Πολιτικά σχόλια

Superfunk είπε:
απλοποιησεις και γενικευσεις που δεν αντεχουν σε σοβαρη κριτικη και αναλυση (μη μου ζητησεις να την κανω μονο για ΑΛΛΗ μια φορα... ;D)
Δεν αντιλεγω οτι μπορει καλλιστα να ειναι αναξιοπιστο.

Παντως με τις ελαχιστες γνωσεις οικονομικων και το φτωχο μου μυαλο καταλαβαινω πως δεν λεει κατι τραγικα διαφορετικο απο αυτο:

Στην Ισπανια οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ με τον ακρατο δανεισμο,τα παραγωγα και τη φουσκα ακινητων καταστρεψαν την οικονομια και μοιραια και το κρατος
Υ.Γ Ασε που ο Αλβερτος ελεγε :"Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά." Κατι που επιβεβαιωνω καθότι παθών.

vonserke010780 είπε:
Τι οξυμωρο να τσακωνομαστε για αριστερες και δεξιες αντιληψεις σε μια χωρα που οτι και συστημα να επικρατουσε ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα αποτυγχανε! Τι τραγικο να βλεπεις καθε μερα τον αδαη κοσμο να παραπονιεται για τα δεινα του και να μην αντιλαμβανεται οτι φταιει αυτος για οτι συμβαινει! Η μονη ''ιδεολογια'' που θριαμβευσε στην Ελλαδα και εχει παραμεινει αιωνες τωρα ειναι ο Οθωμανισμος! Παντου βλεπω κοινωνικα αμορφωτους ραγιαδες (συμπεριλαμβανομενου και του γραφοντος) να προσπαθουν να πηδηξουν απο το καραβι που βουλιαζει βριζοντας τους παντες (αριστερους,δεξιους,κεντρωους) εκτος απο τους εαυτους τους! Τι αστειος και τραγικος ταυτοχρονα ειναι ο υπαλληλος του δημου που εφερνε χαρτι απο γιατρο στην υπηρεσια του για να παει σε γραφειο και να μην μαζεψει σκουπιδια και αφου παει στο γραφειο, χωρις να εχει τα προσοντα για αυτο, να μην εξυπηρετησει κανεναν αλλα να δημιουργησει μονο προβλημα με τις απαιτησεις και τις παραξενιες του! Τι αστειος και τραγικος ταυτοχρονα ειναι ο καθε γονεας που θελει ακεραιο το στρατο και τα συνορα του, να μην μπαινουν οι λαθρο, ειναι υπερπατριωτης αλλα ψαχνει βυσμα να φερει το παιδι του στην Αθηνα. Τι αστειος και τραγικος ταυτοχρονα ειναι ο αγροτης που δηλωνε ξενα χωραφια και δημοσια περιουσια για να παιρνει επιδοτησεις, αλλα τωρα που ελεγχθηκε βγαινει και διαμαρτυρεται γιατι θα του τις κοψουν! Τι αστειος και τραγικος ταυτοχρονα ειναι ο καθενας μας που πεταει τον καφε του απο το παραθυρο και βριζει μετα το κρατος και τις υπηρεσιες για την βρωμια που επικρατει στους δρομους και στις παραλιες μας! Ποσο αστειοι μπορει να γινομαστε οταν προσπαθουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλον για το πολιτευμα που επικρατει στη Σουηδια, οταν εχουμε τοσο λιγη κοινωνικη μορφωση που πολυ απλα δεν μπορουμε να το κατανοησουμε! Αν λοιπον ψαχνεται για το συστημα το οποιο εχει θριαμβευσει στην Ελλαδα και εχει παραγκωνισει τα υπολοιπα, μη μαλωνετε και νευριαζεται αδικα, το εχετε μπροστα σας! Στο σπιτι σας, στη γειτονια σας και στη δουλεια σας! Τον ωχαδερφισμο! Cheers!
Δεν συμφωνώ με αυτή την ανάλυση/τοποθέτηση. Στην ουσία της είναι εξίσου μηδενιστική και σκοταδιστική με οτιδήποτε αρθρώνεται από τα σκοτεινότερα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Ίσως να εκπλήξει τον γράφοντα, αλλά εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από τις κατηγορίες που περιγράφει, και ξέρω πολλούς άλλους που δεν ανήκουν επίσης. Επίσης, είτε έχει συναίσθηση είτε όχι, απλά περιγράφει περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς που όλες έχουν σαν άξονα το Δημόσιο, ακριβώς δηλαδή αυτό που ισχυριζόμαστε ότι έχει (προ-πολλού) εκφυλιστεί σε φωλιά παραβατικότητας και ατιμωρησίας.

Μπορεί να ικανοποίησε τον γράφοντα το πόνημά του, με την έννοια ότι μπορεί να του εξασφάλισε ένα κέλυφος "άτρωτων" πεποιθήσεων, αλλά αν ποτέ έφτανα να αισθάνομαι τόσο λίγος ως Έλλην, θα ήμουν τουλάχιστον ευχαριστημένος που είμαι Ευρωπαίος, και εκεί ολόκληρο το ποστ του ακυρώνεται.

Σ.Σ. : Επειδή διαβάζω διάφορους να επικαλούνται το τι γίνεται στην Ισπανία, τους ενημερώνω ότι ξέρω (πέραν πάσης αμφιβολίας) ότι δεν έχουν δει Ισπανό ποτέ στη ζωή τους εκτός από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τόσο σίγουρα.

trolley είπε:
Σ.Σ. : Επειδή διαβάζω διάφορους να επικαλούνται το τι γίνεται στην Ισπανία, τους ενημερώνω ότι ξέρω (πέραν πάσης αμφιβολίας) ότι δεν έχουν δει Ισπανό ποτέ στη ζωή τους εκτός από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τόσο σίγουρα.
Δεν άφησα νύχι για νύχι περιμένοντάς σε να το επιβεβαιώσεις.

astraxan19 είπε:
Δεν άφησα νύχι για νύχι περιμένοντάς σε να το επιβεβαιώσεις.
Το λεπτό χιούμορ σου δεν έγινε αντιληπτό.

Μπορείς να προσπαθήσεις πάλι αν θέλεις.

Έχουμε τόση ανάγκη το γέλιο....

theoctapus είπε:
5) Δεν μπορώ να φανταστώ τραγούδι που να αναφερεται π.χ. στο επιτόκιο προθεσμιακών λογαριασμών ή στα δομημένα ομόλογα.
Μπρίτς

111040523.jpg

;D ;D ;D ;D ;D ;D

wargasm είπε:
Ο ανθρωπος αλλαζει, λογικευει, μορφωνεται και καλλιεργειται.Ετσι φυγαμε απο την εποχη του homo sapiens.
Τι? Ποτε εγινε αυτο?
scare000.gif
Μιλατε ρε παιδια, χαμπαρι δεν πηρα... :(

Και πως λεγομαστε τωρα?

Waterfall-K είπε:
Τι? Ποτε εγινε αυτο?
scare000.gif
Μιλατε ρε παιδια, χαμπαρι δεν πηρα... :(

Και πως λεγομαστε τωρα?
Ευρωπαίοι!!!!!!!

Ίσως επειδή είμαι εξαιρετικά δημιουργικό άτομο (και καλά... :P), επείδη είμαι συνθέτης, επειδή, επειδή, επειδή... με ενοχλεί αρκετά, εώς πολύ να συντάσεται κανείς με μία ιδεολογία που καλύπτει τα πάντα, κατα κάποιο τρόπο.

Τι εννοώ.

Μιλούσα πριν 3-4 μέρες με 5-6 φίλους. Οι Μαρία που την ξέρω από 5 χρονών, την αγαπώ με αγαπά, κλπ. Τον άντρα της που είναι γαμώτα άτομα και συνεργαζόμαστε αφού είναι τυπογράφους. Και 4 φίλοι τους/αδέρφια τους.

Όλοι λοιπόν, είχαν εξαιρετικά συγκερκιμένες ιδέες για διάφορα πολιτικά θέματα. Να σημειωθεί (όπως φαίνεται και στο νοιζ), ότι αν και κοινωνικός και γενικά πολιτικά σκεπτόμενος, σπάνια πιάνω συζήτηση πάνω σε τέτοια θέματα. Γιατί ξέρω ότι γρήγορα το πράγμα θα μπλέξει.

Εεεε λοιπόν, με αυτούς του 6 έμπλεξα σε συζήτηση τέτοια! Και μου έφυγε η ψυχή... Γιατί, όχι μόνο δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν (δεν είμαι μάρτυρας του Ιεχωβά), αλλά ούτε κοιτάω να πειστώ από φίλους με αρκετή ρακί.

Έλα που όμως άκουσα τα θεόκουφα απ'αυτούς! Και αυτοί ακούσαν τα θεόκουφα από μένα! Αλλά εγώ ήμουν ένας και μοναδικός με τις ιδέες που υποστήριζα, ενώ οι άλλοί ήταν 5-6 που υποστήριζαν τα ίδια (και γελάγανε με τα "σύντροφε" και τα χαχαχούχα τους). Κάπως με πείραξε που ήμουν μόνος. Κάπως έννιωσα παράξενα που έπρεπε να πάρω μέρος στη συζήτηση. Αλλά ακόμη περισσότερο μου την έδωσε που με είχαν για εξωγήινο... Κανονικό alien από το prometheus ήμουν!

Απλά να σημειώσω ότι και η Μαρία και ο άντρας της (Αντώνης) ήταν μια χαρά στα όσα είπαμε και δεν πλακωθήκαμε καθόλου με αυτούς! Αλλά με τους άλλους, που δεν τους ξέρω κι όλας... μπρρρ...

Το παραπάνω είναι αληθινό, αλλά τυχαινει να έχει πάρα πολλά κοινά σημεία με τα βασικά θέματα του... θέματος:

1. Δε πείθει κανείς, κανέναν, εκτός αν υπάρχει πραγματικά όρεξη να μάθει και αυτό σπανίζει.

2. Ήρεμα τέτοιες συζητήσεις δε γίνονται εύκολα.

2α. Εκτός αν ξέρεις τον άλλο (SF, trolley, κλπ) οπότε και δεν αρπάζεσαι με αυτούς.

2β. Με τους άλλους όμως μια χαρά.

3. Εν τέλη συμπεράσματα δε βγαίνουν και ακόμη περισσότερο με τη χρήση παραδειγμάτων (όπως αυτό το μπουρδοβίντεο στα Γαλλικα... Μπάζει σε πάρα πολλά σημεία (που τώρα δε τα θυμάμαι, αλλά καθώς το έβλεπα έλεγα "μα καλά... δεν είναι ακριβώς έτσι")... και σίγουρα παρουσιάζει μία πολύ συγκεριμένη άποψη από μία πολύ συγκεκριμένη μεριά.

Αυτά τα ολίγα...

Συγνώμη που δε συμμετέχω. Όπως προ-είπα, σπάνια το κάνω και επιπλέον είναι γιορτές, δεν είμαι μόνος (ΥΑΥ) και όλα καλά τέλος πάντων. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ...

Δε βαριέσαι Νικόλα μου... πόσο πιο μόνος να αισθανθεί κανείς απ' ότι αισθανόμουν την ημέρα που έκλαιγα από τα νεύρα μου επειδή οι έλληνες κάνανε πρωθυπουργό τον κ. Λεφτάυπάρχουν;

2.5 χρόνια αργότερα, είναι οι ίδιοι που παριστάνουν τους έξυπνους και τους σύντροφους (εντός και εκτός εισαγωγικών). Τους το θύμησες αυτό; Δοκίμασέ το και ξαφνικά θα δεις να τους κόβονται τα χαμόγελα, όση ρακή και αν έχουν πιεί (χωρίς καμία κακία για τους φίλους σου, έτσι;).

Ο κ. Λεφτάυπάρχουν, ο κ.Κουρασμενος, ο κ. Κολοτουμπας, ο κ. Προεδρος του 15μελους, η μις Πατομπουκαλα 1917, ο κ. Καρκινοσολατουςτασογια, ο κ, Σκοπιανοοικολογος... τελικα ο καθε λαος εχει τους ηγετες που του αξιζουν

manosx είπε:
Ο κ. Λεφτάυπάρχουν, ο κ.Κουρασμενος, ο κ. Κολοτουμπας, ο κ. Προεδρος του 15μελους, η μις Πατομπουκαλα 1917, ο κ. Καρκινοσολατουςτασογια, ο κ, Σκοπιανοοικολογος... τελικα ο καθε λαος εχει τους ηγετες που του αξιζουν
Δεν θα διαφωνήσω.

Αν και ξέχασες μερικούς.

Ναι, κανείς δεν προσπαθεί πραγματικά να πείσει τους άλλους γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Ο καθείς με τις απόψεις του, την εικόνα που έχει για την πραγματικότητα, την προσωπικότητά του και το πνευματικό σύμπαν του. Όμως, η πραγματικότητα είναι μια, η Ιστορία έχει εν τέλει μια πένα που σπρώχνεται πέρα δώθε από τις απόψεις αυτές και τελικά γράφει τα δικά μας κεφάλαια. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε.

Μήπως τελικά πρέπει να προσπαθούμε γι' αυτό που θεωρούμε σωστό ανεξάρτητα αν κανείς δεν ακούει ή κανείς δεν καταλαβαίνει; Στην χειρότερη και αν δεν είμαστε εγωιστές, κάποιος θα αποδείξει ότι είμαστε ηλίθιοι. Κάτι είναι κι αυτό. Υπομονή και επιμονή λοιπόν.

Αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις...

Όσον αφορά την ένταση που προκύπτει όταν κάποιος προσπαθεί να πείσει/αποδείξει οτι έχει δίκιο, θέλω να πω το εξής: Πιστεύω οτι έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία η κατανόηση των καταστάσεων και των ανθρώπων.

Το λέω αυτό γιατί η εμπειρία μου μου έχει δείξει οτι όσο και να παλεύω με τον άλλο, θα είναι χαμένος κόπος το να προσπαθώ να τον πείσω, εαν δε θέλει να με ακούσει. Όμως εάν ξεπεράσω το πείσμα μου και τη βαρεμάρα μου μπορώ να καταλάβω τι λέει, γιατί το λέει, γιατί δε με ακούει και γιατί με καίει τόσο να τον πείσω. Τότε ίσως να ασχοληθεί ο άλλος να με ακούσει διότι βλέπει πλέον έναν άνθρωπο που δεν του επιτίθεται(για την ακρίβεια τον καταλαβαίνει) και είναι πιο σοφός απο πρίν.

Μπορώ να διατυπώσω τις απόψεις μου για τον καπιταλισμό, μπορώ να προσπαθώ να τις περάσω στους άλλους με την πειθώ ή με τη βία, όμως το κεντρικό θέμα για μένα είναι οτι ο σημαντικότερος λόγος που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι οτι πηγάζει από τις κοινωνίες. Και δε νομίζω οτι θα αλλάξει μεχρι που ένα κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού θα είναι έτοιμο για κάτι άλλο.

Και η ετοιμότητα αυτή κρίνεται όχι από το πόσο θέλει η κοινωνία να αλλάξει ή από τη γοητεία της κρατούσας επαναστατικής ιδεολογίας, αλλά από το κατα πόσο μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες της, τις δυνατοτητές της και τους περιορισμούς της(πχ οτι κάποιοι πάντα θα προσπαθούν να κλέβουν και να εξουσιάζουν, άρα θα πρέπει να τους αποτρέπει).

trolley είπε:
Δε βαριέσαι Νικόλα μου... πόσο πιο μόνος να αισθανθεί κανείς απ' ότι αισθανόμουν την ημέρα που έκλαιγα από τα νεύρα μου επειδή οι έλληνες κάνανε πρωθυπουργό τον κ. Λεφτάυπάρχουν;

2.5 χρόνια αργότερα, είναι οι ίδιοι που παριστάνουν τους έξυπνους και τους σύντροφους (εντός και εκτός εισαγωγικών). Τους το θύμησες αυτό; Δοκίμασέ το και ξαφνικά θα δεις να τους κόβονται τα χαμόγελα, όση ρακή και αν έχουν πιεί (χωρίς καμία κακία για τους φίλους σου, έτσι;).
Αυτά όμως δε μπορώ να τα βλέπω.. Θεωρείς δηλαδή ότι έτσι συμβάλλεις σε μια εποικοδομητική συζήτηση περί πολιτικής? Λέγοντας πως όσοι είμαστε τα "συντρόφια" σήμερα (όσοι δηλαδή έχουμε καταθέσει αριστερές απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα) είμαστε οι ίδιοι που ψηφίσαμε Παπανδρέου για πρωθυπουργό?

Άσε τις γενικεύσεις αγαπητέ και τα παιχνίδια εντυπώσεων (στο είπα και στο προηγούμενο thread που είχαμε διαφωνία).. Προσωπικά, δεν ψήφισα ΓΑΠ, για τους υπόλοιπους "συντρόφους του noiz" δε γνωρίζω (για κάποιους πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος απ τις θέσεις τους ότι δεν ψήφισαν).. Έτσι κι αλλιώς βέβαια, φτάνει ένας για να αποδείξει το σφάλμα της γενίκευσής σου.. Και μη μου πεις πάλι "οκ, είσαι ένας αλλά η συντριπτική πλειοψηφία μπλα μπλα"..  

Δεν είμαστε όλοι "πρώην πασόκοι, νυν συριζαίοι" όπως μάλλον θα σκέφτεσαι..

Το κακο που εχει κανει η αριστερα ξεκινα απο τα ελληνικα πανεπιστημια.οχι οτι φταιει η αριστερα αλλα δεν ειναι ωραιο θεαμα οι χιοιαδες κομματικες αφισες.το οτι δεν αφηνουν τα αριστερα κομματα να μπουν επιχειρησεις να γινουν οι φοιτητες πιο ανταγωνιστικοι,ερευνα.και στην σουηδια δημοσια ειναι δεν πληρωνεις αλλα δεν ειναι αυτα τα χαλια.θα μου πειτε συγκρινω τ ασυγκριτο αλλα οκ.πρεπει ν μην νγαζουμε φοιτητες με δημοσιουπαλλιλικα κριτηρια.μια ερευνα και πιο κοντα στο τι θα προκυψει οταν βγεις απο την σχολη δεν βλαπτει.ημεριδες για συνεντευξη με εταιρειες,προετοιμασια βιογραφικου και αλλα πολλα.δεν μπορω ν βλεπω το deeree να ειναι καλυτερο απο το ΟΠΑ και οι φοιτητες να αποροφουντε πιο ευκολα σχετικα.ερευνα λειπει,και σωστη διαχειρηση χρηματων.η καραμελα δημοσια δωρεαν παιδεια απο τα αριστερα κομματα οκ.δεκτο αλλα καντε και κατι για το μελλον σας εκτος αν μετα ανοιξετε δικια σας επιχειρηση η πατε στα χωραφια να δουλεψετε.ειναι τραγικο. Εννοειτε οτι η μορφωση ειναι δικαιωμα ολων.να ειναι δωρεαν αλλα πιο ανταγωνιστικη.δεν σημαινειμοτι αν μπει ο κοκκαλης και φτιαξει ενα σωστο εργαστηριο λεμε τωρα π.χ θα γινει ιδιωτικο και θα πληρωνουμε.αναγκαζομαστε να μπουν ιδιωτικα κεφαλαια γιατι δεν κανει κατι καποιος αλλος.γενικα τ κονε που δημιουργουν τ μεγαλα πανεπιστημια με μεγαλες εταιρειες big 4 δεν ειναι καλο αλλα δυστυχως ετςι λειτουργει το συστημα.οποτε ειναι ακυρο να επιρατει κλιμα αριστεροσμου στα πανεπιστημια αφου δεν υπαρχει πουθενα.οχι οτι τα αλλα κομματα κανουν κατι αλλα οκ.πρεπει ολα να φυγουν.

Στανταρ γνωση που θελουν οι εταιρειες να εχουν βλεπε ποσες πιστοποιησεις πρεπει να εχει ενας οικονομολογος,project manager.

NoIzY είπε:
Αυτά όμως δε μπορώ να τα βλέπω.. ....  

...

Δεν είμαστε όλοι "πρώην πασόκοι, νυν συριζαίοι" όπως μάλλον θα σκέφτεσαι..
Εγώ δεν χρησιμοποίησα πουθενά τη λέξη "όλοι", οπότε δεν καταλαβαίνω για ποια γενίκευση μιλάς (και - να σου πω την αλήθεια - δεν περιμένω καμία ιδιαίτερη απάντηση, καθότι συστηματικά αποφεύγεις να απαντήσεις στα ερωτήματα που σε στριμώχνουν, όπως άλλωστε και άλλοι ομοϊδεάτες σου, εντός και εκτός φόρουμ).

Οπότε, δεν μπορώ παρά να διευκρινήζω τι όντως έγραψα, εφ' όσον επιμένεις να διαβάζεις τα μισά και να κατανοείς ακόμη λιγότερα: επαναλαμβάνω λοιπόν ότι εγώ δεν έγραψα τίποτε για "όλοι", οπότε δεν διατύπωσα κανένα "αξίωμα" το οποίο κινδυνεύει να καταρρέυσει ή όχι.

Εν' τούτοις, και παρά τις ανακρίβειες που επιδιώκεις, η σύσταση όλων των κομμάτων είναι καταγεγραμμένη: γνωρίζουμε ακριβώς ποιο ποσοστό, ποιου κόμματος, έχει πάει σε κάποιο άλλο κόμμα. Η σύσταση του κόμματος που ανέφερες είναι επίσης γνωστή, και - έλεος δηλαδή - ποια άλλη θα μπορούσε να είναι;

Εσείς που δεν είσαστε "πρώην πασόκοι, νυν συριζαίοι".. καλά ξεμπερδέματα να έχετε με τους "πρώην πασόκους, νυν συριζαίους" διότι έχουν τις δικές τους απόψεις για τα πράγματα και είναι περισσότεροι από τους "πρώην συριζαίους, νυν συριζαίους", όπως και αν κάνεις την πρόσθεση.

Προσωπική σημείωση: το ότι - νωρίτερα - σε επαίνεσα για την ψυχραιμία σου, δε σημαίνει ότι είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να σε αντιμετωπίζω σαν σοβαρό συζητητή, όταν το μόνο που κάνεις είναι να μην απαντάς, αλλά να εγκαλείς. Αυτή είναι η τελευταία απάντηση που δέχεσαι από 'μένα, αν δεν παρέχεις και εσύ απαντήσεις. Π.χ. δεν απάντησες ποσώς για το αν αναγνωρίζεις ότι η πνευματική εργασία είναι επίσης εργασία, ζήτημα θεμελιώδες στο να καταλάβουμε ποιες είναι όντως οι πεποιθήσεις σου, ούτε απάντησες για το αν εκείνος που πρωτο-σχεδιάζει ένα προϊόν δικαιούται μεγαλύτερης αμοιβής από εκείνον που χειρωνακτικά το παράγει, ούτε (διάολε) απάντησες για το αν οι Floyd δικαιούνται να έχουν πιο πολλά χρήματα απ' αυτούς που τους διασκευάζουν...

trolley είπε:
Ίσως να εκπλήξει τον γράφοντα, αλλά εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από τις κατηγορίες που περιγράφει, και ξέρω πολλούς άλλους που δεν ανήκουν επίσης. Επίσης, είτε έχει συναίσθηση είτε όχι, απλά περιγράφει περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς που όλες έχουν σαν άξονα το Δημόσιο, ακριβώς δηλαδή αυτό που ισχυριζόμαστε ότι έχει (προ-πολλού) εκφυλιστεί σε φωλιά παραβατικότητας και ατιμωρησίας.

Μπορεί να ικανοποίησε τον γράφοντα το πόνημά του, με την έννοια ότι μπορεί να του εξασφάλισε ένα κέλυφος "άτρωτων" πεποιθήσεων, αλλά αν ποτέ έφτανα να αισθάνομαι τόσο λίγος ως Έλλην, θα ήμουν τουλάχιστον ευχαριστημένος που είμαι Ευρωπαίος, και εκεί ολόκληρο το ποστ του ακυρώνεται.
Ίσως να εκπλήξει τον γράφοντα, αλλά εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από τις κατηγορίες που περιγράφει

Εκει ακριβως ειναι το προβλημα, οτι δεν αντιλαμβανομαστε το ποσο εχουμε συμμετεχει ολοι μας σε αυτην τη κατασταση και γιαυτο το λογο μας φταινε ολοι οι υπολοιποι (δεξιοι,αριστεροι,τουρκοι,αμερικανοι,γερμανοι φυσικα,σιωνιστες,λαθρομεταναστες κτλ)!

Δυστυχως στην ελλαδα τον κλεφτη τον ονομαζουμε αετονυχη και τον απατεωνα γατο, τσακαλο κτλ. Ο αγροτης και ο ταριφας παραδειγμα που βαζουν τονους πετρελαιο θερμανσης δεν εχουν συναισθηση της ζημιας που κανουν στο δημοσιο και ειμαι σιγουρος οτι αν ερωτηθουν θα απαντησουν οπως απαντησες και εσυ, οτι δεν εχουν καμια σχεση με αυτα τα παραδειγματα που ανεφερα πιο πανω! Ο πρατηριουχος και ο μαγαζατορας που δεν θα κοψουν αποδειξη και θα το κανουν γαργαρα, που θα κανουν νοθεια και και και..... σιγουρα θα θεωρουν εαυτους πατριωτες και μαλιστα περισσοτερο πατριωτες απο σενα! Ποσο μαλλον ο μοναχος και ο παπας που θα παρουν το επομενο lear jet για Λονδινο ψαχνοντας για real estate ευκαιριες και δεικτες χρηματιστηριων! Κι αυτους αν τους ρωτησεις ειμαι σιγουρος οτι θεωρουν δικαιωμα τους να ανταλλαξουν μια λιμνη με φιλετα στη Χαλκιδικη! Μπορω να σου αναφερω απειρα παραδειγματα αλλα ο σκοπος μου δεν ειναι αυτος, το να σε πεισω, ουτε και να δημιουργησω κανενα κελυφος ατρωτων πεποιθησεων! Πιστεψε με οτι εγραψα το εγραψα με λυπη και απελπισια και με προθεση να αναλαβω τις ευθυνες που μου αναλογουν! Δυστυχως εγω δεν βλεπω καμια Ευρωπαικη χωρα και ουτε βλεπω Ευρωπαιους διπλα μου! Στο μονο που ελπιζω ειναι η νεα γενια που νομιζω οτι θα γινει (εστω και λιγο) καλυτερη απο εμας! Στο χερι μας ειναι να τους ανοιξουμε τους οριζοντες, να τους ωθησουμε προς την μορφωση (και την κοινωνικη) και να τους προφυλαξουμε απο κομματα και ιδεολογιες που κατεστρεψαν εμας!

Trending...

Νέα θέματα

Back