"Νερα" απο dvd rom

playloud

Μέλος
Πόντοι
38
  • Καλησπερα,

θελω τα φωτα σας. Εχω ενα dvd rom ASUS DVD-E616A2 το οποιο οταν παιζει μου "κολλαει" οταν διαβαζει. Αυτο συμβαινει και με Mp3 δισκακια και με vcd και βεβαια με dvd. Αν θελω ας πουμε να .... πηδηξω σε χρονο σε ενα βιντεο τρωει τετοιο κολλημα που μου εχει βγαλει μεχρι και blue screen ενω εχω δυνατο συστημα (2x512 RAM) και μεχρι προτινος δουλευε οκ. Ειναι το dvd υπο..."πουλο" η μηπως ειναι κατι που φτιαχνεται???? Το εχω ενα χρονο περιπου. Ευχαριστω εκ των προτερων

Μάλλον είναι θέμα χρήσης.

1. ¶νοιξε και καθάρισε το ματάκι.

2. ¶λλαξε το IDE καλώδιο.

3. Αν δεν κάνει κάτι, πέτα το και πάρε άλλο. Ευτυχώς στις μέρες μας είναι

πάμφθηνα.

εεεε, αρκετα, εχει δουλεψει, δε λεω αλλα νομιζα οτι δεν τα παιζουν ετσι ευκολα

Κατέβασε και firmware,που απ'οτι λες είναι για απόσυρση αλλα δε χάνεις τίποτα και καλό είναι να σου γίνει συνήθεια για τις επόμενες συσκευές.

Αν δεν έχει κλείσει χρόνο πάντως λογικά θα σε καλύπτει η εγγύηση του. Μην παίδεύεσαι σε αυτήν την περίπτωση, δώστο πίσω να σου δώσουνε άλλο.

DMA???? 8O :cry: :oops: :o
Ναι το DMA (direct memory access αν θυμαμαι καλα) του drive σου (και οχι μονο) μπας και αυτοσεταριστικε να δουλευει σε PIO αντι Ultra DMA...αυτο καποιες φορες γινεται οταν το drive προσπαθει να διαβασει καποιο γρατζουνισμενο-φακντ απ δισκακι...ριχνει ταχυτητα, ξαναριχνει και η λακαμια γυρναει απο Ultra σε PIO mode...

Πηγαινε: δεξι κλικ στο MyComputer--->Hardware--->Device Manager--->IDE ATA/ATAPI Controllers--->πηγαινε στα properties των Primary και Secondary channels--->Advanced Settings κα βεβαιώσου οτι δεν υπαρχει τιποτα με Current transfermode: PIO (αν ξερεις και ακριβως πιο device ειναι και σε ποιο καναλι ακομα καλυτερα θα ξερεις απο την αρχή τι ψαχνεις)...αν οντως ειναι PIO, αλλαξε το manually σε Ultra DMA κανε restart και πηγαινε να δεις αν παρεμεινε...μετα κανε τα τεστακια σου να δεις αν ολα ειναι οκ...

Καλη επιτυχία... :wink:

Ο υπολογιστής μου -> δεξί κλικ -> υλικό -> διαχείριση συσκευών -> ελεγκτές IDE ATA/ATAPI -> πρωτεύων δίαυλος IDE -> ιδιοτητες -> ρυθμισεις για προχωρημενους

αλλα και

Ο υπολογιστής μου -> δεξί κλικ -> υλικό -> διαχείριση συσκευών -> ελεγκτές IDE ATA/ATAPI -> δευτερέυων δίαυλος IDE -> ιδιοτητες -> ρυθμισεις για προχωρημενους

εκει στους τρεχοντες τυπους μεταδοσης πρεπει να λεει κατι με DMA. Αν λέει PIO τότε τα ξαναλέμε.

Ναι, ρε ατομα, ΡΙΟ λεει, το αλλαξα σε DMA εαν ειναι διαθεσιμο το εκανα restart κι ακομα κατασταση ΡΙΟ λεει

Δε ξέρω αν αλλάζει τυχαία το mode δε μου 'χει τύχει.

Συνήθως μόνο μετά από αλλάγη settings στο bios (μήπως έκανες load fail-safe defaults;) ή αναντιστοιχία jumper settings και τοποθέτησης του καλωδίου ide (master ή slave). Εφόσον δεν πείραξες κάτι από αυτά δοκίμασε rollback driver στη συσκευή πρώτα και αν δε δουλέψει αυτό update driver της συσκευής με το cd εγκατάστασης των windows ή το cd με τους driver της μητρικής (και πάντα την επιλογή dma if applicable πριν το restart). Δε ξέρω πως είναι στα ελληνικά windows όλα αυτά :(

κ ψάξ' την κ λίγο μόνος γιατί δίνουμε γενικές οδηγίες σε συγκεκριμένο πρόβλημα με αμφίβολα αποτελέσματα.

προσπαθώντας κατά καιρούς να "διαβάσω" cd με project από το παλιό μου studio (δεκαετίας και...) αντιμετώπισα αρκετές φορές το πρόβλημα...

κάποιες φορές δεν μου γύρναγε το PIO σε DMA (παρά την δήλωση του) μετά το restart...

το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε απλά καταργώντας τον δίαυλο, οπότε τα xp αναγκάζονταν κατά το restart να επαναγκαστήσουν αυτόματα τους drivers...

συνέβη πολλές φορές και η λύση αυτή έπιανε πάντα, γι αυτό τον λόγο και στο προτείνω σαν λύση...

• Μαγκες, το προβλημα λυθηκε, σας ευχαριστω απο καρδιας για τα φωτα σας σε κατι τοσο απλο που εγω ομως δεν ηξερα, Thanx again

Trending...

Νέα θέματα

Back