Εντάξει είμαι σε καλό δρόμο. Έχω καταλάβει τι παίζει. Φαίνεται να λειτουργούν ολα καλά, εκτός από αυτό που ανέφερα και παραπάνω δηλαδή όταν γυρνάω την κάρτα ήχου στη θέση DAW δεν ακούω το πλήκτρο όταν παίζω. Πρέπει να έχω την κάρτα ήχου στη θέση input για να το ακούσω. .Δεν ξέρω αν έτσι πρέπει να είναι ή κάτι κάνω λάθος ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση (τα καλώδια είναι σωστά πάντως).
Λογικό το ακούω, αφού το όργανο είναι συνδεδεμένο στο input της κάρτας.
Έχω φτιάξει 3 midi tracks στο cubase και τα έχω θέσει τα channels 1, 2, 3 αντίστοιχα. Στο keyboard έχω ορίσει αντίστοιχα ότι στο channel 1 θα είναι το Upp1, στο channel 2 το Upp2 και στο channel3 το Upp3. Επιλέγοντας στο cubase κάποιο midi track και επιλέγοντας έναν ήχο από το πλήκτρο, ανταποκρίνεται μια χαρά και έτσι το κάθε midi track παίζει και έναν διαφορετικό ήχο. Ας πούμε έχω πιάνο στο upp1, σαξόφωνο στο upp2 και μπάσο στο upp3. Όλα τα άλλα channels τα έχω στο off στο πλήκτρο.
Οπότε θες μόνο αυτά τα κανάλια να στέλνεις από το όργανο στο cubase.
Θα μπορούσες να τα γράφεις και σε midi track με midi channel any και μετά να τα πας σε άλλο track με άλλο midi channel, τέλος πάντων, αφού σε βολεύει έτσι εντάξει.
Και τώρα συνέβει το εξής: πάτησα από περιέργεια το start για να παίξει ένας ρυθμός, και παρατήρησα ότι ο ρυθμός παίζεται από το όργανο του midi track που έχω ενεργοποιημένο! Δηλαδή δεν ακούγονται κρουστά, αλλά μόνο ο ήχος που παριστάνει τα κρουστά. Δηλαδή ας πούμε ότι έχω επιλέξει το midi track1 όπου ακούει στο channel1 το οποίο στο πλήκτρο είναι το πιάνο (στο upp1) και βγαίνει ένας ήχος μόνο από πιάνα, σαν να λέμε στη θέση του πιάτου, της μπότας, του ταμπούρλου κλπ να έχουν μπει πιάνα! Δηλαδή ακούω 7-8 πιάνα ταυτόχρονα να παίζουν τον ρόλο του κάθε κρουστού οργάνου! Είναι φυσιολογικό αυτό?
Φυσιολογικότατο. Αφού ό,τι στέλνεις στο συγκεκριμένο track που το έχεις σε συγκεκριμένο midi channel, όλα γίνονται re-channelise σε συγκεκριμένο midi channel, δηλαδή στο midi channel που έχεις ορίσει στο συγκεκριμένο midi track.
Θα περίμενα να μην γίνει τίποτα όταν πατάω ρυθμό, αφού το midi track είναι "συνδεδεμένο" με το upp1 του πλήκτρου. Εγώ δεν έπαιξα τίποτα στο δεξί χέρι. Γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά?
Διότι όπως σου είπα πιό πάνω. Γίνεται re-channelise που κακώς του έχεις ορίσει.
Επίσεις, για να ακούς όπως λες τα κρουστά, σημαίνει πως δεν έχεις κλείσει όλα τα υπόλοιπα κανάλια από το όργανο (όπως γράφεις πιό πάνω) αλλά έχεις ξεχάσει κάποια ρύθμιση από το όργανο.
Το ίδιο, αν ενεργοποιήσω το midi track2 θα ακούσω 7-8 σαξόφωνα να παίζουν τον ρόλο των κρουστών. Αντί να ακουστεί πιάτο ακούγεται στη θέση του σαξόφωνο, αντί να ακουστεί η μπότα ακούγεται πιο βαθύ σαξόφωνο, αντί να ακουστεί ταμπούρο ακούγεται σαξόφωνο κλπ!!
Υπάρχει εξήγηση?
Σου τα εξήγησα πιό πάνω.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Αν και βάση της αρχικής σου ερώτησης, θέλεις από το όργανο να στέλνεις τα πάντα. Εσύ το είπες. Τώρα λες πως θες να έχεις ενεργοποιημένα μόνο τα Upper 1,2,3, τα υπόλοιπα που αφορούν τον ρυθμό και την συνοδεία τι έγινε; δεν τα θες;