Sonisphere festival

Είμαι 39 χρονών και θα πάω στο φεστιβάλ. Καταλαβαίνω τα παιδιά που ζορίζονται με τα φράγκα, η ζωή έχει προτεραιότητες, αν δεν τους φτάνουν τα λεφτά ας μην πάνε. Αν κάποιοι άλλοι πάλι νομίζουν ότι ένα πακέτο τέτοιων γκρουπ δεν αξίζει αυτά τα λεφτά, πάλι να μην πάνε. Το να γκρινιάζουμε κ.λ.π. δεν το καταλαβαίνω.

Ο άλλος φίλος λέει να κάνουμε αποχή. Μετά δεν θα έρχεται κανένας ρε ξάδερφε... Θυμάμαι προ αμνημονεύτων χρόνων ήρθε η Τίνα Τέρνερ και ήταν 3 κι ο κούκος... Σιγά μην ξανάρθει.... Ο Vai ήρθε Σαλονίκη και ακόμα θυμάται ο άνθρωπος ότι τον έβγαλαν οι "καταστηματάρχες" (dressed like Mafia guys λέει στο DVD του) για να τον σταματήσουν και να γυρίσουν το μαγαζί σε σκυλάδικο για να αρχίσει το πρόγραμμα σε 2 ώρες... Δε συμφωνώ φίλε, πρέπει να υποστηρίζουμε τέτοιες συναυλίες ΑΝ μπορούμε και ΑΝ θέλουμε.

Τώρα βέβαια 150-180(? πόσο ήταν για τους Stones;) να πάνε να τα δώσουν οι celebrities, αυτή η τιμή είναι όντως κλοπή για 1 μπάντα έστω και για τους θείους...

Επί του συγκεκριμένου festival, εγώ έχω μεγαλώσει με αυτά τα ακούσματα, δεν τους έχω δει μεμονωμένα και είναι μοναδική ευκαιρία once of a lifetime να τους δω.

Για το φίλο που έλεγε για εξωτερικό, καλά είναι αλλά αδερφέ εκεί τα φράγκα λόγω μεταφορικών-ξενοδοχείων-εισητηρίων κ.λ.π. πάνε πάνω από 500άρικο... Πήγα πέρσι Skynyrd στη Στουτγκάρδη....

Ερώτηση επί του θέματος: πώς θα παίξουν οι μπάντες; Με τη σειρά σε μία σκηνή ή θα υπάρξουν δύο σκηνές; Στο rockwave to 2004 που ήμουν παίζαν με τη σειρά όλοι σε μία σκηνή και τα είδαμε όλα με τη σειρά με 60 ευρώ για δύο μέρες...

asffm71 είπε:
Θυμάμαι προ αμνημονεύτων χρόνων ήρθε η Τίνα Τέρνερ και ήταν 3 κι ο κούκος...
Eγώ, γιατί θυμάμαι ένα γεμάτο γήπεδο της ΑΕΚ?

Επί του θέματος...ο καθένας μας, αποφασίζει πότε (και γιατί) πρέπει να κάνει την "υπέρβασή" του...τόσο απλά.

asffm71 είπε:
Ο άλλος φίλος λέει να κάνουμε αποχή. Μετά δεν θα έρχεται κανένας ρε ξάδερφε... Επί του συγκεκριμένου festival, εγώ έχω μεγαλώσει με αυτά τα ακούσματα, δεν τους έχω δει μεμονωμένα και είναι μοναδική ευκαιρία once of a lifetime να τους δω.

Για το φίλο που έλεγε για εξωτερικό, καλά είναι αλλά αδερφέ εκεί τα φράγκα λόγω μεταφορικών-ξενοδοχείων-εισητηρίων κ.λ.π. πάνε πάνω από 500άρικο... Πήγα πέρσι Skynyrd στη Στουτγκάρδη....
για το πρωτο που λες, σου θυμιζω πως πληρωνουμε τα πιο ακριβα εισιτηρια στον πλανητη, οταν για ιβεντς σε διπλα χωρες ειναι στην μιση τιμη!

αυτο καπως πρεπει να αλλαξει και ο τροπος ειναι μονο ενας!

η αποχη!

οσο για το εξωτερικο, σε πληροφορω πως αν κανονιζεις τωρα για τον ιουνιο και τον ιουλιο τα αεροπορικα θα σου βγουν γυρω στο κατοσταρικο και αν μεινεις μεσα στον χωρο του φεστιβαλ, γλυτωνεις σε καποιο βαθμο τα χρηματα που θα εδινες για δωματια και μεταφορικα!

εγω απο την δικη μου σκοπια κρινω πως συμφερει!

Θέμα 1ο

Ταξίδι στο εξωτερικό

Ναί, είναι μια πολύ καλή φάση, ναι αναλογικά με εδώ στοιχίζει φθηνότερα, ναι στο σύνολο θα χαλάσεις πιο πολλά λεφτά (σίγουρα περισσότερα από 85+βενζίνες), ναι θα δείς πιο πολλές μπάντες που θα δείς εδώ σε ένα χρόνο, ναι θα πρέπει να έχεις κανονίσει από πολύ νωρίτερα (άδεια από δουλειά κ.α.) γιατί πρόκειται για ταξίδι, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να πηγαίνεις εξωτερικό συνέχεια. Πόσες φορές θα το κάνεις στην ζωή σου μια, δύο, δέκα; Εγώ το 2009 πήγα σε περίπου 20 διαφορετικές συναυλίες και είδα και 'γω δεν ξέρω πόσες μπάντες. Τι να έκανα δηλαδή, να μην πήγαινα σε καμία και να πήγαινα μια και καλή εξωτερικό; Ε, δεν είναι το ίδιο, άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Θέμα 2ο

Τιμή εισιτηρίου

Έτυχε πριν κάποιο καιρό να συζητήσω με ένα φίλο από Λονδίνο ο οποίος κάνει τα φώτα σε διάφορες μεταλ μπάντες και ταξιδεύει μαζί τους σε περιοδείες. Αυτό που μου είπε το παλικάρι είναι ότι επειδή η Ελλάδα βρίσκεται στην άκρη της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος μετακίνησης είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα και επειδή για μπάντες μετρίου μεγέθους (σίγουρα όχι metallica) το πόσα εισιτήρια θα κοπούν θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, το αποτέλεσμα είναι οτι ένα live στην Ελλάδα αποτελεί οικονομικό ρίσκο γι' αυτες τις μπάντες. Ουκ ολίγες φορές έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου μπάντες μπήκαν μέσα για να έρθουν εδώ. Αυτό σημαίνει ότι επειδή η μοναδική δικλείδα ασφαλείας είναι το ακριβό εισιτήριο, αναγκαστικά υποχρεωνόμαστε να υποστούμε την τιμή αυτή αν θέλουμε να δούμε την αγαπημένη μας μπάντα. Τώρα για τα μεγάλα event, το πράγμα αλλάζει αφού τα περιθώρια κέρδους είναι μεγαλύτερα, οι απαιτήσεις από πλευράς συγκροτημάτων είναι μεγαλύτερες και το όλο στήσιμο απαιτεί περισσότερους πόρους και εργατοώρες.

Θέμα 3ο

Αποχή/μποικοτάζ

Σίγουρα, όταν κάποιος νιώθει ενοχλημένος από κάτι δεν μπορεί να συνεχίζει να συμμετέχει σε αυτό το κάτι και να συνεχίζει να γκρινιάζει. Το καλυτερο που έχει να κάνει είναι να απέχει. ΑΛΛΑ σε αντίθεση με τα αγαθά και κάποιες υπηρεσίες όπου είναι συνεχώς διαθέσιμα είτε καταναλώνονται είτε όχι και σε συναρτήσει με το προηγούμενο θέμα, αν το κοινό μειωθεί αυτομάτως θα μειωθούν και οι συναυλιές αντί να γίνουν πιο φθηνές γιατί πολύ απλά δεν αξίζει το ρίσκο για μια μπάντα. Έτσι, υπάρχουν δύο επιλογές. Ή το παίρνεις απόφαση ότι θα πληρώνεις ακριβά εισιτήρια γιατί οι συναυλίες αποτελούν μέρος τις ζωής σου που δεν θες να χάσεις ή επειδή η κατάσταση έχει περάσει ένα κρίσιμο σημείο και πλέον ενοχλείσαι τόσο που προτιμάς να μην βλέπεις συναυλίες από το να σε πιάνουν "κορόιδο", δεν πηγαίνεις. Και οι δύο σεβαστές στάσεις, ΑΛΛΑ οι μεν πρώτοι δεν πρέπει να παραπονιούνται για τις τιμές και οι μεν δεύτεροι δεν πρέπει να παραπονιούνται για την έλλειψη συναυλιών.

Θέμα 4ο

Η "πώρωση" (ή αλλιώς "πάμε να τα σπάσουμε")

Η πρώτη κατηγορία ανθρώπων του προηγούμενου θέματος είναι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτήν την λέξη πιο πολύ για τις συναυλίες και όπως είπα και πρίν είναι μια στάση απόλυτα σεβαστή. Αυτό που δεν είναι σεβαστό και μερικές φορές ακούγεται εώς προσβλητικό είναι να χλεβάζεις αυτούς τους ανθρώπους γι' αυτή ακριβώς την συμπεριφορά με επιχειρήματα περί ανωριμότητας και κοροιδίας. Ναι, αν πας συνέχεια σε συναυλίες έχεις χάσει το δικαίωμα σε κάποιο βαθμό να παραπονιέσαι για τις τιμές, ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι που απέχουν έχουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν ούτε να υποστηρίζουν εμμέσως ότι η συμπεριφορά τους είναι "ανώτερη". Προσωπικά μιλώντας, δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να βρίσκομαι με την παρέα μου σε ένα συναυλιακό χώρο, να ακούω μουσική που γουστάρω, να πίνω τις μπύρες μου (ή τις μαργαρίτες στην περίπτωση του terra) και γενικά να περνάω καλά. Τώρα αν ο ήχος ή/και ο χώρος δεν είναι καλός και 'γω δεν ξέρω τι άλλο, τι να κάνουμε, c'est la vie.

Υ.Γ. Βγήκε λιγο μεγάλο, sorry.. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για το φίλο το marathon αναφερόμουν στη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, φίλος μου είπε ότι δεν είχε κόσμο (εγώ δεν πήγα για να μην παρεξηγούμε... :P)...

Για τη Στουτγκάρδη παιδιά το κλείσαμε Φλεβάρη και πήγαμε Ιούνιο... Μείναμε όμως και 3 μέρες, δεν νοείται νομίζω να δώσεις 180 ευρώ αεροπορικά και να μη δεις και δύο πράγματα εκεί που θα πάς... Σουμασιόν μας βγήκε μία 500άρα, αλλά άξιζε σαφώς τα λεφτά της.

For the record...πήρε ο αδερφός μου εισητήριο για το Sonisphere και παρατηρήσαμε κάτι αναγλυφο στο εισητήριο...ήταν τελικά ενα αυτοκολλητάκι το οποίο κάλυπτε το όνομα των Alice in Chains, θα παίζανε και αυτοί αλλα πακετο...

beeros05 είπε:
For the record...πήρε ο αδερφός μου εισητήριο για το Sonisphere και παρατηρήσαμε κάτι αναγλυφο στο εισητήριο...ήταν τελικά ενα αυτοκολλητάκι το οποίο κάλυπτε το όνομα των Alice in Chains, θα παίζανε και αυτοί αλλα πακετο...
ναι το εχουνε καλυψει με χρυση μπογια και απο πανω ενα μικρο ασπρο αυτοκολλητο....χααχαχαχαχαχχαχα

κριμα ομως ρε γαμωτο. ? :-\

Χμ, θα πέσουν πολλά γκάζια στο Sonisphere?  :P

Αν και θέλω να δω τις μπάντες, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία right now.

σορρυ αλλα δεν αντεξα...εκει που ετοιμαζα ψυχολογία για ''ντου'' στο Sonisphere, ο αδερφος μου και η γυναικα του στα γενεθλια μου λίγες μερες πριν μου εκαναν δωρο το μαγικό χαρτάκι...

ειπα να το μοστράρω με το κανουργιο μου drumthrone!

img3652x.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Διαβάσατε το πρόγραμμα του sonisphere???

Οι Anthrax λέει βγαίνουν στις 13¨00 πράγμα που σημαίνει οτι πρέπει να ξεκινήσει κάποιος 11 απο Αθήνα για να πεί πως θα μπει 12¨30!!

Το Φεστιβάλ είναι καθημερινή(Πέμπτη)!Σε αργόσχολους απευθύνονται?? Δουλειές δεν έχουμε?

Ξέρει κανείς αν θα αλλάξει κάτι?

mariossen είπε:
Διαβάσατε το πρόγραμμα του sonisphere???

Οι Anthrax λέει βγαίνουν στις 13¨00 πράγμα που σημαίνει οτι πρέπει να ξεκινήσει κάποιος 11 απο Αθήνα για να πεί πως θα μπει 12¨30!!

Το Φεστιβάλ είναι καθημερινή(Πέμπτη)!Σε αργόσχολους απευθύνονται?? Δουλειές δεν έχουμε?

Ξέρει κανείς αν θα αλλάξει κάτι?
Παραθέτεις όλο το πρόγραμμα αν γίνεται;

http://gr.sonispherefestivals.com/2010/06/schedule/

Το πρόγραμμα εμφάνισης των συγκροτημάτων στο Sonisphere Festival Greece,
την Πέμπτη 24 Ιουνίου, είναι το παρακάτω:

APOLLO STAGE

Metallica      21:30 – 23:30

Slayer            18:30 – 19:30

Stone Sour  16:00 – 17:00

Anthrax        13:00 – 14:00

SATURN STAGE

Megadeth                              20:00 – 21:00

Bullet For My Valentine        17:00 – 18:00

TBA                                          12:00 – 12:45
Καλή σαχλαμάρα.

Γιατί είχα ακούσει για Atheist στη θέση των Mastodon? Άκυρον;

Έχει ειπωθεί ακόμα και για TESTAMENT στη θέση των MASTODON αλλά μάλλον την αλήθεια θα την μάθουμε επι τόπου!Παίζουν οι STONESOUR στη μεγάλη σκηνή και οι MEGADETH στη μικρή!

Εκεί που λες να σταματήσεις να γκρινιάζεις ,σου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι!

Καλά να περάσετε όσοι μπορέσετε να πάτε.

Εκεί φαίνεται ο σωστός ο Έλληνας ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ! Θα ξεκινήσω το big4 από τις 1 με τους Anthrax και θα τους ρίξω και ένα καινό 2-4. Η κατανάλωση θα φύγει στα ύψη....

Θέλω να κάνω καποιεες ερωτήσεις διότι θειναι πρώτη φορά που πάω σε συναυλία πόσο μάλλον σε φεστ . καταρχάς οι πορτες ανοιγουν στισ 11 και το φεστ τελειωνει στις 23.30 που ειναι 12 ωρες !!  :o το τερρα βαιμπ ειναι εξοπλισμενο με καντινες τουαλετες κτλπ η να φαω καλω πρωινο για να παω  :P ? 12 ώρες θα είμαστε όρθιοι μέσα στον καύσωνα ??? μπορομε να παμε μετα την εμφάνισή των πρώτων συγκροτημάτων ?

Synyster_G είπε:
Θέλω να κάνω καποιεες ερωτήσεις διότι θειναι πρώτη φορά που πάω σε συναυλία πόσο μάλλον σε φεστ . καταρχάς οι πορτες ανοιγουν στισ 11 και το φεστ τελειωνει στις 23.30 που ειναι 12 ωρες !!  :o το τερρα βαιμπ ειναι εξοπλισμενο με καντινες τουαλετες κτλπ η να φαω καλω πρωινο για να παω  :P ? 12 ώρες θα είμαστε όρθιοι μέσα στον καύσωνα ??? μπορομε να παμε μετα την εμφάνισή των πρώτων συγκροτημάτων ?
Καλά εγώ έιχα πάει scorpions προχτές πού ήταν με support over the rainbow kαι αλλα 2 ελληνικά και ήμουν 7:30 ώρες όρθιος (δεν είχε που να κάτσεις και άμα έφευγες απο τη θέση σου μετά άντε ξαναπάνε μπροστά). Φαντάζομαι εκεί τι θα γίνεται...

Synyster_G είπε:
Θέλω να κάνω καποιεες ερωτήσεις διότι θειναι πρώτη φορά που πάω σε συναυλία πόσο μάλλον σε φεστ . καταρχάς οι πορτες ανοιγουν στισ 11 και το φεστ τελειωνει στις 23.30 που ειναι 12 ωρες !!  :o το τερρα βαιμπ ειναι εξοπλισμενο με καντινες τουαλετες κτλπ η να φαω καλω πρωινο για να παω  :P ? 12 ώρες θα είμαστε όρθιοι μέσα στον καύσωνα ??? μπορομε να παμε μετα την εμφάνισή των πρώτων συγκροτημάτων ?
φανταζομαι πως θα μπορεις να κατσεις οποτε θες οπου θες!

το τερα βαιμπ καθε χρονια εχει και τουαλετες(καλα, για την κατασταση που επικρατει,δεν μπαινω καν στον κοπο να σου πω καθοτι τις πιο πολλες στιγμες επικρατει το χαος)και καντινες(παρολα αυτα, εγω καθε φορα παιρνω πραγματα απο το σπιτι, καθοτι της καντινας ειναι και εξωφρενικα ακριβα, αλλα και πολλες φορες δεν παιρνουν καν χρηματα, αλλα μαρκες, που παει να πει πως πρεπει να πας να αγορασεις μαρκες(και να στηθεις σαν τον κοπανο στην ουρα) και μετα να πας στην καντινα (και να ξαναστηθεις σαν τον κοπανο στην ουρα) για να παρεις κατι μετριοτατο για φαι!

φυσικα και μπορεις να πας οποτε θελεις!

απλα, οσο πιο μετα πας, τοσο πιο πολυ θα ταλαιπωρηθεις για να παρκαρεις και τοσο πιο πολυ κοσμο θα εχει.

που παει να πει πως τοσο πιο μακρια θα εισαι απο την σκηνη!

αυτα!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back