- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 928
Είπε ο άνθρωπος που αναρρωτιέται αν έχουμε δει τους γαλαξίες να απομακρύνονται με κυάλια. Σηκώνεις πολύ πλάκα, αλλά ποιος ευκαιρεί;Μη γίνεσαι τρόλευ, μπορείς!
Είπε ο άνθρωπος που αναρρωτιέται αν έχουμε δει τους γαλαξίες να απομακρύνονται με κυάλια. Σηκώνεις πολύ πλάκα, αλλά ποιος ευκαιρεί;Μη γίνεσαι τρόλευ, μπορείς!
Είσαι προφανώς ελέυθερος να πιστεύεις ό,τι θες. Αν πιστεύεις ότι παρόλο που μοιράζεσαι το 90% του dna μιας γάτας και το 60% του dna μιας μύγας είσαι ένα μεγαλειώδες θεϊκό δημιούργημα πάνω και πέρα απ΄ όλα αυτά, αν πιστεύεις πως το φαινόμενο doppler δεν αρκεί για να παρατηρήσει κάποιος την κίνηση των αστερισμών και να συνάγει συμπεράσματα για το σύμπαν, αν θεωρείς ότι η επαναληψιμότητα που διαχωρίζει την εγκυρότητα της επιστημονικής παρατήρησης από την καφετζού δεν αρκεί, αν το ότι βλέπεις πρώτα τα βουνά και τα ψηλότερα κτίρια καθώς πλησιάζεις με το πλοίο στο λιμάνι δεν αρκούν για να σε πείσουν για την καμπυλότητα της Γης και θεωρείς ότι πρέπει να έχεις μπει σε διαστημόπλοιο και αν πραγματικά πιστεύεις ότι όσοι διαφωνούν μαζί σου ειναι "τρόλευ" κανείς δεν μπορεί φυσικά να σε πείσει για το αντίθετο.Όταν ο άνθρωπος παρατήρησε πως φτιάχνοντας τροχό μπορεί να μεταφέρει πράγματα, δεν έδωσε εξήγηση στα αιώνια ερωτήματα. Το ίδιο κι όταν ανακάλυψε πως μπορεί να φτιάξει μυτερά όπλα.
Μέσω της παρατήρησης και του πειράματος έφτιαξε λοιπόν τροχό και όπλα, βελτίωσε τη ζωή του, πλην όμως αυτό είναι παντελώς άσχετο με το από που προήλθαμε, γιατί, που θα πάμε όταν πεθάνουμε κλπ.
Τα τελευταία είναι απλώς ερωτήματα που ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ. Οπότε, οιαδήποτε θεωρία γύρω από αυτά είναι εξίσου αποδεδειγμένη και ταυτόχρονα αναπόδεικτη. BIg Bang, θεολογία, βάλε και τα ταρώ και τους flat earthers αν θες. Ούτως ή άλλως, πάω στοίχημα πως εσύ ο ίδιος δεν έχεις κοιτάξει τη Γη από τη διάστημα. Οκ υπερβάλλω αλλά κατάλαβες.
Τώρα τα υπόλοιπα αυθαίρετα συμπεράσματα αχρειαστα. Μη γίνεσαι τρόλευ, μπορείς!
Είπε ο άνθρωπος που αναρρωτιέται αν έχουμε δει τους γαλαξίες να απομακρύνονται με κυάλια. Σηκώνεις πολύ πλάκα, αλλά ποιος ευκαιρεί;
Είσαι προφανώς ελέυθερος να πιστεύεις ό,τι θες.
Εσύ προφανώς. 4 φορές με τάγκαρες και βλέπεις πως σε γράφω. Τι ασχολείσαι λοιπόν?
Αυτο ειναι μια τελεκαστερ
Σε λυπαμαι μικρε Φιουζιε που δεν εκανες λαηκ ή χαχαχα στο πονημα μου.Ε, εντάξει, ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Σε λυπαμαι μικρε Φιουζιε που δεν εκανες λαηκ ή χαχαχα στο πονημα μου.
Τι μου θύμισες τώρα ;Ε, είναι στη φύση του. Εμφανίζεται και δεν εμφανίζεται.
Κερδίζεις αυτά που θα έχανες αν έπαιζες ?παίξουμε, δεν έχουμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε !!!!!!!!!!!!!
Μα η Επιστήμη είναι διαδικασία, είναι πορεία, είναι εξέλιξη προς την αλήθεια, την οποία φτάνει ασυμπτωτικά: πάντα θα ξέρουμε όλο και περισσότερα και πάντα θα υπάρχει κάτι επόμενο να ανακαλυφθεί (και αυτό δίνει κίνητρο στον επιστήμονα).....επιστήμη ως φορέα της μοναδικής αλήθειας για τη δημιουργία........
Μα η Επιστήμη είναι διαδικασία, είναι πορεία, είναι εξέλιξη προς την αλήθεια, την οποία φτάνει ασυμπτωτικά: πάντα θα ξέρουμε όλο και περισσότερα και πάντα θα υπάρχει κάτι επόμενο να ανακαλυφθεί (και αυτό δίνει κίνητρο στον επιστήμονα).
Ας πω και εγώ την αιρετική μου σαχλαμάρα (και ας είμαι θεωρητικά και εγώ επιστήμονας - με πολυ μικρό "ε") : η επιστημονική πρόοδος είναι άλλη μία έκφανση του ανθρώπινου εγωισμού και ματαιότητας, αν σκεφτούμε ότι (για άλλη μια φορά) είμαστε παγιδευμένοι σε μία ωραία συζήτηση που βγάζει νόημα όταν έχεις λύσει τα βασικά πρόβληματά σου (πχ εχεις πόσιμο νερό).
Σε διάβασα , με βρίσκουν σύμφωνο αυτά που γράφεις , ήθελα όμως να προσθέσω κάτι ειδικά σ΄ αυτό το σημείο. Τυγχάνει να είμαι προσκολλημένος και πιστός στην επιστήμη αλλά ... όχι και στους "επιστήμονες" ! Εξ όσων φαίνεται τουλάχιστον μόνον αλήθειες προκύπτουν από την επιστημονική έρευνα και κακά τα ψέμματα , δεν είναι δωρεάν αυτές οι αλήθειες , όλοι μας συμμετέχουμε σε αυτό , όλοι πληρώνουμε κάποιο αντίτιμο , επειδή ανήκουμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία και απολαμβάνουμε τα οφέλη του πολιτισμού !Όσοι είναι τυφλά προσκολλημένοι στην επιστήμη ως φορέα της μοναδικής αλήθειας ... κλπ κλπ