Έχω και squier και classic player 60s και american standard και deluxe και πρόσφατα πήρα και την eric johnson (gas... καιρός να φεύγουν κάποιες) Με τίποτα δεν θα έβαζα την squier δίπλα στις άλλες. Η squier είναι βέβαια 10ετίας οπότε δεν επεκτείνομαι γιατί μπορεί να έχουν βελτιωθεί τραγικά. Η classic player είναι σαφώς κατώτερη από την standard! Εξηγούμαι. Πρώτο και κύριο δουλειά στα τάστα, η standard δεν τρίζει πουθενά και το μανίκι είναι τουφέκι η cp όσο και να προσπαθώ να την σετάρω όπως τις υπόλοιπες δεν έρχεται στα ίδια επίπεδα φαίνεται πιο βιαστική η δουλειά που έχει γίνει στο μανίκι της. Το φινίρισμα μετά έχει εμφανή διαφορά άλλη γυαλάδα οι άλλες άλλη κλάση. Η γενική αίσθηση που αφήνει το κάθε όργανο -πολύ βασικό χαρακτηριστικό- ζύγισμα, ταστοδουλειά, φινίρισμα, να πηγαίνει μόνο του το χέρι, τουλάχιστον σε όσα περάσαν από τα χέρια μου συμβάδιζε πάνω κάτω με την αξία του.
Μικρές διαφορές από τα 800 και πάνω θα έλεγα, αλλά σημαντικές όταν το όργανο είναι το εργαλείο που σε ταΐζει.
Έχω πάρει και φθηνές (200-400ε) παρασυρόμενος πολλές φορές (παλιονοιζ) ;D αλλά και για δοκιμή σε διάφορα στυλ από κιθάρες Όλα τα έστειλα από εκεί που ήρθαν, εκτός της squier που είναι η πρώτη μου. Για εμένα δεν κάνουν ούτε τσέχες ούτε σχιστομάτισες. Άποψη μου επαναλαμβάνω σαφώς. Έχουν χιλιοειπωθεί αυτά στο φόρουμ βασικά..
Αξιοπρεπή κιθάρα η cp πχ; σίγουρα. Στα ίδια επίπεδα με τις άλλες; τσούκ.
Αξίζει τα 400 παραπάνω η standard; Για μένα ναι, για κάποιους άλλους μπορεί να είναι λεπτομέρειες που δεν αξίζουν τα επιπλέον λεφτά.. Εγώ βέβαια ζω από την κιθάρα οπότε πότε πότε τα ακουμπάω αφού τα παίρνω πίσω in a way.
Η ψήφος μου στη νέα american standard ή στην deluxe είναι άριστα όργανα και τα δύο.
Βγες στα μαγαζιά και πρήξε τους παίζε με τις ώρες και ας στραβώνουν δες ποια κάθεται σε σένα άσχετα από ότι σου λέμε όλοι από εδώ. Καλές αγορές