Πως δουλεύει το MIDI;

Δοκιμασα, αλλα οι επιλογες που εχω δεν περιεχουν αυτες που θελουμε.

Πως τις προσθετω;

@killbill

Πως τα εκανες ορατα; Γιατι οταν ανοιγεις τα cc για επεξεργασια σου βγαζει μονο τα ενεργα.Καπου εκει φανταζομαι οτι ειναι το προβλημα, αλλα πως;
Μόλις πατήσεις το βελάκι για να εμφανιστούn τα Events στη λίστα των Events που βλέπεις (εικόνα 1) πατάς setup και πας εικόνα 2

1.jpg 2.jpg

Από την πιό πάνω λίστα επέλεξε το CC 7 και μετά με το μολυβάκι (δεξι κλικ) βάλε στο χρονικό σημείο που θέλεις το CC7 με την επιθυμητή μεταβλητή, π.χ. 127

Εχω εστιαση το προβλημα μου στο οτι δεν μου εμφανιζεται αυτη η λιστα που μου εβαλες και εσυ και ο Μπιλ. Δηλαδη η εικονα 1.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εχω εστιαση το προβλημα μου στο οτι δεν μου εμφανιζεται αυτη η λιστα που μου εβαλες και εσυ και ο Μπιλ. Δηλαδη η εικονα 1.

Εκει ειναι η λυση.
στην εικονα του Μανώλη κάτω αριστερά στον editor βλεπεις τη λέξη velocity.

Πάς διπλα στο y και αν βαλεις το ποντίκι θα βγάλει ένα κάτω βελάκι.

Το βρηκα. Που στο δ#$#@@# το ειχαν βαλει οι ανθρωποι. Ελεος.

Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια.

Υ.Γ  ουτε αυτο ηταν. Δεν βρηκα τιποτα. 

Μιά χαρά ήταν το pro24 και οι πρώτες εκδόσεις του cubase.

Όσο προχωράει και βγάζουνε καινούργιες εκδόσεις, τόσο πιό στριμωγμένα είναι,,,,,, ασχολείσαι πιό πολύ με τα κουμπιά παρά με τη μουσική.

Από τότε δε που βγάλανε και τα vst............

• Like
Reactions: John Tzinieris
Εχουνε βαλει παρα πολλες λειτουργιες που δεν φτανει ο χρονος που εχεις για να βρεις ουτε το 1/100.

Διαβασμα, βιντεο, τουτοριαλς και αντε να τα θυμηθεις. χαχαχαχα γελανε και οι κοτες.

Καθε φορα πεφτεις και σε κατι καινουργιο.

Τωρα εχω αυτο. Δεν εχω βγαλει ακρη. Προχειρα τραβαω ενα freeze στο καναλι και ησυχαζω. Αλλα....

Καμμια ιδεα;?

Από την πιό πάνω λίστα επέλεξε το CC 7 και μετά με το μολυβάκι (δεξι κλικ) βάλε στο χρονικό σημείο που θέλεις το CC7 με την επιθυμητή μεταβλητή, π.χ. 127

Το εκανα και αυτο αλλα δεν εγινε τιποτα.

Κάτι από CC ίσως και SysEx μπορεί να είναι κρυμμένο μέσα στα track.

Αν έκανες ένα export to SMF (standard midi file) και μου το έστελνες σε μήνυμα, να έβλεπα τι ακριβώς υπάρχει μέσα, και να καταλάβαινα από που συμβαίνει αυτό που λες.

Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, αν το έκανες export από το cubase και μετά import σε άλλο πρόγραμμα π.χ. cakewalk.

Επίσης:

Στο track που έχεις το πρόβλημα, κάνε δεξί κλικ και επέλεξε Show All Used Automation. Αν υπάρχει κάτι, θα σου ανοίξει όλα τα automation που υπάρχουν.

Έλεγξε αν έχεις κάνει κατά λάθος εγγραφή Volume ή κάτι άλλο στο automation track του καναλιού που έχεις το πρόβλημα. 

• Like
Reactions: Ali Barout
εγώ για να είμαι ειλικρινής ακόμα δεν κατάλαβα το πρόβλημα

Αντιμετωπιζω περιπου το ιδιο προβλημα αλλα δεν βρισκω ακρη.

Δουλευω το cubase pro 10 και εχω σαν midi ντραμς της N.I το Studio Drummer.

Ανεβαζω λιγω την ενταση στο volume στα ντραμς και ολοκληρωνω το project.

Tο σωζω και το κλεινω.

Οταν καποια στιγμη το φορτωσω παλι, η ενταση του volume εχει κατεβει στο 0.( εχει τιμες συν και πλην του 0 )

Εχω ψαξειι στα CC (Control Change) των midi αλλα δεν βρισκω τιποτα.

Μου το κανει μονο στα ντραμς. Σε αλλα οργανα της Ν.Ι που χρησιμοποιω και εχουν την ιδια λειτουργια με τα volume δεν εχω κανενα προβλημα.

Καμμια βοηθεια;

τι σημαίνει έχει τιμές συν και πλην του 0?

Αν είναι midi track πρέπει να έχει ακέραια

εικόνα έχουμε ?

Αναφερομαι στο plugin οχι στο midi track. Το plugin (ντραμς της Ν.Ι) εχει volume.

Σε αυτο αναφερομαι.

Μανωλη για το Show All Used Automation που μου ειπες το κοιταξα και δεν υπαρχει τιποτα.

Το project έχει automation?

Πάνω προς τα αριστερά έχει κόκκινο W και πράσινο R?

Δηλαδή αν το ρίξεις το fader στο -∞ και σώσεις το project, μετά ξαναμπαίνεις και είναι στο 0;

Δεν χρησιμοποιω καθολου automation.

Δηλαδή αν το ρίξεις το fader στο -∞ και σώσεις το project, μετά ξαναμπαίνεις και είναι στο 0;
Οπου και να το βαλω παει στο 0.

κάτι παίζει με το plugin τότε

δεν ξέρω αλλά αυτήν την ΝΙ δεν ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα