- Πόντοι
- 393
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
- Μπάσο
- Πλήκτρα
- Κρουστά
- Παραδοσιακό Όργανο
- Ηχολήπτης
- Παραγωγός
εγώ έχω 8 και δεν φτάνει.
και δεν ξέρω τι έχει ο Γιώργος, αλλά ο celeron είναι λίγος
+1Πάψε να τα αποκαλείς 3-4 MIDI tracks γιατί δίνεις λάθος εντυπώσεις. MIDI tracks που οδηγούν 4 βαριά προγράμματα VSTi εννοείς και δεν τα αναφέρεις καν.
+1Το track έχει γραμμένα μηνύματα MIDI program change.
Δηλαδή σε συγκεκριμμένο σημείο να αλλάξει όργανο, ρυθμίσεις, κλπ.
Μπορείς να τα σβήσεις στο MIDI Editor.
+1Πρέπει να ασχοληθεις κάπως γιατι θα έχεις μόνιμα προβλήματα. Εφόσον σου αρέσει η χρήση και το αποτέλεσμα, προσπάθησε λίγο να διαβάσεις το manual του προγράμματος DAW σχετικά με τα MIDI tracks.
Όχι. Απλά για κάποιο λόγο σε κάποια σημεία του midi τρακ , αλλάζουν τα όργανα στα κανάλια του vst instrumentαυτό που λες με το 3. εννοείς ότι οι νότες αλλάζουν ?
πχ από ρε γίνονται ντο?
Επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα!!!Το track έχει γραμμένα μηνύματα MIDI program change.
Δηλαδή σε συγκεκριμμένο σημείο να αλλάξει όργανο, ρυθμίσεις, κλπ.
Μπορείς να τα σβήσεις στο MIDI Editor.
Πρέπει να ασχοληθεις κάπως γιατι θα έχεις μόνιμα προβλήματα. Εφόσον σου αρέσει η χρήση και το αποτέλεσμα, προσπάθησε λίγο να διαβάσεις το manual του προγράμματος DAW σχετικά με τα MIDI tracks.
Ένα σωστό midi σύστημα δεν παρουσιάζει τέτοια προβλήματα.1. Όταν στο Project πατάω Play, μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούγονται πολλά παράσιτα (χιόνια) ή και κολλάει ο timeline cursor. Πατάω Stop & Play, παίζει οκ για λίγα δευτερόλεπτα και πάλι τα ίδια. Αν κάνω Mute κάποια midi tracks πάει καλά. Άρα το πρόβλημα είναι ότι ίσως ο υπολογιστής μου δεν μπορεί να σηκώσει όλα τα midi tracks? (περίπου 6 χρησιμοποιώ). Πάντως όταν θα κάνω Export το mp3 που παράγεται είναι μια χαρά. Απλά με καθυστερέι να πρέπει να κάνω κάθε φορά export για να ακούσω το αποτέλεσμα
Από μόνο του ένα midi σύστημα δεν παρουσιάζει τέτοια θέματα.2. Όταν πάω στο MIx Console ενώ βλέπω τα knobes να είναι στη μέση, κάποια κανάλια ακούγονται πολύ χαμηλά. Μόλις πειράξω το knobe και το σηκώσω ας πούμε ένα χιλιοστό, τότε η ένταση του midi track φτιάχνει. Το κάνω αυτό για κάθε track. Μετά από λίγο πάλι κάποια tracks μπορεί να μην ακούγονται σχεδόν καθόλου... Πάω πάλι στο Mix Console και μόλις ΄κουνήσω ελάχιστα το knobe του volume η ένταση επανέρχεται.
Σχεδόν όλα τα DAW έχουν κάποια ρύθμιση του τύπου "Play in Background". Κατά 99% αυτό πρέπει να είναι. Διαφορετικά έχεις φορτώσει με πολλά vst το σύστημα και δεν φταίει το midi.3. Όταν κάνω Export κάποιες φορές στο παραγόμενο αρχείο κόβονται όλα τα κανάλια midi. Εχω παρατηρήσει ότι αυτό θα συμβεί 90% αν την ώρα που κάνω export κάνω και άλλη δουλειά στον υπολογιστή. Αν αφήσω να γίνει το export χωρίς να κάνω τίποτα στον υπολογιστή 99% δεν θα έχω πρόβλημα
Μήπως όχι στα καλά καθούμενα αλλά σε συγκεκριμένα σημεία;4. Χρησιμοποιώ ένα εξωτερικό VST που αγόρασα (Xpand) με ήχους (κάτι παρόμοιο με το Haleon). Παρατήρησα ότι στα καλά καθούμενα μετά από λίγα λεπτά μου αλλάζει τον ήχο που έχω θέσει σε ένα midi channel...
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Δεν καταλαβαινω για ποια ρυθμιση μου λες.
Που ακριβως ψαχνω;
Προβολή συνημμένου 23893
αυτά που λες τα είχα πάθει και εγώ όταν ήμουν νέος στο midi (ακόμα είμαι) και κατάλαβα ότι έπρεπε να έχω ένα midi track και να του παίρνω την έξοδο να την στέλνω σε κάποιο άλλο.Για το τελευταίο που μου λες αλλά βλέπω ότι και ο dimsonic το κάνει δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μου.
Υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο; Είναι κάτι που αξίζει το κόπο να κάνω τώρα στα γεράματα;?
Για το τελευταίο που μου λες αλλά βλέπω ότι και ο dimsonic το κάνει δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μου.
Υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο; Είναι κάτι που αξίζει το κόπο να κάνω τώρα στα γεράματα;?