Περι βινυλίων (προ cd era) και άλλα διάφορα

Νταξ, δεν χρειάζεται να πάμε και σε υπερβολλές audiophile.

Εγώ ορίζω μια τίμια υλοποίηση στα 2.500 € π.χ.

Λίγοι  ξόδευαν  κατα αναλογία τόσα λεφτά για πικαπ -ενισχυτή -ηχεία ακόμα και όταν ήταν στα ντουζένια του το βινύλιο .

Ξόδευαν πολυ λιγότερα, και γι αυτό δεν έπαιρναν αυτό που πρέπει από το βίνύλιο.
Τόσο κάνει μια σοβαρή κεφαλή... και όχι, οι χαιφιντελίστες που γνώριζα εγω έδιναν/δίνουν πολλά παραπάνω.

Το βινύλιο σε επίπεδο diminishing returns είναι Κεάδας.

Η σχέση τιμής προς απόδοση γέρνει δραματικά προς το CD.

Τόσο κάνει μια σοβαρή κεφαλή... και όχι, οι χαιφιντελίστες που γνώριζα εγω έδιναν/δίνουν πολλά παραπάνω.

Το βινύλιο σε επίπεδο diminishing returns είναι Κεάδας.

Το ξέρω βρε Γιάννη.

Αλλά εγώ σου βάζω ότι δεν είχαν ούτε το μινιμουμ.

Ένα ΟΡΙΑΚΑ hi end Πικαπ, (το ΜΚΙΙ ας πούμε), και έναν αντιστοιχο ενισχυτη (ολοκληρωμένο ) και ένα αντιστοιχο ζευγαρι ηχείων.

Εϊχαν κάτι compact με πικακ, και δεν τους άρεζε το βινυλιο.

Ε πως να τους αρέσει; ?

Ισχυει.

Άσε δε που - αν τα θυμάμαι καλά - οι τιμές κάτω από χιλιάρικο αφορούσαν ελληνικά βινύλια, τα εισαγωγής ήταν πολύ ακριβότερα, θυμάμαι π.χ 2.300 δραχμές για δίσκο του Prince (Around The World In A Day).
Ισχυει επίσης.

LK, με 900 δραχμές... δεν το βλέπω μάνα μου.

Σύμφωνα με το έντυπο στο οποίο παρέπεμψα, το άλμπουμ της Τζένιφερ "My Love Don't Cost A Thing" κόστιζε 7.000 δραχμές. Έχει και έναν Μητροπάνο και έναν Μότσαρτ, 900 όμως πουθενά.

LK, με 900 δραχμές... δεν το βλέπω μάνα μου.
Το θυμαμαι σαν χθες.

Είχαμε πάρει το  Hunting High and Low των a-ha το 1985 δώρο σε εναν συμαθητή μας ...ΑΚΡΙΒΩΣ 900 δρχ. 

Mε 300 δραχμες μας το έγραφε σε TDK ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είχαμε πάρει το  Hunting High and Low των a-ha το 1985 δώρο σε εναν συμαθητή μας το 1985...ΑΚΡΙΒΩ 900 δρχ. 

Το πιστεύω... μάλλον στην πορεία κάτι άλλαξε και ίσως δεν το πολύπήραμε χαμπάρι.

Το πιστεύω... μάλλον στην πορεία κάτι άλλαξε και ίσως δεν το πολύπήραμε χαμπάρι.
Μπορεί από το 1985 έως τοι 1989 να ανέβηκαν, και εγώ δεν το θυμαμαι.

Είχαμε πάρει το  Hunting High and Low των a-ha το 1985 δώρο σε εναν συμαθητή μας ...ΑΚΡΙΒΩΣ 900 δρχ. 
Εγώ πάλι θυμάμαι - το μακρινό 1984- να έχω ψειρίσει ένα χιλιάρικο δρχ. απ' το πορτοφόλι της μάνας μου (και ντροπή μου φυσικά), με το οποίο αγόρασα απ' το δισκάδικο της Αθηνάς τα Shout at the Devil (Motley Crue) και Stay Hungry (Twisted Sister)- 500 δραχμάς έκαστο.

οι περισσότεροι που τα λενε αυτά δεν εχουν ακούσει καλό σύστημα βινυλίου
Πραγματικά μου κάνει τεράστια εντύπωση το ότι εν έτει 2024 υπάρχουν ακόμα κάποιοι που επιμένουν να πιστεύουν σε αστείους -έως γελοίους- μύθους περι βινυλίου. Κακό πράγμα ο συνδυασμός άγνοιας, ιδεοληψίας και φανατισμού. image.gif

Στο παρακάτω σύντομο βίντεο ο μηχανικός ήχου Kristian Kohle βάζει τα πράγματα στη θέση τους σε μόλις 45". Κάπου είχα και το πλήρες βίντεο που ανέλυε ηχητικά το master ενός άλμπουμ και την βινυλιακή του έκδοση, αλλά δεν το βρίσκω. Κρίμα ρε γαμώτο, γιατί θα έπεφτε πολύ, μα πολύ κλάμα...?

Αλλά δεν πειράζει, και το παρακάτω απόσπασμα αρκεί.
Enjoy.?

Vinyl vs Digital.mp4

Attachments

• Vinyl vs Digital.mp4
    24.6 MB
Εγώ πάλι θυμάμαι - το μακρινό 1984- να έχω ψειρίσει ένα χιλιάρικο δρχ. απ' το πορτοφόλι της μάνας μου (και ντροπή μου φυσικά), με το οποίο αγόρασα απ' το δισκάδικο της Αθηνάς τα Shout at the Devil (Motley Crue) και Stay Hungry (Twisted Sister)- 500 δραχμάς έκαστο.
Καλά έκανες. 

Αν δεν κάνεις υφαιρεση από την μαμά να πάρεις metal....,είσαι φλώρος  

Αϊ γόννα ροκ...ροκ?

καποιος θα πρεπει να ενημερωσει τον κυριούλη που δεν ξέρω ποιός είναι ότι 

οι παρακάτω δίσκοι (που τυχαίνει να τους έχω στην φτωχή δισκοθήκη μου)

όλοι ηχογραφήθηκαν σε ταινία και πρωτοκυκλοφόρησαν σε master για βινύλιο.

Συνεπώς αν κάποιος θέλει να τους ακούσει όπως τους φαντάστηκαν οι μουσικοί και ο ηχολήπτης (όχι αυτός,αυτός σίγουρα τότε ήταν στο νηπιαγωγείο) πρέπει να αναζητήσει βινύλιο που τυπώθηκε το πολύ έως το 1985 βαρια βαρια, οσο παλιότερο τόσο καλύτερα

Τα άλλα για τα οποία λέει,προφανώς δεν αφορούν όλους και σίγουρα μέσα σ αυτούς δεν είμαι και γω

MzYtODc1Ny5qcGVn.jpeg

LTE4NzUuanBlZw.jpeg

MS03NTcyLmpwZWc.jpeg

LmpwZWc.jpeg

LTgxNzAuanBlZw.jpeg

NjYtNzUxOS5qcGVn.jpeg

Ny0xMTk5LmpwZWc.jpeg

Mi03NzM4LmpwZWc.jpeg

OC00NzA0LmpwZWc.jpeg

Ny00NjI4LmpwZWc.jpeg

καποιος θα πρεπει να ενημερωσει τον κυριούλη που δεν ξέρω ποιός είναι
Ούτε αυτός ξέρει ποιος είσαι. Πάτσι. Σε αντίθεση όμως με σένα, αυτός είναι επαγγελματίας ηχολήπτης με δικό του στούντιο ηχογραφήσεων, και ξέρει τι λέει. Βέβαια δεν χρειάζεται να στα πει ηχολήπτης, αυτά ειναι εντελώς αυτονόητα.

οι παρακάτω δίσκοι ηχογραφήθηκαν σε ταινία και πρωτοκυκλοφόρησαν σε master για βινύλιο.

Συνεπώς αν κάποιος θέλει να τους ακούσει όπως τους φαντάστηκαν οι μουσικοί και ο ηχολήπτης πρέπει να αναζητήσει βινύλιο που τυπώθηκε το πολύ έως το 1985
Όποιος θέλει να τους ακούσει όπως τους φαντάστηκαν οι μουσικοί και ο ηχολήπτης θα πρέπει ή να ακούσει τα master tapes ή την CD έκδοση. Αλήθεια τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι ηχογραφήσεις αυτές ακούγονται στο βινύλιο όπως τα master tapes τους? Ούτε κατά διάνοια.

Ναι, αυτόν περιμέναμε να μας πει την γνώμη του.
Εσύ μπορεί όχι, άλλοι Ναι. Αν κι απ'ότι φαίνεται αυτά που λεει απ'το ένα αυτί μπαίνουν και απ'το άλλο βγαίνουν. Είπαμε, κακό πράγμα η ιδεοληψία και η άγνοια.

Ούτε αυτός ξέρει ποιος είσαι. Πάτσι. Σε αντίθεση όμως με σένα, αυτός είναι επαγγελματίας ηχολήπτης με δικό του στούντιο ηχογραφήσεων, και ξέρει τι λέει. Βέβαια δεν χρειάζεται να στα πει ηχολήπτης, αυτά ειναι εντελώς αυτονόητα.

λέει για τα δικά του προϊόντα. 

Που ΟΚ δεν μας ενδιαφέρει κι όλας να τα ακούσουμε. Και σίγουρα δεν θέλουμε νατα ακούσουμε σε βινύλιο

Για ολα τα άλλα εχει μιλησει η ιστορία.

Κρίστιαν Κολε....

γεννήθηκε το 1978 και άρχισε να ηχογραφεί το 1999.

δισκογραφία???

αυτό που με μια λέξη περιγράφεται αδιάφορη

Ειλικρινά τώρα θα έρθει να μας μιλήσει για τις ηχογραφήσεις από το 1955 έως το 1980????

Εσύ μπορεί όχι, άλλοι Ναι. Αν κι απ'ότι φαίνεται αυτά που λεει απ'το ένα αυτί μπαίνουν και απ'το άλλο βγαίνουν.
Εννοείται και όχι μόνον εγώ.

Είπαμε, κακό πράγμα η ιδεοληψία και η άγνοια.
Ακριβώς.

λέει για τα δικά του προϊόντα. 
Δεν μιλάει για τα δικά του "προϊόντα", μιλάει για CD vs LP. Και στο τέλος σου ρίχνει κι ένα "αν παρ'όλ'αυτά συνεχίζεις να είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και θες να τα σκας σε βινύλια, αγόρασε το ΧΨ άλμπουμ σε LP και CD, και άκου το CD".

Win-Win...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back