προτάσεις για πετάλια!

ndnikola

Μέλος
Πόντοι
36
Καλημέρα σε όλους!

Θέλω να προχωρήσω σε μια αγορά μερικών πεταλακίων (!). Παρακαλώ συγχωρέστε με εαν το θέμα έχει απαντηθεί απλά δεν έχω δεί απόψεις για όλα αυτά που έχω στο νου μου και θα εκτιμούσα πολύ μια συγκεκριμένη απάντηση!

Το rig μου μέχρι στιγμής είναι baja tele  / highway strat και koch studiotone.

Στην αλυσίδα ένα wah, bad monkey και το boss cs-3 και θα προστεθούν ένα volume pedal και ένα tuner. 

Το στυλ μουσικής είναι indie/alternative.

Καθώς τα πετάλια προορίζονται για live, θα ήθελα να είναι stage - endurant!

Αυτά που χρειάζομαι μέχρι στιγμής, θεωρώ πως είναι:

1.delay - καλό θα ήταν με tap tempo. Έχω μια ελαφριά κλίση προς το αναλογικό αλλά δέχομαι και προτάσεις! Θα ήθελα να μπορεί να καλύψει delays τύπου U2 (οκ, μην αρχίσετε να με βαράτε με το rig του Edge, το γνωρίζω ήδη ότι δεν θα βγάλω τον ίδιο ήχο!)

Η δική μου σκέψη: http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_deluxe_memory_boy.htm ή  http://www.thomann.de/gr/boss_re20_space_echo.htm

2.reverb - μόνο για peaked ρυθμίσεις (κατά τα άλλα χρησιμοποιώ του ενισχυτή που με καλύπτει)

Η δική μου σκέψη: http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_nano_holy_grail.htm

3.fuzz

Η δική μου σκέψη: http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_big_muff_pi_tone_wicker.htm

4.booster (clean / uncoloured)

Η δική μου σκέψη: http://www.thomann.de/gr/mxr_mc401.htm

5.modulation (chorus / tremolo)

Η δική μου σκέψη: http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_stereo_clone_theory.htm

Tο budget για τα πετάλια είναι γύρω στα 500 - 600 ευρώ όλα μαζί.

Καταλαβαίνω ήδη ότι δεν παίρνω boutique πράγματα με αυτά τα χρήματα, αλλά θέλω να πιστεύω πως μπορώ να πάρω κάτι αξιοπρεπές, το οποίο θα μπορέσω να αλλάξω αργότερα. Επίσης οι προτάσεις για μεταχειρισμένα είναι ευπρόσδεκτες!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Λοιπόν, στη θέση σου θα έπαιρνα μια M9 για τα delays, reverbs, chorus κ.α.

Με το τρακοσάρι που σου μένει, παίρνεις ένα πολύ καλό booster (το RC π.χ είναι κορυφαίο) και ένα πολύ καλό fuzz (γι' αυτό δεν έχω άποψη...).

Tο budget για τα πετάλια είναι γύρω στα 500 - 600 ευρώ όλα μαζί.
βασικα πουλα ολα τα πεταλια σου και παρε μια LINE 6 M13 & 1-2 EXPRESSION pedals να σωθεις ,θα ειναι πολυ καλυτερα απο αυτα τα πεταλια  που εχεις και αυτα που σου προτεινουν σε αυτο το budget.

pascal είπε:
Λοιπόν, στη θέση σου θα έπαιρνα μια M9 για τα delays, reverbs, chorus κ.α.

Με το τρακοσάρι που σου μένει, παίρνεις ένα πολύ καλό booster (το RC π.χ είναι κορυφαίο) και ένα πολύ καλό fuzz (γι' αυτό δεν έχω άποψη...).
Ευχαριστώ για την σκέψη αλλά θα προτιμούσα να αποφύγω την λύση πεταλιέρας!

Επίσης μια και το ανέφερες, το RC δίνει και clean boost? Γιατί σκέφτομαι κάτι απλό (μέχρι 20db πχ)

πολύ καλή επιλογή το holy grail όπως και το big muff
Ευχαριστώ!και το bad monkey επίσης! ;D ;D

βασικα πουλα ολα τα πεταλια σου και παρε μια LINE 6 M13 & 1-2 EXPRESSION pedals να σωθεις ,θα ειναι πολυ καλυτερα απο αυτα τα πεταλια  που εχεις και αυτα που σου προτεινουν σε αυτο το budget.
Ευχαριστώ αλλά όπως είπα και πάνω, θα ήθελα να αποφύγω την λύση πεταλιέρας!

Κάποια άλλη πρόταση?

Ναι, το RC δίνει clean boost μέχρι 20db. Επιπλέον έχεις Gain για λίιιιιιιιιγο παραπάνω όγκο και ένα φοβερό treble, bass eq.

Η M9 έχει το μέγεθος ενός Boss-dd20 περίπου. Η ποιότητα των delays της είναι εφάμιλλη + έχει ένα σωρό άλλα effects.

(και όσο ψηφιακό είναι το dd-20, τόσο ψηφιακή είναι κι' εκείνη).

Ευχαριστώ αλλά όπως είπα και πάνω, θα ήθελα να αποφύγω την λύση πεταλιέρας!

Κάποια άλλη πρόταση?
H M13 δεν ειναι πεταλιερα,ειναι απλα πολλα πεταλακια μαζι,εχει τεραστια διαφορα απο τις αλλες πεταλιερες τοσο στη φιλοσοφια οσο και στην απλοτητα της χρησης της.

ndnikola, νομιζω πως τα πεταλια που ανεφερες ειναι ολα μια χαρα. Οι παρατηρησεις μου: Για delay καλυτερα το EHX γιατι απ'οτι βλεπω εχει ετοιμες ρυθμισεις των αξιων που θα σου δινει, οποτε εσυ απλα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να του δινεις τα τεταρτα με το tap tempo. Απο κει και περα αυτο θα σου βγαζει οτι του εχεις ορισει. Π.χ. δεκαταεκτα, παρεστιγμενα ογδοα(Edge) κλπ. Εγω εχω το nova delay της tc που εχει την ιδια δυνατοτητα και για Live ειναι ο,τι πρεπει!

Για booster αν θες πραγματι κατι απλο, αχρωματιστο, που να δινει καθαρη ενταση, υπαρχει και η φθηνη και καλη λυση του EHX LPB-1.

Gianniss είπε:
ndnikola, νομιζω πως τα πεταλια που ανεφερες ειναι ολα μια χαρα. Οι παρατηρησεις μου: Για delay καλυτερα το EHX γιατι απ'οτι βλεπω εχει ετοιμες ρυθμισεις των αξιων που θα σου δινει, οποτε εσυ απλα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να του δινεις τα τεταρτα με το tap tempo. Απο κει και περα αυτο θα σου βγαζει οτι του εχεις ορισει. Π.χ. δεκαταεκτα, παρεστιγμενα ογδοα(Edge) κλπ. Εγω εχω το nova delay της tc που εχει την ιδια δυνατοτητα και για Live ειναι ο,τι πρεπει!

Για booster αν θες πραγματι κατι απλο, αχρωματιστο, που να δινει καθαρη ενταση, υπαρχει και η φθηνη και καλη λυση του EHX LPB-1.
Ευχαριστώ! Το LPB-1 το σκεφτόμουν και εγώ! Η λειτουργία to-the-point και η τιμή αρκετά δελεαστική!

Ερώτηση: το RE-20 πιστεύεις ότι θα είναι πιο δύσχρηστο ? ρωτώ γιατί έχει και αυτό tap - tempo.

Superfunk είπε:
H M13 δεν ειναι πεταλιερα,ειναι απλα πολλα πεταλακια μαζι,εχει τεραστια διαφορα απο τις αλλες πεταλιερες τοσο στη φιλοσοφια οσο και στην απλοτητα της χρησης της.
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση πανω σε αυτο, η m13 καθως και η m9 μπορουν να μπουν μεσω fx-loop στον ενισχυτη; (εννοω αν αποδιδουν ετσι τα delay, reverb chorus εφε τους) και σε περιπτωση που μπουν πριν τον ενισχυτη μπορουν να χρησιμοποιηθουν τα ιδια εφφε (delay,reverb....) χρησιμοποιωντας  την παραμορφωση του ενισχυτη; Ευχαριστω

ndnikola είπε:
Ερώτηση: το RE-20 πιστεύεις ότι θα είναι πιο δύσχρηστο ? ρωτώ γιατί έχει και αυτό tap - tempo.
Ναι, tap tempo εχει αλλα δεν εχει ετοιμα ρυθμικα patterns(απ'οτι βλεπω). Κατι που σημαινει οτι θα πρεπει με το tap tempo να του δινεις εσυ ακριβως αυτα τα patterns και με ακριβεια για να μη βγαινουν εκτος ρυθμου σε live. Ασπουμε για να πετυχεις τις επαναληψεις σε ενα κομματι στυλ ''with or without you'', θα πρεπει να ρυθμισεις το delay time στα παρεστιγμενα ογδοα. Αυτο στο re-20 θα πρεπει να το κανεις εντελως manual, δηλαδη πατωντας το tap switch σε παρεστιγμενα ογδοα. Στο EHX ομως, απλα θα βαλεις τον διακοπτη στην ενδειξη του παρεστιγμενου ογδοου και απλα θα πατησεις το tap switch στα τεταρτα. Ειναι κατι πολυ πιο ξεκουραστο και σιγουρο για συνθηκες live

Ωπ! Τώρα κατάλαβα τι εννούσες πριν! Ναι, το έχω ξανασυναντήσει αυτό το feature σε άλλη πεταλιέρα και μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο!

Βέβαια, αν ο ήχος στο RE20 είναι πολύ καλύτερος ίσως θα δεχόμουν να το χάσω.

Anyway, thanks for the thoughts!

Κανείς για τις υπόλοιπες προτάσεις?

Για delay θα πρότεινα boss dd-20. Είναι το απόλυτο delay pedal, κάνει τα πάντα και συμφέρει. Για chorus θα σου πρότεινα το small clone, απλό και ουσιαστικό πετάλι οπου με δυο κουμπιά κάνεις σχεδόν τα πάντα( μην το παρεξηγήσεις δεν κάνει μόνο για nirvana). Όσο για booster θα συμφωνήσω με το nano lpb-1 είναι απλά κορυφή, δεν ξέρω όμως τι boost ακριβώς θέλεις, καθώς αυτό που στην ουσία κάνει το lpb-1 είναι να προσθέτει όγκο και αρ***ια.

Minoru είπε:
Για delay θα πρότεινα boss dd-20. Είναι το απόλυτο delay pedal, κάνει τα πάντα και συμφέρει. Για chorus θα σου πρότεινα το small clone, απλό και ουσιαστικό πετάλι οπου με δυο κουμπιά κάνεις σχεδόν τα πάντα( μην το παρεξηγήσεις δεν κάνει μόνο για nirvana). Όσο για booster θα συμφωνήσω με το nano lpb-1 είναι απλά κορυφή, δεν ξέρω όμως τι boost ακριβώς θέλεις, καθώς αυτό που στην ουσία κάνει το lpb-1 είναι να προσθέτει όγκο και αρ***ια.
Η ημιμάθεια είναι χειρώτερη της αμάθειας....

Είναι απλά ένα πολύ μέτριο delay, με τίποτα δεν το χαρακτηρίζεις απόλυτο,

δεν έχει καμία σχέση με empress, diamond, eventide και πολλά πολλά άλλα

zappa είπε:
Η ημιμάθεια είναι χειρώτερη της αμάθειας....

Συγγνώμη που είμαι ημιμαθής, αλλά με αυτό το πετάλι έχω ένα πολύ ευέλικτο pedalboard όσο αφορά το delay χωρίς να χρειαστεί να δώσω μια περιουσία. Και ναι θα το ξαναπώ μεσα στην ημιμάθειά μου οτι είναι απλά το απόλυτο delay. Έχοντας αυτό στα πόδια μου απλά δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο.

Minoru είπε:
To Gigadelay το σκέφτηκα και εγώ αλλά τείνω προς το EHX λόγω "αναλογικότητας" (μην με βρίσετε, ίσως και να είναι μεταφυσικό!).

Όσον αφορά το booster, θέλω να δυναμώσει απλά το σήμα! (είτε στα καθαρά, είτε στα βρώμικα. Υπόψη ότι χρησιμοποιώ το (μια χαρά) drive του ενισχυτή μου.

Προφανώς και δεν κοιτώ τα eventide - diamond κλπ γιατί είναι εκτός budget! Καμιά άλλη άποψη για τα υπόλοιπα?

Minoru είπε:
Συγγνώμη που είμαι ημιμαθής, αλλά με αυτό το πετάλι έχω ένα πολύ ευέλικτο pedalboard όσο αφορά το delay χωρίς να χρειαστεί να δώσω μια περιουσία. Και ναι θα το ξαναπώ μεσα στην ημιμάθειά μου οτι είναι απλά το απόλυτο delay. Έχοντας αυτό στα πόδια μου απλά δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο.
Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, δεν μπορείς να κάνεις άλλα,

και σίγουρα η ποιότητα ήχου είναι σίγουρα μέτρια.

Αν είσαι του αναλογικού τότε πήγαινε προς οτιδήποτε ehx memory απλά πρόσεξε μην μπερδευτείς με το memory man με το hazarai( αυτό που είναι μπλε) γιατι είναι digital delay.

ndnikola είπε:
Προφανώς και δεν κοιτώ τα eventide - diamond κλπ γιατί είναι εκτός budget! Καμιά άλλη άποψη για τα υπόλοιπα?
Βρες ένα πολύ ωραίο Nova Delay μεταχειρισμένο,

ένα Vyagra boost, ένα πολύ καλό fuzz (υπάρχουν αμέτρητα),

ένα semaphore tremolo. Σχετικά φτηνό και ευέλικτο rig

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back