vonserke010780 είπε:
Εκει ακριβως ειναι το προβλημα, οτι δεν αντιλαμβανομαστε το ποσο εχουμε συμμετεχει ολοι μας σε αυτην τη κατασταση και γιαυτο το λογο μας φταινε ολοι οι υπολοιποι (δεξιοι,αριστεροι,τουρκοι,αμερικανοι,γερμανοι φυσικα,σιωνιστες,λαθρομεταναστες κτλ)!
Έχεις οποιοδήποτε δικό μου γραπτό που να λέει ότι για τα προβλήματα της Ελλάδας φταίνει αυτοί που (ως παράδειγμα) ανέφερες; Όχι δεν έχεις.
Πάντως, κάποιοι φταίνε, έτσι δεν είναι;
Επίσης, αυτοί που φταίνε είναι σίγουρα έλληνες, έτσι δεν είναι;
Το ότι είμαι και εγώ έλληνας, δε σημαίνει ότι σκέφτομαι απαραιτήτως με τον ίδιο τρόπο, ούτε ότι αισθάνομαι με τον ίδιο τρόπο, ούτε ότι δρω με τον ίδιο τρόπο. Άλλωστε - όπως σίγουρα παρατήρησες - εκείνοι που αισθάνονται υπερήφανοι για τις απόψεις και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους, το "φωνάζουν" περιχαρείς μέσα από αυτό το φόρουμ (και πολλά άλλα).
Δέχομαι ότι στην ρίζα του γραπτού σου, υπάρχει μία λογοτεχνική προσπάθεια για να στρέψεις τον αναγνώστη σε μία διαδικασία ενδοσκόπησης, αλλά - την ίδια ώρα - του στερείς οποιοδήποτε κίνητρο για να το κάνει, υιοθετώντας ένα - επίσης λογοτεχνικό - ύφος επικήδειου. Θα έπρεπε - τουλάχιστον - να κατανοείς ότι ένας νέος άνθρωπος δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το ύφος προσέγγισης, και τέτοιους (νέους σε ηλικία) έχουμε πολλούς εδώ στο noiz, οι οποίοι - δικαίως κατά τη γνώμη μου - θα θεωρήσουν ότι "εμείς δε φταίμε σε τίποτε, άσε τα γερόντια, τα κάνανε σα τα μούτρα τους και τώρα ψάχνουν λογοτεχνίζοντα αποφθέγματα για εξηγήσουν τα χάλια".
Είπε ο Σαββόπουλος (σε μία εκπομπή πριν λίγες εβδομάδες) ότι "εγώ πιστεύω ότι σε δέκα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μία κούκλα, μόνο που αυτό πρέπει κάποιος να το εξηγήσει στους νέους ανθρώπους".
Ανεξάρτητα από το αν είναι κάποιος τόόόόσο αισιόδοξος (εγώ είμαι), αναγνωρίζω την αλήθεια του δεύτερου σκέλους σε αυτό που είπε, ότι δηλαδή κάποιος πρέπει να εξηγήσει την κατάσταση στους νέους ανθρώπους. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που συμμετέχω σε αυτή (και παρόμοιες συζητήσεις), ώστε να προσφέρω και τη δική μου άποψη ανάμεσα στις τόσες που ακούν, στις σχολές τους, στις παρέες τους, στο χαζοκούτι κλπ.
Ελπίζω ότι συμφωνούμε.