review PRS SE Custom 24 - Full Review

Οι μαγνήτες της prs δεν είναι οι κλασικοί διπλοί μαγνήτες, με έντονα μεσαία, και με ανάγκη να τους τροφοδοτούμε με πρίμα, ώστε να αποδώσουν. Συμπεριφέρονται πιο πολύ σαν μονοί, θέλουν να τους δώσεις μεσαία, και θέλουν να τους κόψεις πρίμα.

Δοκίμασα την ρύθμιση bass 0, middle 10, treble 0 στον origin και για πρώτη φορά μου άρεσε η prs στον OR20. Τέρμα volume, τέρμα gain, boost on. Είναι χαρακτηριστικό το πόσο καλά καθαρίζει με το volume. Δεν ζηλεύει καμία μονοπήνια στον τομέα αυτόν.

Προβολή συνημμένου prsorigindirtymic.mp3

(ίσως έπρεπε λίγο να απομακρύνω το μικρόφωνο για μην μπουκώνει το μπάσο)

Έψαχνα καιρό να μάθω τι παίζει με αυτή την κιθάρα,βέβαια θέλω να την πιάσω στα χέρια μου πρώτα.Γιατι εμφανισιακά πρώτα και ηχητικά,βάσει όσων ακούω εδώ με καλύπτει.Επειδει εγώ με τα χοντρά μανίκια,τύπου les paul,δεν τα πάω καλά,έψαχνα να δω κάποιον να γράφει με εμπεριστατωμένη εμπειρία πάνω στο οργανο.Ευτυχως που μπήκα εδώ?? ευχαριστω πολύ με την παρουσίαση σου,με βοήθησες πολύ,στο να φύγουν πολλές απορίες.Τωρα μένει να πιάσω μια γιατί κατά 90% θα την αγοράσω σε zebrawood?❤️

Πάει καιρός από το τελευταίο feedback. Σούπερ η κιθάρα, αλλά αντιμετώπιζα δύο βασικά προβλήματα, που με εμπόδιζαν να την χαρώ στο 100%. Πρώτον, τα τάστα ήταν αρκετά χαμηλά, εξ αρχής, και με τον καιρό (και το παίξιμο) ήταν ανύπαρκτα. Δεν μπορούσα να κάνω bend. Το δεύτερο πρόβλημα ήταν με τον ήχο. Η κιθάρα είναι πάρα πολύ πριμάτη και με έντονη ατάκα. Δοκίμασα 2-3 σετ μαγνητών (απο alnico 5, μεχρι overwound alnico 2) και ο ήχος ήταν χωρίς όγκο και ξύριζε. Οι ίδιοι μαγνήτες σε les paul ακούγονταν φυσιολογικά. Ίσως φταίνε και τα ηλεκτρικά.

Για να λύσω τα προβλήματα, έστειλα την κιθάρα για αλλαγή τάστων (stainless steel), και αλλαγή μαγνητών με ένα σετ που είχα στο συρτάρι και δεν μου άρεσε καθόλου στην EC-1000, καθώς ήταν με πάρα πολύ όγκο, και χωρίς ιδιαίτερη ευκρίνεια. Ε, στην prs ήρθαν κουτί. Εξισορρόπησαν τα ηχητικά χαρακτηριστικά ξύλων και κυκλώματος, και βγάζουν ακριβώς! τον ήχο που θέλω. Μου έκανε εξαιρετική δουλειά ο Λουκάκης στα τάστα, και παίζει βούτυρο.

Ένα κλιπ με χαλαρό μπλουζ

Και ένα κλιπ με μοντέρνο lead ηχο

IMG_0621.jpg

IMG_0623.jpg

IMG_0622.jpg

Πολύ ωραία! Μπράβο, λογικά αισθάνεσαι σα να παίρνεις καινούργια κιθάρα χωρίς να παίρνεις καινούργια κιθάρα!

Μου έκανε εξαιρετική δουλειά ο Λουκάκης στα τάστα, και παίζει βούτυρο.
Αααα... γιατί χτες ήμουν έτοιμος να σε ρωτήσω ποια "κιουρία" πήγες για ταστοδουλειά. Καλή κίνηση αφού ήρθε όπως την ήθελες.

Αααα... γιατί χτες ήμουν έτοιμος να σε ρωτήσω ποια "κιουρία" πήγες για ταστοδουλειά. Καλή κίνηση αφού ήρθε όπως την ήθελες.

Δεν τη χορταίνω. Έχει φοβερό dna αυτή η κιθάρα. Το δάγκωμά της, με ο,τι μαγνήτες και ενισχυτή κι αν βάλεις, και το σούπερ μανίκι της.

Ξέχασα να αναφέρω ότι οι μαγνήτες είναι οι κλασικοί ροκάδικοι SD Jazz & custom 5.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back