- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 1,603
αυτό είναι μια υπόθεση.@cos_drΠολύ το φοβάμαι ότι, πρακτικά τουλάχιστον είμαστε μόνοι μας εκεί έξω Κώστα....!! Και ήμουν και παραμένω δηλαδή από τους τρελαμένους για εξωγήινους και όλα τα συναφή. Διότι από την μία πλευρά σου λένε πως ζούμε σε ένα σύμπαν ηλικίας κάτι δισεκατομμυρίων ετών (τώρα αν είναι λίγο πιο ενήλικο από 14 δις και μας κρύβει χρόνια δεν βαριέσαι...). Μετρήσαμε πάνω-κάτω κι ότι μπορούμε να δούμε στην ευρύτερη παρατηρήσιμη γειτονιά και είναι καμιά 200αριά δισεκατομμύρια γαλαξίες εκεί έξω. Απίθανο να είμαστε μόνοι μας...λένε...στήσανε και μια εξίσωση εκεί πέρα και μετράνε πολιτισμούς.... Να το δεχθώ καθότι λογικό άτομο αλλά, υπάρχει κι αυτό το παράδοξο ερώτημα , που ίσως ποτέ δεν τέθηκε στ' αλήθεια από κάποιον Fermi , μα τέλος πάντων από κάποιον ξύπνιο τέθηκε για να το συζητούν ακόμη, το οποίο πολύ απλά θέτει το εξής δίλημμα : Αν όντως υπάρχουν εκεί έξω τόσοι πολιτισμοί , επί τόσα δις χρόνια .... ε δεν μπορεί , κάποιοι θα έπρεπε να μας έχουν εντοπίσει και κάπως θα έπρεπε να έχουν καταστήσει σαφέστατη την παρουσία τους. "Που είναι όλοι αυτοί ;" Το ερώτημα "γιατί εμείς δεν έχουμε εντοπίσει εξωγήινη νοημοσύνη;" απαντιέται πολύ εύκολα , καθόσον εμείς είναι ελάχιστα χρόνια που έχουμε αναπτύξει διαστημική δραστηριότητα. Που είναι όμως έστω κι ένας παλαιός εξωγήινος πολιτισμός, ο οποίος έχει την τεχνολογία για μεγάλα ταξίδια και ας μην γελιόμαστε ... δεν θα ασχολούνταν για πολύ αυτοί οι τύποι με το τι επιθυμούν οι εδώ κυβερνήσεις των μοντέρνων νεάντερταλ (για μας μιλάω...χαχα) , δηλαδή θα ανοίγαμε την τηλεόραση και θα πιάναμε andromeda tv ρε παιδί μου....
Και λένε πολλά εδώ και τόσα χρόνια , πρώτος εγώ τα πίστευα αλλά...no hard evidence...!!
Κι αν υπάρχουν λοιπόν όλοι αυτοί εκεί έξω ... ίσως πρακτικά να είμαστε μόνοι μας , ίσως μείνουμε για πάντα μόνοι μας...ίσως οι αποστάσεις που Κάποιος τοποθέτησε ανάμεσα σε μας και σε πολλούς άλλους να είναι πράγματι ανίκητες....
(Γράψε και καμιά μουσική με αυτό το σενάριο τώρα....) χααχχαχαχαχααχαχ
Εγώ υιοθετώ την υπόθεση των δισεκατομμυρίων γαλαξιών και των εκατομμυρίων πολιτισμών που βέβαια μπορεί να μην έχουν τα χαρακτηριστικά μας ακριβώς, αν και νομίζω πως αν μιλάμε για ζωή, μάλλον ανάλογα χαρακτηριστικά έχει αν θεωρήσουμε πως γνωρίζουμε τη σύσταση του σύμπαντος και θα υπάρχει τρόπος επικοινωνίας αλλά και διαστρικών ταξιδιών που απλά δεν τον γνωρίζουμε ακόμα, δεν τον έχουμε ανακαλύψει.
Μουσική δεν έχω χρόνο και διάθεση να γράψω. Ότι ακούσατε ακούσατε. Εκτιμώ πως μετά τα 55 θα αρχίσω να γράφω πάλι μουσική.