Ποιες χορδες μπασου προτιματε?

Εχω δωσει ενα σκασμο λεφτα σε χορδες για να καταληξω σε οτι καλυτερο προσωπικα βρηκα:

Thomastik Infeld Superalloy

Superfunk είπε:
ok ειναι δηλαδη σαν τις half rounds ?(flat αλλα..στρογγυλεμενες... ;D)
Yeap !  ;)

Μην ξεχνάς ότι το "thump" που άκουσες ήταν και από G&L Asat με Genz Benz.  ;) ;D

Αλλά κοντά σε αυτό που θες (με άλλη φιλοσοφία) έρχονται και οι

Thomastik Infeld Superalloy
Flavour of the month, το Aerodyne Precision με Thomastik Superalloy.
Νομίζω ότι θα σου αρέσουν και οι διαστάσεις τους (45 65 80 105)

Ακούγονται καλύτερα αφού παιχτούν και λίγο.

Όπως και οι flats, κάθονται ωραία στη μίξη αλλά δεν βγαίνουν πολύ "μπροστά" αν το θελήσεις (που αμφιβάλλω για σένα). Έχουν πιο ωραία μεσαία από τις flats και είναι πιο mellow από τις round.

samy paraga είπε:
Φίλος στο σούρωμα μη ξεχνάς να ρίξεις και λίγο ξύδι,νοστιμίζει και απολυμαίνει ;D ;D ;D
Ναι ειναι αληθεια πως σε καιρους πεινας ενα σετ βραστες χορδουλες σε στανιαρει !!!!!!!!!!!!!!! 8) 8)

Επισης καλοδεχουμενες και οι ψητες με μαγιονεζα για γαρνιρισμα!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D

D'addario 100άρες. Δονούν το μπάσο καλύτερα, πολύ καλή λεπτομέρεια, sustain.

Ακριβές και με σχετικά μικρή διάρκεια ζωής.

audiokostas είπε:
Yeap !  ;)

Μην ξεχνάς ότι το "thump" που άκουσες ήταν και από G&L Asat με Genz Benz.  ;) ;D

Αλλά κοντά σε αυτό που θες (με άλλη φιλοσοφία) έρχονται και οιΝομίζω ότι θα σου αρέσουν και οι διαστάσεις τους (45 65 80 105)

Ακούγονται καλύτερα αφού παιχτούν και λίγο.

Όπως και οι flats, κάθονται ωραία στη μίξη αλλά δεν βγαίνουν πολύ "μπροστά" αν το θελήσεις (που αμφιβάλλω για σένα). Έχουν πιο ωραία μεσαία από τις flats και είναι πιο mellow από τις round.
Τοτε θα παρω αυτες,δε μου λες 5-6 χρονια θα μου κρατησουν? ;D (ειναι και ακριβες απο οτι ειδα)

Τα λέει η Thomastik και δεν είναι ανάγκη να την πιστέψεις.

3) Longer Lasting: Because of the unique alloy blend, the Infeld Superalloy™ Strings the string winding process is less destructive and the materials keep more of their original form. This equals a better lasting string. Because of the smoother surface of the string and less friction on your fingers causes less debris to be deposited in the wraps. These strings are beautiful and stay beautiful. Cleaner Strings = Longer Life. The benefits can be seen!

Τις έχω πάνω-κάτω χρόνο (μάλλον παραπάνω αλλά ουκ έρχεται μόνον.....) και είναι μια χαρά.

Τις είχα πάρει μάλιστα από Ελλάδα φθηνότερα από οπουδήποτε στην Ευρώπη.  ;)

Μάλλον χαζομάρα που δεν είχα πάρει και δεύτερο σετ.

Αφού θα παίζω σίγουρα μέχρι τα 60.....μπας και μάθω τίποτα.

Superfunk είπε:
Τοτε θα παρω αυτες,δε μου λες 5-6 χρονια θα μου κρατησουν? ;D (ειναι και ακριβες απο οτι ειδα)
κυρ Νίκο  για να μη σε πάρει στο   λαιμό του ο φίλος μου ο Κώστας και επειδή θέλεις να αλλάζεις  χορδές  κοντά κάθε δέκα χρόνια σου προτείνω τις La bella  760 FL

τώρα αν θες κάτι τόσο πρωτοποριακό και μοντέρνο σου προτείνω ανεπιφύλακτα τις Fender  7150 pure nickel  που είναι ψόφιες απ την μάνα τους  ;D

αν και γιατί να αλλάξεις χορδές o Herbie Flowers δεν έχει αλλάξει ακόμα   ;D ;D ;D

αν και γιατί να αλλάξεις χορδές o Herbie Flowers δεν έχει αλλάξει ακόμα
η ΜΙ και η ΛΑ (που παιζω κατα 90%.. ;D) εχουν παρει και ξετυλιγονται απο την πολυκαιρια....

τις Fender δεν τις μπορω τις ειχα βαλει μια φορα και ηταν πολυ σκληρες,εχουν μεγαλο tension.

Εγώ χρησιμοποιώ τις D'Addario Chromes flat 45-100 : http://www.daddario.com/DADProductDetail.Page?ActiveID=3769&productid=167&productname=ECB81_Chromes_Bass__Light__45_100__Long_Scale μου αρέσει που έχουν μουντό ήχο , ομώς οχί τόσο μουντός οσό σε άλλα σετ με φλατ χορδές, ευγενικές στα δάχτυλα οπώς όλες οι φλατ και η κάθε χορδή έχει το δικο της χρώματακι εκεί που καταλήγει στο Bridge :P

Rotosound swing bass stainless steel RS66 LE 50-110 .

ο ήχος τους σε συνδυασμό με τη maple ταστιέρα είναι απίστευτος . σε όσους αρέσει ο ήχος του geddy lee πιστεύω πρέπει να τις δοκιμάσουν σίγουρα .

αλλά ξενέρωσα όταν ξύπνησα σήμερα το πρωι και είδα τη σολ χορδή να έχει σπάσει , με λιγότερο από ένα μήνα χρήσης ...  :-[ πρέπει σύντομα να αγοράσω ένα καινούργιο σετ ...

καλησπερα, ξερει κανενας ποιες ειναι αυτες οι χορδες που εχου μαυρες μπιλιες? τις επαιξα σε ενα μπασο αλλα κανεις δεν ηξερε τι μαρκα ηταν...αν καποιος ξερει ας μου πει!!

dimibass είπε:
καλησπερα, ξερει κανενας ποιες ειναι αυτες οι χορδες που εχου μαυρες μπιλιες? τις επαιξα σε ενα μπασο αλλα κανεις δεν ηξερε τι μαρκα ηταν...αν καποιος ξερει ας μου πει!!
Ειχα περασει καποτε ενα σετ DR Lo-Rider Nickel που ειχε μαυρα ball ends. Ολες τις αλλες φορες, πριν και μετα, ειχαν τα κλασσικα χρυσαφι, οποτε δεν ξερω τι ειχε παιχτει.

οταν ειμουν μικρος και ανοητος εβαζα Ernie ball nickel 40-95 για το 4αρι και 40-125 για το 5αρι

μετα που μεγαλωσα εβαζα GHS "μπουμερς" καλος ηχος αλλα μικρη διαρκεια  , οταν μεγαλωσα αρκετα εβαζα daddario XL170 40-125 nickel  τωρα που γερασα παιζω με Fender  ;D

ειχα διαβασει στο talkbass οτι με την αλλαγη στην εφανιση της συσκευασιας των χορδων Fender , αλλαξε και ο ηχος τους, ελεγαν οτι ο ηχος εμιαζε πολυ με Daddario + οτι εχουν χρωματιστα balls οπως οι Daddario οποτε λεω δεν δοκιμαζω ενα σετακι?

λοιπον παιδες, οσοι παιζεται με daddario nickel και σας αρεσουν, δοκιμαστε τις Fender

το σετακι που πηρα ειναι αυτο

http://www.fender.com/accessories/strings/7250-super-bass-strings-nickel-plated-steel-long-scale-7250l-040-100-gauges-set-of-4

o ηχος ειναι ποιο "γεματος"  απο daddario, αλλα με αρκετο σκασιμο οταν σλαπαρεις

και γενικα συνδιαζει τον κλασικ ηχο, αλλα και μοντερνο  μαζι, εχοντας διαυγεια , με αρκετα πριμα αλλα χωρις να ειναι υπερβολικα , ενα πραγμα σαν το alder παιζουν παντου  :D

εδω ενα μικρο κλιπ απο τον χειμωνα (εξου και το ντυσιμο)

οταν εβαλα τις χορδες τη φορα και εγραψα λιγο σλαπ με την καμερα

το ο ενισχυτης ειναι κομπο μπερνιγκερ 45αρις

http://www.youtube.com/watch?v=ZdLAB81vT1k&feature=youtu.be

εχω εκπλαγει ευχαριστα απο την διαρκεια τους, εχουν πολλες ωρες παιξιματος στην πλατη τους  και ακομα καλα κρατουν και σε tension αλλα και σε καθαροτητα παρολο τον ιδρωτα και το "ξυλο" που εχουν φαει , σιγουρα μεγαλυτερη διαρκεια απο τις Daddario

μιας και πηρα ενα 50ευρω χθες λεω να παρω ενα καινουργειο σετακι. Αυτες που εχω τωρα ειναι οι chromes που τις εχω μονο λιγους μηνες. Το μονο που προβλημα που εχω ειναι οτι εχουν μουντο ηχο για τα γουστα μου(εμ φλατ ειναι τι περιμενα) για αυτο ψαχνω κατι που να εχει τρελα πριμα αλλα να ειναι και φλατ γιατι εχουν ωραιο σλαπ ηχο οταν παιζω με δαχτυλα. εχω σκεφτει κατι σε rotosound εσεις τι λετε?

για αυτο ψαχνω κατι που να εχει τρελα πριμα αλλα να ειναι και φλατ
πιο πριμες fw απο τις chromes δεν υπαρχουν,πηγαινε σε halfrounds αν θες κατι με ηχο roundwound & feel flatwound.

Superfunk είπε:
πιο πριμες fw απο τις chromes δεν υπαρχουν,πηγαινε σε halfrounds αν θες κατι με ηχο roundwound & feel flatwound.
Yeap !

Για κοίτα μήπως σου αρέσουν και οι Infeld Superalloy. Εμένα μου αρέσουν πάντως.

αλλα να ειναι και φλατ γιατι εχουν ωραιο σλαπ ηχο οταν παιζω με δαχτυλα.
Γουάτ  ???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back