G
Guest
Guest
Όποιος είναι κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει Θεός, απλά ας το αποδείξει.
Όπως;υπαρχουν αλλα πολυ πιο δυνατα κειμενα.
Όποιος είναι κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει Θεός, απλά ας το αποδείξει.
Δεν είδα κάποιον να κατακρίνει την επιστημονική μέθοδο, αλλά το πανανθρώπινο γνώρισμα του οπαδισμού. Μπορούμε άνετα να χουλιγκανίζουμε για το αν όντως υπάρχει σκοτεινή ύλη ή όχι, άσχετα αν είναι πέραν των ορίων της γνώσης μας, όπως κάποιος μπορεί να πει "Αααντε ρε, μότσαρτ και σκατά, ΜΠΑΧ ρε μούτρα." Αυτή η συμπεριφορά είναι στενόμυαλη. Ότι δύο (ή περισσότεροι) άνθρωποι φτάνουν σε διαφορετικά συμπεράσματα ακολουθώντας ίδια μέθοδο, είναι συναρπαστικό! ΌΟΟΟΟΟμως, όταν ο άνθρωπος έχει επενδύσει στον τελευταίο του σταθμό, έργο, όπως και να το πούμε, τόσο πολύ που δεν μπορεί εύκολα να υπαναχωρήσει, και να καταβάλει πάααααλι την σισύφεια προσπάθεια για να φτάσει αλλού, εκεί αρχίζουν τα όργανα.βλέπω (εδώ μέσα) πολύ βρισίδι ενάντια στην επιστημονική μέθοδο,
Όπως;
Ρωτάω με ειλικρινές ενδιαφέρον.
Και ερωτώ εγώ τώρα. "Ο αγράμματος αγρότης που θα πει, άντε ρε μαλακίες, δε θα το έβλεπα αν ήταν έτσι;" έχει λάθος που δεν εμπιστεύεται το κατα τα άλλα έγκυρο έντυπο (που δεν διόρθωσε το λάθος); Αυτός που το παίζει φιλοεπιστήμων και κάθεται και βλέπει σπυριάρηδες πιτσιρικάδες να βρίζουν άλλους σπυριάρηδες πιτσιρικάδες για το αν η γη είναι σφαιρική ή επίπεδη, έχει μεγαλύτερη εκτίμηση στην επιστήμη, ή όχι; Αρκεί να φοράς το κασκόλ και τη φανέλα;
Οι homo sapiens δεν μπορούν να το αποδείξουν διότι κατάγονται από τον πίθηκο. Είναι σαν να ζητάς από ένα μυρμήγκι να αποδείξει αν υπάρχουν εξωγήινοι. Οι homo divinorum το γνωρίζουν διότι πολύ απλά αυτός τους έπλασε και έχουν την δυνατότητα να συνομιλούν μαζί του.Όποιος είναι κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει Θεός, απλά ας το αποδείξει.
Όχι. Αυτός που...Ο αγράμματος αγρότης;
Όπως λέμε "ο κουφός αποτιμητής των Κουαρτέτων Εγχόρδων του Μπετόβεν";
τον "καινούργιο δορυφόρο" της γης, και έλεγε σε μια φάση ότι έχει μέγεθος το 1/5 το σελήνης όπως είχε μεταφραστεί.
...κάνει μια ορθή παρατήρηση, αλλά η προκατάληψη, οδηγεί στο τα δεδομένα του ή οι συλλογισμοί του να θεωρούνται σκουπίδια, ενώ δεν είναι.δε θα το έβλεπα αν ήταν έτσι;"
Εννοούσα νεαρούς, που συνήθως τα βλέπουν όλα άσπρο/μαύρο, και θεωρούν ότι προσφέρουν μεγάλη επιστημονική υπηρεσία να παραβιάζουν ανοιχτές θύρες, και να κάνουν "επιστημονικές σταυροφορίες" για πράγματα που δεν ανήκουν καν στη σφαίρα της επιστήμης. (και κανα βιου παραπάνω εδώ που τα λέμε δεν είναι κι άσκημο). Προσέξτε, δεν είναι επιστήμονες (ακόμα), αλλά θεωρούν ότι αν δηλώσουν ομάδα "επιστημονιακός", αμέσως ανεβαίνουν επίπεδο, και μπορούν να κατουρούν αφ' υψηλού τους "κοινούς αγράμματους".Επίσης, που τους είδες του σπυριάρηδες;
Μπα, τυχερά είναι αυτά στη ζωή. Γιατί τόση προκατάληψη κατά τα άλλα λογικέ τρόλλευ; Αυτή είναι η παλιά αντίληψη, που είχαν πει του μπάρμπα μου στο δημοτικό "Τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου; - Αγρότης. - Κι εσύ τι δουλειά έχεις εδώ τότε, τράβα σκάψε." Ελιτισμός ή αναισθησία; Μόρφωση ως ήθος ή ως εξοπλισμός επιχειρημάτων για την καταπίεση των αδαών;Απηχείς την παλιά αντίληψη των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών ότι τις ωραιότερες γκόμενες τις είχανε οι οικοδόμοι στον Πειραιά;
Προσέξτε, δεν είναι επιστήμονες (ακόμα), αλλά θεωρούν ότι αν δηλώσουν ομάδα "επιστημονιακός", αμέσως ανεβαίνουν επίπεδο, και μπορούν να κατουρούν αφ' υψηλού τους "κοινούς αγράμματους".
Γιατί τόση προκατάληψη κατά τα άλλα λογικέ τρόλλευ; Αυτή είναι η παλιά αντίληψη, που είχαν πει του μπάρμπα μου στο δημοτικό "Τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου; - Αγρότης. - Κι εσύ τι δουλειά έχεις εδώ τότε, τράβα σκάψε." Ελιτισμός ή αναισθησία; Μόρφωση ως ήθος ή ως εξοπλισμός επιχειρημάτων για την καταπίεση των αδαών;
Η ίσως απλά να τους έπιασαν κορόιδα και να έφαγαν τα χρόνια τους μαθαίνοντας αηδίες. Γιαυτό και έμειναν φτωχοί υπαλληλοι ενώ οι άλλοι που δεν σπούδασαν ψευτοεπιστημες έβγαλαν φράγκα.Τουλαχιστον η εμπειρία μου από την δικιά μου γενιά και τους δικό μου κύκλο αυτό λέει.Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, διάφοροι αγράμματοι ενστερνίζονται την ταυτότητα του θρησκευόμενου για να αποκτήσει "κύρος" η αμορφωσιά τους.
Δεν υπάρχει προκατάληψη. Εγώ μεγάλωσα σε φτωχότατη οικογένεια ανθρώπων που δεν είχαν καλά-καλά τελειώσει το Δημοτικό σχολείο. Όμως, είχαν ενσυναίσθηση των περιορισμών που θα τους συνόδευαν σε όλη τη ζωή τους εξ' αιτίας αυτού του γεγονότος, ούτε επιχείρησαν να πολιτευτούν, ούτε τον έξυπνο έκαναν, και σε καμία (μα καμία) περίπτωση δεν κορόϊδευαν (με οποιονδήποτε τρόπο) την επιστημονική μέθοδο.
Το "σπυριάρης" που χρησιμοποίησες (το ξέρω διότι ήμουν τέτοιος), ήταν μομφή ενάντια στην ιδέα ότι κάποιος στρώνει τον κώλο του κάτω και διαβάζει, ενώ άλλοι χερικώνανε ενζενύ και παίζανε "μπουκάλα" στα πάρτυ. Κοινώς τους λέγανε "μαλάκες". Ίσως δεν το ξέρεις (άλλωστε είσαι νέος), γι' αυτό στο εξηγώ.
Η ίσως απλά να τους έπιασαν κορόιδα και να έφαγαν τα χρόνια τους μαθαίνοντας αηδίες. Γιαυτό και έμειναν φτωχοί υπαλληλοι ενώ οι άλλοι που δεν σπούδασαν ψευτοεπιστημες έβγαλαν φράγκα.Τουλαχιστον η εμπειρία μου από την δικιά λου γενιά και τους δικό μου κύκλο αυτό λέει.
Δεν είπα για τους γονείς σου.Μιλαω γενικά από αυτά που βλέπω γύρω μου στο εργασιακό χώρο. Οι αγράμματοι είναι τα αφεντικά και οι σπουδαγμενοι είναι οι υπάλληλοι. Άσε που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία όσων έφυγαν από την Ελλάδα για να εργαστούν.Στους γονείς μου αναφέρεσαι;
Δεν έμειναν φτωχοί υπάλληλοι, ανέθρεψαν εμένα.
Και οι δύο είναι ντουβάρια. Δεν χρειάζεται συμψηφισμός νομίζω, κατα βάθος είναι κι οι δύο το ίδιο και το αυτό.Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, διάφοροι αγράμματοι ενστερνίζονται την ταυτότητα του θρησκευόμενου για να αποκτήσει "κύρος" η αμορφωσιά τους.
Μπράβο τους. Εγώ δεν είδα κάποιον στο θρεντ να κοροϊδεύει την επιστημονική μέθοδο, επαναλαμβάνω. Όσους εκφράζουν "παραπονάκια" για τα του οίκου της επιστήμης όμως, τους καταλαβαίνω. Δε γίνεται να μη διαφωνούν επιστήμονες που έχουν ταχθεί σε διαφορετικές σχολές. To θέμα είναι η διαφωνία να αποτελεί αφορμή σύνθεσης και αναθεώρησης, με σκοπό να περιγραφεί καλύτερα ο κόσμος που ζούμε, και όχι στείρα αντιπαράθεση κερκίδων.δεν κορόϊδευαν (με οποιονδήποτε τρόπο) την επιστημονική μέθοδο.
Κι εγώ ήμουν σπυριάρης και έπινα αρκετό καιρό φάρμακα. Το σπυριάρης το μεταχειρίστηκα καθαρά "ορμονικά" και ηλικιακά, όχι με άλλη σημασία.Το "σπυριάρης" που χρησιμοποίησες