Ψηφοφορία 2018: Ποιά είναι η αγαπημένη σας σουίτα Guitar amp modeling?

Ποιά είναι η αγαπημένη σας Guitar FX suite?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    38
In my experience που λεμε και στο Καρπενησι  :classic_biggrin: το δυσκολοτερο πραγμα  στο modelling δεν ειναι ο βρωμικος ηχος (ακομα και οι low gain ηχοι εχουν βελτιωθει παρα πολυ)...ειναι ο καθαρος ηχος ο οποιος σε A/B σύγκριση ακόμα δεν έχει φτασει στο 100%.....

απλα πρεπει να γνωριζει ο χρηστης ΚΑΙ απο ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ενισχυτες και εφε (αλλα και απο ηχοληψία ενισχυτων) για να βγαλει καλο ηχο....
Απόλυτα ακριβές. Αν θες να πλησιάσεις "αληθινό" ήχο με software πρέπει να ξέρεις λιγάκι τι κάνεις και όχι απλά να βάλεις ένα preset και να περιμένεις να ακούσεις ατόφιο ήχο λάμπας π.χ.

Εγώ πίνω νερό στο όνομα του amplitube αν και σαν προϊόν το αντιπαθώ γιατί πληρώνεις πολύ ακριβά για να πάρεις τη basic πλατφόρμα η οποία δεν έχει απάνω σχεδόν τίποτα από gear και από εκεί και πέρα πρέπει να αγοράσεις επιπλέον.

Πάντως όσον αφορά την πιστότητα του καθαρού ήχου, υπενθυμίζω ένα τεστ που είχα ανεβάσει πριν 4 (κι όλας) χρόνια και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

https://www.noiz.gr/index.php?topic=202860.0 (δεν το έβρισκα στο καινούριο site)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω παιδες παροτι δεν ειμαι της φιλοσοφιας "μονο λαμπα" και παιζω και με πεταλιερες και μεχρι και με το pocket pod εχω βγαλει ηχο, και εχω και τα real things (εχω δλδ σημειο αναφορας και στοχο) και ξερω να τουικαρω κλπ, με αυτα τα διαολια δεν μπορω να παιξω.

Eχω προσπαθησει με guitar rig, amplitube, και τελευταια με το bias fx και amp.

Εχω ακουσει απο αλλους πολυ ωραια πραματα που δεν μπορεις να ξεχωρισεις αν ειναι virtual ή αληθινο, αλλα εγω στα χερια μου δεν μπορω να το αισθανθω.

Αισθανομαι οπως με το VG της roland.

Δεν παιζω εγω ρε παιδακι μου. Δεν "ακουει" τα χερια μου το software. Πολυ προσπαθεια.

με αυτα τα διαολια δεν μπορω να παιξω.

Φανταζομαι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να "παιξει" με αυτα τα διαολια....εγω για ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ με αυτα μιλαω ,σιγα μη σου δωσει ποτε την "ικανοποιηση" που σου δινει ενας κανονικος ενισχυτης μπροστα σου,ουτε με σφαιρες. 

Τελικά ανατρέχοντας στο εξαιρετικό blind test του jazzjoker θυμήθηκα (εκ του είδα) το φως και πάλι.

Είχα επιλέξει το δείγμα 1 τότε γιατί ήταν το καλύτερο ηχητικά και έτσι θεώρησα πως το Amplitube μιας και έχει ολόκληρη ομάδα τεχνοκρατών ξαμολυμένη, το έκανε σωστά. Ελα όμως που ενω απο την μια είχα δίκιο για την πιστότητα και άδικο γιατι υποτίμησα το πόσο απλά μπορεί να γραφτεί ένας άψογος ήχος ενισχυτή ακόμα και στο σπίτι ενός μη επαγγελματία μεν, σοβαρού ατόμου που διάβασε τα μαθήματα του απο την άλλη...

Συμφωνώ δε απόλυτα με τον Σπύρο και ΣουΦου. Εγώ δεν...  :classic_biggrin:

Για δημιουργικό reamping ναι. Για straight recording ούτε με σφαίρες. Ακόμη.

Μην ξεχνάμε πως γύρω στο '10 ξεπήδησε η τεχνολογία.

στο βίντεο που παράθεσα παραπάνω το software ακούγεται μια χαρά και ισως το προτιμώ κιόλας. :classic_rolleyes:

Ισως το γεγονός πως υπάρχει αναπόφευκτη καθυστέρηση κατα το παίξιμο με έχει απωθήσει μέχρι τώρα.

Κι εγώ το προτιμώ. Και δεύτερος έρχεται ο solid state για τα γούστα μου.

Αυτό με την καθυστέρηση είναι δολοφονία, δεν μπορώ να έχω απόκριση όπως την περιμένω και έτσι προτιμώ την gt-8.

Για δημιουργικό reamping ναι. Για straight recording ούτε με σφαίρες. Ακόμη.

Κι εδώ το ίδιο ισχύει για μένα.

Όμως .... εγώ είμαι μιας άλλης νοοτροπίας.

Δεν ψάχνω κανένα real thing, δεν με ενδιαφέρει.

Δεν με νοιάζει πόσο πιστά αναπαράγει την λάμπα, γιατί δεν είμαι φανατικός "λαμπάκιας". :classic_biggrin:

Αν ο ήχος είναι καλός και μου κάνει, αυτό είναι, μου αρέσει.

Το θέμα μου είναι αυτή η ρημάδα η απόκριση στο χτύπημα της χορδής, που με κάνει να μην μπορώ να λειτουργήσω.

Και το θέμα είναι ότι με κάθε νέα έκδοση αυτών των plugins, το latency του software χειροτερεύει (μπορεί και να είναι η ιδέα μου, δεν ξέρω).

Όσο δυνατό υπολογιστή και να έχεις, αυτό δεν εξαλείφεται εντελώς.

Βέβαια για πιο αργά/ατμοσφαιρικά παιξίματα δεν έχω θέμα, και με τα εφφέ που έχουν όλα αυτά τα plugins μέσα, την καταβρίσκω.

Οι ήχοι γενικά, μου γαργαλάνε την δημιουργικότητα, η ποικιλία τους και η δυνατότητα να παίζεις με αυτούς σαν παιγνίδι, φτιάχνοντας τρελά ηχητικά τοπία, με εξιτάρει.

Εκεί είναι το δυνατό σημείο αυτών των plugin για μένα.

Και μιας και αναφέρθηκε από τον Σπύρο, το bias amp 2, έχει μια καινοτομία (σύμφωνα με τα specs), και με κάνει να θέλω να το δοκιμάσω (δεν μπορώ λόγω αδύναμου pc).

Το λεγόμενο amp matching.

Εκτός δηλαδή από το ότι δημιουργείς εσύ τον ενισχυτή που σου αρέσει (έτσι λένε νομίζω), μπορείς να πάρεις μια ηχογράφηση κιθάρας (ακόμα και από cd), και να ματσάρεις τον ήχο της με αυτό ενός virtual amp.

https://www.positivegrid.com/bias-amp/

Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει, θα ήθελα γνώμες.

Αυτό με την καθυστέρηση είναι δολοφονία, δεν μπορώ να έχω απόκριση όπως την περιμένω

Nα παιζεις ΑΡΓΑ ,οπως εγω.....σαν χελωνα  :classic_biggrin:   ...εμενα το latency ειναι πιο γρηγορο απο το παιξιμο μου ....

Φανταζομαι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να "παιξει" με αυτα τα διαολια....εγω για ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ με αυτα μιλαω ,σιγα μη σου δωσει ποτε την "ικανοποιηση" που σου δινει ενας κανονικος ενισχυτης μπροστα σου,ουτε με σφαιρες. 
Και στην ηχογραφηση παιζω. Εσυ οχι?

Και στην ηχογραφηση παιζω. Εσυ οχι?

Ναι ρε συ απλα νομιζα οτι εννοουσες οτι δεν γουσταρεις την "ακουστικη" εμπειρια και το να ακους την κιθαρα απο τα μονιτορ αντι απο ενισχυτη..

Αλλα και παλι εσυ παιζεις ΠΟΛΥ γΛηγορα φιλωους..... :classic_biggrin:  

Ναι ρε συ απλα νομιζα οτι εννοουσες οτι δεν γουσταρεις την "ακουστικη" εμπειρια και το να ακους την κιθαρα απο τα μονιτορ αντι απο ενισχυτη..

Αλλα και παλι εσυ παιζεις ΠΟΛΥ γΛηγορα φιλωους..... :classic_biggrin:  
Οχι, το εξηγησα αναλυτικα νομιζω.

Παιζω μεχρι και με pocket pod, και φυσικα σε μονιτορ ή ακουστικα. Μια χαρα με "ακουνε" οι προομοιωσεις αυτου του ειδους (με το απαραιτητο γαργαλημα φυσικα)

Η αισθηση που εχει στα χερια μου το software με χαλαει. Δεν με "ακουει".

Πως να το εξηγησω? Γυρνας λιγο την γωνια της πενας ακουγεται αλλη χροια. Στο Software οποτε γουσταρει το κανει.

Δυναμικες οτι ναναι.

Πως να το εξηγησω? Γυρνας λιγο την γωνια της πενας ακουγεται αλλη χροια. Στο Software οποτε γουσταρει το κανει.

Δυναμικες οτι ναναι.
Ακριβώς αυτή την αίσθηση έχω και εγώ.

Αλλά αυτό αφορά τα σόλο. Με τα ακόρντα κάτι γίνεται και γι αυτό τα simulations έχουν πέραση σε είδη όπως το gent νομίζω.

Ακριβώς αυτή την αίσθηση έχω και εγώ.

Αλλά αυτό αφορά τα σόλο. Με τα ακόρντα κάτι γίνεται και γι αυτό τα simulations έχουν πέραση σε είδη όπως το gent νομίζω.
Ηχογραφησα ενα memo για ενα θεμα με το bias με τετοιο ηχο, αλλα παιζει αλλος, οχι εγω. Το ακουω και λεω εγω παιζω εδω?

Και εγω μονο για reamping τα χρησιμοποιω. Λιγο το latency, λιγο το ψηφιακο compression,  λιγο το οτι παραγινεται περιπλοκο, προτιμω να παιζω σε ενα πολυεφφε και να γραφω απο κει.

Οσο για το reamping, ειναι μια αλλη κουβεντα.

Εγω δεν θελω ουτε να το ακουω σαν φιλοσοφια.

Οτι παιζεται, ειναι για να ακουγεται με τον ηχο που παιχτηκε.

Και φυσικα οποτε που ζητηθηκε να ηχογραφησω κατι (ιδιως επαγγελματικα) και να στειλω το track με γκλον γκλον ηχο κατευθειαν απο την καρτα ηχου, εφαγαν πορτα.

Τιποτα δε συγκρινεται με την αισθηση κανονικου ενισχυτη. Αλλα δυστυχως δε μπορω να παιξω με ενισχυτη στο σπιτι

εχω προβλημα ακομα κ στις πιο χαμηλες εντασεις. Οτι vst ειχα δοκιμασει ειχε ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που περιγραφετε

κ το απερριπτα με συνοπτικες διαδικασιες.

Οσπου διαβασα καποιες διθυραμβικες κριτικες για το s-gear (υπαρχουν τυποι που πουλησαν axe-fx για αυτο κ λεγαν πως ακομα

κ σε αισθηση ειναι εξ'ισου καλου οποτε αν δε ψαχνετε high gain ηχους ειναι ο,τι καλυτερο)

Ετσι λοιπον κατεβασα το demo κ μεσα σε μια μερα το αγορασα. Ηταν η πρωτη φορα που δε μου εσπαγαν τα νευρα απο ενα vst. 

Κλασεις ανωτερο απ'οτι αλλο κυκλοφορει σε αισθηση στα χερια (το μονο που δεν εχω δοκιμασει εκτενως ειναι το bias οποτε δε

μπορω να συγκρινω)

Επαναλαμβανω δεν εχει high gain χαρακτηρα, δεν εχει τις απειρες επιλογες αλλων software δεν ειναι the real thing αλλα ειναι το 

μονο αρκετα πειστικο για να ειναι playable.

Φυσικα κατ'ευθειαν εφτιαξα δικα μου preset κατ'ευθειαν, αλλα λογω των περιορισμενων επιλογων ειναι πολυ straight forward στο συγκεκριμενο software.

Καντε εναν κοπο κ δοκιμαστε το demo μπορει να εκπλαγειτε

Όλα software είναι και το axe και το kemper και οι περισσότερες πεταλιέρες και πολλά πετάλια αυτό που αλλάζει είναι το πόσο καλό είναι το software  και δυο ακόμα πολύ σημαντικά πράγματα, το πόσο καλή είναι η προενίσχυση και το D2A A2D  και το πού ακούς. 

Το κυριότερο απ'όλα αυτά, πρέπει να είναι optimized για να δουλεύουν για κάτι συγκεκριμένο .Την σωστή απόδοση της κιθάρας, όχι του mp3 ούτε του video game .

Όλα το plugin είναι καταδικασμένα να ακούγονται κάπου στο περίπου μέχρι να τα φέρεις εσύ και θέλουν πολύ δουλειά.

Δεν είναι χαζοί στην Universal Audio που πουλάνε τα plugin ένα σκασμό λεφτά και το interface δύο σκασμούς λεφτά.

Το software μιλάει στο δικό τους μηχάνημα γι'αυτό η ποιότητα είναι άριστη.

Δεν μπορείς να περιμένεις ήχο από τα 5΄ monitors σαν της καμπίνας του ενισχυτή σου. Θέλεις ή πολύ καλά monitors ή πολύ καλό frfr.

Όλα software είναι και το axe και το kemper και οι περισσότερες πεταλιέρες και πολλά πετάλια αυτό που αλλάζει είναι το πόσο καλό είναι το software  και δυο ακόμα πολύ σημαντικά πράγματα, το πόσο καλή είναι η προενίσχυση και το D2A A2D  και το πού ακούς. 

Το κυριότερο απ'όλα αυτά, πρέπει να είναι optimized για να δουλεύουν για κάτι συγκεκριμένο .Την σωστή απόδοση της κιθάρας, όχι του mp3 ούτε του video game .

Όλα το plugin είναι καταδικασμένα να ακούγονται κάπου στο περίπου μέχρι να τα φέρεις εσύ και θέλουν πολύ δουλειά.

Δεν είναι χαζοί στην Universal Audio που πουλάνε τα plugin ένα σκασμό λεφτά και το interface δύο σκασμούς λεφτά.

Το software μιλάει στο δικό τους μηχάνημα γι'αυτό η ποιότητα είναι άριστη.

Δεν μπορείς να περιμένεις ήχο από τα 5΄ monitors σαν της καμπίνας του ενισχυτή σου. Θέλεις ή πολύ καλά monitors ή πολύ καλό frfr.
Σωστά όσα λες. Εννοείται επίσης πως το απο που ακούς είναι σημαντικότατο και εγω ακούω στα Genelec που εμπιστεύομαι και έχω κάνει άπειρες δουλειές οπότε οι διαφορές είναι έντονες. 

Η διαφορά των Kemper / Axe FX με τα software που αναφέρονται σε αυτό το θέμα, είναι στο ότι ενώ έχουν παρεμφερές software, έχουν και hardware που δεν είναι universal, με ειδικό λειτουργικό και όχι Windows όπως τα πισιά μας. Και γι αυτό παίζουν χωρίς καθυστέρηση και σίγουρα δίνουν άλλα αίσθηση. 

Γι αυτό τα Guitar suites κάνουν 125 ευρώ και τα Kemper τα δεκαπλάσια. Γιατί έχουν κι ένα υπολογιστή που κάνει μόνο αυτή την δουλειά.

καλα ολα οσα λετε αλλα εμενα προσωπικά με βολεύουν πάρα πολύ τα προγράμματα αυτά διοτι:

α. δεν είμαι επαγγελματίας για να το ψειριζω πολυ

β. δεν είμαι τόσο καλός παίχτης ώστε να αλλάζω συνεχώς τη πενία μου για να πάρω το 0.1% έξτρα

γ. παίζω μονο σπιτι και δεν παίζει λάμπα με τίποτα. ουτε με κουβέρτα, ουτε με πάπλωμα

και 

δ. δε μου φαίνονται πραματα του διαόλου.

Φυσικά δεν ειναι το βέλτιστο και εννοείται καταλαβαίνω τους παιχταράδες που δε τα θέλουν.

σσυγκρίνετε όλα αυτά με το real thing...

είναι δυνατόν να ανέβει κάποιος στο σανίδι με ένα πισί, μιά κάρτα ήχου και ένα monitor?

το έχει κάνει κανείς?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back