Σίγουρα πρέπει..όμως δεν είναι εφικτό.hadgi είπε:Δεν κρίνω τους άλλους από το λάθος τους,όμως και έμενα με ενοχλεί να βλέπω εξώφθαλμες ανορθογραφίες.
Επειδή σε ένα φόρουμ ο γραπτός λόγος αντικαθιστά τον προφορικό,οφείλουμε όλοι,στο μέτρο του δυνατου,να αποφεύγουμε γραμματικά/συντακτικά/ορθογραφικά λάθη,γιατί είναι σαν να μιλάμε ασυνάρτητα.Βγαίνει μεν νόημα,αλλά θα πρέπει η επικοινωνία μας εδώ μέσα να στοχεύει λίγο υψηλότερα.
Μα η λέξη αίσθηση γράφεται με "αι", το ρήμα γιατί να είναι με "ε";gdevelek είπε:δυστυχώς όταν κάποιος γράφει "εσθάνονται" (το είδα πριν λίγο σε άλλο φόρουμ), τότε καμία ετυμολογία ή κανόνας δεν μπορεί να τον βοηθήσει
εκεί έρχεται ο spell-checker και το σώζει
Δεν διαφωνώ μαζί σου επί του πρώτου σκέλους. Εξ΄άλλου είμαστε ένας λαός που έχει master σε αυτό. Η λύση όμως πιστεύω είναι μία. Παίδευση και εκπαίδευση. Όλοι έχουμε πρόσβαση σε αυτή.skantzos είπε:εδώ που τα λέμε έχω κουραστεί να βλέπω μόνο προβλήματα και όχι λύσεις. Το συγκεκριμένο γκάλοπ - θέμα το θεωρώ ανούσιο και χρησιμεύει μόνο για να την "πούμε" σε κάποιους. Δεν είδα καμία εποικοδομητική πρόταση από αυτούς που ενοχλούνται :-\
κάνεις την παραδοχή ότι αυτός που γράφει το "αισθάνονται" λάθος, γράφει το "αίσθηση" σωστάCostas-Grinder είπε:Μα η λέξη αίσθηση γράφεται με "αι", το ρήμα γιατί να είναι με "ε";
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για τέτοια απλά πράματα.
σωστά. ???gdevelek είπε:κάνεις την παραδοχή ότι αυτός που γράφει το "αισθάνονται" λάθος, γράφει το "αίσθηση" σωστά
Φίλε duckino, συμφωνώ με την άποψή σου για τα σημεία στίξης (για τη μη χρήση τους), όπως και είμαι αντίθετος στη χρήση των greeklish, καθώς και των διαφόρων ανεκδιήγητων συντομογραφιών (π.χ. "πάτησα τ κουμπί κ είδα" -τις θεωρώ την απόλυτη ένδειξη βαρεμάρας και τεμπελιάς). Θεωρώ όμως πως η κακή/κάκιστη ορθογραφία, δεν είναι κάτι το διασκεδαστικό. Από τη στιγμή που χρησιμοποιεί κάποιος τον γραπτό λόγο -οπουδήποτε- επιβάλλεται να είναι σωστός στην ορθογραφία, στη σύνταξη και στο νόημα.duckino είπε:Γενικα δεν θεωρω τον εαυτο μου καλο ορθογραφο αλλα δεν πιστευω οτι ειμαι και χαλια.
Δεν με πειραζει η κακη ορθογραφια και μπορω να πω οτι οταν αυτη ειναι κακιστη , το διασκεδαζω κιολας.Αλλωστε τετοιου ειδους forum υπαρχουν για να ανοιγουν τα ματια σε κοσμο που δεν γνωριζει αλλα θελει να μαθει.Ολοι πιστευω πως εχουν δικαιωμα στη μαθηση , ακομα και οι ανορθογραφοι
Αυτο που μ' ενοχλει καπως ειναι η κακη συνταξη.Οταν δηλαδη υπαρχουν λαθος ή δεν υπαρχουν καθολου σημεια στιξης και για να βγαλω νοημα χρειαζεται να διαβασω το ιδιο ποστ πανω απο μια φορες.
+10.Τι είναι το φόρουμ πέρα από ανθρώπους που γράφουν για μουσική;
Πως είναι δυνατόν να κατηγορείται/λοιδωρείται κάποιος όταν εμφατικά εκφράζει μουσική άποψη, όντας μουσικά άσχετος και να μην υπάρχει κανείς ψόγος όταν κάποιος δεν μπορεί να καταγράψει στοιχειωδώς την άποψη του, βασισμένος σε κώδικες που υποτίθεται ότι από μικρός, υποχρεωτικά, διδάσκεται. Και δεν φταίνε πάντα οι δάσκαλοι......![]()
οι (χαζο?)αμερικάνοι έχουν ένα ρητό που (προσπαθώ να :Jasemeister είπε:Όχι λόγω σεβασμού στη Γαλλική Επανάσταση αλλά από σεβασμό στον εαυτό μου και σ'αυτούς που θα διαβάσουν το κείμενό μου.
σαν να ακούω τον εαυτό μου να μιλάειΈχουμε ωραία γλώσσα πάντως. Ειδικά σε συνδυασμό με τα Αρχαία ομολογώ οτι με είχε συνεπάρει το όλο θέμα κι ας ήμουν πρωτοδεσμίτης.
+1gdevelek είπε:τα παιδιά περνούν αβέρτα τις τάξεις, βολεύει πολύ, βραχυπρόθεσμα, και αυτά, και τους γονείς, και τους καθηγητές
G.K. the Greek είπε:Πλακα πλακα, 8 σελιδες εχει φτασει το θεμα κι ενα λαθος ΔΕΝ εχει γινει!
κι εγώ το ίδιο!!Jasemeister είπε:Έχουμε ωραία γλώσσα πάντως. Ειδικά σε συνδυασμό με τα Αρχαία ομολογώ οτι με είχε συνεπάρει το όλο θέμα κι ας ήμουν πρωτοδεσμίτης.
Jasemeister είπε:Έχουμε ωραία γλώσσα πάντως. Ειδικά σε συνδυασμό με τα Αρχαία ομολογώ οτι με είχε συνεπάρει το όλο θέμα κι ας ήμουν πρωτοδεσμίτης.
Συνάδελφοι;σαν να ακούω τον εαυτό μου να μιλάει
μπορειτε να βαλετε στο πακετο και γιατι δεν εχουμε καταφερει να περασουμε στα παιδια μας(οσοι εχετε τελος παντωνjohnny69 είπε:γιατί αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατάφερε να "περάσει" σε όλα τα παιδιά ένα minimum καλής χρήσης της γλώσσας μας,