Γενικά το κέρδος και το χρήμα είναι το όλο θεματάκι. Αν παρακολουθήσει κάποιος μερικά επιστημονοταλιμπάν κανάλια στο γιουτουμπ, θα πειστεί ότι είναι πολύ εύκολο (αν όχι φέτος, του χρόνου), να πάμε στον άρη, και να φτιάξουμε πολυκατοικίες ή υποκατοικίες, και να αρχίσουμε να μεταλλεύουμε και να σου πέρα δώθε τα ταξί κάθε μέρα για τη γη (ποιος ασχολείται με τα παράθυρα μεταφορών, τέρμα γκάζι στην ευθεία και χειρόφρενο όταν φτάσουμε), θα ρίξουμε και 5 πυρηνικά για να φτιάξουμε φαινόμενο θερμοκηπίου να ζεστάνει λίγο μην κυκλοφορούμε με τα μάλλινα τα κίτρινα του στρατού, θα βάλουμε και 5-6-12-360 δορυφόρους-πηνία στο μέγεθος χώρας να του φτιάξουμε μαγνητικό πεδίο, απλά πράματα ρε παιδί μου. Αν είναι να πάμε και παραέξω, διαστρικά, ή θα βάλουμε παίχτες του μπιγκμπράδερ, που αντέχουν τον εγκλεισμό, ή θα τους βάλουμε στην κατάψυξη για κανα δύο τρία πέντε χρόνια, και τους ξυπνάμε αν φτάσουν. Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω!
Κατα τα άλλα, πνίγονται εκατοντάδες, ολόκληρες χώρες έχουν μετατραπεί σε σκουπιδοτόπους άλλων χωρών, άλλοι δεν έχουν βρακί να βάλουν στον κώλο τους, κι άλλοι έχουν λεφτά για πέταμα. Άλλοι υπογράφουν συμφωνίες για μείωση των ρύπων και μετά πασπατεύουν τα στοιχεία, άλλοι λένε πριτς δεν υπογράφω καθόλου.
Ακόμα και στο θέμα ΑΙ, βγαίνουν επιστήμονες και λένε μήπως να την αράξουμε λίγο να το δούμε κάπως πιο ψύχραιμα το θέμα, αλλά τους κρατάνε στο χορό, σου λέει θες να σταματήσεις εσύ να συνεχίσει ο κινέζος, ο ρώσος, ο τρομοκράτης, ο οχτρός να ξεκλειδώσει τα μυστικά της εξουσίας/βίας στον συνάνθρωπο προόδου;;; Οπότε, αυτά τα πανανθρώπινα είναι λίγο ουτοπορομαντικά. Έτσι μου φαίνεται εμένα τουλάχιστον.