Παιδιά πρόσφατα δοκίμασα το S-Gear 2 των Scuffham Amps. Είναι modeling suite με 5 ενισχυτές, delay, reverb, modulation (chorus-flanger) και IR loader, το οποίο για μένα είναι πολύ σημαντικό. Επίσης πέρα από VST, λειτουργεί και ως Standalone.
Οι 5 ενισχυτές που έχει είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι πιο ακριβές έχω παίξει σε δυναμικές και αρμονικές. Προφανώς δεν έχουν αίσθηση λαμπάτου, κυρίως γιατί ακούω το software μέσω studio monitors, τι αέρα να σπρώξουν αυτά;
Ενισχυτές υπάρχουν για όλα τα γούστα. Ο
Custom '57 που είναι βασισμένος στους Tweed Amps της εποχής.
Ο
Wayfarer είναι βασισμένος σε αμερικάνικα κυκλώματα, με καθαρό Fender και Crunch-Lead Mesa Boogie.
Μετά πάμε στον
Duke, ο οποίος είναι βασισμένος σε Dumble, με ένα extra voicing switch.
Ο
Stealer είναι ένας Marshall type ενισχυτής με 3 extra switches, ώστε να ακούγεται από JTM45 έως τσιταρισμένος Plexi και JCM800.
Τέλος, ο
Jackal είναι ένας high gain ενισχυτής εμπνευσμένος από τους ενισχυτές του Mike Soldano.
Πέρα από όλα αυτά, τα reverbs του τα βρήκα εξαιρετικά, σε βαθμό να μη χρησιμοποιώ τα Eventide που έχω, το delay του αξιοπρεπέστατο, ενώ για τα modulation δεν έχω σχηματίσει ακόμα άποψη, με μια πρώτη ματιά τα βρήκα λίγο "υπερβολικά", δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν περιέχει stompboxes για να βάζει κανείς μπροστά από τον ενισχυτή, αλλά με τα extra gain stages/switches που έχουν όλοι οι ενισχυτές, ίσως και να μπορεί κανείς να δουλέψει κι έτσι. Εγώ τρέχω ένα plugin από την Mercuriall Audio που προσομοιώνει ένα
Tubescreamer και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι λίγο ακριβό, αλλά επειδή είμαι συχνά στα πέρα δώθε και μ'αρέσει να κουβαλάω μόνο laptop-audio interface-ηχειάκια, το τσίμπησα χωρίς πολλά πολλά.
Παρακάτω 2 ωραία demo, ένα jazz-blues και ένα metal.