M
Δεν έχω ακούσει την μουσική του, αλλά το παραπάνω σχόλιο / απόφθεγμα είναι εντελώς λανθασμένο για έναν εξαιρετικά απλό λόγο : ότι η μουσική μας εμπειρία δεν εκτείνεται στο χρονικό ύπαρξης του συγκεκριμένου, αλλά αφορά σε δυνατότητα ακρόασης και αξιολόγησης μουσικού υλικού πολλών δεκαετιών ή και αιώνων. Μόνο ανάμεσα σε ακροατές που έχουν παρεμφερές πλαίσιο αναφοράς μπορούν να γίνονται αξιολογήσεις, αλλά (όπως λέει η πρώτη γραμμή : "ο κόσμος δεν είναι αυτό που λέμε ώριμος ακροατής") εδώ δεν έχουμε αυτή την περίπτωση.theoctapus είπε:Ναι, ο κόσμος δεν είναι αυτό που λέμε ώριμος ακροατής, αλλά τι να κάνουμε ρε παιδιά, αφού αρέσει σε κάποιους (πολλούς) το να λέμε πως κάνει κακή μουσική είναι λάθος. To μόνο σωστό σχόλιο είναι πως κάνει μουσική που δεν μας αρέσει.
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο αγαπητέ. Άρα το σωστό σχόλιο θα μπορούσε να είναι: "Επί συνόλου αξιολογήσεων που έμπρακτα (βλ. εμπορική επιτυχία) κατατίθενται από ανώριμους ακροατές, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι καλός. Εμένα πάντως δεν μ' αρέσει."trolley είπε:Συνεπώς, το σωστό σχόλιο είναι : "επί συνόλου αξιολογήσεων που έμπρακτα (βλ. εμπορική επιτυχία) κατατίθενται από ανώριμους ακροατές, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι καλός".
Βέβαια, στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο και με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, υπάρχουν και "καλύτεροι".
Μα... όχι. Όπως είπα, εγώ π.χ. δεν ξέρω καν αν μου αρέσει.theoctapus είπε:Το ένα δεν αναιρεί το άλλο αγαπητέ. Άρα το σωστό σχόλιο θα μπορούσε να είναι: "Επί συνόλου αξιολογήσεων που έμπρακτα (βλ. εμπορική επιτυχία) κατατίθενται από ανώριμους ακροατές, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι καλός. Εμένα πάντως δεν μ' αρέσει."
Αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστό. Όμως, προς Θεού, μην ξαναγράψεις ΜΠΕΕΕΕΕΕ, θεωρώ όποιον το κάνει εντελώς υποκριτή και επίσης είναι (μέχρι σήμερα) λόγος για να μην ξαναμπώ σε κάποιο δικτυακό τόπο.Έχει πάντως μεγάλη πλάκα- για μένα- να βλέπω κάποιους τη μια στιγμή να υπερασπίζονται τη καλλιτεχνία λόγω ακροαματικότητας- την ίδια του την οντότητα, εν μέσω ανυπαρξίας- αυτού του Κανίς πχ ;D ;D ;D και συγχρόνως να λένε πως οι ψηφοφόροι πχ των εκλογών είναι παντελώς ηλίθιοι με αυτούς που βγάζουν κάθε φορά.
Προφανώς ισχύει γι' αυτούς που μπορούν να πουν αν τους αρέσει ή όχι. Σίγουρα δεν μπορούν να το πουν όλοι.trolley είπε:Μα... όχι. Όπως είπα, εγώ π.χ. δεν ξέρω καν αν μου αρέσει.
Καλά παίρνω πίσω το ΜΠΕΕΕ, αλλά να ξέρεις πως γύρω μου ακούω σκυλιά, γατιά,πουλάκια, κότες, κατσίκια, γελάδες και πρόβατα, σπανίως και λύκους, οπότε το ΜΠΕΕΕΕ,δεν ήταν το γνωστό εξυπνακίστικο σχόλιο, αλλά βιωματικό απόφθεγμα ;D ;D ;Dtrolley είπε:Μα... όχι. Όπως είπα, εγώ π.χ. δεν ξέρω καν αν μου αρέσει.
Αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστό. Όμως, προς Θεού, μην ξαναγράψεις ΜΠΕΕΕΕΕΕ,
Το σέβομαι, τότε.samy paraga είπε:Καλά παίρνω πίσω το ΜΠΕΕΕ, αλλά να ξέρεις πως γύρω μου ακούω σκυλιά, γατιά,πουλάκια, κότες, κατσίκια, γελάδες και πρόβατα, σπανίως και λύκους, οπότε το ΜΠΕΕΕΕ,δεν ήταν το γνωστό εξυπνακίστικο σχόλιο, αλλά βιωματικό απόφθεγμα ;D ;D ;D
Αν ανατρέξεις λιγάκι στα σχόλιά σου, όπως και άλλων στα θέματα, περί Παντελίδη-σκυλάδικων και λαικών, θα δεις πως όλα μαζί τα κάνατε σούπα κάποιοι. Καθότι όπως σίγουρα θα αντιλαμβάνεσαι, ο πολιτισμός και οι εκφάνσεις του, έχουν άμεση σχέση με το όλον της ύπαρξής μας. Όλμος αυτά από μένα, επί του θέματος, συνεχίστε και συγνώμη για την ενόχληση.theoctapus είπε:Samy μάλλον δεν έχεις κατανοήσει την σοβαρότητα της επιλογής κόμματος σε σχέση με την επιλογή καλλιτέχνη. Δεν είναι το ίδιο.
You would think but no...samy paraga είπε:Αν ανατρέξεις λιγάκι στα σχόλιά σου, όπως και άλλων στα θέματα, περί Παντελίδη-σκυλάδικων και λαικών, θα δεις πως όλα μαζί τα κάνατε σούπα κάποιοι.
Τόσο γενικόλογο που στην ουσία δεν λέει τίποτα.Καθότι όπως σίγουρα θα αντιλαμβάνεσαι, ο πολιτισμός και οι εκφάνσεις του, έχουν άμεση σχέση με το όλον της ύπαρξής μας.
Και εγώ το πιστεύω αυτό που έγραψε, παρ' όλα αυτά.theoctapus είπε:Τόσο γενικόλογο που στην ουσία δεν λέει τίποτα.
Πάντως, η εν' λόγω συζήτηση δεν είναι ατέρμονη. Απλώς υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν επί της διαδικασίας (δεν εννοώ τους παρόντες, άλλωστε δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα).Τώρα αν θέλετε να ξεκινήσετε την ατέρμονη συζήτηση αν υπάρχει σχέση μεταξύ απήχησης και πχιότητας, by all means και καλό κουράγιο.
Έχει ξαναχάσει πολλά κιλά στο παρελθόν, και το θεωρώ όντως άξιο σχολιασμού, καθώς σε αυτή την ηλικία (όπως διαπιστώνω και εγώ) είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο να χάσεις βάρος.Ο Πανος Καμμενος πχ, εχασε 19 ολοκληρα κιλα και δεν βλεπω κανεναν σας να το σχολιαζει.
Σωστό αλλά έχει και εξαιρέσεις. Υπάρχουν πολλοί διαπλεκόμενοι που ασπάζονται την υψηλή κουλτούρα. Το πρωί διαλύω την κοινωνία αλλά το βράδυ πάω μόνο στον Andrea Bocelli, και αυτό από θεμα αληθινού γούστου.samy paraga είπε:ο πολιτισμός και οι εκφάνσεις του, έχουν άμεση σχέση με το όλον της ύπαρξής μας. Όλμος αυτά από μένα, επί του θέματος, συνεχίστε και συγνώμη για την ενόχληση.
δεν ειδα καποιον να το κανει....εγω απλα επειδη δεν ΑΝΤΕΧΩ το χιπ χοπ (ως ειδος,να φανταστεις δεν το αντεχω τοσο πολυ που αν μου βαλεις ενα πιστολι στο κεφαλι και μου πεις να διαλεξω μεταξυ ακροασης Δεληβορια και χιπ χοπ θα διαλεξω...Δεληβορια ;D ;D ) επειδη δεν μου αρεσει και ετσι δεν γνωριζω ΤΙ ειναι καλο η κακο χιπ χοπ απλα παρεθεσα μια κριτικη απο τους ΝΥΤ οπου καποιος που προφανως κΣερει απο χιπ χοπ λεει οτι ειναι πολυ καλος...Έχει πάντως μεγάλη πλάκα- για μένα- να βλέπω κάποιους τη μια στιγμή να υπερασπίζονται τη καλλιτεχνία λόγω ακροαματικότητας- την ίδια του την οντότητα, εν μέσω ανυπαρξίας- αυτού του Κανίς
Τώρα δλδ πρέπει να παραθέσω ορισμό της λέξης πολιτισμός?otto## είπε:Σωστό αλλά έχει και εξαιρέσεις. Υπάρχουν πολλοί διαπλεκόμενοι που ασπάζονται την υψηλή κουλτούρα. Το πρωί διαλύω την κοινωνία αλλά το βράδυ πάω μόνο στον Andrea Bocelli, και αυτό από θεμα αληθινού γούστου.
Οκ, τώρα κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Απλά επειδή μίλησες για ολότητα, κόμματα κλπ. Σωστό και αυτό το τελευταίο πάντως.samy paraga είπε:Τώρα δλδ πρέπει να παραθέσω ορισμό της λέξης πολιτισμός?
Μία απ αυτές τις εκφάνσεις της ποιότητας του πολιτισμού είναι το να ακούς Μποτσέλι, ή Κιάμο, άλλη είναι πχ να μη πετάς τα βρωμόνερα απ το μπαλκόνι σου στη γυναίκα του Σφ που περνά από κάτω με το παιδί και ότι έχει σχέση με τη συμπεριφορά μας στη κενωνία τούτη ;D
Τέλος πάντων κουράστηκα και κούρασα
αυτο λεω και εγω μπορει να ειναι πολυ καλος και απλα να μην το καταλαβαινουμε,να μην εχουμε τις αναλογες εμπειριες και γνωσεις δηλ. για να το αξιολογησουμεενας απο τους καλυτερους ντραμμερ στον κοσμο σημερα σε jazz και funk stuff. Και η υπολοιπη μπαντα ειναι αναλογου επιπεδου. Το δε 2008 που ειχε περασει απο ελλαδα, επαιρνε γυρω στα 10000 $ την εβδομαδα για την (εξαμηνη) περιοδεια με τον Kayne West. .
παντως και στις ΗΠΑ οταν ζουσα....παλι δεν το καταλαβαινα ;D...και σκεψου οτι τοτενες ακουγα σχεδον αποκλειστικα funk & soul.Μπορει εμεις εδω στην ελλαδα να το ακουμε σαν ακατανοητο πραγμα το hip hop, r&b και γενικως αυτην την μιξη απο τις μαυρες αμερικανικες μουσικες που παιζουν ολοι αυτοι, αλλα εκει ειναι διαφορετικα τα πραγματα