Δηλαδη ρε μαγκες επιδη οι πλουσιοι, οι πολυεθνικες, αυτοι δηλαδη που ειναι πισω απο τα μεσα μαζικης ενημερωσης, θελουν να πιστευετε πως αυτο ειναι ο κοσμος μας,τελεια και παυλα. Οτι η γη σταματησε να γυριζει σε αυτο το συστημα και με αυτο το τροπο λειτουργιας του δηλαδη να υπαρχουν Πλουσιοι και φτωχοι, εκμεταλευτες (αφεντικα) και εκμεταλευομενοι (εργατες) τελειωνει εδω???
Ε οχι ρε μαγκες,
δε δεχομαι να με εκμεταλευεται κανενας για 400 ευρω, κανενας να μου λεει οτι χρωσταω και πρεπει να πληρωσω κατι που δεν ειχα καμια συμετοχη και Κανενας να μου κοβει το δικαιωμα στη μορφωση.
Αν πιστευετε πως ειτσι ειναι τα πραγματα, και τι να κανουμε, κακο του κεφαλιου τους οι φτωχοι και οι αγραμματοι, τοτε ναι, ειμαστε εχθροι.
Ουτε ενας αμορφωτος χωρις την επιλογη του,
ουτε ενας ανεργος διχως αιτια,
και κανενας πλουσιος οσο υπαρχει εστω και ενας φτωχος.
να σας ρωτησω κατι??
Ξερετε ποσοι φτωχοι χρειαζοντε για να γινει ΕΝΑΣ πλουσιος???
για σκευτειτε λιγο...
και κατι για τους εργατες...
Η εικονα που εχει κανεις για το κοσμο, εξαρταται απο την οπτικη πλευρα που τον αντικρυζει...
δηλαδη,
διαφορετικη ειναι η εικονα που ειχε ο νεγρος εργατης στις φυτειες της Τζωρτζιας απο τον εργατη στη μανιφακτουρα του λονδινου πριν 300 χρονια.
Με διαφορετικο τροπο αντιλαμβανεται ο πιτσιρικας εργατης που δουλευει δωδεκαωρα σε φασονατζιδικο της NIKE στην ασια και αλλιως ο βιομηχανικος εργατης της BMW στη γερμανια.
Αλλη αισθηση εχει ο καλοπληρωμενος Ιδιωτικος η δημοσιος υπαλληλος της δυσης σε σχεση με το συναδελφο του στη ΚΙΝΑ.
Ωστοσο, παρα την αποσταση που χωριζει τους εργαζομενους σε ολη τη γη, μια αρικτη υπαρξιακη σχεση τους συνδεει με το σοσιαλισμο (κομμουνισμο) : "Η ιστορια μεχρι σημερα εχει αφθονους ΤΑΞΙΚΟΥΣ αγωνες, Ελευθερος και δουλος, πατρικιος και πληβειος, βαρονος και δουλοπαροικος, μαστορας και καλφας, με μια λεξη, καταπιεστης και καταπιεζομενος, σε σταθερες αντιθεσεις αναμεσσα τους κανουν αδιακοπο πολεμο, αλλοτε ανοιχτο, αλλοτε σκεπασμενο, εναν πολεμο που τελειωνε καθε φορα ειτε με την επαναστατηκη μετατροπη ολοκληρης της κοινωνιας, ειτε με την καταστροφη και των δυο ταξεων που πολεμουσαν. "
Δυστυχως ο καπιταλισμος οτι δε μπορει να λυσει, το κοβει.
Ετσι κανει πολεμους ειτε παγκοσμιους (περιοδοι κρισης 1ος και 2ος)
ειτε απλους πολεμους (σερβια, αυγανισταν, ιρακ, λιβυη) απο τους πιο προσφατους που ειμαι εν ζωη και θυμαμαι.
δοξα το χρημα, πολεμους και λαο στα αιματα εχουμε)
Εγω Προσωπικα ειμαι ελευθερος επαγγελματιας, ειμαι αφεντικο του εαυτου με λιγα λογια, αλλα λιγη ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και προσπαθεια για κατι πιο δικαιο για τον ΑΝΘΡΩΠΟ δε βλαπτει. Και οσο υπαρχει το χρημα αυτη η μερα δε θα ερθει ποτε...
(οσο γινεται...γιατι μη ξεχναμε οτι κατα βασην το ανθρωπινο γενος (στην πλειοψηφια του) δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια ΚΤΗΝΩΔΗ και ΑΠΛΗΣΤΗ σκατομηχανη....)
Και οχι φιλε μου superfunk ο ανθρωπος δεν ειναι αυτο...
Δεν σου επιτρεπω να λες κατι τετοιο για μενα και για ανθρωπους που σεβομαι.
Ο ανθρωπος αλλαζει, λογικευει, μορφωνεται και καλλιεργειται.
Ετσι φυγαμε απο την εποχη του homo sapiens.
Ωστοσο το συστημα που αποτυγχανει συνεχως απο τη πρωτη μερα της υπαρξης του, ναι ο καπιταλισμος, (ζουμε αλλη μια αποτυχια του, για ευημερια και αλλες μπουρδες που λεγανε οι λατρεις του το '90) θελει να πιστευεις πως εισαι ενα τετοιο πλασμα απο τη φυση σου...γιατι πολυ απλα σε κανει αυτο που θελει για να λειτουργησει διχως καμια αντισταση,και το καταφερνει με το μεγαλυτερο φιασκο ολων των εποχων, τα Μ.Μ.Ε..
<<οι ανθρωοι κρινουν, γενικα, περισσοτερο με τα ματια, παρα με το μυαλλο. Γιατι μπορει να βλεπει ο καθενας, αλλα καταλαβαινουν λιγοι. Ο καθενας βλεπει εκεινο που φαινεσαι, λιγοι καταλαβαινουν αυτο που εισαι>> Μακιαβελι.