Ορθογραφια, απλα η γνωμη μου

Ευελπιστώ το επόμενο σεντόνι να μπορέσω να το γράψω το βράδυ. Μέχρι τότε κάποια παραλειπόμενα από χθες.

blue monk είπε:
τοσο απλο είναι, δεν καταλαβαινω γιατι οι νεοι ειναι τοσο αναξιοι να θεσουν δικους τους κανονες, αντι των παλαιών
Ο FB τα σχόλια του οποίου είναι σε πολύ σωστή κατεύθυνση, δεν το εννοεί με τον τρόπο που το εννοείς εσύ.

φιλε δεν το βλεπω, δεν μπορεις  να αποδειξεις αυτο που λες, εκτος και αν εφευρεις για καθε μια ασυνεπεια και εναν κανονα που να ισχυει σε μια μονο περιπτωση,     κανονας νομιζω λεγοταν ο χαρακας, γιατι σε οδηγει ισια, χωρεις παρεκκλισεις, και εξαιρεσεις, αλλιως δεν ειναι κανονας, δεν κανει για να τραβας ίσιες γραμμές
Φίλε μου έχεις κάνει έναν θεωρητικοποιημένο αχταρμά στο κεφάλι σου. Η γλώσσα είναι ανοιχτό σύστημα, δεν υπάγεται σε φυσικούς νόμους όπως μια πέτρα που πέφτει από τον πύργο της Πίζας με την επιτάχυνση της βαρύτητας. Υπάρχουν σαφώς κανόνες στη γλώσσα και στη γραφή που εξηγούν και την παραμικρή αλλαγή, και θα υπάρχουν ανεξαρτήτως της άποψής σου για αυτούς. Δεν γίνεται να αναλυθούν περισσότερο εδώ, αφού δεν χωρούν σε 5 αράδες ενός ποστ.

αυτοι που βγηκαν πρωτοι και ανακαλυψαν τον χειροπελεκη, αντιμετωπισαν δρυμη κριτικη απο τους τοτε συντηρητικους που υποστηριζαν οτι οι πετρες πρεπει μονον να πετιουνται,
Η σύνδεση ανορθογραφία=πρόοδος είναι μόνο στο κεφάλι σου.

Η γλώσσα και η γραφή είναι ένα από τα πιο αταξικά και εκδημοκρατισμένα αγαθά. Υπήρξαν άνθρωποι πάμφτωχοι που γεννήθηκαν σε άθλιες συνθήκες και ακόμη διαβάζουμε τις σελίδες που μας άφησαν με δέος.

Η γλώσσα είναι επίσης όργανο της σκέψης. Η σκέψη μέσα από τη γλώσσα αποκρυσταλλώνεται.

Είναι γεγονός ότι η γραφή είναι ένα μόνο κομμάτι της γλώσσας. Υπήρξαν σημαντικές γλωσσικές κατακτήσεις πριν από την εφεύρεσή της όπως οι προφορικοί μύθοι ή τα προφορικά έπη πολλών χιλιάδων στίχων.

Ωστόσο από τη στιγμή που επινοήθηκε η γραφή, οι δυνατότητες της γλώσσας αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο.

Η ορθή γραφή και διατύπωση είναι ένα όπλο που εκλεπτύνει τη γλώσσα και μέσω αυτής τη σκέψη. Μια σκέψη που μπορεί να συλλάβει λεπτότερες έννοιες και να τις περιγράψει με λόγια ή με κείμενο, είναι μια δυνατή σκέψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνεις έναν τόνο λάθος ή μια κατάληξη, η σκέψη σου καταρρέει. Απλώς σημαίνει ότι όσο εντρυφείς στους κανόνες, τόσο πιο πολύ κερδίζεις.

Αν κάποιος έχει τη μαθησιακή δυσκολία της δυσλεξίας μπορεί να κατακτήσει τη γραφή σε βαθμό που να μη φαίνεται η διαφορά από οποιονδήποτε άλλον. Χρειάζεται σαφώς περισσότερη προσπάθεια. Αλλά αξίζει.

Η γλωσσική ικανότητα ενός δυσλεκτικού δεν μειώνεται επειδή είναι ανορθόγραφος, ίσα ίσα υπάρχουν δυσλεκτικοί καθηγητές φιλοσοφίας ή και νομπελίστες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουν αν προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες, πάντοτε όμως με τη σωστή αντιμετώπιση εκ μέρους του σχολείου και όχι με διάθεση μείωσης του μαθητή ή ξεπέτας (βάλε του ένα 15 να τελειώνουμε).

Εσύ λες τώρα ότι το δώρο που λέγεται γλώσσα και γραφή θα το βελτιώσουμε αφαιρώντας στοιχεία από την πολυπλοκότητά του, που είναι ακριβώς και τα πιο ωφέλιμα στοιχεία του. Είναι σαν να λες ότι αφαιρώντας τις δύσκολες νότες από την Πολωνέζα του Σοπέν, έχουμε το ίδιο αριστούργημα. Ε, δεν είναι έτσι.

Και δεν χρειάζεται να θεωρητικοποιούμε τα πάντα, μερικές φορές οι λύσεις είναι απλές. 

Συμφωνώ απόλυτα με τον Trolley λοιπόν. Διάβαζε δύο βιβλία την εβδομάδα και η ικανότητά σου στην ορθογραφία θα βελτιωθεί θεαματικά.

λοιπόν είναι λιγουλάκι εκτός θέματος (OT, Off Topic το λένε?) αλλά νομίζω ότι έχει άμεσο ενδιαφέρον.

Ο πατέρας μου, από τότε που πήρε τη σύνταξή του, το έχει ρίξει στη φιλοσοδία. Το 2ο βιβλίο που έβγαλε "Εγώ κι εμείς" αφορά διάφορα θέματα, αλλά κυρίως τη γλώσσα (και μάλιστα τη φωνητική γλώσσα...)

Αφού το ενημέρωσα για τη συζήτηση που γίνεται εδώ, και του έκανα λογαριασμό (D.Sideris) αποφάσισε ότι δε μπορεί να συμμετάσχει (είναι σε σχετικά προχωρημένη ηλικία) και έτσι μου έστειλε ένα κείμενο το οποίο και δημοσιεύω, μαζί με ένα μικρό σχόλιο προς τον κ. Χαραλάμπους:

Θεωρώ ότι κάθε σοβαρή συζήτηση για τη γλώσσα μας είναι εποικοδομητική. Εποικοδομητική θεωρώ ότι είναι και η συζήτηση για την αποκατάσταση του πολυτονικού του κ. Χαραλάμπους, μολονότι έχω διαμετρικά αντίθετη γνώμη. Τόσο τα όσα γράφονται στο κείμενο από την «Κίνηση Πολιτών για την Επαναφορά του Πολυτονικού Συστήματος» όσο και η σχετική συζήτηση που γίνεται στο Noiz, ενέχουν μια θεμελιώδη σύγχυση: Ενώ η συζήτηση γίνεται για τη γραφή, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται αφορούν στη γλώσσα. Π.χ. το γνωστό του Σολωμού «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα», μιλάει για τη γλώσσα και όχι για τη γραφή. Ο ίδιος εξάλλου άφησε κείμενα γραμμένα σε φωνητική γραφή. Το ίδιο η επίθεση που λέγεται πως έκανε ο Κίσιγκερ εναντίον μας στρέφεται κατά της γλώσσας και όχι κατά της γραφής. Η αλλαγές στη γραφή δεν είναι συνώνυμες με αλλαγές στη γλώσσα, εκτός αν την αλλοιώνουν. Παρακάτω περιλαμβάνω ένα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο μου «Εγώ και Εμείς».

Το απόσπασμα απ'το βιβλίο είναι συννημένο (η σχηματοποίηση των σελίδων είναι λίγο χαλασμένη, αλλά δουλεύει κι έτσι το βιβλίο τέλος πάντων).

Απάντησση_σε_Χαραλάμπους.pdf

Attachments

@Νικόλα μπράβο στον πατέρα σου  :)

@Sfaku μια χαρά τοποθετήθηκες.Ίσως είμαι λίγο ρομαντικός και γω...

Όταν δημιουργούνται νέες ανάγκες η γλώσσα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές.Τόταλιε αγκρί ον δατ.

Ο σοφός δανεισμός όμως δύσκολα γίνεται αντιληπτός δυστυχώς και ναι καταλήγουμε σε αλλοίωση της υπέροχης μητρικής μας.

Εγώ εχθρεύομαι το δανεισμό προς αντικατάσταση των ελληνικών λέξεων όπως είπε o freerock.

Έχουμε μια από τις πλουσιότερες γλώσσες στον κόσμο.Ποιος το αμφισβητεί αυτό και γιατί;

Δεν είναι εθνικοβλακεία να την προστατεύουμαι.Εθνικοβλακείες είναι διάφορες άλλες...όχι η διατήρηση μιας πλούσιας εκφραστικής γλώσσας.

Αρκετές ξενόφερτες περιορίζουν την ποικιλία της ελληνικής.Την ακριβολογία της επίσης.

Παγκοσμιοποίση=μόνο μέχρι ενός σημείου καλή.Στο σημείο που αδελφώνονται οι λαοί και γνωρίζει ο ένας τον άλλο.Απο κει και πέρα ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ να διαφέρουμε.Ειδικά στην γλώσσα..στον πυλώνα του πολιτισμού.

Εδώ τα όρια είναι επίσης θολά για τους ψευτορέμπελους.Συγγνώμη που το γυρνάω εκεί και παραβαίνω τους κανόνες αλλά αυτοί είναι οι κύριοι εκφραστές της άποψης ας σπάσουμε τα κατεστημένα ''δεσμά της έκφρασης''.Γουστάρω αργκώ φάση να 'ουμε γιατί καταλάβαινόμαστε.Όλε έτσι να μιλάμε...απλά και λαεκά.

Του κ*λ*υ τα εννιάμερα.  :-X  

Υ.Γ:@Mοnk κανείς δεν σε είπε χαζό.Επίσης κανείς δεν παρουσιάστηκε ως διάνοια.Την εξυπνάδα σου όμως δεν την αφήνει να εκφραστεί ,όσο θα μπορούσε να εκφραστεί,  η λαγνεία της λεξιπενίας.Εν τω μεταξύ μια χαρά χειρίζεσαι την γλώσσα.  ;)

edit:τροφή για σκέψη που μου'ρθε:Αν αύριο το Μπαγλαντές γινόταν η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο, θα αρχίζαμε σιγά σιγά να κλέβουμε Μπαγλαντεσιανές λέξεις.Θα αρχίζαμε επίσης πχ να υιοθετούμε αφιλτράριστα τις τέχνες τους και πολλά άλλα πολισμικά τους στοιχεία.  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Stoner Jackass είπε:
Έχουμε μια από τις πλουσιότερες γλώσσες στον κόσμο.Ποιος το αμφισβητεί αυτό και γιατί;
Το ότι είμαι υπέρ της διατήρησης του πλούτου της ελληνικής γλώσσας και του περιορισμού του ανεξέλεγκτου δανεισμού έχει ήδη φανεί, ωστόσο, αυτόν τον παραπάνω ισχυρισμό, πριν δούμε ποιος τον αμφισβητεί, μήπως να δούμε ποιος τον έχει κάνει; Με τι περγαμηνές και τι πειστήρια; Μήπως είναι ένας μύθος παρόμοιος με το ότι είμαστε οι πιο έξυπνοι και ότι υπάρχει διεθνής συνωμοσία εναντίον μας όπως λέει και η δήθεν δήλωση Kissinger?  (δεν αναφέρω τη θεωρία περί συνωμοσίας της τρόικας γιατί θα θεωρηθεί πολιτική δήλωση και θα πέσει κλείδωμα σε χρόνο μηδεν)

Έλληνες, οι πιο γ@μ@τοι άνθρωποι του κόσμου. Σύμφωνα με τους ίδιους.  :)

Ελληνική, η πιο γ@μ@τη ιδιοτητα του κόσμου. Σύμφωνα με τους Έλληνες.  :)

Stoner Jackass είπε:
Εγώ δεν το αμφισβητώ.

Ούτε και το επιβεβαιώνω.

Πριν καταλήξεις σε συγκριτικά αποτελέσματα, επιβάλλεται να γνωρίζεις τα μεγέθη των συγκρινομένων.

Άσε που οι συγκεκριμένες συγκρίσεις είναι ένα "παιχνίδι" που δεν με αφορά.

theoctapus είπε:
Έλληνες, οι πιο γ@μ@τοι άνθρωποι του κόσμου. Σύμφωνα με τους ίδιους.  :)

Ελληνική, η πιο γ@μ@τη ιδιοτητα του κόσμου. Σύμφωνα με τους Έλληνες.  :)
+100000 για την ειρωνία σου!

Αντί να καμαρώνουν για κάτι που κατάφεραν αυτοί,ξαπλώνουν με εκνευριστική απραγία και καμαρώνουν για το τυχαίο γεγονός του ότι γεννήθηκαν σε αυτήν χώρα...για το ένδοξο παρελθόν των κατοίκων τούτης της περιοχής 2000+ χρόνια πίσω!

ΚΑΙ αυτά μας κατέστρεψαν.  >:( >:(

Ενταξει δεν ειμαστε και οι μονοι που ....κομπαζουμε για τον πλουτο της γλωσσας μας,το ιδιο κανουν και οι Αγγλοι ("επισημως" τα αγγλικα με 1 εκ. λεξεις ειναι η "πλουσιοτερη" γλωσσα που ΣΗΜΕΡΑ μιλιεται στον κοσμο,τα ελληνικα αν και το Guiness αναφερει οτι εχουν 5 εκ. λεξεις εχουν "πεσει" στις 750 χιλιαδες που χρησιμοποιουνται σημερα),και οι ΡΩΣΟΙ αλλα και οι ΚΙΝΕΖΟΙ....

Αλλα ο πλουτος μιας γλωσσας δεν ειναι κατ'αναγκη και ο ΑΡΙΘΜΟΣ των λεξεων που εχει,υπαρχουν και οι λεκτικοι τυποι,οι ιδωματισμοι κτλ,κτλ....

Τωρα αν χρησιμοποιουμε ξενες λεξεις ή τις ενσωματώνουμε στην καθημερινοτητα μας δεν χαλασε και ο κοσμος,εδω οι Ιαπωνες (μιλαμε για ΤΟΝ εθνικιστικο λαο) εχουν ειδικο ΑΛΦΑΒΗΤΟ με το οποιο γραφουν τις "ξενες" λεξεις και εχουν αντικαταστησει με αυτες εκατονταδες  δικες τους λεξεις ....(ασε που δεν μπηκαν καν στον κοπο να φτιαξουν λεξεις για μοντερνες εφευρεσεις οπως π.χ καναμε εμεις για το..αυτοκινητο....το λενε "caru" και καθαριζουνε... ;D)..

Παρόλα αυτα και ..πανυψηλο επιπεδο παιδειας εχουν (οπως αλλωστε και οι Φινλανδοι οι οποιοι μιλανε τα...φτωχα Φινλανδικα) και εχουν & μια απο τις καλυτερες παραγωγες λογοτεχνιας στον κοσμο....

Το να βαυκαλιζομαστε με το οτι ειμαστε ο... εκλεκτος λαος που μιλαει την..παλαιοτερη (και αυτο το εχω ακουσει) και..καλυτερη γλωσσα του κοσμου δεν ειναι παντως και οτι πιο συνετο...δεν μπορουμε απλα να ..χαιρομαστε που η γλωσσα μας ειναι τοσο...ΟΜΟΡΦΗ?

και ότι υπάρχει διεθνής συνωμοσία εναντίον μας
Ελα ρε συ!!Δηλ.μου λες οτι ΔΕΝ υπαρχει???

Τι μαθαινει κανεις γερνωντας..... ;D

Stoner Jackass είπε:
Αντί να καμαρώνουν για κάτι που κατάφεραν αυτοί,
Ώπα, αδερφέ, δεν τα 'μαθες τα νέα; Έχουμε τώρα και φραπέ με γεύσεις. Χαα, τρέμε Αριστοτέλη.  ;D

Superfunk είπε:
(ασε που δεν μπηκαν καν στον κοπο να φτιαξουν λεξεις για μοντερνες εφευρεσεις οπως π.χ καναμε εμεις για το..αυτοκινητο....το λενε "caru" και καθαριζουνε... ;D)..
Στο θέμα "αυτοκίνητο" έχουμε μεγαλουργήσει: οι βρετανοί, οι κάτοικοι της χώρας στην οποία γεννήθηκε η φόρμουλα ένα, το όχημα του ράλυ το λενε απλά "car".

Οι εκλεκτοί δημοσιογράφοι του χώρου, στην ψωροκώσταινα που μετά βίας παράγει πατίνια, το λένε αποκλειστικά και μόνο "μονοθέσιο". ΩΠΑ ρε ελληνάρα...

στην ψωροκώσταινα που μετά βίας παράγει πατίνια
Σιγα μη παραγουμε πατινια..κατσε πρωτα να (ξανα)ερθει η βιομηχανικη επανασταση στη χωρα και μετα βλεπουμε...(ρε συ λες ΕΠΙΤΗΔΕΣ να φροντισαν οι πολιτικοι μας να μην εχουμε βιομηχανια μια και η υπαρξη της αντικειται στο αρχαιοελληνικο μας προφιλ? ;D)

ndnikola είπε:
Προσοχή, με μιάμιση κουταλιά ζάχαρη, οτιδήποτε άλλο θα αλλοιώσει τα κατα τ' άλλα απολύτως έγκυρα αποτελέσματα. Και πρός Θεού, όχι γάλα.  ;D

Σιγα μη παραγουμε πατινια..κατσε πρωτα να (ξανα)ερθει η βιομηχανικη επανασταση στη χωρα και μετα βλεπουμε...(ρε συ λες ΕΠΙΤΗΔΕΣ να φροντισαν οι πολιτικοι μας να μην εχουμε βιομηχανια μια και η υπαρξη της αντικειται στο αρχαιοελληνικο μας προφιλ? ;D)
Χμμ, λες όλα να είναι σχέδιο για να γίνουμε όλοι ξανά φιλόσοφοι;  :)

Δεν επιστρέφουμε (αν χρειάζεται και υπάρχει λόγος) στο αρχικό (γλωσσικό) ζήτημα από το να επαναλαμβάνουμε για εκατομμυριοστή φορά το εθνικό αυτομαστίγωμα;

audiokostas είπε:
Δεν επιστρέφουμε (αν χρειάζεται και υπάρχει λόγος) στο αρχικό (γλωσσικό) ζήτημα από το να επαναλαμβάνουμε για εκατομμυριοστή φορά το εθνικό αυτομαστίγωμα;
Δυσκολο. "Πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι" οπως λενε. Το αυτομαστιγωμα ειναι το εθνικο μας σπορ, στο οποιο μαλιστα ειμαστε πρωταθλητες. 8)

O χρηστης Nικολας εχει δημοσιευσει πριν απο τα ποστ των χρηστων: Trolley, Superfunk, the Octopus, ενα κειμενο, που διαχωριζει  την ορθογραφια απο την γλωσσα… γιατι δεν το διαβασατε πριν γραψετε? ειναι πολυ χρησιμο, αρχικα το ειχα στο μυαλο μου αλλα γραφοντας και εγω το εχασα.

trolley είπε:
Όσο για την "ανωτερότητα", εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω για πιο πράγμα μιλάς: δεν παρατήρησα καμία στάση που να προδίδει σύνδρομο ανωτερότητας από κανένα συζητητή. Άλλωστε, τι νόημα θα είχε... το πόσο καλά ελληνικά γράφει ο καθένας μας φαίνεται άμεσα από τα ποστ του, έτσι δεν είναι;
Eγω παρατηρησα οτι μιλας για συνυπαρξη 2 ορθογραφιων - γλωσσων, μια λαϊκη και μια λογια, στην οποια κατα την γνωμη μου θα αφοσιωθουν τα αργοσχολα ατομα, και θα μιλουν μεταξυ τους την γλωσσα τον μορφωμενων,  καλα θα κανουν, απλα εγω δεν παιζω  :D  

Πάντως και τα ελληνικά σου ,αξιοπρεπέστατα είναι....μπορείς σε παρακαλώ να γράψεις το παραπάνω κείμενο στα αγγλικά για να διαπιστώσουμε αν εκφράζεσαι καλύτερα με αυτά;
θα μπορουσα να γραφω στο forum αποκλειστικα στα αγγλικα και χωρις να περιοριστω καθολου εκφραστικα, και τι εγινε ομως αν στο αποδειξω…

Δηλ. για να καταλάβω κι όλας (γιατι είμαι και λίγο αργός.. ;D) θεωρείς όσους "επιμένουν" στη σωστή ορθογραφία "ψωνισμένους" και "ανώτερους";
ναι, το ψωνισμενους χωρις αυτακια ομως, και επισης αργοσχολους. ο καθε ενας μπορει να πιστευει οτι θελει για τον εαυτο του, δεν με ενοχλει, ομως ειναι και ακινητοι, απραγοι σαν την ακροπολη   :D αυτο με ενοχλει  

Μετά από αυτό, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ο στόχος σου ήταν να κάνεις μια δημόσια δήλωση ότι αποτάσσεσαι τον ελληνισμό και την ελληνική σου καταγωγή. Αν είναι πολύ βαριά κληρονομιά για σένα και η κοσμοθεωρία και η ιδεολογία σου δε μπορεί να την αντέξει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις το όνομά σου, βάλε και μια μπλούζα που θα λέει: «Δεν είμαι Έλληνας, δε μιλώ ελληνικά, μισώ καθετί το ελληνικό» και κυκλοφόρησε έξω έτσι, μπας και νιώσεις καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς θα βρεις κι άλλους εκεί έξω που θα σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη, αφού έχει αποκτήσει τη μορφή επιδημίας αυτή η «αλλεργία» προς καθετί το ελληνικό.
το επιθετο μου δεν χρειαζεται αλλαγες, ειναι ξενικο, και δεν θα το αλλαζα με τιποτα, καλα τα λες παντως, μονο στο ‘’μισω’’ πεφτεις εξω, η αποψη μου μπορει να ειναι χρησιμη αν την δεις ψυχραιμα. δεν εχω ‘’αλλεργια’’ απλα δεν την παλευω αλλο που λενε

Φίλε μου έχεις κάνει έναν θεωρητικοποιημένο αχταρμά στο κεφάλι σου. Η γλώσσα είναι ανοιχτό σύστημα, δεν υπάγεται σε φυσικούς νόμους όπως μια πέτρα που πέφτει από τον πύργο της Πίζας με την επιτάχυνση της βαρύτητας. Υπάρχουν σαφώς κανόνες στη γλώσσα και στη γραφή που εξηγούν και την παραμικρή αλλαγή, και θα υπάρχουν ανεξαρτήτως της άποψής σου για αυτούς. Δεν γίνεται να αναλυθούν περισσότερο εδώ, αφού δεν χωρούν σε 5 αράδες ενός ποστ.
φυσικα και δεν χωρουν, ουτε σε τομους ολοκληρους, σταματα ομως να χρησιμοποιεις λεξεις οπως κανονας, μαθηματικοποιημενo, συστηματοποιημενο, οταν μιλας για ελληνικη ορθογραφια, KISS :-* ,μην τρελαινεσαι ειναι συντμηση  ‘’Keep It Simple, Stupid’’  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Blue monk θα παρακαλουσα, εάν έχεις σκοπό να συνεχίσεις να ποσταρεις:

α) να διαβάζεις πιο προσεκτικά τις απαντήσεις στο θέμα

β) να σέβεσαι περισσότερο τους συνομιλητές σου.

Ευχαριστω,

blue monk είπε:
το επιθετο μου δεν χρειαζεται αλλαγες, ειναι ξενικο, και δεν θα το αλλαζα με τιποτα, καλα τα λες παντως, μονο στο ‘’μισω’’ πεφτεις εξω, η αποψη μου μπορει να ειναι χρησιμη αν την δεις ψυχραιμα. δεν εχω ‘’αλλεργια’’ απλα δεν την παλευω αλλο που λενε
Όπως καταλαβαίνεις, όταν ζεις μέσα σε μία κοινωνία η οποία έχει αποδεχτεί εδώ και αιώνες την αρχή της πλειοψηφίας, όσες ανόητες ή παράλογες επιλογές έχει κάνει η εν λόγω πλειοψηφία, εντούτοις δεν έχεις πολλές επιλογές: ή αποδέχεσαι ή φεύγεις.

Αν ήμουν στη θέση σου και "δεν την πάλευα" με την γλώσσα που μου "πασάρουν" σε έναν τόπο που δεν θεωρούσα δικό μου, δε θα έμενα άλλο εκεί βρε αδερφέ. Δηλαδή, αν δε σου αρέσουν οι αρχές και οι συνήθειες μία κοινότητας, ή προσαρμόζεσαι ή φεύγεις. Δεν απαιτείς να αλλάξει η κοινότητα. ;)

β) να σέβεσαι περισσότερο τους συνομιλητές σου.
δεν το καταλαβαινω
---> http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CF%83%CE%AD%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9&dq=

blue monk είπε:
...εχω αρκετες φορες διορθωθει επιδεικτικα και αντιμετωπισθει σαν ηλιθιος, οχι οτι δεν ειμαι...
Ελα τωρα, υπερβολες.....
toothpic.gif

Trending...

Νέα θέματα

Back