Νταξ,το θεμα μου φαινεται πηγε σε μια απαξιωση των αγγλοφωνων ελληνικων γκρουπ με την οποια διαφωνω.
Εδω μεσα εχω ακουσει αξιολογοτατες δουλειες που δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απολυτως απο σημερινες δουλειες του εξωτερικου.
Ουτε καν στην προφορα της αγγλικης που ποναει αλλα εχει ατομα να την υπηρετησουν 100%.Που εχουν ζησει,οικειοποιηθει,παιδεψει την αγγλικη..
Και για να επιχειρηματολογησω..
Ετυχε να ακουμε ντεμο απο ελληνοφωνο σχημα με Αγγλο γνωστο κιθαριστα(στο αυτοκινητο) και τον ρωτησα αν τον ξενιζει κατι,ακομα και η προφορα,(για μενα ηταν μετρια παρεπιπτοντως..)και μου ειπε ''οχι,αλλα εχουμε στην Αγγλια πολλα τετοια γκρουπ''.
Και εκει ειναι νομιζω το θεμα...
Γιατι καποιος ξενος παραγωγος να ρθει Ελλαδα να επενδυσει οταν εχει κερασιες στον κηπο του?
Εκει ειναι η γενετειρα του υφους και μεις απλα το μιμουμαστε...
Και το λεω και για μενα που ως γνωστον εις το φορουμ,μαιμουδιζω ''Keep on rockin magkes in south Petralona..'' ;D
Πιστευω οτι γινονται φοβερες δουλειες στη χωρα μας πλεον αλλα...δεν υπαρχει ουτε το αγοραστικο κοινο,ουτε η παραδοση που θα εκανε ενα γκρουπ να αναγνωριστει.
Γλωσσικη,μουσικη,συναισθηματικη.
Αυτο που πρεπει να ψαξουμε ημεις οι ερασται του αγγλικου στιχου,ειναι το γιατι τον προτιμαμε.
Θα κανω μια παρακινδυνευμενη εικασια:Μηπως φοβομαστε να ξεγυμνωθουμε?
Μηπως η αγγλικη ειναι μια κρυψωνα?
Ή εχει απλα να κανει με το γκρουβ των φωνηματων στους αμερικανοαγγλοσαξωνικους ρυθμους?
Φυσικα διερωτωμαι και για τον εαυτο μου κι ας εχω γραψει αρκετα ελληνικα.. :-X ;D