@manosx νομίζω πως κατάλαβα από πού πηγάζει η διαφωνία μου στο πως τοποθετεισαι για το θέμα. (Φυσικά κ μπορεί να είμαι λάθος κ αν ναι συγγνώμη για αυτό)
Έχεις πολύ "μηχανική" θεώρηση για το που κοιτάει κ γιατί μιλάει κ η επιστήμη σήμερα.
Δυστυχώς η φιλοσοφία δεν έχει ακόμα αντιδράσει να μας δώσει μια άλλη προοπτική. Όχι τουλάχιστον με κάποιο μέγεθος όπως του Νίτσε πχ κ με νου τόσο καθαρό . Δυστυχώς δεν τα πρόλαβε όλα αυτά.
Κάποιες λοιπόν από τις σύγχρονες έρευνες, κάποιες από τις σύγχρονες θεωρίες, κάποιες από τις σύγχρονες υποθέσεις μιλάνε για σύμπαν πιθανοτήτων, μιλάνε για ασαφή πράγματα που τα προσεγγίζουμε μεν με ανώτερα μαθηματικά, είναι τόσο αφηρημένες έννοιες δε, που οποιαδήποτε προσπάθεια εκλογίκευσης τους (με σημερινή λογική) δεν έχει κανένα νόημα. Οπότε ή παρατάμε την πορεία τόσων χιλιάδων χρόνων που ο,τι παρατηρούμε, ο,τι "ξέρουμε" το αφήνουμε να γίνει κομμάτι του πολιτισμού μας κ να τον αλλάξει ή αυτή η λογική πρέπει να γίνει ευρύτερη, ίσως κ ν'αλλαξει. Ποιος θα το κάνει αυτό λοιπόν ο φιλόσοφος που πρέπει να του "εκλαικευσει" κάποιος επιστήμονας τα δεδομένα (άρα η άποψη του θα φέρει την ερμηνεία του επιστήμονα κ όχι τη δική του) ή ο επιστήμονας? Η μήπως ένας φιλόσοφος με υπόβαθρο ανώτερων μαθηματικών κ σύγχρονης φυσικής δηλαδή ένας φιλόσοφος επιστήμονας? Επιβάλλεται όπως κ να έχει να έρθουν πιο κοντά από ποτέ αυτές οι δύο φύσεις μας με πιο ειλικρινή τρόπο από ποτέ κ να κάνουν διάλογο κ να συνεργαστούν. Γιατί πλέον ο ένας είναι στα νερά του άλλου είτε το θέλουμε είτε μη κ πρέπει να κολυμπήσουμε. Τόσο απλά
Εκτός αν κάποιος δει κάτι κραυγαλέο που μας διαφεύγει τα τελευταία εκατόν κάτι χρόνια κ ή γυρίσουμε στα παλια ή πούμε mea culpa, σβήστε το, νέα πορεια
Έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ.Αλλα για να μπεις σαν ταυρος εν υαλοπωλειο να τα διαλυσεις ολα στα μεγαλα προαιωνια ερωτηματα, ε δεν μπορεις να το κανεις. Σε αυτην την παλεστρα πεφτει ξυλο χιλιετιες τωρα, εσενα περιμεναν ρε Χοκινγκ να τους διαφωτισεις;
Έλα έξω ρε!Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Είναι πολύ ωραίο να μιλάτε έτσι, ήρεμα και πολιτισμένα, σαν μεγάλοι άνθρωποι.
Δεν κάνεις εσύ την αρχή που είσαι κατηγορηματικός ότι υπάρχει, να μας αποδείξεις την ύπαρξη του?Όποιος είναι κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει Θεός, απλά ας το αποδείξει.
Δεν κάνεις εσύ την αρχή που είσαι κατηγορηματικός ότι υπάρχει, να μας αποδείξεις την ύπαρξη του?
Μερικές κατηγορηματικές μπαρούφες που έχεις γράψει ως τώρα:Δεν κατάλαβες γρι από όσα έχω γράψει εδώ. Δεν είμαι κατηγορηματικός για τίποτα...
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν είναι στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά στη νοημοσύνη που κουβαλάνε κάποιοι...?Για την τεχνητή νοημοσύνη το κλείσαμε το θέμα?
Ε, γίνεσαι λίγο κακός τώρα.Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν είναι στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά στη νοημοσύνη που κουβαλάνε κάποιοι...?
Γιατί ωρέ Cos, διαφωνείς? Κοίτα λίγο γύρω σου....?Ε, γίνεσαι λίγο κακός τώρα.
ε, σε κάποια συμφωνώ, σε κάποια διαφωνώ, σε κάποια δεν είμαι σίγουρος αλλά καλό είναι να ακούσουμε τις ΑΠΟΨΗΣ. Γιατί να υπάρχει αντιπαράθεση? Εντάξει, ο καθένας έχει και το στυλ να εκφράζει κάποια πράγματα, άλλος είναι πιο ευαισθητοποιημένος, πιο φανατικός στις απόψεις του.Γιατί ωρέ Cos, διαφωνείς? Κοίτα λίγο γύρω σου....?
Είπε κανείς το αντίθετο?ε, σε κάποια συμφωνώ, σε κάποια διαφωνώ, σε κάποια δεν είμαι σίγουρος αλλά καλό είναι να ακούσουμε τις ΑΠΟΨΗΣ.
Τέτοια συζητάτε στο ΝΟΙΖ τα καλοκαίρια (που έλειπα)? Για τεχνητή νοημοσύνη, Θεούς και Big Bang(s)??Είναι μια κλασσική καλοκαιρινή και χιλιοειπωμένη συζήτηση.
έχουμε ξανακάνει, το θυμάμαι, έχουν ειπωθεί ξανά αυτά, μεταξύ θεμάτων.Είπε κανείς το αντίθετο?
Τέτοια συζητάτε στο ΝΟΙΖ τα καλοκαίρια (που έλειπα)? Για τεχνητή νοημοσύνη, Θεούς και Big Bang(s)??
Eμ γι αυτό μείνατε 10 κιθαρίστες, 3 πληκτράδες κι ένας ντράμερ φίλος...?
...και μ'αυτά που διαβάζουν, που να βρουν το κουράγιο να γράψουν κάτι...?Μπαίνουν και διαβάζουν τα πάντα, συνέχεια...