• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

O Kanye West, o Μουσικός κι ο Dj

ενας απο τους καλυτερους ντραμμερ στον κοσμο σημερα σε jazz και funk stuff. Και η υπολοιπη μπαντα ειναι αναλογου επιπεδου. Το δε 2008 που ειχε περασει απο ελλαδα, επαιρνε γυρω στα 10000 $ την εβδομαδα για την (εξαμηνη) περιοδεια με τον Kayne West. .
αυτο λεω και εγω μπορει να ειναι πολυ καλος και απλα να μην το καταλαβαινουμε,να μην εχουμε τις αναλογες εμπειριες και γνωσεις δηλ. για να το αξιολογησουμε

Μπορει εμεις εδω στην ελλαδα να το ακουμε σαν ακατανοητο πραγμα το hip hop, r&b και γενικως αυτην την μιξη απο τις μαυρες αμερικανικες μουσικες που παιζουν ολοι αυτοι, αλλα εκει ειναι διαφορετικα τα πραγματα
παντως και στις ΗΠΑ οταν ζουσα....παλι δεν το καταλαβαινα  ;D...και σκεψου οτι τοτενες ακουγα σχεδον αποκλειστικα funk & soul.

Δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση μπορεί να έχει η ποιότητα της μουσικής του με το παράνομο της πράξης.

Ας πούμε ότι είναι ο καλύτερος, τον δικαιολογεί αυτό το γεγονός ώστε να κατεβάζει παράνομα πειρατικά αρχεία?

Το καλύτερο είναι ότι ο ίδιος θέλει να κινηθεί δικαστικά απέναντι στο ίδιο site γιατί διέθεσε δική του μουσική δωρεάν για downloading http://hollywoodlife.com/2016/02/17/kanye-west-angry-album-leaked-online-life-of-pablo-being-pirated/

otto## είπε:
Γενικά γράφεις σωστά πράγματα, ως επί το πλείστον, αλλά καμιά φορά δε σε καταλάβαίνω. Χρειάζομαι λεξικό ή ένα κουβά καφέ.  ;D
Σοβαρα? ??? Εισαι μοναδικη περιπτωση και η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.*
* Οσοι διαβαζουν τον Samy εχουν προ πολλου πεσει στην κοκα και το κρακ... ;D ;D

Οσο για την πειρατεια της μουσικης τωρα, τα εχουμε πει 1 μυριο φορες. Αλλοι χανουν μερικα εκατομμυρια (ο West πχ, αντι να βγαζει 100εκ. το χρονο, βγαζει μονο...90εκ.) και αλλοι γινονται γνωστοι χαρη σ'αυτη. Αν δεν υπηρχε το free/"πειρατικο" downloading καποιους δεν θα τους ηξερε ουτε ο παραγωγος τους.

αυτο λεω και εγω μπορει να ειναι πολυ καλος και απλα να μην το καταλαβαινουμε,να μην εχουμε τις αναλογες εμπειριες και γνωσεις δηλ. για να το αξιολογησουμε
Ε ναι ρε συ. Δεν εχουμε ουτε τις εμπειρίες και_κυριως_ουτε τις γνωσεις για να καταλαβουμε τη γελοιοτ.....την πχιοτητα και πολυπλοκοτητα ηθελα να πω της RAP "μουσικης". ;D ;D ;D

Το οτι ο West και ο καθε ασχετος κουβαλαει στα lives του μερικους πολυ καλους μουσικους δεν λεει τιποτα. Και στα δικα μας σκυλαδικα παιζουν πολλες φορες απιστευτοι μουσικοι. Αλλα παιζουν το γνωστο πχιοτικο ρεπερτοριο της καθε...ξεκαλτσωτης, οποτε και το Juilliard να εχουν τελειωσει, τι να λεει?

Waterfall-K είπε:
Και στα δικα μας σκυλαδικα παιζουν πολλες φορες απιστευτοι μουσικοι. Αλλα παιζουν το γνωστο πχιοτικο ρεπερτοριο της καθε...ξεκαλτσωτης, οποτε και το Juilliard να εχουν τελειωσει, τι να λεει?
'Ωπα φίλος, αυτό είναι (ήταν  ::) ???) άλλο θέμα.

Τι αλλο θεμα? Για τον Charles Haynes μιλαω, που ειναι φοβερος ντραμερ και παιζει με τον Kanye West. Ε και? Αυτο τι λεει, οτι ο Kanye West παιζει σοβαρη μουσικη? Απλα εχει τα φραγκα και παιρνει τους καλυτερους, και καλα κανει.

Και ο καθε Charles Haynes καλα κανει και παιζει με τον οποιοδηποτε, αφου τα πολλα φραγκα εκει ειναι, στην Pop γενικοτερα. Η διαφορα ειναι οτι, ο Kanye West μπορει να υπερηφανευεται για τον ντραμερ του, αλλα ο ντραμερ του μαλλον θεωρει σημαντικοτερο το οτι εχει παιξει με τον Stanley Clarke, πχ, παρα με τον ΧΨ Rapper.

Το παρασοβαρέψατε το θέμα...... :P :P :P  Για σένα Στράτο :D ;D 

article-0-1B5F1E2400000578-291_306x662.jpg

Waterfall-K είπε:
Τι αλλο θεμα? Για τον Charles Haynes μιλαω, που ειναι φοβερος ντραμερ και παιζει με τον Kanye West. Ε και? Αυτο τι λεει, οτι ο Kanye West παιζει σοβαρη μουσικη? Απλα εχει τα φραγκα και παιρνει τους καλυτερους, και καλα κανει.

Και ο καθε Charles Haynes καλα κανει και παιζει με τον οποιοδηποτε, αφου τα πολλα φραγκα εκει ειναι, στην Pop γενικοτερα. Η διαφορα ειναι οτι, ο Kanye West μπορει να υπερηφανευεται για τον ντραμερ του, αλλα ο ντραμερ του μαλλον θεωρει σημαντικοτερο το οτι εχει παιξει με τον Stanley Clarke, πχ, παρα με τον ΧΨ Rapper.
Ναι βρε συμφωνώ. Ήταν απόπειρα χουμουρ.

Το παρασοβαρέψατε το θέμα...... :P :P :P  Για σένα Στράτο :D ;D 

article-0-1B5F1E2400000578-291_306x662.jpg
Εντάξει εμετικό. Όχι το ότι είναι χοντροκώλα. Ξέρω πολλές χοντροκώλες που είναι μια χαρά. Εμετικό το ότι προβάλλεται σαν σεξ σιμπολ.

Αυτός ο κώλος είναι τόσο μεγάλος που θα έχει βαρυτικό πεδίο.

otto## είπε:
Αυτός ο κώλος είναι τόσο μεγάλος που θα έχει βαρυτικό πεδίο.
Ειναι η νεα μοδα στο Αμερικα. Πανε και κανουν προσθετικη....κωλου. ;D Εχουμε δει κι εχουμε δει μοδες, αλλα αυτη πρεπει να ειναι μεσα στο Top-10 των πιο ηλιθιων των τελευταιων 30+ χρονων. Πανε και σκανε ενα σωρο λεφτα για να γινουν χοντρες. Γιατι αυτο το πραγμα μονο sexy δεν ειναι. Απλα υπερβολικο. Μια χαρα ηταν πριν κανει αυτη την προσθετικη, το σωμα της ειχε φοβερες αναλογιες, μπρος-πισω. ;D

Σας παραπεμπω στο γνωστο βιντεο της για να συγκρινετε το τοτε με το τωρα.
glasses9.gif

kim3.png

cigaret13 είπε:
Το παρασοβαρέψατε το θέμα...... :P :P :P   Για σένα Στράτο
Ίσως κάποια μέρα να μου εξηγηθεί για ποιο λόγο θεωρείτε υποχρέωση σας να μας δείχνετε απροειδοποίητα, εικόνες και σκέψεις που (είμαι βέβαιος) θα είχατε επιφυλάξεις να δείξετε σε ανθρώπους που εξακριβωμένα σας συμπαθούν.

Ε ναι ρε συ. Δεν εχουμε ουτε τις εμπειρίες και_κυριως_ουτε τις γνωσεις για να καταλαβουμε τη γελοιοτ.....την πχιοτητα και πολυπλοκοτητα ηθελα να πω της RAP "μουσικης". ;D ;D ;D
Εσύ πάλι, ειλικρινά όμως, έχεις ποτέ αναλογιστεί ότι αν ο θεός του ροκ δεν σε αγνοούσε (ως γνώμη εννοώ), τότε η ίδια η μουσική που αγαπάς δεν θα υπήρχε; Αν περίμεναν οι πρωτοπόροι του ροκ & ρολ την μουσικοκριτική που κάνεις, θα τα είχαν παρατήσει οι άνθρωποι - ευτυχώς δεν συνέβη.

Όλες οι σύγχρονες μουσικές που δεν αμελείς να γράψεις ότι περιφρονείς, είναι αντίστοιχης τάξεως υβρίδια, που κομίζουν πολύ ισχυρότερη σημειολογία απ'όση μπορείς να συλλάβεις, ακριβώς (υποθέτω, δεν γνωριζόμαστε) επειδή έχεις αντίστοιχη άγνοια των γενεσιουργών συνθηκών ολόκληρου του ροκ ιδιώματος.

Απ' την άλλη βέβαια - και αυτό δυστυχώς αφορά το 99% των θαμώνων του φόρουμ - το τραίνο χάθηκε πριν πολλά χρόνια, όταν σταματήσατε να παρακολουθείτε οτιδήποτε έγινε μουσικά στον πλανήτη από το 77 και μετά. Είστε παλαιοροκάδες φίλε μου, δεν είναι και για διαφήμιση...

trolley είπε:
Απ' την άλλη βέβαια - και αυτό δυστυχώς αφορά το 99% των θαμώνων του φόρουμ - το τραίνο χάθηκε πριν πολλά χρόνια, όταν σταματήσατε να παρακολουθείτε οτιδήποτε έγινε μουσικά στον πλανήτη από το 77 και μετά. Είστε παλαιοροκάδες φίλε μου, δεν είναι και για διαφήμιση...
Αα γειά σου. Φυσικά ο καθένας μπορεί να λέει τι του αρέσει και τι όχι αλλά κάποια πράγματα μάλλον μας έχουν ξεπεράσει, αδυνατούμε να τα παρακολουθήσουμε. Αντί λοιπόν να το παραδεχτούμε κάνουμε σαν εκείνο τον ξινό τον γέρο που μουρμουράει στο τρόλει για το πόσο κακή είναι αυτή η νεολαία. Μυρίζει ναφθαλίνη αδέρφια. That being said αυτό δεν σημαίνει πως η μουσική του Kayne είναι καλή, μπορεί να είναι και χάλια.

Trolley, θα απαντουσα στις εντελως ασχετες διαπιστωσεις σου, αλλα, 11:40 πηγε, κι εχω να κανω ενα μπανιο, να ντυθω και να βγω για κανα ποτακι. Μια αλλη φορα ισως.
wave.gif

PS: τα ιδια και για σενα TheOctapus. Τρεχετε και οι δυο.

trolley είπε:
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Ξέρεις, βρίσκω τον εαυτό μου τελευταία σε φάσεις να "απαξιώνω" (καλύτερα μάλλον ταιριάζει το "αδιαφορώ επιδεικτικά") -καθαρά σαν προσωπικό γούστο, βεβαίως, μια και αντικειμενικά δεν ισχύει σαφέστατα- διάφορες πρόσφατες προσπάθειες, ακόμα κι από μπάντες των οποίων ήμουν/είμαι fan.

Άλλες φορές πάλι, ακούω κάποιες νέες κυκλοφορίες, ακόμα και από άγνωστες μπάντες, και χαίρομαι τόσο πολύ που οι μουσικές που γουστάρω δεν έχουν κολλήσει εκεί πίσω στο '77/'85/'96 κ.ο.κ.

Διπολικός;  :-X

ο αρχηγος στον συγκεκριμενο χωρο παντως κατα τη γνωμη μου ειναι με διαφορα αυτος

κατα τη γνωμη μου, ολα γαμ@#ανε!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Waterfall-K είπε:
Φιλτατε Waterfall, δεν εχω κανενα λογο και ορεξη να ανοιξουμε ιντερνετικο "καβγα" για πραγματικα ασημαντα πραγματα, για αυτο θα σε ρωτησω με την προθεση να ξεκινησουμε απλα συζητηση.

Γιατι η χιπ χοπ ειναι γελοιο ειδος? Σιγουρα, ειναι "τεμπελικη" μουσικη απο αποψη παικτικου ταλεντου κτλ., αλλα μηπως ειναι απλα αλλος τροπος εκφρασης? Θελω να πω, και για την ροκ μουσικη τα ιδια λεγανε οταν πρωτοξεκινησε. "Μοδα της νεολαιας" θεωρουσαν και τους Chuck Berry, Stones, Beatles, Purple, Zeppelin κτλ., αλλα γιατι συγκεκριμενα θεωρεις τη χιπ χοπ γελοια?

+1000

και γενικα απο mahalia jackson, aretha franklin, ray charles, coltrane, stevie wonder, kurtis mayfield, rufus, erykah badu, onyx, κτλ. κτλ, μια διαδρομη ειναι, μουσικα ειδη με πολυ περισσοτερη σχεση μεταξυ τους αποτι φαινεται εκ πρωτης οψεως..  οποιος εχει παει σε παρτυ στην αμερικη με hip hop μουσικη εχει αλλη γνωμη για το ειδος
+2000

αν και το χιπ χοπ εξακολουθει να μη μου αρεσει καθολου (και σιγουρα δεν ειμαι παλαιοροκας in fact το 90% του ροΟΥκ πριν το πΑνκ ,ειδικα αν εχει πολλες νοτες και αν διαρκει παραπανω απο 3 λεπτα ;D μου προξενει χασμουρητα  ;D)

το οτι ειναι ομως η πλεον δημοφιλης μουσικη στην κοινοτητα που γεννησε τις αγαπημενες μου μουσικες σιγουρα με....προβληματιζει τουλαχιστον οσον αφορα στην πΓοιοτικη και καλλιτεχνικη του αξια ειδικα ως ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ εκφραση ολων αυτων των ανθρωπων....μπορει να (ανα)γνωριζουν κατι που εγω ως λευκος (λεμε τωρα  ;D) και δη Ευρωπαιος (ξανα-λεμε τωρα  ;D) δεν (ανα)γνωριζω ή απλα δεν μπορω να νοιωσω....σιγουρα το γεγονος οτι δεν καταλαβαινω...γρι απο αυτα που λενε αν και...βαθυς γνωστης της αγγλικης  ;D παιζει καποιο μικρο ρολο  ;)

κατι μου λεει οτι δεν μου αρεσει για τον ιδιο ακριβως λογο που δεν αρεσει η ‘‘Ιτια‘‘ ή η ‘‘Φραγκοσυριανη‘‘ στον μεσο αφροαμερικανο κατω των 40  ;D...δηλ. ντεντοκαταλαβαινωρεπεντιμου  :D

Alter είπε:
...

ο πατερας σου

https://www.youtube.com/wa

εσυ

https://www.youtube.com/wat

και τα παιδια σου

https://www.youtube.com/watc

κατα τη γνωμη μου, ολα γαμ@#ανε!!!

αμα σου πω τι διάβασα σκρολλάροντας απο κάτω προς τα πάνω με αρχή το λανθασμενο

κατα τη γνωμη μου, ολΟΙ γαμ@#Τανε!!!
πραγματικά ίδρωσα επι τοπου, λέω παει, τη χάσαμε τη μπαλα...  ;D

Alter είπε:
ο αρχηγος στον συγκεκριμενο χωρο παντως κατα τη γνωμη μου ειναι με διαφορα αυτος

Ελα, πες μου, κανεις πλακα. ;DΓιατι μονο σαν πλακα μπορω να δω το Hip Hop στο ιδιο θρεντ με τους "Chuck Berry, Stones, Beatles, Purple, Zeppelin κτλ".

Δεν ειμαι σιγουρος αν εχεις/εχετε ακουσει Hip Hop/Rap. Αν Ναι, ή μας κανετε πλακα ή εχετε απιστευτα ΧΑΛΙΑ μουσικο γουστο.

Οπως και να'χει, παω για υπνο. Δεν παλευονται τετοια θρεντς...

Waterfall-K είπε:
PS: τα ιδια και για σενα TheOctapus. Τρεχετε και οι δυο.
Παραδέχομαι ότι "τρέχω", λίγο όμως, όχι πολύ. Κατάλαβε πάντως (αν θέλεις) δύο πράγματα: α) ότι απευθύνομαι σε φιλικό τόνο, β) ότι πριν ξαναχαρακτηρίσεις δικό μου ποστ, τουλάχιστον περίμενε πρώτα να δεις πόσοι (και ποιοι) συμφωνούν.

Στο ιδιο ποστ ο Snoop Dogg με Mahalia Jackson, Aretha Franklin, Ray Charles, Coltrane, Stevie Wonder, Kurtis Mayfield κλπ...Οκ.... Γιατι μονο σαν πλακα μπορω να δω το Hip Hop στο ιδιο θρεντ με τους "Chuck Berry, Stones, Beatles, Purple, Zeppelin κτλ".
Στο ίδιο ποστ; Ναι, φυσικά βρίσκονται στο ίδιο ποστ διότι πολύ πριν βρεθούν εκεί, έχουν εξασφαλίσει θέση στο ίδιο τραίνο μουσικής ιστορίας (αυτό που σου έγραψα νωρίτερα πως έχεις χάσει).

Δε σημαίνει ότι έχουν την ίδια αξία - και πως θα μπορούσαν άλλωστε, κάποιοι πεθαίνουν (μουσικά ή φυσικά). Αλλά ένας έντιμος ακροατής, ξέρει.

Γιατί....; ::) :P
Η ήπια απάντηση : Ξέρω (και ελπίζω) ότι όλοι μας έχουμε κάτι καλόγουστο να δείξουμε στους συνφορουμίτες μας, δικό μας ή όχι. Ίσως δεν το έχεις συνειδητοποιήσει αλλά όταν γράφεις σε ένα δημόσιο χώρο... δημοσιογραφείς, και κρίνεσαι σαν δημοσιογράφος όχι σαν φίλος του Σπύρου (όποιος και αν είναι αυτός). Στον Σπύρο στείλε π.μ., εκεί που διαβάζω και εγώ, βάλε ένα φίλτρο και δείξε μου κάτι που να μην πονάνε τα μάτια μου ή τα μυαλά μου.

:)

X-minor είπε:
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Ξέρεις, βρίσκω τον εαυτό μου τελευταία σε φάσεις να "απαξιώνω" (καλύτερα μάλλον ταιριάζει το "αδιαφορώ επιδεικτικά") -καθαρά σαν προσωπικό γούστο, βεβαίως, μια και αντικειμενικά δεν ισχύει σαφέστατα- διάφορες πρόσφατες προσπάθειες, ακόμα κι από μπάντες των οποίων ήμουν/είμαι fan.

Άλλες φορές πάλι, ακούω κάποιες νέες κυκλοφορίες, ακόμα και από άγνωστες μπάντες, και χαίρομαι τόσο πολύ που οι μουσικές που γουστάρω δεν έχουν κολλήσει εκεί πίσω στο '77/'85/'96 κ.ο.κ.

Διπολικός;  :-X
Έχουμε δύο κίνητρα για το ότι ακούμε μουσική:

Το πρώτο είναι ότι ξέρουμε τι μας αρέσει, οπότε όταν το ακούμε (κρυμμένο ή όχι) το αναγνωρίζουμε.

Το δεύτερο είναι ότι είμαστε φιλέρευνοι, περίεργοι. Χρησιμοποιούμε την ώθηση, την παρόρμηση αυτή, ώστε να ανακαλύψουμε νέα πράγματα, να τα αξιολογήσουμε κλπ.

Όπως υποπτεύεσαι, το δεύτερο κίνητρο κάποτε ατονεί ή πεθαίνει, καθότι μεγαλώνουμε, υπάρχει κούραση, δεν υπάρχει χρόνος κλπ. Σε κάποιους, πεθαίνει πολύ νωρίς (τι νομίζεις ότι είναι όταν συναντάς άνθρωπο που ακούει "όλη μου τη ζωή λαϊκά".

;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back