Πνευματική ιδιοκτησία και τεχνολογικές εξελίξεις

Status
Not open for further replies.
Απάντηση από Νάξο (για αυτό λείπω τόσο καιρό...)

1. Ως δημιουργός και επαγγελματίας μουσικός ΕΛΠΙΖΩ σε αλλαγή στους νόμους περι πνευματικής ιδιοκτησίας.

2. Η Ελλάδα δεν είναι επιτέλους το μπουρδελ@ που θέλουν κάποιοι εδώ μέσα να παρουσιάζουν. Αμάν πια με αυτό το πράγμα με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ότι είναι, λίγο μικρή, λίγο ξεροκέφαλη, λίγο όμορφη, λίγο στο χαμό... αλλά μέχρι εκεί.

Πλέον, έχοντας 2 τρανταχτά (για εμένα) παραδείγματα εδώ μέσα (στο νοιζ), μπορώ να πω, ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί, οι Έλληνες, χαρίζουν τη μουσική τους σε εμάς. Καταλαβαίνουν οι ίδιοι, αφουγκράζονται, μαθαίνουν και χαρίζουν. Έχουν αλλάξει οι καιροί και οι εποχές. Και το ίδιοι συμβαίνει σε όλο το κόσμο (βλέπε τις χιλιάδες μπάντες στα youtube/facebook/myspace/soundclick/acidplanet/κιεγωδεξερωποιοι).

Είναι πολύ μπερδεμένο, συμφωνώ, αλλά τελικά δεν είναι μόνο η πειρατεία που πρέπει να στοχεύσουμε, ούτε κάποιες χώρες ειδικά, ούτε κάποια μερίδα κατοίκων. Από πότε φτάσαμε σε Ιντερνετικό ρατσισμό;

Αυτά... Πάω για μπάνιο, άρα δε θα απαντήσω για 2-3 μέρες ακόμη (μέχρι να γυρίσω Πέμπτη βράδυ). Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να με πάρει τηλ, να μου την πει, να δει κάποιο παλιό μου θρεντ πριν κανά χρόνο και, περι youtube κλπ... ή να περιμένει τέλος πάντων να μπορώ να απαντήσω!

Νικόλας

Superfunk είπε:
ειναι ΗΛΙΘΙΟ να κατεβαζει καποιος παρανομα μια και με με 3-7 ευρω βρισκει τα παντα σε cd σε εξαιρετικη ποιοτητα
δε μας λες κι από πού ψωνίζεις;

Στην Ελλαδα απο τα METROPOLIS ,βρισκεις ΟΛΟΥΣ τους Jazz,blues,country,ethnic,classic rock,λαϊκους δισκους απο 3-7 ευρω.

Προσφατα αγορασα ΟΛΑ τα cd του Miles με 5-7 ευρω το ενα.

Στη Γερμανια βεβαια ειναι ακομα πιο φτηνα.

Superfunk είπε:
Στην Ελλαδα απο τα METROPOLIS ,βρισκεις ΟΛΟΥΣ τους Jazz,blues,country,ethnic,classic rock,λαϊκους δισκους απο 3-7 ευρω.
καλα, ας μην υπερβαλουμε.....! :)

ενταξει το 90%... ;D

προσοχη δεν αναφερομαι σε προσφατες pop-rock παραγωγες μια και προσωπικα ελαχιστα με ενδιαφερουν (οσες με ενδιαφερουν τις αγοραζω απο το ΑΜΑΖΟΝ).

BigAlejandro είπε:
καλα, ας μην υπερβαλουμε.....! :)
E, είπα να μην πω ......

Πόσες καινούριες δουλειές έψαχνα, κάτω από 15άρι στην καλύτερη και αν υπήρχαν, δεν έπεφταν.

Τώρα επανεκδόσεις του Miles σκοτίστηκα.

Ότι δικό του θέλω, το χω ήδη βινύλιο.

Τα 4€ των Bay City Rollers & των Monkees, όπως και των λαϊκών, δεν με νοιάζουν ........

εγω, στην μουσικη που με ενδιαφερει, βλεπω οτι οι τιμες για φρεσκα πραγματα(με το φρεσκανα μεταφραζεται σε υλικο της τελευταιας 3ετιας) παιζει απο δωδεκα μεχρι και λιγο κατω απο το 20αρικο.

απο την αλλη, αυτο που βλεπω σαν ρευμα στην ελληνικη δισκογραφια ειναι πως τα πραγματα εχουν στραφει και προς το λαιβ ντιβιντι.

αγορασα δηλαδη διπλο ντιβιντι και τετραπλο σιντι μαλαμα(χωρις ματσουκα) για 30 ευρω.και διπλο σιντι-μονο ντιβιντι της αρβανιτακη για 20 ευρω. :)

audiokostas είπε:
Τα 4€ των Bay City Rollers & των Monkees, όπως και των λαϊκών, δεν με νοιάζουν ........

Εδώ θα μαλώσουμε, μπορεί να ήταν projects αλλά είχαν πολλά εξαιρετικά τραγούδια. (Ειδικά οι Monkees).

θυμάμαι ότι όταν πρωτοβγήκαν τα CD, λέγανε "οι τιμές τώρα είναι υψηλές, με τον καιρό θα πέσουν όταν εξαπλωθεί το μέσο"

αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ, το κόστος με τις οικονομίες κλίμακος έπεσε, οι τιμές παρέμειναν

χρειάστηκε η μπουντόζα της πειρατείας για να πέσουν

ανάγκα και οι θεοί πείθονται

Nestoras είπε:
Εδώ θα μαλώσουμε, μπορεί να ήταν projects αλλά είχαν πολλά εξαιρετικά τραγούδια. (Ειδικά οι Monkees).
Επειδή είσαι φίλος καλός και είν' και καλοκαίρι, δεν πρόκειται να μαλώσω μαζί σου ........................ φλώρε.  ;D

gdevelek είπε:
θυμάμαι ότι όταν πρωτοβγήκαν τα CD, λέγανε "οι τιμές τώρα είναι υψηλές, με τον καιρό θα πέσουν όταν εξαπλωθεί το μέσο"

αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ, το κόστος με τις οικονομίες κλίμακος έπεσε, οι τιμές παρέμειναν

χρειάστηκε η μπουντόζα της πειρατείας για να πέσουν

ανάγκα και οι θεοί πείθονται
Αυτό που έγραψε ο Superfunk για τις τιμές απόκτησης νόμιμου μουσικού υλικού, ήταν όντως ανακριβές, όχι όσον αφορά τη τιμή αλλά όσον αφορά τη πηγή: το μεγαλύτερο "δισκάδικο" του κόσμου είναι το iTunes, όπου βρίσκει κανείς τα πάντα σε τιμές απολύτως προσιτές.

Η ποιότητα του ήχου είναι η αναμενόμενη, δηλ. κατώτερη του CD σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά γιατί πρέπει να συγκρίνω με κάτι άλλο; Έτσι ή αλλιώς, και εσείς για την ποιότητα των πειρατικών mp3 μιλάτε, η οποία συχνά είναι μετριότατη.

Αλλά η μεγάλη πλάκα είναι αλλού : ότι αφού ξοδέψετε χρόνο για να του πείτε ότι τελικά τα CD δεν είναι φθηνά (δηλ. κάνουν περισσότερο από τους καθημερινούς κάφεδες, τα τσιγάρα σας και τα "τσιγάρα" σας), καταλήγει ο gdevelek στο τρομερό συμπέρασμα ότι "χρειάστηκε η μπουντόζα της πειρατείας για να πέσουν"... δηλαδή ότι όντως έχουν πέσει (;;;).

Οπότε, τελικά τι πιστεύετε και τι υποστηρίζετε στη συζήτηση;

gdevelek είπε:
Αυτό ξέχασα να το σχολιάσω: ποιοι σας το έλεγαν ωρέ gdevelek...;;; Μόνοι σας το λέγατε ρε έρμα... Εσείς και κάτι ζωντόβολα στα περιοδικά...

Άσε που στο Δημοτικό εμένα μου λέγανε ότι η Ελλάδα έχει εύκρατο κλίμα... (χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)

δηλαδή, κατά τη γνώμη σου, το "δεν είναι φτηνά" και "τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει οι τιμές", είναι αντιφατικοί και ασυμβίβαστοι ισχυρισμοί;

gdevelek είπε:
δηλαδή, κατά τη γνώμη σου, το "δεν είναι φτηνά" και "τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει οι τιμές", είναι αντιφατικοί και ασυμβίβαστοι ισχυρισμοί;
Όχι.

Αλλά δεν εννούσαν αυτό, εκείνοι που λέγανε ότι "οι τιμές θα πέσουν όταν εξαπλωθεί το μέσο", αυτό δηλ. που φέρεσαι να πίστεψες (ή - έστω - να έλαβες υπ' όψιν σου) στην εποχή του.

E, είπα να μην πω ......Πόσες καινούριες δουλειές έψαχνα, κάτω από 15άρι στην καλύτερη και αν υπήρχαν, δεν έπεφταν.
Προφανως δεν προσεξες οτι ειπα οτι δεν αγοραζω cd προσφατης παραγωγης για τον απλο λογο οτι ελαχιστη απο τη σημερινη μουσικη παραγωγη με ενδιαφερει (και φυσικα τα ελάχιστα που με ενδιαφερουν τα αγοραζω απο το ΑΜΑΖΟΝ που εχει χαμηλες τιμες)

Κατα τα αλλα το cd εχει ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια τιμη με αυτη που ειχε καποτε το ΒΙΝΥΛΙΟ,κατι που βρισκω απολυτα ΛΟΓΙΚΟ μια και τα εξοδα των δισκογραφικων παραμενουν τα ιδια (video clips,promotion,εξοδα studio,παραγωγων & songwriting κτλ,κτλ),η διαφορα του εξοδου του "μεσου" (δηλ.η τιμη του βινυλιου σε σχεση με το cd ) ειναι απλα αστεια για να την κουβενταζουμε,ΑΛΛΟΥ ειναι τα μεγαλα εξοδα των δισκογραφικων (1000 ευρω την ωρα ειχαν τα Ocean Wave Studios επι βινυλιου,1000 ευρω (αναπροσαρμοσμενα) εχουν και τωρα,1 εκατομμυριο δολλαρια επαιρνε ο Bobby Rock για να κανει παραγωγη επι βινυλιου,1 εκατομμυριο (αναπροσαρμοσμενα)  παιρνει και τωρα....) .

audiokostas είπε:
Επειδή είσαι φίλος καλός και είν' και καλοκαίρι, δεν πρόκειται να μαλώσω μαζί σου ........................ φλώρε.  ;D
Aφου με ξέρεις είμαι της εμπορικής μουσικής. :D

Οπότε, τελικά τι πιστεύετε και τι υποστηρίζετε στη συζήτηση;
Εδώ τα cd τα δίνουν οι εφημερίδες...

Εγώ που επιμένω ν' αγοράζω δίσκους και cd, δε με χαλάει καθόλου το ότι έχω πλέον πλουσιότατη συλλογή Blue Note, με μέση τιμή κτήσης τα 5€.

trolley είπε:
...και όχι με χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Ελβετία κλπ, όπου η αντίληψη ότι ένας άνθρωπος ασχολείται με το παράνομο λογισμικό είναι ανέκδοτο.
Ας μην τα εξιδανικεύουμε. Κατά την παραμονή μου σε προηγμένες χώρες όπως οι παραπάνω, ο μόνος απ' όσους ήξερα που αγόραζε CD, DVD και software ήμουν εγώ. Μια χαρά βολεύονταν με torrents και οι Γερμανοί, Ολλανδοί, Ελβετοί... :-\

Nestoras είπε:
Εγώ που επιμένω ν' αγοράζω δίσκους και cd, δε με χαλάει καθόλου το ότι έχω πλέον πλουσιότατη συλλογή Blue Note, με μέση τιμή κτήσης τα 5€.
Εξαρτάται ποιό CD της Blue Note......

Σε βινύλιο Blue Note (ο ήχος προς σύγκριση ;D και με μεγαλύτερο κόστος σε δημιουργία, διανομή, αποθήκευση, damaged stock από το CD άρα και - θα έπρεπε - ακριβότερο) ΔΕΝ κάνουν €5 με την καμία. ;)

Ας μην τα εξιδανικεύουμε. Κατά την παραμονή μου σε προηγμένες χώρες όπως οι παραπάνω, ο μόνος απ' όσους ήξερα που αγόραζε CD, DVD και software ήμουν εγώ. Μια χαρά βολεύονταν με torrents και οι Γερμανοί, Ολλανδοί, Ελβετοί... :-\
Ενα μπράβο στον κυρ Σπάη που βλέπει τα ίδια που είδα κι εγώ.

trolley είπε:
Αυτό ξέχασα να το σχολιάσω: ποιοι σας το έλεγαν ωρέ gdevelek...;;; Μόνοι σας το λέγατε ρε έρμα... Εσείς και κάτι ζωντόβολα στα περιοδικά...
ό,τι να 'ναι...

Σε βινύλιο Blue Note (ο ήχος προς σύγκριση  και με μεγαλύτερο κόστος σε δημιουργία, διανομή, αποθήκευση, damaged stock από το CD άρα και - θα έπρεπε - ακριβότερο) ΔΕΝ κάνουν €5 με την καμία
ενταξει,λυσαμε λοιπον το προβλημα παραδεχομενοι οτι οι...30.000 κατοικοι της γης... ;D που ακουνε ακομα βινυλια ειναι θυματα της κερδοσκοπιας των δισκογραφικων... ;D

στην ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ τωρα..:

Πρεπει ή δεν πρεπει να αμοιβεται ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ για τη δουλεια του?

Εγω λεω πως ΠΡΕΠΕΙ.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back