισήμανε ο LK:Το να μας πεισουν οτι πρεπει να καταλαβουμε και μεις ή οτι δεν εχουμε παιδεια αν δεν καταλαβαινουμε,δεν το μπορω..
Δεν προσπάθησε κανένας να επιβάλει σε κανέναν ότι το 4:33 είναι αριστούργημα…και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται έχει έλλειμμα παιδείας. Το αντίθετο έγινε. Υπήρξε προσπάθεια να διαπιστωθεί ότι όποιος γουστάρει αυτή τη «μαλακία» είναι πολτοποιημένο μυαλό!
Η διαδικασία ανάλυσης με σκοπό την συμπερασματολογία περιφερειακά και επί του θέματος είναι ακαδημαική, φιλοσοφική, χομπιστική, past time activity, πες την όπως θές ενασχόληση, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την κριτική του έργου.hadgi είπε:Μη μπερδεύεις το προσωπικό γούστο(μ'αρέσει/δε μ'αρέσει) με την κατανόηση (καταλαβαίνω/δεν καταλαβαίνω) ενός έργου.
Aν εγινε ετσι,διαφωνω.LK είπε:Κάτσε Στάυρο, επειδή παρακολούθησα το post από την αρχή. Δεν προσπάθησε κανένας να επιβάλει σε κανέναν ότι το 4:33 είναι αριστούργημα…και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται έχει έλλειμμα παιδείας. Το αντίθετο έγινε. Υπήρξε προσπάθεια να διαπιστωθεί ότι όποιος γουστάρει αυτή τη «μαλακία» είναι πολτοποιημένο μυαλό! Εδώ είναι η δική μου ένσταση.
Oh yes i dο!!! ;D Αλλά θα το κάνω Καβάλα!
Ρε συ 3:34 είναι μεγάλο! Θα κουράσουμε! Για χαζή έχεις την Εύη που το δικό της το έκανε 2:11;Οταν θα ερθεις Καβαλα θα βαλουμε εισαγωγη 3'34'' με χιονια και μετα...ΡΟΚ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!
Lakis ''Pummaro''Kallianides (το καλλιτεχνικο σου απο σημερον..)
Τείνω να συμφωνήσω. Βέβαια δεν μπορώ να ισοσταθμίσω μια εξίσωση με ένα καλλιτεχνικό έργο, αλλά η (βαθιά) ουσία είναι εδώ.theoctapus είπε:Προσωπικά δεν με νοιάζει αν μια εξίσωση απλώνεται σε δέκα σελίδες ή δέκα γραμμές, με νοιάζει τι αποδεικνύει. Κατ' αναλογία, ένα καλλιτεχνικό έργο δεν με νοιάζει μέσα απο ποιές διαδικασίες γεννήθηκε, με νοιάζει τι μου λέει στο τέλος της ημέρας.
Περίπου. Άσχετο όμως με το θέμα, μια και το 4.33 δεν είναι μουσικό έργο.Δηλαδή,αν το καινούργιο σου CD το ακούσει μουσικός κλασικής μουσικής(ή jazz ή trance κτλ) και το θάψει/κρίνει βάσει των κανόνων και της μουσικής που αυτός ακούει,εσυ δε θα πεις :
"αυτό είναι rock και όχι κλασική/jazz/trance οτιδήποτε";
Νομίζω,πως θα το πεις(άσχετα με το αν θα μου απαντήσεις πως δε σε ενδιαφέρει η γνώμη του ή πως αν δεν του αρέσει ποσώς σε ενδιαφέρει και ας μην το ακούσει)
Δεν μπορείς να κρίνεις τον Pollock ή τον κάθε Pollock. Μπορείς (α) να σχολιάσεις το έργο του, (β) να αποφασίσεις αν σε προσωπικό επίπεδο σου αρέσει ή όχι, (γ) αν θελήσεις, να ψάξεις το λόγο για τον οποίο έγινε το συγκεκριμένο έργο και (πιθανόν) να καταλάβεις ένα μέρος του.Τον Pollock, και τον κάθε Pollock for that matter, μπορείς να τον κρίνεις όπως γουστάρεις.
Αυτο που γραφεις ειναι ακριβως αυτο που στοχευα οταν ποσταρα το 4.33 και εγραψα περιμενω αποψεις...και ακριβως αυτο ειναι το μεγαλειο στο συγκεκριμενο εργο..ενας συνθετης οπως ειναι ο cage ο οποιος επαναλαμβανω ειναι τεραστιος!!!δεν μιλαω για το 4.33 αλλα για το εργο του ως συνολο...οποιος εχει ενασχοληθει εστω και λιγο με αμπιεντ και avant garde ξερει την θεση του συγκεκριμενου δημιουργου και την αξια του..με ενα αστειο..μια ειρωνια η ξερω γω μια τρελα!καταφερνει με το 4.33 να μας κανει να σκεφτουμε και να φιλοσοφισουμε τοσο πολυ την μουσικη ως μουσικη!trolley είπε:Με τη σοβαρότητά μας και τη μετριοπάθεια στους τρόπους (ένας Θεός ξέρει πόσο κοντά έφτασα στο να ανταποδώσω τις ύβρεις), "αναστήσαμε" αυτό το thread από τη "Παιδική Χαρά" κάτι το οποίο - αν θυμάμαι καλά - συμβαίνει για πρώτη φορά. Αυτό είναι από μόνο του μία σοβαρή επιτυχία και μία νίκη για το φόρουμ
Φυσικά τον Pollock τον ίδιο δεν μπορείς να τον κρίνεις. Έπρεπε να γράψω...Το έργο του Pollock, και του κάθε Pollock for that matter, μπορείς να το κρίνεις όπως γουστάρεις.dmilo είπε:Δεν μπορείς να κρίνεις τον Pollock ή τον κάθε Pollock. Μπορείς (α) να σχολιάσεις το έργο του, (β) να αποφασίσεις αν σε προσωπικό επίπεδο σου αρέσει ή όχι, (γ) αν θελήσεις, να ψάξεις το λόγο για τον οποίο έγινε το συγκεκριμένο έργο και (πιθανόν) να καταλάβεις ένα μέρος του.
Από που και ως που περιμέναμε το 4:33 για να σκεφτούμε; Οι αφορμές τις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν περιορισμένη αξία, άσε που το να "καρπώνονται" την όποια επιτυχία είναι το λιγότερο παράλογο.Αυτο που γραφεις ειναι ακριβως αυτο που στοχευα οταν ποσταρα το 4.33 και εγραψα περιμενω αποψεις...και ακριβως αυτο ειναι το μεγαλειο στο συγκεκριμενο εργο..ενας συνθετης οπως ειναι ο cage ο οποιος επαναλαμβανω ειναι τεραστιος!!!δεν μιλαω για το 4.33 αλλα για το εργο του ως συνολο...οποιος εχει ενασχοληθει εστω και λιγο με αμπιεντ και avant garde ξερει την θεση του συγκεκριμενου δημιουργου και την αξια του..με ενα αστειο..μια ειρωνια η ξερω γω μια τρελα!καταφερνει με το 4.33 να μας κανει να σκεφτουμε και να φιλοσοφισουμε τοσο πολυ την μουσικη ως μουσικη!
OFFTOPIC:theoctapus είπε:Εκτός αν έχεις την αίσθηση ότι κάποιοι έχουν ακροβολιστεί και περιμένουν πότε θα μιλήσεις για να επιτεθούν.