- Πόντοι
- 1,848
Παλιο αλλα καλο ;D
Δεν ξέρω που το άκουσες αυτό. Μια απλή μετάφραση του cd όμως θα ήταν: μικρός δίσκος.Αυτό μου θυμίζει κάτι μ***κίες του τύπου "δεν θα γράφετε CD αλλά... ψηφιακό ακτινοδισκόφωνο". ΤΙ Μ***ΚΙΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ!
Είσαι και χωρατατζής βρέι;manosx είπε:Άμα είμασταν μάγκες, ας φτιάχναμε τεχνολογία να τη βαφτίζαμε όπως θέλαμε. Τώρα που τρέχουμε σαν τα σκυλάκια πίσω από τα τεχνολογικώς προηγμένα κράτη, θα πρέπει όχι μόνο να γκουγκλάρουμε και να σκρολάρουμε, αλλά καλό είναι να κάνουμε την Αγγλική και επίσημη γλώσσα μας, μπας και ξεκολλήσει το μυαλό μας από αυτή την ηλιθιότητα των (νέων) ελληνικών.
τοσο απλο είναι, δεν καταλαβαινω γιατι οι νεοι ειναι τοσο αναξιοι να θεσουν δικους τους κανονες, αντι των παλαιωνfunky_bassman είπε:Ο κόσμος, η γλώσσα και ο λαός προχωράει επειδή χρησιμοποιεί την γλώσσα ως ΕΡΓΑΛΕΙΟ κι όχι ως μουσείο...
φιλε δεν το βλεπω, δεν μπορεις να αποδειξεις αυτο που λες, εκτος και αν εφευρεις για καθε μια ασυνεπεια και εναν κανονα που να ισχυει σε μια μονο περιπτωση, κανονας νομιζω λεγοταν ο χαρακας, γιατι σε οδηγει ισια, χωρεις παρεκκλισεις, και εξαιρεσεις, αλλιως δεν ειναι κανονας, δεν κανει για να τραβας ισιες γραμμεςΗ σύνδεση ορθογραφίας και αποστήθισης είναι παρεξήγηση. Η γλώσσα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και μαθηματικοποιημένα συστήματα που υπάρχουν. Λειτουργεί μόνο με κανόνες και σύστημα, απλώς δεν το αντιλαμβανόμαστε γιατί έχει δοθεί σε όλους μας σαν αυτονόητο χάρισμα.
νιωθω παραξενα που συμφωνω μαζι σου σε αυτο, ;D εγω βεβαια δεν βαζω τονους ουτε στα γραπτα, εκτος και αν δεν βγαινει νοημα διαφορετικα(αληθεια και η σκετη οξεια που διατηρηθηκε ΠΟΙΟΝ ρολο παιζει?αφου ΟΛΟΙ ξερουν που τονιζονται οι λεξεις....
αυτοι που βγηκαν πρωτοι και ανακαλυψαν τον χειροπελεκη, αντιμετωπισαν δρυμη κριτικη απο τους τοτε συντηρητικους που υποστηριζαν οτι οι πετρες πρεπει μονον να πετιουνται, οπως εκαναν και αρχαιοτεροι, διαφορετικα θα χανοταν η μοναδικη διαφορα που ειχαν απο τους πιθηκους, που ηταν μια ελαφρως κατωτερη ρατσα.Γενικά,η Γλώσσα είναι ένα μαθηματικό σύστημα το οποίο αποτελείται από σύμβολα, αξιώματα, κανόνες (θεωρήματα), πορίσματα. …….
Η γλώσσα είναι Τέχνη, από τις αρχαιότερες και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πολιτισμών. Από τις σπηλιές βγήκαμε, φτιάξαμε τη γραφή, και τώρα θέλουμε να γυρίσουμε στις σπηλιές σαν ζώα
μιλα μονος σου δηλαδη, αυτη ακριβως η νοοτροπια ειναι το προβλημα μου, δεν με πειθεις ουτε για την μορφωση σου, ουτε για την νοημοσυνη σου απλα χρησιμοποιωντας μια γλωσσα που δεν γνωριζω και δεν θελω να γνωριζω, λυπαμαι αλλα για να με εντυπωσιασεις χρειαζονται πολλα περισσοτερα.Γιατι κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν και τα εκφραστικά τους μέσα, και το ακροατήριό τους.
ετσι και εγω σαν ανορθογραφος τεμπελης, προτιμω να γραφω αξιοπρεπως αγγλικα, και να ειμαι ισοτιμος συνομιλητης στην διεθνη γλωσσα, παρα να θεωρουμαι β κατηγοριας στα ελληνικα. Για κάποιο λογο θεωρείτε εαυτους ανωτερους των υπολοιπων. δεν μπορω να δω απο που προκυπτει η ανωτεροτητα αυτη, οχι οτι εχει πολυ σημασια απλα σκεφτειτε μηπως υπαρχει μονο μεσα στα κεφαλια σας, γιατι στην πραξη δεν το βλεπω, απο τον χρυσο αιωνα του περικλη και μετα. αν υποθεσουμε οτι ειναι ο παππους σας.Το πολυτονικό, δεν είναι "εχθρός" του μονοτονικού, απλά - όντας διαφορετικής τάξης εργαλείο επικοινωνίας - απευθύνεται (και μπορεί να εκφράσει) διαφορετικής τάξης ανθρώπινες καταστάσεις ("κατάσταση" ως συνώνυμο της αγγλικής λέξης "state").
πως να το πεις αυτο σε ατομα που πιστευουν οτι ειναι το κεντρο το κοσμου, και απλως επειδη ετυχε να κατοικουν σε μια περιοχη που καποτε κατοικουσε ενας σημαντικος πολιτισμος, η ανθρωποτητα τους χρωσταει τα φωτα, και τα επιτευγματα της εις τους αιωνας των αιωνων… ετσι τζαμπαας φτιάχναμε τεχνολογία να τη βαφτίζαμε όπως θέλαμε. Τώρα που τρέχουμε σαν τα σκυλάκια πίσω από τα τεχνολογικώς προηγμένα κράτη, θα πρέπει όχι μόνο να γκουγκλάρουμε και να σκρολάρουμε, αλλά καλό είναι να κάνουμε την Αγγλική και επίσημη γλώσσα μας, μπας και ξεκολλήσει το μυαλό μας από αυτή την ηλιθιότητα των (νέων) ελληνικών.
φιλε δεν το πετυχεςsamy paraga είπε:τουρκαλβανός,πολίτης του κόσμου κλπ
Τι σχεση εχει αυτο ρε φιλε με την ορθογραφια και τη γλωσσα?blue monk είπε:πως να το πεις αυτο σε ατομα που πιστευουν οτι ειναι το κεντρο το κοσμου, και απλως επειδη ετυχε να κατοικουν σε μια περιοχη που καποτε κατοικουσε ενας σημαντικος πολιτισμος, η ανθρωποτητα τους χρεωσταει τα φωτα, και τα επιτευγματα της εις τους αιωνας των αιωνων… ετσι τζαμπα
Πες μας λιγο τι εννοεις για τον αρχηγο.(Της κλικας,υπαρχει αν δεν το ξερεις ;D)φιλε δεν το πετυχες![]()
Ήταν επόμενο ότι η συζήτηση θα πήγαινε προς τα εκεί. Νομίζω επιπλέον ότι η επικαλούμενη αδυναμία σου στα ελληνικά είναι προσχηματική και ο σκοπός σου εξαρχής ήταν να μας πεις ότι γενικώς δεν είμαστε απόγονοι του μεγα Αλέξανδρου και του Περικλή. Και αυτό χωρίς να βρεθεί ένας εδώ μέσα να σου κουνήσει την πιο υποθετική σημαιούλα.πως να το πεις αυτο σε ατομα που πιστευουν οτι ειναι το κεντρο το κοσμου, και απλως επειδη ετυχε να κατοικουν σε μια περιοχη που καποτε κατοικουσε ενας σημαντικος πολιτισμος, η ανθρωποτητα τους χρωσταει τα φωτα, και τα επιτευγματα της εις τους αιωνας των αιωνων… ετσι τζαμπα
Άντε να πούμε ποστάρω αλλά γιατί να το γράψουμε ρε συ freerock; Χάθηκε το δημοσιεύω;Sfaku δε διαφωνω οτι το γκουγκλαρω,σκαναρω,ποσταρω δεν πληττουν τη γλωσσα.
Βέβαια δεν πρότεινε κανείς κάτι τέτοιο εδώ μέσα...Stoner Jackass είπε:Ναι το ακτινοδισκόφωνο είναι όντως μ***κία ;D ;D
Με όλο το σεβασμό, γιατί πιστεύεις ότι γράφοντας "αξιοπρεπως αγγλικα" είσαι "ισότιμος συνομιλητής" στη διεθνή γλώσσα; Όπως και στα ελληνικά, έτσι και στα αγγλικά, υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ικανότητα χειρισμού της γλώσσας, και κάποιος που ξέρει καλύτερα αγγλικά από εσένα (δηλ. όλοι όσοι έχουν τα αγγλικά σαν μητρική γλώσσα και έχουν "βγάλει" δευτεροβάθμια εκπαίδευση) θα βλέπουν τα γραπτά σου ως προϊόντα κάποιου ημιμαθή.blue monk είπε:ετσι και εγω σαν ανορθογραφος τεμπελης, προτιμω να γραφω αξιοπρεπως αγγλικα, και να ειμαι ισοτιμος συνομιλητης στην διεθνη γλωσσα, παρα να θεωρουμαι β κατηγοριας στα ελληνικα. Για κάποιο λογο θεωρείτε εαυτους ανωτερους των υπολοιπων. δεν μπορω να δω απο που προκυπτει η ανωτεροτητα αυτη, οχι οτι εχει πολυ σημασια απλα σκεφτειτε μηπως υπαρχει μονο μεσα στα κεφαλια σας, γιατι στην πραξη δεν το βλεπω, απο τον χρυσο αιωνα του περικλη και μετα. αν υποθεσουμε οτι ειναι ο παππους σας.
+1000Απ' την άλλη, όπως πρωτοέγραψα πριν πολλά χρόνια στο παρόν φόρουμ, το μόνο που χωρίζει κάποιον από το να ξέρει και να γράφει σωστότερα ελληνικά είναι η ανάγνωση βιβλίων: αν αρχίσεις να διαβάζεις βιβλία (όχι περιοδικά) θα δεις κατάπληκτος μέσα σε λίγες εβδομάδες ότι το πρόβλημα έχει πάψει να υφίσταται. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις με τα αγγλικά ή όποια άλλη γλώσσα σε ενδιαφέρει.
Πάντως και τα ελληνικά σου ,αξιοπρεπέστατα είναι....μπορείς σε παρακαλώ να γράψεις το παραπάνω κείμενο στα αγγλικά για να διαπιστώσουμε αν εκφράζεσαι καλύτερα με αυτά;ετσι και εγω σαν ανορθογραφος τεμπελης, προτιμω να γραφω αξιοπρεπως αγγλικα, και να ειμαι ισοτιμος συνομιλητης στην διεθνη γλωσσα, παρα να θεωρουμαι β κατηγοριας στα ελληνικα.
Δηλ. για να καταλάβω κι όλας (γιατι είμαι και λίγο αργός.. ;D) θεωρείς όσους "επιμένουν" στη σωστή ορθογραφία "ψωνισμένους" και "ανώτερους";Για κάποιο λογο θεωρείτε εαυτους ανωτερους των υπολοιπων. δεν μπορω να δω απο που προκυπτει η ανωτεροτητα αυτη, οχι οτι εχει πολυ σημασια απλα σκεφτειτε μηπως υπαρχει μονο μεσα στα κεφαλια σας, γιατι στην πραξη δεν το βλεπω, απο τον χρυσο αιωνα του περικλη και μετα. αν υποθεσουμε οτι ειναι ο παππους σας.
Μετά από αυτό, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ο στόχος σου ήταν να κάνεις μια δημόσια δήλωση ότι αποτάσσεσαι τον ελληνισμό και την ελληνική σου καταγωγή. Αν είναι πολύ βαριά κληρονομιά για σένα και η κοσμοθεωρία και η ιδεολογία σου δε μπορεί να την αντέξει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις το όνομά σου, βάλε και μια μπλούζα που θα λέει: «Δεν είμαι Έλληνας, δε μιλώ ελληνικά, μισώ καθετί το ελληνικό» και κυκλοφόρησε έξω έτσι, μπας και νιώσεις καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς θα βρεις κι άλλους εκεί έξω που θα σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη, αφού έχει αποκτήσει τη μορφή επιδημίας αυτή η «αλλεργία» προς καθετί το ελληνικό.blue monk είπε:μιλα μονος σου δηλαδη, αυτη ακριβως η νοοτροπια ειναι το προβλημα μου, δεν με πειθεις ουτε για την μορφωση σου, ουτε για την νοημοσυνη σου απλα χρησιμοποιωντας μια γλωσσα που δεν γνωριζω και δεν θελω να γνωριζω, λυπαμαι αλλα για να με εντυπωσιασεις χρειαζονται πολλα περισσοτερα.[...]προτιμω να γραφω αξιοπρεπως αγγλικα, και να ειμαι ισοτιμος συνομιλητης στην διεθνη γλωσσα, παρα να θεωρουμαι β κατηγοριας στα ελληνικα. Για κάποιο λογο θεωρείτε εαυτους ανωτερους των υπολοιπων. δεν μπορω να δω απο που προκυπτει η ανωτεροτητα αυτη, οχι οτι εχει πολυ σημασια απλα σκεφτειτε μηπως υπαρχει μονο μεσα στα κεφαλια σας, γιατι στην πραξη δεν το βλεπω, απο τον χρυσο αιωνα του περικλη και μετα. αν υποθεσουμε οτι ειναι ο παππους σας.
πως να το πεις αυτο σε ατομα που πιστευουν οτι ειναι το κεντρο το κοσμου, και απλως επειδη ετυχε να κατοικουν σε μια περιοχη που καποτε κατοικουσε ενας σημαντικος πολιτισμος, η ανθρωποτητα τους χρωσταει τα φωτα, και τα επιτευγματα της εις τους αιωνας των αιωνων… ετσι τζαμπα