Όσοι μουσικοί προσέλθετε..! StarovasTV. Μουσικός διαγωνισμός.

Άλλο η κριτική για κάτι που κάνεις, άλλο η γενική κριτική για εσένα σαν άνθρωπο. Αυτό εννοώ.
Καταλαβαίνω τι εννοείς και στην ουσία συμφωνώ κι εγώ.

Στην προκείμενη περίπτωση εγώ κρίνω την δουλειά που παρουσιάζει στο κανάλι του η οποία διέπεται από πλήρη προχειρότητα και επιπολαιότητα, τα οποία δεν είναι ανεκτά από άτομα του μεγέθους του Σταρόβα.

Άλλη βαρύτητα έχει το υλικό που θα παρουσίαζα εγώ που δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου και άλλη ο Σταρόβας.

Για ποιο λόγο οι μουσικοί στην Ελλάδα (οι ροκάδες) θεωρούν ότι κοινό τους είναι οι άλλοι μουσικοί; Πάντα με απασχολούσε αυτό το ερώτημα.
Σωστο αυτο και πολλες φορες και εμενα μου δημιουργει μια καποια αποστροφη καθως υποκρυπτει συνηθως μια αισθηση ανωτεροτητας και μια αυτοαναφορικοτητα. ΠΙστευω συμβαινει επειδη εχουν την αισθηση οτι θα επρεπε να τυγχανουν μεγαλυτερης προσοχης από αυτην που στην πραγματικοτητα λαμβανουν στην ελληνικη μουσικη σκηνη.  Απο την αλλη ομως δεν ειναι και παραλογο, κατα τον ιδιο τροπο που δυο οφθαλμιατροι,  οταν βρεθουν σε ενα τραπεζι που κανεις αλλος δεν τους δινει σημασια, να συζητησουν για τις επεμβατικες τους μεθοδους.... 

Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα σχόλια, ο Σταρόβας παρότι μου είναι κάπως "συμπαθής", μου μοιάζει σκυλοροκ και ψιλοαπάτη γενικότερα. Χωρίς να μπορώ να το βασίσω κάπου, κάτι δε μου κολλάει. Σίγουρα είναι περισσότερο δημοσιογράφος παρά μουσικός και για κάποιο λόγο έχω την αίσθηση πως είναι μέρος της ψευτοροκ κλίκας της θεσ/νικης που απεχθάνομαι.

"Συμπαθής" γενικότερα και χωρίς να έχω κάτι ουσιαστικό να του "προσάψω", με κάνει να μαι κάπως guarded.

Ουσιαστικά προσπαθεί να "κάνει" τηλεόραση μέσω utube.

Απο την αλλη ομως δεν ειναι και παραλογο, κατα τον ιδιο τροπο που δυο οφθαλμιατροι,  οταν βρεθουν σε ενα τραπεζι που κανεις αλλος δεν τους δινει σημασια, να συζητησουν για τις επεμβατικες τους μεθοδους.... 
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δε συμβαίνει αυτό - εκτός αν η συνάντηση γίνει στα πλαίσια κάποιου συνεδρίου ή επαγγελματικών ραντεβού. Εμένα μου θυμίζει περισσότερο αντράκια που λένε ιστορίες από το Στρατό, αδιαφορώντας για το πόσο γελοίοι φαίνονται στις γυναίκες της παρέας.

Όμως, το πρόβλημα είναι ότι όντως θεωρούν ως "κοινό" τους άλλους μουσικούς, όχι τους κανονικούς ανθρώπους (sic).  Άλλο "συνοδοιπόρος" και "τι ωραίες που είναι οι κιθάρες μας" και άλλο "να ένα νέο τραγούδι, το παρουσιάζω σε άλλους μουσικούς μέσω του Σταρόβα".

Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα σχόλια, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΟΚ παρότι μου είναι κάπως "συμπαθής", μου μοιάζει σκυλοροκ και ψιλοαπάτη γενικότερα.
  FIFY

Δεν μπορει να υπαρξει ελληνικη ροκ, οπως δεν μπορει να υπαρξει και βρετανικο τσιφτετελι. Αναφερθηκε ο GusG, ομως το μεταλ ειναι περισσοτερο "διεθνιστικο", διοτι και η ιδεολογια του και η μουσικη του ειναι πολυ πιο "στενη", και αφορα μια underground προσεγγιση που μπορει να λειτουργησει σε οποιαδηποτε χωρα. Αντιθετα το ροκ ειναι εξορισμου mainstream ιδιωμα, η εννοια του ροκ σταρ αντιστοιχει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σταρ με τις πισινες του και τα χαβιαρια του, που μπορει και τα χωνει οποτε γουσταρει γιατι δεν τον νοιαζει τιποτα. Η ελληνικη εκδοση, σε στυλ καλο παιδι ειναι, λατερνα φτωχια και φιλοτιμο, ταπεινος και καταφρονεμενος κλπ, καταληγει να βγαινει ο αλλος και να ξυριζεται online, και να τον δικαιολογει ο συναδελφος του youtuber οτι δε βγαινει το παιδι. Αυτο δεν ειναι ροκ, ειναι κροκ.

1576426365_57yxj46jem.jpg

FIFY

Δεν μπορει να υπαρξει ελληνικη ροκ
Δεν θα συμφωνουσα. Βεβαια ειναι και θεμα βιωματων κουλτουρας και ιδιοσυγκρασιας το τι πιστευει ο καθ ενας μας.

Τωρα αυτο το βιντεο το εβαλες για να με κανεις να αλλαξω γνωμη; Γιατι στα ματια μου και στα αυτια μου ειναι η πληρης επιβεβαιωση των λεγομενων μου, αν μαλιστα δεν ψειριζαν και τον Παυλο και αρχιζαν τα δικα τους για γατους τουρκους κλπ, θα ηταν σχεδον ειρωνικο το ποστ σου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τωρα αυτο το βιντεο το εβαλες για να με κανεις να αλλαξω γνωμη; Γιατι στα ματια μου και στα αυτια μου ειναι η πληρης επιβεβαιωση των λεγομενων μου, αν μαλιστα δεν ψειριζαν και τον Παυλο και αρχιζαν τα δικα τους για γατους τουρκους κλπ, θα ηταν σχεδον ειρωνικο το ποστ σου.
Το ηξερες το κομματι? Εξηγησε μου πως ειναι δυνατον να μην ειναι ροκ ενω εχει το ροκεντρολ στον τιτλο του. Αλλο το ροκ αλλο το ροκεντρολ? Ολοι αυτοι οι κριτες που εμφανιζονται στα ριαλιτιζ κ λενε εισαι πολυ ροκ, εχεις ροκ ντυσιμο, εχεις τη ροκια μεσα σου κλπ δεν ξερουν? Δεν ειναι ειδικοι? Εσυ εισαι ειδικος??

Αν δε μου απαντησεις σε ολες μου τις ερωτησεις δε θα περασεις στον επομενο γυρω

Τωρα περα απο την πλακα ολα αυτα τα ακουσματα που πλασαρονται ως ελληνικη ροκ μονο ροκ δεν ειναι(εξαιρουνται αι τρυπαι,τα ξυλινα σπαθια κ μπορει κ να ξεχναω τιποτα ακομη). Μπορει να εχουν λιγο ροκ ηχο ή λιγο ροκ παιξιμο αλλα ροκ δεν . Οπως ροκ δεν ειναι κ τα ξενα ποπ, καουντρυ κ ο,τιδηποτε που απλα μπορει να εχει ροκ ινστραμεντεησιο ή παιξιμο. Αυτο επ'ουδενι δεν ειναι κακο. Απλα να ξερει το καθε κομματι τι ειναι κ να μην πλασαρεται ως κατι που δεν ειναι. Γιατι σε αυτη την περιπτωση παλι δε χαλασε ο κοσμος απλα υπαρχει προβλημα αποψης κ φαγωνομεθα με τις ωρες. Απο την αλλη καθε φορα που ακουμε τον ορο ελληνικη ροκ ολοι καταλαβαινουμε τι εννοουμε, οποτε η ταμπελα κανει καλα τη δουλεια της... Τι να πω?

Κοιτα, ειπαμε, το ροκ ειναι mainstream, και σε μια χωρα που το mainstream ειναι το μπουζουκι τελειωνει η συζητηση.

Απο εκει και περα, καποιοι που παιζαν ροκ στην Ελλαδα ειχαν τουλαχιστον εναν ροκ τροπο ζωης σε στυλ sex drugs και rnr, οποτε ειχαν και καποια σχετικα βιωματα, οποτε σαν εξαιρεσεις του κανονα καποια τραγουδια καλα βγαλανε, χωρις φυσικα να φτασουν στο επιπεδο της διεθνους παραγωγης. Οι υπολοιποι, κατι χοντροι της ΚΝΕ και τετοια, ειναι εντελως εκτος κλιματος, μαιμουδιζουν κατι που δεν καταλαβαινουν, ηταν οι μπαρμπαδες που θα καθισουν με τη νεολαια απο τα 18 τους.

Κοιτα, ειπαμε, το ροκ ειναι mainstream, και σε μια χωρα που το mainstream ειναι το μπουζουκι τελειωνει η συζητηση.

Απο εκει και περα, καποιοι που παιζαν ροκ στην Ελλαδα ειχαν τουλαχιστον εναν ροκ τροπο ζωης σε στυλ sex drugs και rnr, οποτε ειχαν και καποια σχετικα βιωματα, οποτε σαν εξαιρεσεις του κανονα καποια τραγουδια καλα βγαλανε, χωρις φυσικα να φτασουν στο επιπεδο της διεθνους παραγωγης. Οι υπολοιποι, κατι χοντροι της ΚΝΕ και τετοια, ειναι εντελως εκτος κλιματος, μαιμουδιζουν κατι που δεν καταλαβαινουν, ηταν οι μπαρμπαδες που θα καθισουν με τη νεολαια απο τα 18 τους.
Ανοιγεις μεγαλο θεμα συζητησης. Προσωπικα πλεον δε μ'ενδιαφερει καθολου ο τροπος ζωης του αλλου. Η μαλλον δε τον συσχετιζω με το τι ακουω. Αλλο πραγμα ηταν ο ροκ σταρ στα 60 -70's αλλο οι περισσοτεροι απο 80'ς κ μετα. Κ στην εποχη που μεγαλωσαμε εμεις οι περισσοτεροι ροκσταρ περισσοτερο σελεμπριτιζ ηταν που απλα ειχαν μανατζαραιους να συμβουλευονται για το πως θα συντηρουν ενα ιματζ κακου παιδιου για να συνεχιζεται ο μυθος του ροκσταριλικιου παρα κανονικοι ροκσταρ. Μπορει να ειμαι λαθος. 

Οπως κ να εχει δεν ειμαι σιγουρος πως τυποι σα το μακαριτη το Λαυρεντη προσδιοριζονταν οι ιδιοι ή πλασαραν τη μουσικη τους ως ροκ. Νομιζω απο αλλου πηγαζει το ρυακι. Αλλα οπως ειπα κ πριν ανοιγεις μεγαλη συζητηση... 

Δεν μιλαω για καποιον συγκεκριμενο. Η νοοτροπια ειναι το ζητημα. Δηλαδη, ειναι λαικη μουσικη ρε παιδακι μου, λαικη μουσικη, δεν ειναι "κοιταχτε με ποσο εναλλακτικος διανοουμενος ειμαι, και η διεθνης καπιταλιστικη μεθοδολογια σαμποταρει την πρωτοβουλια της κολχοζικης ιδιοκτησιας", ειναι για να γεμιζει σταδια οχι τσιπουραδικα.

Και δεν ειναι θεμα τροπου ζωης αλλα βιωματων. Ενα καλο τραγουδι ειναι καλο ανεξαρτητως φορμας, και ειναι θεμα βιωματων. Ειναι που ειναι παρακμιακη η φαση στα βαλκανια, αν ειναι να ακουω και μεταγλωττισεις στυλ Χαρα Τσακιρη αστο καλυτερα, βαζω Μακη και γουσταρω πιο ομορφα.

Δεν μιλαω για καποιον συγκεκριμενο. Η νοοτροπια ειναι το ζητημα. Δηλαδη, ειναι λαικη μουσικη ρε παιδακι μου, λαικη μουσικη, δεν ειναι "κοιταχτε με ποσο εναλλακτικος διανοουμενος ειμαι, και η διεθνης καπιταλιστικη μεθοδολογια σαμποταρει την πρωτοβουλια της κολχοζικης ιδιοκτησιας", ειναι για να γεμιζει σταδια οχι τσιπουραδικα.

Και δεν ειναι θεμα τροπου ζωης αλλα βιωματων. Ενα καλο τραγουδι ειναι καλο ανεξαρτητως φορμας, και ειναι θεμα βιωματων. Ειναι που ειναι παρακμιακη η φαση στα βαλκανια, αν ειναι να ακουω και μεταγλωττισεις στυλ Χαρα Τσακιρη αστο καλυτερα, βαζω Μακη και γουσταρω πιο ομορφα.
Συμφωνω με πολλα απ'οσα λες. Απλα δε με ενοχλει ουτε η εικονα που βγαζουν ουτε τιποτα αν μ'αρεσει ή υποφερεται αυτο που ακουω. Ισως δε δινω σημασια πλεον. Ισως δεν υπαρχουν καταστασεις πλεον στη ζωη μου που θα χρειαστει ν'ακουσω κατι τετοιο για παραπανω απο 30 λεπτα. Οχι ισως, σιγουρα γιατι κ το αλλο το ροκ το κανονικο ν'ακουσω πανω απο 30 λεπτα παλι με ενοχλει. Εκτος αν κανω εγω τις επιλογες?. ΄Η εκτος αν ακουω ολοκληρα αλμπουμ (που θελω ν'ακουσω, αρα παλι εγω το επελεξα). Παλια που πηγαινα συχνα σε ολων των ειδων συναυλιες, ακομα κ σε ειδη ή καλλιτεχνες που δε μ'αρεσαν τοσο μ'ενοχλουσε εξισου το κοινο οσο κ η μουσικη μετα απο καποια ωρα. Οποτε φροντιζα να εχω καλη παρεα κ συνειδητοποιησα πως ειμαι.. περιεργος. Επαψα να ειμαι τοσο περιεργος οταν εγινα πιο επιλεκτικος.

Το αστειο ειναι πως τα πραγματα που μ'ενοχλουν στη σκηνη που περιγραφουμε, στα καλα λαικα ας πουμε δε μ'ενοχλουν καθολου(το λες κ εσυ παρομοια για Μακη). Αλλα τα καλα λαικα παντα ξεραν τι ηταν κ δε το μπλεκαν το θεμα. Φανταζομαι ειναι απο τη φυση της τετοια η σκηνη (καπου στη μεση σε ολα) που ειναι λογικο να δημιουργουνται τετοια θεματα. Απο εκει κ περα ολα ειναι θεμα γουστου. Ενδιαφερον θα ειχε να μας παι καποιος τι παιζει στις αλλες βαλκανικες χωρες. Το βαλκανικες εχει ιδιαιτερη βαρυτητα. Μονο στα βαλκανια εχει φτασει ιστορικα σε τετοιο ισοζυγιο η επιρροη τοσο απο τη δυτικη κ την ανατολικη προσεγγιση. Εκει εκτος απο τις λαικες σκηνες κ μουσικες που δημιουργηθηκαν με επιρροη κ απο τους 2 κοσμους, υπηρξαν αντιστοιχες σκηνες σαν το ελληνικο ροκ (με τις εδω ιδιαιτεροτητες), το εντεχνο (οχι του Ξαρχακου το αλλο το συγχρονο) κ το εντεχνοροκ?

Δεν εχω ιδεα, αλλα και εκει μονο μικρες εξαιρεσεις θα υπαρχουν, αλλες ειναι οι λαικες μουσικες των βαλκανιων, η ροκ δεν ειναι μια απο αυτες.

Ενω εκει που ειναι, βγαινουν και αυτα:

https://www.guitarlobby.com/best-rock-bands-of-all-time/

13 ΗΠΑ, 16 Αγγλια, 1 Ιρλανδια, 1 Αυστραλια. Γιατι αραγε; Και ποσοι πρεπει να ασχολουνται με το ροκ για να φτασουν καποιοι σε αυτο το επιπεδο; Δηλαδη σε ποσα απλα γκρουπ αντιστοιχει και ενα τοσο μεγαλο;

Ειναι σαν το ποδοσφαιρο ( soccer ) στην Αμερικη, τη χωρα που λατρευει τα σπορ, εχει τα μεσα και με οτι σπορ ασχολειται ειναι κορυφη. Δεν ειναι ομως το soccer στην κουλτουρα τους, οποτε δεν ειναι καλοι σε αυτο. Τοσο απλα.

O gus g είτανε κιθαρίστας του ozzy για αυτό τον ανέφερα. Πριν από αυτόν οι Zakk Wylde, Jake e Lee και Randy Rhoads.

Δύσκολο πόστο δλδ?

το ροκ ειναι εξορισμου mainstream ιδιωμα, η εννοια του ροκ σταρ αντιστοιχει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σταρ με τις πισινες του και τα χαβιαρια του, που μπορει και τα χωνει οποτε γουσταρει γιατι δεν τον νοιαζει τιποτα. Η ελληνικη εκδοση, σε στυλ καλο παιδι ειναι, λατερνα φτωχια και φιλοτιμο, ταπεινος και καταφρονεμενος κλπ, καταληγει να βγαινει ο αλλος και να ξυριζεται online, και να τον δικαιολογει ο συναδελφος του youtuber οτι δε βγαινει το παιδι. Αυτο δεν ειναι ροκ, ειναι κροκ.
Εύγε σου. Αυτό ακριβώς. 

Αυτό που επικράτησε στην εγχώρια ροκ σκηνή (από τα 80s ή και πιο πριν) είναι αυτό που περιγράφεις. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις, με κορυφή τον αείμνηστο Βλάση Μπονάτσο, που ήταν ένας πραγματικός ροκ "bon viveur", με όλη την υπερβολή και το χαϊλίκι ενός ροκ σταρ. 

Σε αντίθεση με τους κλαψομπλούμ "στρατευμένους" ροκάδες.  

Στην Ελλάδα κι επειδή ανέκαθεν διακατεχόμαστε από μια μανία να αντιγράψουμε τις παγκόσμιες (νέες ή μη) τάσεις, ειδικά στις δημοφιλείς λαϊκά τέχνες, καταλήγουμε σχεδόν πάντα με κακέκτυπα του αρχικού concept γιατί εκτός από ζηλιάρηδες είμαστε και διαβόητοι αρπακολλατζήδες.

Στην περίπτωση του ροκ, αυτό που προσγειώθηκε στη συνείδηση του πολύ κόσμου εδώ χάμω αφορά ως συνήθως την εικόνα:

1. Ηλεκτρική κιθάρα σε πρώτο πλάνο (ανεξάρτητα με το αν ακούγεται ή αν αυτός/η που την κρατάει ξέρει να παίζει)

2. Άνδρες με μακριά μαλλιά

3. Δερμάτινος ρουχισμός (μπουφάν, παντελόνια, μπότες κλπ.).

Αν εμφανιστεί συνδυασμός των παραπάνω ή και όλα μαζί, το θέμα έχει κλείσει, το άσμα/η εμφάνιση/το περφόρμανς είναι ροκ και όλες οι σωστές παρουσιάστριες του μεσημεριού θα το αναφέρουν σαν παρατήρηση (καλά ε, είσαι πολύ ροκ!) ακόμα κι αν από τα ηχεία ακούστηκε κόρη καραβοκύρη κι όμορφη κοπελιά.

Για να λυθεί το θέμα του rock star, rock performance etc.:

"Νοου τελες ? γουερ χαρμντ ντιουρινγκ δη μεηκινγκ οφ δις φιλμ" ?

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back