Sonisphere festival

Synyster_G είπε:
Θέλω να κάνω καποιεες ερωτήσεις διότι θειναι πρώτη φορά που πάω σε συναυλία πόσο μάλλον σε φεστ . καταρχάς οι πορτες ανοιγουν στισ 11 και το φεστ τελειωνει στις 23.30 που ειναι 12 ωρες !!  :o το τερρα βαιμπ ειναι εξοπλισμενο με καντινες τουαλετες κτλπ η να φαω καλω πρωινο για να παω  :P ? 12 ώρες θα είμαστε όρθιοι μέσα στον καύσωνα ??? μπορομε να παμε μετα την εμφάνισή των πρώτων συγκροτημάτων ?
φίλος πας σε θρας συναυλία και σκέφτεσαι το φαγητό??  ;)

μόνο θρας και ζεστή μπύρα.... ;D

καλα εσυ θα πας σε θρας συναυλια κατακαλόκαιρο και θα πιεις ζεστή μπύρα?

συνέλθετε! 12 ωρες event φυσικα και θα σκεφτομαστε το φαγητο και την (παγωμενη) μπυρα...αλλιως θα πέσουμε κατω

πραγματω αναρωτιεμαι πως θα χτυπιουνται αυριο το μεσημερι.

ειδικα αμα εχει και ηλιο γιατι σημερα ειχε συννεφια ολη μερα

Ο καλός ο headbanger στις αντίξοες συνθήκες φαίνεται  :D

Ε ρε φούστη μου τι χάνω πάλι...

:D σωστός!

Χαλάλι ενας πονοκέφαλος πάντως, ξέμεινα με το εισιτήριο και πήγαν τσάμπα τα 85 Ευρά  :'(

Πήρα το εισιτήριο, μου βγήκε ενα ταξίδι με τη δουλειά και είμαι στο εξωτερικό δεν μπορώ να δω το live. Είχα βρει κάποιον να΄πουλήσω το εισιτήριο και τελευταία στιγμή μου λέει δεν έχω λεφτά κτλ.

πο τι μαλακια.

παντως τυχαινει να παω αυριο οποτε θα σου βγαλω φωτογραφιες για παρηγορια  :)

Stratocaster boy είπε:
Για όσους θα είναι αύριο στο sonisphere δείτε ένα απόσπασμα το τι έγινε χτες και προετοιμαστείτε  8)
αυτό γιατί δεν έγινε στην Αθήνα?

ξέμεινα με το εισιτήριο και πήγαν τσάμπα τα 85 Ευρά  :'(
όχι ρε Ιάσωνα, και έδωσα τα 95ταμείο για να μπω απ τη μέση των megadeth...

και φανταζόμουν ότι όλο και κάποιος στην πόρτα θα σκοτώνει εισητήρια...

WrTsXxx είπε:
αυτό γιατί δεν έγινε στην Αθήνα?
Γιατι το live στη Σόφια μεταδόθηκε ζωντανα σε διαφορους κινηματογράφους παγκοσμίως

Ήταν το καλυτερο metal live που εχει γίνει στην Ελλαδα EVER!!!

δεν ξερω αν το παρατηρησε κανεις αλλα γενικα οι μεταλλικα σερνονταν λιγο εξαιτιασ του λαρσ.

και αυτο φανηκε στο ουαν  :P

μια μποτα επαιζε αντε και αλλη μια κουτση

Πιστευω πως το χθεσινο ηταν ενα αξεπεραστο μουσικο γεγονος για τα δεδομενα της Ελλαδας και οσο για τους metallica νομιζω οτι ηταν καλυτεροι απ'τις προβλεψεις μας

Πειτε και οι αλλοι τις εντυπωσεις σας

Εγω επειδη ηταν και η πρωτη φορα που εβλεπα τους metallica μπορω να πω οτι συγκινηθηκα στο εισαγωγικο κομματι..γενικα μου άρεσαν πολύ οι suicidal angels(αρκετα ξεσηκωτικοι),οι bullet οχι ιδιαιτερα αν και προσπαθησαν,οι stone sour επισης πολυ καλοι κυριως λογω του ντραμερ και του Corey,οι Anthrax και οι Megadeth πολύ δυνατοί αν και δεν καταφερα να τους πολυακουσω,οι slayer + metallica παρα πολυ καλοι(εφαγα δυο πραγματικα δυνατες αγκωνιες σε αυτους τους δυο + το ξυλο που επεσε στα wall of death των suicidal).

σημειωση:το σημα στο terravibe ηταν μηδαμινο ή εφταιγε η εταιρια(στην περιπτωση μου cosmote)?

οσον αφορα στη μεταλ ναι ισως ειναι απτα καλυτερα αλλα οσον αφορα γενικα στη μουσικη πιστευω οτι υπαρχουν απειρα ακομα που πρεπει να δουμε για να πουμε οτι οντως αξιζε το φεστιβαλ

δυστυχως εχασα τους στοουνσουρ που με τους μεταλλικα και τους μεγκαντεθ ηταν οι μονοι που θελα ν δω  :P

πως παιξανε; γιατι ακουσα κακα λογια

γενικα ο κοσμος φαινοταν οτι τους γουσταρε πολυ

ο τραγουδιστης ηταν ενθουσιωδης και ο ντραμερ πολυ καλος και ηταν αυτοι οι δυο που εκαναν την διαφορα

οι stone sour ηταν οτι επρεπε για ενα καλο light metal διαλειμμα και ζεσταμα σε σχεση με τους big 4

Λοιπόν ξεκινάμε,

Τους Suicidal Angels δεν τους πρόλαβα και ούτε με πείραξε ιδιαίτερα αφού τους έχω ξαναδεί και δεν είναι τίποτα σπουδαίο (στα αυτιά μου πάντα)

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν πρόλαβα όλο το set των BFMV και λέω ευτυχώς γιατί όσο άκουσα δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση. Ήταν ολίγον τι ... φλώροι (εκτός αν είσαι 17χρονο κορίτσι)

Οι Stone Sour αν και είχαν επαγγελματική παρουσία και καλό ήχο, μου άφησαν αρνητικές εντυπώσεις με την απόλυτα τυποποιημένη αμερικανιά που πουλάνε (το barcode και ένα ράφι στο σούπερ μάρκετ τους λείπει)

Οι Anthrax ήταν κεφάτοι, γεμάτοι ζωντάνια και το set list τους ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε. Ήχος σχετικά καλός (εκτός της μπότας που μπούκωνε) και όλοι το διασκεδάσαμε.

Οι Slayer ήταν λίγο απογοήτευση, όσο βέβαια μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες μπάντες στον κόσμο, για δύο λόγους. Πρώτον, η κιθάρα του Hanneman είχε σχεδόν την μισή ένταση από αυτήν του King και έτσι κάθε φορά που σόλαρε δεν ακουγόταν και κάθε φορά που σόλαρε ο έτερος δεν ακουγόταν η ρυθμική. Έτσι, δεδομένου του πόσο ωμός είναι ο ήχος των Slayer, το σύνολο έχανε πολύ σε όγκο. Το δεύτερο πρόβλημα, όχι δικό τους φταίξιμο, η ώρα. Slayer και ήλιος δεν πάνε μαζί πως να το κάνουμε. Βέβαια οι Slayer συνεχίζουν να είναι εγγύηση. Κάτι υποτιθέμενες σούπερ ακραίες μπάντες τις τρώνε για πρωινό. Και αυτός ο King, κάθε φορά που σόλαρε μάζευα το σαγόνι μου.

Οι Megadeth ξεκίνησαν λίγο μουδιασμένα με μέτριο ήχο ο οποίος έφτιαξε στην πορεία και μαζί ανέβηκαν και οι ίδιοι. Το set list άκρως επιτυχημένο και όλα τέλεια μέχρι που άρχισε το ψιλόβροχο. Κάπου λίγο πρίν το τέλος σταμάτησε.

Η αναμονή για τους Metallica ήταν λίγο μεγαλύτερη από την προγραμματιζόμενη. Τελείως ξαφνικά, Enrico Morricone. Και μετά.......  :o Έχω δεί τους Μetallica, μαζί με χθές, τρείς φορές. Τα τελευταία 15 χρόνια έχω δεί εκατοντάδες μπάντες και έχω βρεθεί σε δεκάδες φεστιβάλ. Το χθεσινό όμως ήταν τάξεις μεγέθους ανώτερο από οτιδήποτε άλλο έχω ποτέ βιώσει. Η έκφραση "ξεπέρασαν τον εαυτό τους" απόλυτα ορθή. Βρίσκω πολύ δύσκολο να περιγράψω αυτό που έγινε. Show, set list, σκηνική παρουσία (ο Hetfield είναι χαλαρά ο καλύτερος frontman στο metal). Μόνο μελανό σημείο ο ψηλοάμπαλος Ulrich που σε τρείς-τέσσερεις φάσεις έπαιζε λίγο γρηγορότερα από τους υπόλοιπους. Ακόμα και όταν άρχισε να βρέχει ήταν λες και έπρεπε να γίνει έτσι ίσα ίσα για να κάνει την εμπειρία πιο έντονη. Ακόμα και η βροχή δεν δυνάμωσε αρκετά (παρόλο που στο κέντρο της Αθήνας γινόταν χαμός) και σταμάτησε σχετικά σύντομα. Για όσους έχασαν λοιπόν αυτήν την εμπειρία, γιατί ο απλός χαρακτηρισμός συναυλία θα ήταν άπειρα άδικος, δυστυχώς δεν έχω να πω κάτι για να σας κάνω να νιώσετε κάπως καλύτερα. Απλά χάσατε ίσως την καλύτερη metal εμπειρία στην ιστορία της χώρας. Μου είναι αδύνατον να φανταστώ πως μπορεί να γίνει καλύτερη.

Είναι μαλακια να καθόμαστε να ακουμε το αν και ποτε εκανε λαθος ο ντραμμερ ή ο κιθαρίστας την ωρα του live χανεται το νόημα...να σχολιαζουμε τον ήχο εννοειται αλλα τα ''λάθη'' ειναι λάθος...

το οτι ο Ulrich ειναι ο μοναδικός ντραμμερ που ενω παιζει γραφει και περιοδευει 30 χρονια και αντι να γίνεται τουλαχιστον δυνατός γρηγορος και ΣΤΑΘΕΡΟΣ (όχι απαραίτητα τεχνικός), πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο και το αποδεικνύει δυστυχως σε καθε live...ως ντραμμερ με χαλάει που παίζει τοσο αδύναμα...αλλα τι να κανουμε...κρίμα γιατι τα στουντιακα drum tracking μαμάνε...

παρεπιπτόντως εχετε δει το live που αρρωσταίνει ο Lars και στη θεση του παίζουν Lombardo και Jordison...αααχχχ.....

στο θέμα μας...

εμενα μου αρέσανε ΟΛΟΙ εκτος απο BFMV που τους ακουσα πρωτη φορα και μου φεραν κατι σε σουηδικο ηχο με offspring-green day το οποιο ειχαν το θρασσος να το αποκαλεσουνε british heavy metal...ρε ουστ...!

Slayer εριξα και εφαγα αρκετο ξυλο...για 5 κομματια αντεξα και μετα πηγα για μπυρες

Megadeth αραξα να τους δω και να γουσταρω για να κρατησω δυναμη για τους Metallica

Oι Metallica αποδείξαν για μια ακομα φορα πως ειναι όχι η καλύτερη κλπ κλπ αλλα σίγουρα η πιο ΠΟΡΩΤΙΚΗ μπάντα στη Metal μουσικη...εφυγα headbangιασμένος, κουρασμενος, βρεγμενος, ξελαρυγγιασμένος, ενθουσιασμενος και συγκινημένος...ο ήχος τους ήταν όλα τα λεφτά...ακόμα πιο δυνατό live απο το 2007

Θα γουσταρα πολυ αν μπαίναν με Blackened αν και το παίξανε μετα...με creeping death ειναι η 3η φορά που μπήκαν στην Αθήνα

είμαι πολύ τυχερος όσον αφορά μπαντες που εχω δει...μόνο οι Rush μείνανε...

Μου είναι αδύνατον να φανταστώ πως μπορεί να γίνει καλύτερη.

Αν έπαιζαν χτες και οι sepultura ε ναι θα ήταν μυθική βραδιά! ;DΌτι και να λέμε πάντως ήταν από τα μέταλ απολαυστικότερα λαιβ ΙΜΟ στην χώρα μας!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back