Νέα ιδιοκατασκευή - Φωτορεπορτάζ

nasokosm είπε:
Τρομακτικότατο  ;D ανατρίχιασα :P μη τα δείχνεις  αυτά 8) 8)

λοιπόν τη γωνία την υπολόγισα με... το μάτι, τι νομίζεις είχα μοιρογνωμόνια εγώ τότε ? ένα τρυπάνι και ένα ρούτερ και χωρίς internet, tube, mail order κλπ. στο μακρινό 1997!
Έλα ντε τώρα παίζει πολύ τυφλοσούρτης και δεν ξέρω αν είναι για καλύτερα σε κάνει πιο τεμπέλη αλλά σου λύνει και τα χέρια...

nasokosm είπε:
Τελικά σε σώμα  ash ότι μαγνήτη και να βάλεις, μονό διπλό τρίδιπλο, θα βγάλει strat ήχο σκαστό και πριμαριστό  :D
Αυτό ακριβώς!

με 'γειά το κιθαρόνι μιστερ!

Τώρα, οτι χρειάζεσαι άλλη μια κιθάρα για την άλλη μπάντα, μάλλον μύθος είναι. ;)

Το επόμενο στάδιο είναι να αγοράσεις ράντσο στη montana (που είναι κ καλό το κλίμα για τα ξύλα) για να τις χωρέσεις όλες. 8)

Να ρωτήσω όμως κάτι που με καιει...

πως προλαβαίνεις ρε silver ? πότε ?

Tastryx είπε:
με 'γειά το κιθαρόνι μιστερ!

Τώρα, οτι χρειάζεσαι άλλη μια κιθάρα για την άλλη μπάντα, μάλλον μύθος είναι. ;)

Το επόμενο στάδιο είναι να αγοράσεις ράντσο στη montana (που είναι κ καλό το κλίμα για τα ξύλα) για να τις χωρέσεις όλες. 8)

Να ρωτήσω όμως κάτι που με καιει...

πως προλαβαίνεις ρε silver ? πότε ?
Μου πήρε κανα 5μηνο ρε Τασούκο , χράτσα χρούτσα πήρε μορφή!  ;D ;D ;D

Άντε να τα πούμε μαν, μας λείψατε ...

hot_sauce είπε:
να ρωτήσω κι ένα offtopic μιας και αναφέρθηκε?

δεν το καταλαβαίνω αυτό, αν και το χω ξαναδιαβάσει πολλάκις....η χορδή δεν παράγει τα αναγκαία Hz μιας νότας σε συγκεκριμένη τάση?

αν ναι, πως γίνεται να έχει μαλακότερη αίσθηση αφού αν την κουρδίσουμε όπως μια άλλη κιθάρα, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, θα έχει ακριβώς ίδια τάση?

που έχω μπερδευτεί? πείτε μου! ;D
Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο. Η ταση της χορδης (σαν μετρησιμο μεγεθος) ασχετα με την κλιση της πισω απο το nut και μετα τη γεφυρα, ειναι παντοτε η ιδια για το ιδιο κουρδισμα. Αυτο που νομιζω οτι εννοει ο Φανης ειναι ενα φαινομενο που ονομαζεται perceived tension και εχει να κανει με την ελαστικοτητα της οπως την αντιλαμβανεται ο παικτης. Θεωρητικα παντοτε, αυτο συμβαινει λογω της διαφορετικης καθετης πιεσης στα σημεια τριβης (nut, γεφυρα). Για να το πω πιο απλα, οταν κανουμε ενα bend η χορδη παραμορφωνεται οπτικα απο το nut ως τα saddles, αλλα ουσιαστικα "τεντωνεται" και σε ολο το υπολοιπο μηκος της. Η "αντισταση" που βρισκει σε αυτα τα σημεια ισως να ευθυνεται για αυτο το φαινομενο.

immortalx είπε:
Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο. Η ταση της χορδης (σαν μετρησιμο μεγεθος) ασχετα με την κλιση της πισω απο το nut και μετα τη γεφυρα, ειναι παντοτε η ιδια για το ιδιο κουρδισμα. Αυτο που νομιζω οτι εννοει ο Φανης ειναι ενα φαινομενο που ονομαζεται perceived tension και εχει να κανει με την ελαστικοτητα της οπως την αντιλαμβανεται ο παικτης. Θεωρητικα παντοτε, αυτο συμβαινει λογω της διαφορετικης καθετης πιεσης στα σημεια τριβης (nut, γεφυρα). Για να το πω πιο απλα, οταν κανουμε ενα bend η χορδη παραμορφωνεται οπτικα απο το nut ως τα saddles, αλλα ουσιαστικα "τεντωνεται" και σε ολο το υπολοιπο μηκος της. Η "αντισταση" που βρισκει σε αυτα τα σημεια ισως να ευθυνεται για αυτο το φαινομενο.
Πολύ σωστά!

Και να συμπληρώσω φαντάσου να τεντώνεις μια χορδή 65 εκ σε ενα όργανο με μεγάλη γωνία headstock και ελάχιστη παραπάνω χορδή στο καβαλάρη και μια άλλη χορδή σε ενα διαφορετικό όργανο με ελάχιστη κλίση και πολύ παραπάνω extra μήκος χορδής στο καβαλάρη που να κάνει το συνολικό μήκος 85 εκ    Στη δεύτερη περίπτωση θα φαίνεται πιο εύκολο το σήκωμα της χορδής και επειδή συνήθως σηκώνουμε τις Mi,Si,Sol τις κάτω δηλ. Ενα headstock πε πιο πολύ χορδή σε αυτές οπως ειναι το τύπου Fender ειναι πιο φιλικό απο το παραδοσιακό της Gibson, βέβαια όσο πιο πολύ χορδή έχεις τοσο κινδυνεύεις να ξεκουρδίζεται ;D

Γιάννο σε χάσαμε φίλε , κάτι ετοιμάζεις εσυ..

Νασο σωστοτατος! Και βεβαια το μηκος της χορδης παιζει και αυτο ρολο.

Χεχε, οντως κατι ετοιμαζω και εγω αλλα δεν μ'αφηνει η υγρασια να τελειωσω με βαψιμο και βερνικια  ;D

immortalx ,nasokosm

ευχαριστώ πολύ παιδιά!

τώρα το κατάλαβα!

argytar

sorry για το offtopic! ;D

hot_sauce είπε:
immortalx ,nasokosm

ευχαριστώ πολύ παιδιά!

τώρα το κατάλαβα!

argytar

sorry για το offtopic! ;D
Πλάκα κάνεις? Κανένα πρόβλημα! Ίσα ίσα είναι ΟΝ TOPIC!  ;)

Για το ίδο headstock μιλάμε!

Lorda01 είπε:
Για άλλη μια φορά doc, έγραψες!!!
Thanks doctor!

Η κιθάρα παίχτηκε live Σάββατο στο Μalt'n'Jazz και Κυριακή απόγευμα στο The Bar και μπορώ να πω πως χάρηκα πάρα πολύ με το αποτέλεσμα! Ελαφριά για τρίωρο και βάλε πρόγραμμα στο Μαλτ , με belly contour να 'δένει' πάνω μου , ελαφρά κλίση στο μανίκι, βολικό action και ήχο που είχε σκαστά καθαρά και γεμάτα γκάζια! κατέβασα και λίγο τους μαγνήτες για πιο φυσικό ήχο σε σημείο που βρήκα ωραία ισορροπία.

Έπαιξε βέβαια ρόλο και o Marshall 2061x που jump άροντας επιτέλους τα δύο κανάλια (νορμαλ και bass) κατάφερα να βγάλω μεγάλο punchy μαρσαλλάτο ήχο!

Σύντομα θα φτιάξω καινούριο πιο λεπτομερές κλιπ και μετά...

διάλυση αποσυναρμολόγηση για να διορθώσω γρατσουνιές φινίρισμα κλπ (όσο μπορώ τέλος πάντων)

Οπότε τα ξαναλέμε!

Ήταν μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ,σας προτείνω ανεπιφύλλακτα να ασχοληθείτε (με προσοχή στα χέρια, στα μάτια, στα αυτιά και τα πνευμόνια σας!!!!) γιατί όσο προχωράτε θα σας αρέσει περισσότερο το αποτέλεσμα!!

Ξέρω ότι έχω δρόμο μπροστά μου ακόμα για πιο 'επαγγελματικές' κατασκευές , αλλά, όπως λέει και ο Φάνης (πνοή και νύξη), είναι μικρόβιο που δε σταματάει ποτέ!!

argytar είπε:
Ήταν μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ,σας προτείνω ανεπιφύλλακτα να ασχοληθείτε (με προσοχή στα χέρια, στα μάτια, στα αυτιά και τα πνευμόνια σας!!!!) γιατί όσο προχωράτε θα σας αρέσει περισσότερο το αποτέλεσμα!!

Ξέρω ότι έχω δρόμο μπροστά μου ακόμα για πιο 'επαγγελματικές' κατασκευές , αλλά, όπως λέει και ο Φάνης (πνοή και νύξη), είναι μικρόβιο που δε σταματάει ποτέ!!
Ζηλεύω βρε μπαγάσα όχι τις κιθάρες άλλά  όλη τη φάση μαζί: φτιάχνω,παίζω, διορθώνω και ξανά :D

nasokosm είπε:
Ζηλεύω βρε μπαγάσα όχι τις κιθάρες άλλά  όλη τη φάση μαζί: φτιάχνω,παίζω, διορθώνω και ξανά :D
Καλά είναι για όσο κρατήσει .....  :)

Έρχεται βιντεάκι σε λίγο

Πολυ πολυ καλό, neck με σκαστό ήχο μπλουζίστικο  και bridge αποκάλυψη με ήχο εξαιρετικά ομοιόμορφο , γεμάτο ιδιαίτερα με τα πετάλια βέβαια o Marshall και το 4Χ12? κάνουν το θαύμα τους :D

Μπράβο Αργύρη!

nasokosm είπε:
Πολυ πολυ καλό, neck με σκαστό ήχο μπλουζίστικο  και bridge αποκάλυψη με ήχο εξαιρετικά ομοιόμορφο , γεμάτο ιδιαίτερα με τα πετάλια βέβαια o Marshall και το 4Χ12? κάνουν το θαύμα τους :D

Μπράβο Αργύρη!
Οτι ειπε ο παραπανω με μια δοση φανταστικου τρεμολο με ωραιο response  ;)

Βεβαια εβλεπα και στο βιντεο τον ΔΡ Ζ και σκεφτομουν τι θα φτιαχνει εκει πανω.  ;) ;) ;)

Να κανω μια ερωτηση ? Γιατι εχεις παραλειψει το tone control ? Επειδη δεν το χρειαζεσαι για αυτα που παιζεις ή το θεωρεις περιττο οπως πολλοι αλλοι ? (ερωτηση προς το προσωπικο σου γουστο αναφερομενος)

nasokosm είπε:

Μπράβο Αργύρη!
Συμφωνώ απολύτως!

Μπράβο κι από μένα!  :)

nasokosm είπε:

Μπράβο Αργύρη!
+1

kbasilis είπε:

Συμφωνώ απολύτως!

Μπράβο κι από μένα!  :)
Thanks παίδες να είστε καλά!!!

Πολυ πολυ καλό, neck με σκαστό ήχο μπλουζίστικο  και bridge αποκάλυψη με ήχο εξαιρετικά ομοιόμορφο , γεμάτο ιδιαίτερα με τα πετάλια βέβαια o Marshall και το 4Χ12? κάνουν το θαύμα τους :D

Μπράβο Αργύρη!
Ευχαριστώ μάστερ , η καμπίνα είναι η μανίσια του και είναι 2x12 με δύο celestion G12H! Έχεις δίκιο κάνει το θαύμα του , σχεδόν με όλες τις κιθάρες , με αυτή ταίριαξε γάντι!

Οτι ειπε ο παραπανω με μια δοση φανταστικου τρεμολο με ωραιο response  ;)

Βεβαια εβλεπα και στο βιντεο τον ΔΡ Ζ και σκεφτομουν τι θα φτιαχνει εκει πανω.  ;) ;) ;)

Να κανω μια ερωτηση ? Γιατι εχεις παραλειψει το tone control ? Επειδη δεν το χρειαζεσαι για αυτα που παιζεις ή το θεωρεις περιττο οπως πολλοι αλλοι ? (ερωτηση προς το προσωπικο σου γουστο αναφερομενος)
Παίκτη το τρέμολο αυτό σου το προτείνω! Λέω να το βάλουμε αν θες , έχει και σε μαύρο! :) Θα το ευχαριστηθείς και θα έχει και πιο μαλακό feel η κιθάρα από ότι string through body γιατί αγκυροβολεί πιο πριν η χορδή....

Με τον Dr Z είναι το πρώτο πρώτο κλιπάκι που πόσταρα ,μια χαρά τα πάει και σ' εκείνον και τον drivarei από μόνη της χωρίς πετάλια (έχει master volume)...

To προσωπικό μου γούστο λέει ότι γουστάρω tone control ειδικά σε κιθάρα με μονούς μαγνήτες για να πάρω woman tone (ο σιροπιαστός ήχος από τον νεκ μαγνήτη και όχι μόνο) δες 2.58 στο βιντεάκι και άκου τα σιρόπια   ;D ;D ;D

Εδώ το ψιλοβγάζει με dist οπότε δε μου λείπει , αν και παραδέχομαι ότι δε το χρησιμοποιώ πολύ. Προτιμώ ένα sweet switch για αυτή τη φάση όπως έχω στην esquire του Παβέζα ή στη Gretsch (δεν είναι mud switch πια έχουν άλλες τιμές οι πυκνωτές). Εδώ το σκεπτικό ήταν να έχει gimmicks η κιθάρα (kill switch) και στο ποζεροστυλ των 80ς δεν είχε tone μία frankenstrat πχ. Κάπως έτσι το είδα ήθελα ήχο 70ς-80ς στον bridge.... oπότε διεύρυνα την τρύπα για το tone και έβαλα το button από το ηλεκτρονικάδικο και έχει τρελό χαβαλέ στο live και στα τελειώματα κάποιων τραγουδιώνε!!!

Στείλε μου πμ για το  trem!

Σχολια για την κιθαρα εκανα... διαβασα, συμφωνω απολυτα.

Αλλα κι αυτο το wah με αρεσε  :)

Αθηνα υπαρχουν η μονο Θεσσαλονικη;

Trending...

Νέα θέματα

Back