- Πόντοι
- 98
έτσι κάποιες χαζές ερωτησούλες περαστικός πάλι... 8)BlackCrow81 είπε:Νομίζω είσαι λάθος εδώ. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της κριτικής.
και μια τελευταία... δηλαδή γουστάρω ή όχι τον Σαββόπουλο, πρέπει να με συγκινήσει ένας συρφετός αποσπασματικών εξυπνακίστικων συνειρμών που δεν έχει μια "υποθετική πρόθεση" ως τελική εκτίμηση κατόπιν μιας καλλιτεχνικής κρίσης στην δημόσια μορφή ενός έργου, ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑ σαν έτοιμη από καιρό (αφού πρώτα ο τύπος χαρακτήρισε υβριστικά μια προσπάθεια για την οποία δεν είχε άποψη όπως με θράσος ανέφερε) με μια ακόμη ελληναράδικη ΔΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ διάσπαρτη με νηπιακά θέσφατα ???... τι να πω... εγώ δεν θα πάρω... τα έχω χορτάσει τα καλλιτεχνικά καπελώματα στον περίγυρο που ενηλικιώθηκα πολιτικά... : και δεν θα επεκταθώ μην πάει το ποστ εκδρομή δικαίως στην espresso... ;D ;D ;DΥπόψην ότι εκείνα τα χρόνια οι δίσκοι εισαγωγής ήταν πολύ σπάνιοι στην Ελλάδα και αυτοί που μπορούσαν να καταλάβουν την κλοπή ελάχιστοι.
ναι... αυτό... που όμως όσο και μεγάλο και ενδιαφέρον να είναι (που εννοείται θα μπορούσε να περιέχει όσα "στοιχεία" από το λιβελογράφημα τεκμαίρονται ως ακριβή), φυσικά δεν θα "χωρέσει" ποτέ το ΠΑΡΘΕΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ (ακόμα και της απόρριψής σε κάποια φάση) που εγώ βίωσα στην προσωπική μας σχέση καλλιτέχνη - ακροατή από το έργο του όποιου Σαββόπουλου.... έργο σε αυτή την χρονική στιγμή "καθαρό" και ανεξάρτητο από τις επιρροές του (ακόμα και αυτές που θα του προσάψει ως εκουσίως κακοπροαίρετες ο όποιος θεός του τον κρίνει επ αυτού κάποτε)...Αν το τελικό αποτέλεσμα πείθει ως αφομοιωμένο από τον καλλιτέχνη, οι επιρροές (εκούσιες ή ακούσιες) είναι πάντα ένα μεγάλο θέμα συζήτησης.
Το ειδικό βάρος του Σαββόπουλου του Μπόμπ Ντύλαν ή το ειδικό βάρος του Σαββόπουλου της Καλομοίρας υπερισχύει όταν ο Νιόνιος θα κάνει κριτική σε κάποιον ή κάτι?npap είπε:το ποιος είναι αυτός που κάνει την κριτική δίνει ή αφαιρεί ένα ειδικό βάρος στο περιεχόμενο των λόγων του
Να σου πω Νίκο μου.npap είπε:πραγματική απορία μου... :
Στράτο μου, ο όντως "εκνευριστικά έξυπνος" Σαββόπουλος θα έδινε λες τόσο εύκολα "κακόν εαυτόν" βορά σε γραφικούς "υπερσύντροφους" με αντιδημιουργική δανεική σκέψη και "λάμψη" όπως ο (κατά την ταπεινή μου γνώμη) εν λόγω κρίνων?...
Αυτό δεν το καταλαβαίνω καθόλου (και δεν αναφέρομαι στην λέξη "κάφρος" που αποτελεί χαρακτηρισμό).aggelos_ είπε:1. Όντως υπάρχει κόσμος που θεωρεί τον πανίβλακα Σαββόπουλο ευφυή.
2. Το τι ηλιθιότητες έχει πει αυτός ο κάφρος που εκμεταλεύτηκε εμπορικά την μεταπολίτευση, δεν λέγεται.
φυσικά και όπως είπα παραπάνω είναι αναπόσπαστο (εφόσον αποδεικνύονται) μέρος μιας μεγάλης υγιούς συζήτησης επί του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ και όχι των προθέσεων με τις οποίες ασχολούνται πολύ συχνά οι "μικροί θεοί" (τι θεοί... ημίθεοι ;D) εκ των επώνυμων και ανώνυμων τιμητών...fusiongtr είπε:Σίγουρα το κείμενο αυτό έχει μεγάλες δόσεις υπερβολής, και ενδεχομένως σημεία που θυμίζουν ακόμη και θεωρία συνομοσίας, αλλά νομίζω ότι έχει και αρκετές αλήθειες.
όμως κατάλαβες τι μας λέει ο "aggelos κάτω παύλα" Στράτο μου?... γιατί εγώ όχι (αν και "κόσμος" που τον θεωρεί ευφυή)... 8) ;DΌντως υπάρχει κόσμος που θεωρεί τον πανίβλακα Σαββόπουλο ευφυή. Το τι ηλιθιότητες έχει πει αυτός ο κάφρος που εκμεταλεύτηκε εμπορικά την μεταπολίτευση, δεν λέγεται.
από μένα τουλάχιστον, οποτεδήποτε ο οποιοσδήποτε Νιόνιος ασκήσει επιφανειακή κριτική ως προγεφύρωμα για καπέλωμα προθέσεων, θα έχει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια αντιμετώπιση...BlackCrow81 είπε:Το ειδικό βάρος του Σαββόπουλου του Μπόμπ Ντύλαν ή το ειδικό βάρος του Σαββόπουλου της Καλομοίρας υπερισχύει όταν ο Νιόνιος θα κάνει κριτική σε κάποιον ή κάτι?
Κύριε δικηγόρε μου είναι αμοιβαίο και το ξέρεις. :-*npap είπε:και μετά λες γιατί σε σέβομαι και σ΄αγαπώ?... :-* ;D
Να πω πως είναι φάουλ η μεταφορά επώνυμης άποψης κάποιου χωρίς την άδεια του. Αναφέρομαι στην μεταφορά του ποστ απο το Facebook.Μη συμμόρφωση στα παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε διαγραφή της δημοσίευσης ή και σε άμεση και μόνιμη διαγραφή του μέλους.
Ο παραβάτης θα ειδοποιείται είτε με μήνυμα είτε με προσωπικό μήνυμα από κάποιον moderator. Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση του administrator) παραβίασης, θα ενεργοποιείται η απαγόρευση πρόσβασης στο forum (ban).
Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος ή τη διαχειριστική διαδικασία θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους moderators ή τον administrator και όχι με δημιουργία θέματος (topic). Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται ή σβήνεται αμέσως.
Κρατάτε τα παραπάνω υπ΄όψη μελλοντικά πριν αναφερθείτε στους Κανονισμούς.Οι διαχειριστές και οι συντονιστές προσπαθούν να διατηρούν το περιεχόμενο του Noiz.gr καθαρό από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντας το.
Επειδή όμως είναι αδύνατο να ελέγχονται όλα τα μηνύματα που αναρτώνται, γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του μηνύματος και όχι την άποψη των διαχειριστών, των συντονιστών και του webmaster (εκτός από τα μηνύματα τα οποία αναρτήθηκαν από αυτούς) και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά.
Αχ ρε Γιάννη, πες τα επιτέλους.yameth είπε:είναι μερικοί φίλοι που ταμπουρώνονται πίσω απο πολιτικά δόγματα για να εξηγήσουν κοινωνικά θέματα.
Να διευκρινήσω κάτι που κακώς άφησα να κρέμεται.Jazzjoker είπε:κατηγορίες περί κλοπής τραγουδιών του Σαββόπουλου από τον Λούτσιο Ντάλα και τον Ντύλαν κλπ.
Στράτο να το πιστέψουμε το άρθρο; Δηλαδή το διασταυρώσαμε και καταλήξαμε ότι όντως στην αρχή δεν είχε αναφέρει καν ότι τα κομμάτια είναι διασκευές αλλά αργότερα το παραδέχτηκε; Επίσης περί εμμονών: Να πάρουμε ως δεδομένο ας πούμε ότι ο Σαββόπουλος κουρεύτηκε και ξυρίστηκε μόλις το έκανε ο Λούτσιο Ντάλα κι ότι πήρε σβάρνα τους στρατώνες την εποχή που το έκανε κι ο Ντύλαν κι επειδή το έκανε ο Ντύλαν;fusiongtr είπε:Τα περί "κλοπής" τα θεωρώ υπερβολές (όπως και το ότι αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν ήταν δικά του τα κομμάτια).
Περισσότερο κλικ μου έκαναν οι "εμμονές" του με κάποιους, που μερικές φορές είναι στα όρια (πράγμα που αποτελεί και δική μου διαπίστωση).
Έγραψα εγώ τέτοια πράγματα? ???Jazzjoker είπε:Στράτο να το πιστέψουμε το άρθρο; Δηλαδή το διασταυρώσαμε και καταλήξαμε ότι όντως στην αρχή δεν είχε αναφέρει καν ότι τα κομμάτια είναι διασκευές αλλά αργότερα το παραδέχτηκε;
Μίλησα για καλλιτεχνικές εμμονές.Επίσης περί εμμονών: Να πάρουμε ως δεδομένο ας πούμε ότι ο Σαββόπουλος κουρεύτηκε και ξυρίστηκε μόλις το έκανε ο Λούτσιο Ντάλα κι ότι πήρε σβάρνα τους στρατώνες την εποχή που το έκανε κι ο Ντύλαν κι επειδή το έκανε ο Ντύλαν;
Ζητώ συγγνώμη για αυτό. Θεώρησα σωστό να μεταφέρω αυτό που διάβασα αυτούσιο μαζί με το όνομα του συντάκτη και έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα από το γεγονός ότι η δημοσίευση εμφανίστηκε στο "wall" μου, παρά το ότι δεν είμαι "follower" ή φίλος του εν λόγω δημοσιογράφου, από "like/σχόλιο" που έκανε φίλος μου στη δημοσίευση.Να πω πως είναι φάουλ η μεταφορά επώνυμης άποψης κάποιου χωρίς την άδεια του. Αναφέρομαι στην μεταφορά του ποστ απο το Facebook.
στα περί κλοπών που παρουσιάστηκαν μετά σαν διασκευές Σπύρο και πριν πας για τελικό τσεκ, από το official του Σαββόπουλου θα διαπιστώσεις πως στην δισκογραφία του στα κομμάτια του "Άγγελος εξάγγελος" και "ο Παλιάτσος και ο ληστής", ο ΔΣ παρουσιάζεται σαν διασκευαστής και αναφέρει επώνυμα και τον συνθέτη και τον στιχουργό Dylan...Jazzjoker είπε:Θέλω να πω: μας γράφει ένα σωρό πράγματα ο κύριος στο άρθρο και δεν ξέρουμε καν από πού τα ξέρει ή αν όντως συνέβησαν έτσι όπως τα λέει.
εδώ το οπισθόφυλλο του DylanΤο 1975, ο Σαββόπουλος έβγαλε τον δίσκο «Δέκα χρόνια κομμάτια». Ο δίσκος είχε ένα οπισθόφυλλο πολύ εμπνευσμένο. Για την ακρίβεια ήταν εμπνευσμένο από τον δίσκο ''Bringing it all back home'' του Ντίλαν, από τον οποίον το είχε κλέψει.