• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Παρορμητική αγορά fender stratocaster

Ευχαριστώ πολύ LK , Fusionakis . Παλιοτερα ειχα μια fender Mustang usa μοντελο του 1964 και πραγματικα η ταστιέρα ηταν πολυ μικρη . Νομιζω οτι οι Fender Player ειναι μια καλη λυση .Το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να δοκιμασω το μοντελο  και οχι να το παρω στα τυφλά .

Kαλησπερα .Θέλω και εγώ να αγοράσω μια stratocaster αλλά squier vintage vibe 50 ή 60  .Δεν ειχα ποτε μου stratocaster και θελω να παιξω λιγο χωρις να παρω αμερικάνικο όργανο .

έχετε δοκιμάσει αυτά τα καινούργια squier vintage vibe 50 και 60 stratocaster ?Πιστευετε οτι ειναι κοντα στα χαρακτηριστικά που ειχαν αυτα τα μοντελα του 50 και 60?
Εάν θες μικρή και λεπτή ταστιέρα, οι squier έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, συν την “φτηνή” αίσθηση στο tremolo system.

Θα έψαχνα μια οικονομική μεξικάνικη στο 500ρικο για να είμαι πιο κοντά στην αίσθηση των US strat. Λοιπές strat-like κιθάρες άλλων εταιρειών, μπορεί να αποτελούν ποιοτικότερη επιλογή (πχ sire S7) αλλά ξεφεύγεις από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικα της στρατ που ψάχνεις. 

Θα έψαχνα μια οικονομική μεξικάνικη στο 500ρικο για να είμαι πιο κοντά στην αίσθηση των US strat.
@THEOD αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που θα λάβεις...

Μια μεξικάνικη strat είναι... strat, σε σχέση με τις squier.

@THEOD αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που θα λάβεις...

Μια μεξικάνικη strat είναι... strat, σε σχέση με τις squier.
Σημερα έβλεπα έναν master builder του custom shop της fender και σχολίαζε τις μεξικάνικες και τις squier και στην ουσία οι "διαφορές" που βρήκε μεταξύ τους (σε σχεση με τις custom) ....ηταν αμελητέες.... και έπλεξε και το εγκώμιο  της squier.

Αλλά.....και μιλάω για εμένα....το headstock και το τί γράφει...παίζει ρόλο,, δυστυχώς ή ευτυχώς.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι μεξικάνικες είναι πολύ κοντά, σα specs, με τις αμερικανικές. Οι squier είναι άλλες κιθάρες, με πολύ διαφορετικά specs. Κανένα part από squier δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε fender (ΜΙΜ και USA), και αντίστροφα. Και σαν αίσθηση στο χέρι, είναι μακριά από στρατ. Λεπτό μανίκι, μικρότερο nut width, μικρότερες αποστάσεις μεταξύ χορδών, κ.α σε πάνε μακριά από μια real strat. Μια ΜΙΜ στα διδει αυτά σε μεγάλο βαθμό. Σωστές διαστάσεις, δυνατότητα αναβάθμισης, και καλή αίσθηση στο χέρι. Και δεν χάνει και την αξία της (ίσα ίσα που ανεβαίνει κιόλας) ως μεταχειρισμενο.

• Like
Reactions: fusionakis
και έπλεξε και το εγκόμια της squier.
Όποιος θέλει σώμα pine να πάρει squier με τις ευλογίες μου. Και όπως εύστοχα έθιξε ο @gkourmoul1 η " “φτηνή” αίσθηση στο tremolo system. Δηλαδή το φτηνιάρικο hardware. 

Καλά έκανε ο άνθρωπος και τις εκθείασε να πουλήσουν καμία παραπάνω...

Εγώ πάλι θα παραμείνω οπαδός της "κανονικής" strat*, της δοκιμασμένης ?, αυτής που έχει γράψει τη μισή δισκογραφία του πλανήτη- alder ή ash. 

* Και κάπου εδώ θα πεταχτεί ο @Superfunk ? και θα μας υπενθυμίσει ότι το καιρό εκείνο, και pine σώματα κυκλοφόρησαν και μαόνια και καρυδιές, και... αγριοπασατεμπιές (ρίζα)  ? και ότι άλλη άλλη τάβλα έπεφτε στα χέρια του θείου Leo, εκτός από alder, ash. Και δεν θα διαφωνήσω ουδόλως. 

Όμως η ιστορία έγραψε alder, ash ?

• Haha
  • Like
Reactions: LK and gkourmoul1
Μα δεν διαφωνώ .

Όπως είπα εμένα το Φεντερ παίζει ρόλο.....

• Like
Reactions: Terry RoscoeBeck5
Όπως είπα εμένα το Φεντερ παίζει ρόλο.....
Και μπράβο σου όμως... ?

ΥΓ: Αν όμως κάποια στιγμή θες κάνα άταστο squier (vintage modified) let me know. To έχω κάνει πολύ... modified- οι μόντες και τα upd πήγαν πολύ περισσότερο από το κούτσουρο ?

Γι' αυτό δεν θέλω να ακούω για squier ?

Κανένα part από squier δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε fender (ΜΙΜ και USA), και αντίστροφα.

To μπράτσο μπορεί έχει ακριβώς τα ίδια specs στο neck pocket.

Γενικά μιλώντας οι Squier CV είναι καλύτερα κατασκευασμενες από τις περισσότερες MIM και έχουν καλύτερους μαγνήτες (ειδικά από τις std οι vintera έχουν καλούς μαγνήτες αλλά 1000 ευρώ για MIM δεν....). Είναι δε και ελαφρύτερες.

Μια χαρά αίσθηση strat εχουν, βάζεις και ένα tremolo της προκοπής (40 ευρώ έχουν τα τούμπανο κορεάτικα Wilkinson και έχεις κιθαρουκλα).

To μπράτσο μπορεί έχει ακριβώς τα ίδια specs στο neck pocket.

Γενικά μιλώντας οι Squier CV είναι καλύτερα κατασκευασμενες από τις περισσότερες MIM και έχουν καλύτερους μαγνήτες (ειδικά από τις std). Είναι δε και ελαφρύτερες.
πολλές επίσης έχουν σώμα alder

πολλές επίσης έχουν σώμα alder

Το σώμα είναι εκεί για να κρατά απλώς τους μαγνήτες ? δεν μας ενδιαφέρει ...η πρώτη σειρά CV ναι μέχρι και ash είχε και rosewood ταστιερες, η τωρινή έχει laurel ταστιερες και ένα ,δεν θυμάμαι τι, κΣυλο εξωτικό, ελαφρύ όμως οπότε όλα οκ .

Μια χαρά αίσθηση strat εχουν, βάζεις και ένα tremolo της προκοπής (40 ευρώ έχουν τα τούμπανο κορεάτικα Wilkinson και έχεις κιθαρουκλα).
E, μετά να μην αλλάξεις και τα κλειδιά... Δεν λέω ότι θα χάνουν, αλλά θα αντέχεις την αίσθηση του ίδιου "τσίγκου" με τη γέφυρα;  Και κάπως έτσι αρχίζουν τα... τσάμικα ?

, κΣυλο εξωτικό
Θα σου πω εγώ ως περήφανος ιδιοκτήτης "σκουίρ" - που λέει ο @Nestoras 

Όχι ξύλο... ξύλα. Επτά κομμάτια εξωτικό agathis σώμα ? ?

Πάντως νομίζω ότι θα είναι μια εξαιρετική αγορά ?

• Haha
Reactions: Nestoras
ξύλα. Επτά κομμάτια 

Όπως δηλ οι περισσότερες Fender στα late  70s (εντάξει αυτές ειχαν 4-5) και όλες οι αμερικανικές από το 88-96 ?  (poplar με φύλο alder από πάνω).

Οι CV έχουν 2 piece Nato σώματα btw 

όλα οκ σε σχέση με τον ήχο ή με τη μέση;

Στη μέση σίγουρα, ηχητικά εξαρτάται από το τι θες ,αν θες sustain και πρίμα τότε θες βαρΓια, αν θες πιο αέρινο ήχο και πιο πολλά μεσαία θες ελαφρια (μέσες άκρες)

Έχω JB του '71 και είναι δύο τίμια κομμάτια alder ?

Ξέχασα το LATE στο 70s.

• Ευχαριστώ
Reactions: methylene blue
Γι' αυτό δεν θέλω να ακούω για squier ?
Άκου και δες Fender USA τότες ?

τελικο.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα