στο βίντεο που παράθεσα παραπάνω το software ακούγεται μια χαρά και ισως το προτιμώ κιόλας. :classic_rolleyes:
Ισως το γεγονός πως υπάρχει αναπόφευκτη καθυστέρηση κατα το παίξιμο με έχει απωθήσει μέχρι τώρα.
Κι εγώ το προτιμώ. Και δεύτερος έρχεται ο solid state για τα γούστα μου.
Αυτό με την καθυστέρηση είναι δολοφονία, δεν μπορώ να έχω απόκριση όπως την περιμένω και έτσι προτιμώ την gt-8.
Για δημιουργικό reamping ναι. Για straight recording ούτε με σφαίρες. Ακόμη.
Κι εδώ το ίδιο ισχύει για μένα.
Όμως .... εγώ είμαι μιας άλλης νοοτροπίας.
Δεν ψάχνω κανένα real thing, δεν με ενδιαφέρει.
Δεν με νοιάζει πόσο πιστά αναπαράγει την λάμπα, γιατί δεν είμαι φανατικός "λαμπάκιας". :classic_biggrin:
Αν ο ήχος είναι καλός και μου κάνει, αυτό είναι, μου αρέσει.
Το θέμα μου είναι αυτή η ρημάδα η απόκριση στο χτύπημα της χορδής, που με κάνει να μην μπορώ να λειτουργήσω.
Και το θέμα είναι ότι με κάθε νέα έκδοση αυτών των plugins, το latency του software χειροτερεύει (μπορεί και να είναι η ιδέα μου, δεν ξέρω).
Όσο δυνατό υπολογιστή και να έχεις, αυτό δεν εξαλείφεται εντελώς.
Βέβαια για πιο αργά/ατμοσφαιρικά παιξίματα δεν έχω θέμα, και με τα εφφέ που έχουν όλα αυτά τα plugins μέσα, την καταβρίσκω.
Οι ήχοι γενικά, μου γαργαλάνε την δημιουργικότητα, η ποικιλία τους και η δυνατότητα να παίζεις με αυτούς σαν παιγνίδι, φτιάχνοντας τρελά ηχητικά τοπία, με εξιτάρει.
Εκεί είναι το δυνατό σημείο αυτών των plugin για μένα.
Και μιας και αναφέρθηκε από τον Σπύρο, το bias amp 2, έχει μια καινοτομία (σύμφωνα με τα specs), και με κάνει να θέλω να το δοκιμάσω (δεν μπορώ λόγω αδύναμου pc).
Το λεγόμενο amp matching.
Εκτός δηλαδή από το ότι δημιουργείς εσύ τον ενισχυτή που σου αρέσει (έτσι λένε νομίζω), μπορείς να πάρεις μια ηχογράφηση κιθάρας (ακόμα και από cd), και να ματσάρεις τον ήχο της με αυτό ενός virtual amp.
https://www.positivegrid.com/bias-amp/
Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει, θα ήθελα γνώμες.