Ποιες χορδες μπασου προτιματε?

6string

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Το θεμα των χορδων ειναι πολυ υποκειμενικο για τον καθενα απλα θα ηθελα να μαθω για ποιο λογο οι μπασιστες  επιλεγουμε μια απο αυτες?

6string είπε:
Το θεμα των χορδων ειναι πολυ υποκειμενικο για τον καθενα απλα θα ηθελα να μαθω για ποιο λογο οι μπασιστες  επιλεγουμε μια απο αυτες?

Χμμμ... πολύ φοβάμαι ότι δεν επιλέγουμε μόνο από αυτές. Προσωπικά παίζω με GHS Boomers  ;)

Μου αρέσουν στο χέρι, είναι αρκούντως crisp για τα γούστα μου και έχουν ικανοποιητική διάρκεια ζωής.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Χμμμ... πολύ φοβάμαι ότι δεν επιλέγουμε μόνο από αυτές. Προσωπικά παίζω με GHS Boomers  ;)

Μου αρέσουν στο χέρι, είναι αρκούντως crisp για τα γούστα μου και έχουν ικανοποιητική διάρκεια ζωής.
Σιγουρα ο καθενας θα μπορουσε να πει και απο μια μαρκα γιαυτο εγραψα ειναι υποκειμενικο...Επισης το ερωτημα το εκανα για να παρουμε και νεες ιδεες σε οσους χρησιμοποιουν κατι αλλο και τεκμηριωνουν την επιλογη τους αυτη οπως εσυ.. :D

Προσωπικα διαλεγω elixir εδω και χρονια !!!Εχουν τρομερη διαρκεια ζωης και τρομερο ηχοχρωμα στα ακορντα...οπως και η υφη τους!!

6string είπε:
Προσωπικα διαλεγω elixir εδω και χρονια !!!Εχουν τρομερη διαρκεια ζωης και τρομερο ηχοχρωμα στα ακορντα...οπως και η υφη τους!!
Παλιότερα έπαιζα και εγώ με Elixir. Ήταν σωτήριες για... λαδοδάχτυλους τύπους σαν και εμένα  ;D

Όμως πάντα μου έλειπε το crisp της μη coated χορδής, οπότε το γύρισα στις συμβατικές- όπου ναι μεν έχουν μικρή διάρκεια ζωής στα χέρια μου, αλλά πάντα μπορείς να ρίξεις και ένα... βράσιμο  :D (ένα όμως όχι δεύτερο). 

υπάρχει και η επιλογή " ο,τι πιο φθηνό έχει το κατάστημα "  8) 8) 8) 8)  ή παίρνεις μια από τις  παραπάνω και τις κρατάς κάνα χρόνο (+1) :P :P :P

Terry RoscoeBeck5 είπε:
αλλά πάντα μπορείς να ρίξεις και ένα... βράσιμο  :D (ένα όμως όχι δεύτερο).   
Φίλος στο σούρωμα μη ξεχνάς να ρίξεις και λίγο ξύδι,νοστιμίζει και απολυμαίνει ;D ;D ;D

Τις elixir τις απεχθάνομαι  πολυ στείρες  καθόλου ευέλικτες  ηχητικά στα  δάκτυλα αλλά και με πένα

Η d addario  έχει  ωραίες all around nickel , ανοιχτές  συχνοτηκά  flats (chromes)

και εξαιρετικές  για μοντέρνα παιξίματα και ήχους  αλλα και μεγάλης διάρκειας ζωής  steels (prosteels)

Οι rotosound είναι  γενικά πρίμες  (ακόμη και οι flats) για τα γούστα μου και με πολύ tension

Εγώ  προτιμώ  σε round  τις fender  7150 pure nickel  που έχουν μιουταρισμένα πρίμα και πολύ κρουστό ηχο  και  της DR sunbeams(ακριβες) επίσης nickel με ωραία μελωμένα μεσαία

Pyramid pure nickel flats,διανυουν τον εβδομο χρονο ζωης στο P-Bass μου και εξακολουθουν και ακουγονται θαυμασια....(οχι....ακκορντα δεν παιζω στο μπασο...μια μια χορδη και μονο με πενα ξερω να παιζω... ;D)

Superfunk είπε:
οχι....ακκορντα δεν παιζω στο μπασο...μια μια χορδη και μονο με πενα ξερω να παιζω... ;D
είσαι  γεννημένος  μπασίστας  ....φίλος  αλλά δεν το ξέρεις  ;D

τις pyramid δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα  ...αλλα  θα μου κάνω δώρο ενα set τώρα στις γιορτές  8)

lgbesios είπε:
6string ….ακόρντα  ...χμ  κιθαρίστα σε κόβω  ;D
XAXA!οχι με τιποτα κιθαρα!!!δεν μπορω την κιθαρα!!οτι συνθετω το κανω στο μπασο...σαν γνησιος μπασιστας!! ;D ;D ;D

Και επισης παιζω και ακορντα καθως πλεον το μπασο δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο την αιγλη της κιθαρας ...(βεβαια αυτο ειναι αλλο θεμα)!!!

Προς το παρόν φοράνε Daddario, GHS και Thomastik Infeld.

Σε διάφορες "αποχρώσεις" (Flat, round, groundwound) και μήκη (long & medium).

Με όλες τα πάω καλά.

Flavour of the month, το Aerodyne Precision με Thomastik Superalloy.

Από τις τρεις, μάλλον θα πήγαινα για Daddario.

DR Sunbeams η Nickel Lo-Riders και Daddario XL nickels για round, Daddario Chromes για flat στο Precision.

@ Audiokostas

Παντως τωρα που θα τις αλλαξω.. ;D..λεω να δοκιμασω αυτες τις half round D Addario που ειχες στο G&L γιατι με αρεσε πολυ ο ηχος σου,με πενα μπιστανε καλα? :) ;D

Superfunk είπε:
@ Audiokostas

Παντως τωρα που θα τις αλλαξω.. ;D..λεω να δοκιμασω αυτες τις half round D Addario που ειχες στο G&L γιατι με αρεσε πολυ ο ηχος σου,με πενα μπιστανε καλα? :) ;D
Νομίζω ότι μιλάς για τις GHS Pressure Wounds.

Μου αρέσουν πολύ. Τις φοράω στο Jazz τώρα.

Και όμως τους πάει η πένα.  ;D

Καλησπερα noiz-αδες!! Εχω δοκιμασει απειρα sets(4 κ 5 strings), για να καταληξω σε DR Hi-beams. Μεχρι που δοκιμασα τελευταια τις Marcus Miller DR Fat-beams!!! Απιστευτα καλυτερος ηχος!! Fatter tone,deeper sound,smoother feel...οπως ακριβως διαφημιζονται!! Ειναι βεβαια ακριβες αλλα πιστευω πως αξιζουν τα λεφτα τους

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back