Ποιοι έλληνες κιθαρίστες σας αρέσουν;

Σπαθας. Φοβερα θεματα, απιστευτη φαντασια, ο μονος ροκ κιθαριστας στην Ελλαδα (η τουλαχιστον οπως αντιλαμβανομαι εγω το ροκ) που εχει τοσο προσωπικο ηχο και παιξιμο γενικοτερα.

Μανουσελης. Θ-Ε-Ο-Σ απλα. Η πεμπτουσια του πως πρεπει να ειναι ηχητικα κ παιχτικα ο 80's σρεντας που σεβεται τον εαυτο του. Μεγαλος αλητης παιχτης. Το γεγονος πως ο Μανος σταματησε να εμφανιζεται ζωντανα ειναι για μενα (κ για παρα πολλα ατομα που ξερω) η μεγαλυτερη απωλεια στη μουσικη σκηνη της Αθηνας. Εν τω μεταξυ επεσαν στα χερια μου χτες 2 προσωπικα του κομματια (instrumental εννοειται κ χωσιμο καργα..) κ εχω παθει Η. Long live Manos!!! ...πιτσικατο....

Αν και δεν ειναι το στυλ μου οφειλω να βγαλω το καπελο στις κιθαρες των τρυπων (καλα το ειπα?). Και αποψη κ ηχος..

Κ μου αρεσε αρκετα (αν και μου τα σκ_τ_νει η παραγωγη κ ο ηχος των κιθαρων του)

ο Ρωσσοπουλος στο πρωτο των Ξυλινων.. κ στο ακουστικο του παιξιμο κυριως ο Μιτζελος

Υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες παίχτες που κατά καιρούς με έχουν εντυπωσιάσει και δυστυχώς για κάποιους δεν ξέρω καν τα ονόματά τους

Θα ήθελα στα ονόματα που γράφτηκαν πριν να προσθέσω και τον Βασιλη Μερτζιώτη από τους Megavat (η εκτέλεση του sultans of swing στο Architecture παλιότερα ήταν από άλλο πλανήτη)

Πιστεύω όμως ότι αυτος που πραγματικά με έκανε να μένω με το στόμα ανοιχτό όποτε και αν τον είδα είναι ο Μανουσέλης...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ

Superfunk είπε:
Εχουμε και ξεχασει και εναν απο τους μεγαλυτερους (για μενα ειναι σαφως ο νο.1 κιθαριστας στην Ελλαδα,αν και δεν μενει πια στην Ελλαδα)

http://www.myspace.com/bandoekmusic

:)
Σωστός ο Superfunk. O παιχταράς bandoek, o oποίος παίζει και καταπληκτική φυσαρμόνικα.

Superfunk είπε:
Εχουμε και ξεχασει και εναν απο τους μεγαλυτερους (για μενα ειναι σαφως ο νο.1 κιθαριστας στην Ελλαδα,αν και δεν μενει πια στην Ελλαδα)

http://www.myspace.com/bandoekmusic

:)
χαχαχαχαχα....απίστευτο...τι μου θύμισες ... έχω ακόμα κάπου στα βινύλια στο σπίτι το noise promotion company...

Eπειδή είστε νέοι οι περισσότεροι και δεν προλάβατε κάποιες σταθερές αξίες, θα προσθέσω 2 συνομίληκους του Σπάθα.

1) Σταύρος Λογαρίδης. Από το 75-80, μάθαινε την Ελλάδα τι σημαίνει rock-blues. Του έχει μείνει η ρετσινιά των Poll αλλά ήταν για πολύ παραπάνω...ατυχώς, για δικούς του λόγους, δεν μας έδωσε ότι μπορούσε να μας δώσει.

2) Παναγιώτης Καλατζόπουλος. Τον ξεχνάμε, γιατί έχει πιά περάσει απο τον όρο κιθαρίστας στον όρο μουσικός (και γιατί οι περισσότεροι δεν το γνωρίσατε σαν κιθαρίστα). Εξ αιτίας του, άρχισα να ασχολούμαι με την ηλεκτρική κιθάρα. Μεγαλύτερος από εμένα κατά 5-6 χρόνια, τον είδα στο σχολείο μου να παίζει για την αποφοίτησή του, ΟΛΟ το Dark Side of the Moοn, και εάν θέλετε το πιστεύετε, ακριβώς σαν τον Gilmour. O τύπος έπαιζε παπάδες σε αρκετά ένχορδα και βεβαίως οι μετέπειτα σπουδές του, έδειξαν το "μουσικό" του μέγεθος.

ΥΓ Μαζί του τότε (συνομίληκος και συμμαθητής του) ο Θόδωρος Κοτεπάνος στα πλήκτα, ο πρώτος που είδα εν έτη 1975 να παίζει Minimoog και άλλα πληκτροφόρα που δεν θυμάμαι τις μάρκες τους, βγάζοντας τον ήχο των Floyd.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
+1000 για Bandoek, ο Jazzmaster hero της Ελλάδας (και Φιλανδίας??)  επίσης και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, μετά τις Τρυπες, στα δικα του projects, τόσο με τον Φλωρίδη, αλλά και στη σόλο δουλειά του...

BigAlejandro είπε:
νικος μπαρδης-τασος μαχας,(διαφανα κρινα)
O Nίκος ναι, ο Τάσος δεν ξέρω αν... γνωρίζει κιθάρα μιας και είναι ο ντράμερ. Εννοείς τον Κυριάκο τον Τσουκαλά...

Παίδες σόρρυ για το off-topic αλλά επειδή έχω να δω το Μάνο Μανουσέλη από τότε που δούλευε στο Zozef στην Αθήνα και έχω χάσει τηλ κτλ, είχα μάθει από κοινούς γνωστούς μας ότι είχε κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και γιαυτό είχε σταματήσει και τα live...

Ξέρει κανείς κάτι γιαυτό;

mij είπε:
Παίδες σόρρυ για το off-topic αλλά επειδή έχω να δω το Μάνο Μανουσέλη από τότε που δούλευε στο Zozef στην Αθήνα και έχω χάσει τηλ κτλ,
Είχε δουλέψει αρκετά χρόνια στην Αρχιτεκτονική στο Νέο Κόσμο αλλά έχω να τον δω και γω αρκετά χρόνια live δυστηχώς...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Παναγιώτη...

Φιλαράκι ελπίζω να άκουσες και περιμένω σχόλια... Πάντως δεν έχει ανεβάσει τα πιο... φεύγα του, τα οποία είναι ΠΟΛΥ φεύγα...

Terry RoscoeBeck5 είπε:
@Παναγιώτη...

Φιλαράκι ελπίζω να άκουσες και περιμένω σχόλια... Πάντως δεν έχει ανεβάσει τα πιο... φεύγα του, τα οποία είναι ΠΟΛΥ φεύγα...
Στα είπα και με pm, θα γράψω απλά οτι ειλικρινά μόλις μου έκανες ένα πολύ ωραίο δώρο...

Να'σαι καλά!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back