O Ελληνας και το εμβολιο

evris

..not elvis
Πόντοι
38
Ελληνας και ποδηλατο, Ελληνας και τσιγαρο, γιατι οχι και αυτο;  Μειωσα τις επιλογες σε 2. Ψηφιστε αυτην που ειναι κοντινοτερη σας.

Γιατί;

Ψάχνεις μαζική επιβεβαίωση (ή αντίθεση) της επιλογής σου;

audiokostas είπε:
Γιατί;

Ψάχνεις μαζική επιβεβαίωση (ή αντίθεση) της επιλογής σου;
Κα ναι και οχι.

Ειναι οπως και με το Ελληνας και τσιγαρο, Ελληνας και διτροχο... ενα θεμα που δειχνει την σταση μας σε κατι hot και "επικαιρο". Με ενδιαφερει η συνισταμενη αποψη της κοινοτητας μας. Αν καποιος cares to elaborate κιολας ακομα καλυτερα. Θα το κανω και εγω οταν βρω λιγο χρονο, το μεσημερι, αν δεν εχει διαγραφει ηδη το θρεντ λογω τσακωμων.

Να ρωτήσω κάτι αν επιτρέπεται;

Αν ο γενικός πληθυσμός ξεκίνησε τον εμβολιασμό χθές (αν δεν απατώμαι), εσύ πως έχεις την υπογραφή / δήλωση εδώ και τέσσερεις μέρες;

Προφανώς σε απασχολεί  πολύ σαν ζήτημα για να αναφέρεσαι συχνά σε αυτό αλλά θεωρείτο όλη η οικογένειά σου υψηλού κινδύνου;

Να πω απλά πως εάν είναι να το ανοίξεις το θέμα, τουλάχιστον άνοιξε το απευθείας με όσα έχεις να πεις και όχι απλά με ένα poll, μια δυο γραμμούλες, που υποδηλώνουν πως κάνεις πλάκα.

Σας είπα και στο άλλο θέμα δίπλα ότι βρέχει;

evris είπε:
Κα ναι και οχι.

Ειναι οπως και με το Ελληνας και τσιγαρο, Ελληνας και διτροχο... ενα θεμα που δειχνει την σταση μας σε κατι hot και "επικαιρο". Με ενδιαφερει η συνισταμενη αποψη της κοινοτητας μας. Αν καποιος cares to elaborate κιολας ακομα καλυτερα. Θα το κανω και εγω οταν βρω λιγο χρονο, το μεσημερι, αν δεν εχει διαγραφει ηδη το θρεντ λογω τσακωμων.
Δεν βλέπω το λόγο να τσακωθούμε. Θα γράψω την άποψή μου αργότερα.

(Στα γρήγορα, ας πω ότι απλά πήγα και το έκανα. Κι εγώ κι όλο μου το σόι).  

Ας κρατήσουμε απλά την κουβέντα σε επιστημονικό - κοινωνικό επίπεδο και όχι σε αοριστολογίες.

audiokostas είπε:
Να ρωτήσω κάτι αν επιτρέπεται;

Αν ο γενικός πληθυσμός ξεκίνησε τον εμβολιασμό χθές (αν δεν απατώμαι), εσύ πως έχεις την υπογραφή / δήλωση εδώ και τέσσερεις μέρες;

Προφανώς σε απασχολεί  πολύ σαν ζήτημα για να αναφέρεσαι συχνά σε αυτό αλλά θεωρείτο όλη η οικογένειά σου υψηλού κινδύνου;
Οχι ρε... υπαρχουν (υπηρχαν?)  εμβολιαστικα κεντρα σε διαφορα μερη. Καναν εμβολια σε οποιονδηποτε. Οχι υψηλου η καποιες κατηγοριες η ηλικιες κλπ. Ουτε βιβλιαρια, ουτε τιποτα. Σαν επιδειξη ταπεργουεαρ. Τυχαια μπηκα για ασχετο λογο, τους πετυχα σε ενα απο αυτα πριν 5-6 μερες και εκανα εγω και η γυναικα μου. Τα παιδια πηγαν χθες.

Με απασχολει και μαλιστα πολυ, οχι σαν κατασταση (οτι θα καταστραφει ο πλανητης κλπ) οσο σαν μια αληθινη συντεταγμενη/μαζικη/συχρονισμενη δραστηριοποιηση, πες πρωτη δοκιμη αντιμετωπισης του συγχρονου ανθρωπου εναντι ενος παγκοσμιου αρνητικου φαινομενου.

Μη κανετε το εμβολιο,ακομα & η κουτση Μαρια γνωριζει οτι ειναι μια παγκοσμια συνομωσια κατα του προλεταριατου ενορχηστρωμενη απο ευνουχους Αρειανους και καπιταλιστικα γουρουνια απο την Ανδρομεδα.

evris είπε:
...

Με απασχολει και μαλιστα πολυ, οχι σαν κατασταση (οτι θα καταστραφει ο πλανητης κλπ) οσο σαν μια αληθινη συντεταγμενη/μαζικη/συχρονισμενη δραστηριοποιηση, πες πρωτη δοκιμη αντιμετωπισης του συγχρονου ανθρωπου εναντι ενος παγκοσμιου αρνητικου φαινομενου.
Ακριβώς αυτό.

Εγώ δεν πήγα, φοβάμαι λίγο τις παρενέργειες (άκουσα ότι μετά αρχίζει να σου αρέσει η Νανά Μούσχουρη).

Στην πρώτη "πανδημία" είχατε εμβολιαστεί;

Να δωσω ενα παραδειγμα πχ που με προβληματιζει και δεν εχω κατασταλαξει για το πως να το δω απο αποψη δικαιωματων/υποχρεωσεων/ελευθεριων επιλογων/κοινωνικου συμφεροντος ....

Εισαι νηπιαγωγος. Υγιεστατη κοπελιτσα. Αν κολλησεις, οι πιθανοτητες ειναι κατα 99.999% να επιβιωσεις και να γλιτωσεις με 5 μερες στο κρεβατι με πυρετο.

Το σχολειο παρολα αυτα θα κλεισει και 20 παιδακια θα πρεπει να τα κρατησει ο μπαμπας, η μαμα σπιτι και να παρουν 20 οικογενειες αδεια ακομα και κανενα να μην εχει κολλησει.

Επισης αν εχεις κολλησει εν αγνοια σου, μεχρι να εκδηλωσεις συμπτωματα, 5-10 απο αυτα οπως τα ταιζεις, αλλαζεις, νανουριζεις, παιζει να πεθανουν και μερικα η απλα να ψηθουν στον πυρετο στα 3χρονια τους για 5-10 μερες.

Τελικα και κανεις να μην ψηθει στον πυρετο εξαιτιας σου και κανεις μην πεθανει, τα 5 εμβολιασμενα που δεν θα καταφερεις να κολλησεις/σκοτωσεις/στειλεις για 5 μερες σπιτι τους με πυρετο και θα μπορουσαν να κανουν μαθημα, ενω θα ειναι υγιεστατα θα μεινουν "αμορφωτα".

Δεν πήγα κ ουτε προκειται.

Η πανδημία οπως κατονομάστηκε απο τα ΜΜε δεν ειναι παρα μια απλη γρύπη κ τπτ παραπάνω.

Οι θανατοι οι οποιοι προεκυψαν ειμαι σίγουρος γνωρίζετε πως ειχαν σοβαρο προβλημα υγείας απο πριν.Το ιδιο θα γινότανε κ με οποιαδήπωτε γριπη.

Τα ΜΜΕ για ακόμη μια φορα κανανε καλα τη δουλεια τους.

Δεν έχω πάει ακόμη, και ούτε τα παιδιά μου εμβολίασα για τον νέο ιό (αυτόν τον γουρουνιών). Μίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε ότι για υγειή παιδιά, σαν τα δικά μου, δε βλέπει 100% το λόγο να γίνει το εμβόλιο, αφού όσα έχουν κολήσει, την πέρασαν ελαφρά, χωρίς αντιβιοτικά και άλλα θέματα... άρα...

Για εμένα και τη σύζυγο, δε ξέρω τι να πω, είναι η αλήθεια. Υγειής είμαι κι εγώ, δε καπνίζω, δε πίνω (μπύρα μόνο! ;D) και άρα το σκέφτομαι.

Δε το φοβάμαι, αλλά σκέφτομαι την ταλαιπωρία κυρίως, και το τρελό χάσιμο του χρόνου... :-/

Επί τι ευκαιρία, να σημειώσω ότι ο συγκερκιμένος ιος, είναι πιο ελαφρύς από τον εποχιακό, απλά κολάει πιο εύκολα και β(γ)άλαμε τη λέξη "πανδημία" στο λεξιλογιό μας. Μάλιστα, τώρα που αρώστησα κι εγώ και τα παιδιά για 3 μέρες με 28-29 πυρετό ,βύχα, κλπ, μου πέρασε απ'το μυαλό ότι μπορεί να είναι αυτό... 3/4 της οικογένειας κολήσανε... Τόσα που έχω, όμως, στο κεφάλι μου, αυτή τη στιγμή, θαύμα είναι που μπορώ να κάνω ποστ, όχι να πάω για εξετάσεις επι πληρωμή!  >:(

Εύρις: Το σχολείο θα κλείσει, ούτως ή αλλιώς για πάμπολλους λόγους (πχ απεργία. Αύριο ο παιδικός έχει απεργία. Αφού από Πεμ εώς Πεμ που μας πέρασε ήταν κλειστό λόγο γρίπης και καλά...). Η δασκαλα θα αρωστήσει ούτως ή αλλιώς και αυτά τα πράγματα προβλέπονται. Αφού δε μιλάμε για το σούπερ θανατηφόρο ιό, αλλά για ψιλοπανικό τελικά, δε βλέπω το λόγο για αναγκασμό... Αλλά για ενημέρωση! ;)

Nikolas είπε:
Εύρις: Το σχολείο θα κλείσει, ούτως ή αλλιώς για πάμπολλους λόγους (πχ απεργία. Αύριο ο παιδικός έχει απεργία. Αφού από Πεμ εώς Πεμ που μας πέρασε ήταν κλειστό λόγο γρίπης και καλά...). Η δασκαλα θα αρωστήσει ούτως ή αλλιώς και αυτά τα πράγματα προβλέπονται. Αφού δε μιλάμε για το σούπερ θανατηφόρο ιό, αλλά για ψιλοπανικό τελικά, δε βλέπω το λόγο για αναγκασμό... Αλλά για ενημέρωση! ;)
Ευχαριστώ Νικόλα.

Η υπερβολή δεν καθιστά το γεγονός αδιάψευστο.

Nikolas είπε:
Αφού από Πεμ εώς Πεμ που μας πέρασε ήταν κλειστό λόγο γρίπης και καλά...). Η δασκαλα θα αρωστήσει ούτως ή αλλιώς και αυτά τα πράγματα προβλέπονται.
Μα αυτα ειναι που με εξιταρουν και θα θελα να ακουστουν σε αυτο το θρεντ...

Να εχεις τα μεσα να μπορεις να αποφυγεις να αρρωστησει η δασκαλα και να αρρωστησουν τα παιδια και να κλεισει απο Πεμπτη εως Πεμπτη και τελικα να καταφερνεις να κλεινει το σχολειο απο Πεμπτη σε Πεμπτη και να αφηνουμε μοιρολατρικα στην τυχη το να αρρωστησει η δασκαλα η τα παιδια, οσαν να μην υπηρχαν μεσα που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε για να το αποτρεψουμε αυτο.

Όπως και να σταματήσουμε 17 Νοεμβρίου, συνέδρια και συνελεύσεις καθηγητών (κάθε μήνα) κατά τις ώρες διδασκαλίας, απεργίες και άλλες τέτοιες πανδημίες που μας αναγκάζουν να βρίσκουμε ανθρώπους να κρατάνε τα παιδιά μας όσο δουλεύουμε.

Και τώρα που θα κλείσουν τα σχολεία για ένα μήνα τουλάχιστον, είναι καθαρά θέμα πανδημίας.

γρίπης στα παιδιά, όχι στη δασκάλα. Ο παιδικός έκλεισε γιατί κάποιο παιδάκι έπιασε γρίπη και άλλα 10 φάνηκαν να έχουν παρόμοια "γριπώδη" συμπτώματα. Λαλακίες δηλ. Και μετά σου κάνουν απεργία αύριο. Σοβαρα, αν έχω 1 πρόβλημα με τα δημόσια σχολεία είναι αυτό...

Εσύ θα πρότεινες να γίνει αναγκαστικό το εμβόλιο σε όλους; Γιατι παιδιά ή δασκάλοι να αρωστήσουν, φτάνει για να κλείσει το σχολείο! :(

Κώστα: ΑΚΡΙΒΩΣ!

Νομιζω οτι οι μηνυσεις που επεσαν απο Γαλλια στην φαρμακοβιομηχανια και η επιστροφη των εμβολιων απο Καναδα ηδη θα επρεπε να μας ειχαν κανει καπως πιο επιφυλακτικους απεναντι στο εμβολιο.

Οπως και η γενικοτερη αηδια που μας προκαλουν τα ΜΜΕ θα επρεπε να μας κανει πιο επιφυλακτικους ως προς το ποσο "πανδημια" καθως και ποσο "θανατηφορα" ειναι αυτη η γριπη.

Για το οτι ειναι εργαστηριακος ιος νομιζω οτι δεν χωραει αμφιβολια.

Εν πασει περιπτωσει, με 4 γιατρους μιλησα τις τελευταιες μερες και ηταν μοιρασμενοι, 2 το εκαναν και 2 αποκλειεται να το κανουν. Ποιος ξερει?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back