μα τι άλλο περίμενες να γίνει... λες να μην ξέρουν πως είναι φάουλ;Evilnye είπε:Το έχω κάνει επανειλημμένα. Αντιμετωπίστηκα με ειρωνία ή με άμεση επίθεση.
αν ήσουν άνδρας θα έτρωγες και ξύλο από τους "μάγκες"...
μα τι άλλο περίμενες να γίνει... λες να μην ξέρουν πως είναι φάουλ;Evilnye είπε:Το έχω κάνει επανειλημμένα. Αντιμετωπίστηκα με ειρωνία ή με άμεση επίθεση.
Ποιος ξερολισμός ρε συ;fleamail είπε:Η γκρίνια και ο ξερολισμός των αντικαπνιστών είναι που μ ενοχλούν! Υπήρξα κι εγώ ένας για 4 χρόνια και σας καταλαβαίνω αλλά υπάρχουν όρια!
Στα ΜΠΑΡ οχι ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.Εδώ θα διαφωνήσω!
Ολλανδία! Μετά τις 11-12 στα περισσότερα μπαρ ανάβει ο μπαρμαν δίνει το σύνθημα και ακολουθούν και άλλοι!
Αυστρία! Στα περισσότερα μπαρ που πήγα κάπνιζαν στη φάση κανονικά δεν επιτρέπετε αλλά έλα μωρέ!
Βέλγιο! Καπνίζουν σε όλα τα μπαρ, τουλάχιστον όπου βρέθηκα εγώ.
Superfunk είπε:ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ αλλοιως ειμαστε ΖΩΑ.Αυτα.
Τα μπαρ είναι κλειστοί χώροι.Στα ΜΠΑΡ οχι ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι η μαγκιά δεν έχει να κάνει με το κάπνισμα. Αν είσαι λαλάκας εκ φύσεως θα είσαι είτε καπνίζεις είτε όχι.gdevelek είπε:αν ήσουν άνδρας θα έτρωγες και ξύλο από τους "μάγκες"...
Τι είναι πιο ενοχλητικό, η γκρίνια ή να αναπνέω με το ζόρι τον καπνό του άλλου;Η γκρίνια και ο ξερολισμός των αντικαπνιστών είναι που μ ενοχλούν! Υπήρξα κι εγώ ένας για 4 χρόνια και σας καταλαβαίνω αλλά υπάρχουν όρια!
Ποιό είναι το όριο; Να μην μπορώ να βγω με τα παιδιά μου για να φάμε έξω, γιατί το κάθε καθίκι δεν ακολουθεί ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;;;fleamail είπε:Η γκρίνια και ο ξερολισμός των αντικαπνιστών είναι που μ ενοχλούν! Υπήρξα κι εγώ ένας για 4 χρόνια και σας καταλαβαίνω αλλά υπάρχουν όρια!
Εννοεί στο μπαρ, τη μπάρα τέλοσπάντων, όπου εκεί θεωρητικά θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένο κάποιο καλό εξαερισμό. Θεωρητικά πάνταaudiokostas είπε:Τα μπαρ είναι κλειστοί χώροι.
+1000Όσον αφορά το θέμα του δωσίματος κλπ, ομολογώ ότι και πάλι δε καταλαβαίνω. Να είμαστε ανεκτικοί σε όσουν καταχράσονται, κάνουν παπαριές, παρανομίες, κλέβουν, και ότι άλλο; Να τους ανεχτούμε, γιατι... δεν είμαστε καρφιά; Γιατί έχουμε κι εμείς λερωμένη τη φωλιά μας; Κάποια στιγμή δε πρέπει να σταματήσει αυτό και εμείς οι ίδιοι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους; Ή θα αφήσουμε τους καπνιστές να καπνίζουν στα μούτρα μας ενώ είναι παράνομο, θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια και σε θέσεις για αναπήρους;
Ναι, αλλά τα μπάρ συνοδεύονται απαραιτήτως απο ποτό. Στα μπάρ δε μπαίνουν (θεωρητικά) μικρά παιδιά και στο μπάρ δεν είναι ψιλοαναγκαίο να πας (για να φας, πχ). Συν του ότι όλη η κάπνα πέφτει στο φαϊ σου, αλλά στο ποτό είναι λιγότερο το ποσοστό...audiokostas είπε:Τα μπαρ είναι κλειστοί χώροι.
εμ, φίλε νικόλα, εδώ είναι το θέμα..δεν θα το ενέκρινα, αλλά θα το κατανοούσα αν έκανες επώνυμη καταγγελία..η ανώνυμη ή ψευδώνυμη καταγγελίαNikolas είπε:Αν ο τύπος/μαγαζί είναι γαϊδούρι και νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει, θα με έχει μπροστά του (ή τέλος πάντων τον Δημήτρη Χατζιπαπάρα... Γιατί μου πήγε άσχημα να πω Νικόλας... ξέρω κι εγώ γιατι... ;D)
+100Nikolas είπε:Ναι, αλλά τα μπάρ συνοδεύονται απαραιτήτως απο ποτό. Στα μπάρ δε μπαίνουν (θεωρητικά) μικρά παιδιά και στο μπάρ δεν είναι ψιλοαναγκαίο να πας (για να φας, πχ). Συν του ότι όλη η κάπνα πέφτει στο φαϊ σου, αλλά στο ποτό είναι λιγότερο το ποσοστό...
Καταλαβαίνω την ανάγκη να καπνίσει ο άλλος στο μπαρ, αλλά δεν το ανέχομαι στο φαγητό!
Η παρουσία παιδιών είναι η μόνη προϋπόθεση που με κάνει Ταλιμπάν ακόμα και όταν είμαι φιλοξενούμενος σε σπίτια γνωστών που καπνίζουν στο σπίτι τους με τα παιδιά μέσα.Nikolas είπε:Ποιό είναι το όριο; Να μην μπορώ να βγω με τα παιδιά μου για να φάμε έξω, γιατί το κάθε καθίκι δεν ακολουθεί ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;;;![]()
Τα πιστεύω μου τα υποστηρίζω με τις πράξεις μου (ποδήλατο, δε καπνίζω, είμαι υποστηρικτής διαφόρων ομάδων (οχι αθλητικών), είμαι αιμοδότης, κλπ, κλπ... Επίσης καταγγέλω κατα καιρόυς (δεν το έχω κάνει σπορ) πράγματα που μου σπάνε τα νεύρα.allobarr είπε:εμ, φίλε νικόλα, εδώ είναι το θέμα..δεν θα το ενέκρινα, αλλά θα το κατανοούσα αν έκανες επώνυμη καταγγελία..η ανώνυμη ή ψευδώνυμη καταγγελία
1) δεν υποστηρίζει τα πιστεύω σου..κοινωνικο-ψυχολογικά το άτομο (νικόλας) δεν παίρνει θέση σε ένα κοινωνικό ζήτημα, αποποιούμενο ένα κομμάτι του λεγόμενου ιδεολογικού εαυτού, μεταθέτοντας την ευθύνη μιας καταγγελίας δηλ.μιας μη κοινωνικά αποδεκτής πράξης (κανείς δεν αγαπάει τους ρουφιάνους ;D) σε φανταστικό πρόσωπο...
Μα απλά πράγματα...2)όμως ο κύριος χατζιπαπάρας είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου..για το οποίο τί? ντρέπεσαι? φοβάσαι? αυτό εγείρει θέματα αυτοεικόνας και αυτοεκτίμησης σε ψυχολογικό πάντα επίπεδο3)αν το δούμε κοινωνιολογικά, ζούμε σε μια εποχή που ο κάθε πολίτης κρύβεται πίσω από γενικευμένους κοινωνικούς ρόλους, επιβεβλημένες άνωθεν πολιτικές, μασκαρεμένες και σερβιρισμένες ως επιστημονικοφανώς βασισμένες ιδεολογίες (το τσιγάρο βλάπτει κτλ) με αποτέλεσμα να "αποπροσωποποιεί" τον εαυτό του ώστε να κάνει πράξεις που το "εγώ" του (όταν δηλώνει τα στοιχεία της ταυτότητάς του) κατακρίνει..με λίγα λόγια, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, το ρίσκο ή τα εύσημα μιας πράξης που ο ίδιος έκανε..μιλώ δηλαδή για πράξεις "απρόσωπης βίας" πίσω από ένα ψευδώνυμο, κουκούλα ή κράνος..διευκρινίζω ότι η στάση του μαγαζιού είναι μια πράξη αλητείας και η στάση του κυρίου χατζιπαπάρα μια πράξη "απρόσωπης βίας", αφού εξαιτίας της ανωνυμίας και μόνο στερείται ιδεολογικού υπόβαθρου...
σωστά, αλλά στα πλαίσια της απλής λογικής, ο ίδιος ο νόμος δεν αρκεί για να προστατέψει αυτόν που καταγγέλει. Είναι εντελώς παράλογο!4) μια ψευδώνυμη καταγγελία καταπατά βασικά δικαιώματα του καταγγελθέντος, αφού το ποινικό δίκαιο της χώρας δηλώνει ρητά ότι ο καταγγελόμενος έχει δικαίωμα να γνωρίζει τα στοιχεία του καταγγέλοντος, ώστε να μπορεί να κινηθεί προς υπεράσπισή του, στα πλαίσια του νόμου
Φυσικά και για αυτό και αυτή η συζήτηση! Αλλιώς θα το είχα βουλώσει!5) χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, η προσωπική μας στάση και συμπεριφορά υποθάλπτει και αναγεννά μια κοινωνική πραγματικότητα, που ως σύνολο πιά καταγγέλουμε, μόνο που δεν είμαστε σταγόνες μέσα στον ωκεανό αλλά άτομα που η δράση μας μπορεί να επιφέρει μικροκοινωνικού μεγέθους αλλαγές, παθητικά να ακολουθεί την ροή των πραγμάτων ή υποσυνείδητα να την υποδαυλίζει..
θένξ!υ.γ εγώ ο allobarr ή δημήτρης κοφοδήμος δεν κάνω προσωπική επίθεση στον νικόλα τον οποίον με κείνα και με τούτα έχω συμπαθήσει, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας να συζητήσω ένα κοινωνικο-ψυχολογικό φαινόμενο, πολύ μεγαλύτερο, σημαντικότερο και επικίνδυνο από την απαγόρευση του καπνίσματος..
+1000audiokostas είπε:Από την στιγμή που δεν υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων του καταγγέλοντος, αρνούμαι να γίνω βορά στις ενίοτε εγκληματικές (ναι, με την βαρύτητα αυτής της λέξης) διαθέσεις του κάθε υπανθρώπου.
επιβεβλημένες άνωθεν πολιτικές, μασκαρεμένες και σερβιρισμένες ως επιστημονικοφανώς βασισμένες ιδεολογίες (το τσιγάρο βλάπτει κτλ)
συμφωνώ απόλυτα..αλλά γιατί να συχνάζει κάποιος σε μαγαζιά υπανθρώπων?audiokostas είπε:Από την στιγμή που δεν υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων του καταγγέλοντος, αρνούμαι να γίνω βορά στις ενίοτε εγκληματικές (ναι, με την βαρύτητα αυτής της λέξης) διαθέσεις του κάθε υπανθρώπου.
καμιά επιστημονική θεωρία δεν υποστηρίζει ότι κάπνισμα = καρκίνος..υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα μπορεί να συνδέεται έμμεσα με τον καρκίνο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα..Evilnye είπε:Παρεπιπτόντως, το ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία δεν είναι μια σαχλαμάρα στηριζόμενη από επιστημονικοφανείς δηλώσεις.
Μα ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που ακόμα μελετάται.allobarr είπε:καμιά επιστημονική θεωρία δεν υποστηρίζει ότι κάπνισμα = καρκίνος..υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα μπορεί να συνδέεται έμμεσα με τον καρκίνο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα..
+1 κατά 90% δηλώνω ξενέρωτη και δεν πολυβγαίνω, ή γκρινιάζω και φεύγω νωρίς.συμφωνώ απόλυτα..αλλά γιατί να συχνάζει κάποιος σε μαγαζιά υπανθρώπων?